ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.05.2016
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- M ---
    GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: Targu-Jiu
    ÎNSCRIS: 08.07.14
    STATUS: SENATOR
    DATE SEJUR
    MAY-2016
    DURATA: 2 nopți
    cuplu fara copii
    2 ADULȚI

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    CAZARE [camere etc]:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    96.25%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    la PMM* = 25 EUR
    *PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

    TIMP CITIRE: 7 MIN

    Liniște și relaxare

    TIPĂREȘTE

    De curând am revenit de la Sâmbăta de Sus, unde am petrecut un weekend relaxant la Pensiunea Belmonte.

    Pensiunea este situată în comuna Sâmbăta de Sus, sat Stațiunea Climaterică Sâmbăta, într-un cadru natural deosebit. Prin fața acesteia curge un râul Sâmbăta iar în spatele ei pot fi zărite crestele Munților Făgăraș. Pensiunea este foarte bine poziționată, fiind situată la doar 500 m de Mânăstirea Brâncoveanu, dar și puțin mai retras față de strada din sat și celelalte pensiuni, fiind asigurată astfel liniștea turiștilor. E foarte plăcut să te trezești dimineața, să deschizi geamul și să auzi doar susurul apei și ciripitul vesel al păsărelelor.

    Drumul până în Stațiunea Climaterică Sâmbăta a fost bun, cu excepția unor porțiuni destul de lungi de pe Valea Oltului, unde ”am avut parte” de drum în lucru, restricții și semafoare. Am parcurs itinerariul Târgu-Jiu, Râmnicu-Vâlcea, Tălmaciu, Sâmbăta de Jos, aici ar fi trebuit să virăm la dreapta (este indicator) spre Sâmbăta de Sus, dar noi am mers în Făgăraș pentru vizitarea cetății, după care ne-am întors în Sâmbăta de Sus.

    Dacă doriți să setați coordonatele GPS ale pensiunii, acestea sunt: N - 45.6911007, E – 24.8014994. După intrarea în Complexul de la Sâmbăta de Sus trebuie să urmăriți indicatorul către pensiune pe care nu îl puteți rata, vă sare în ochi. Aici trebuie să virați la stânga și se mai parcurg 200 m pe un drum forestier.

    Pensiunea

    Odată ajunși pe locul de parcare al pensiunii (nu este o parcare amenajată) am fost întâmpinați cu căldură de către dl. Florin, proprietarul acesteia. Întrucât acest loc este situat dincolo de apă, a fost nevoie să trecem pe o punte din lemn, iar proprietarul ne-a ajutat să cărăm bagajele până în cameră. Nu a fost vorba de un check-in întrucât acest weekend a fost un premiu câștigat la concursul AFA. Mulțumesc pe această cale celor care au făcut posibilă prezența mea acolo: AFA, Pensiunea Belmonte și nu în ultimul rând cei care au citit și votat impresiile scrise de mine.

    Pensiunea este o construcție realizată pe trei nivele și dispune de un apartament, patru camere duble matrimoniale și trei camere duble twin. La nevoie, în camere se poate adăuga contracost un pat suplimentar.

    Imediat după intrarea în pensiune, nu avem cum să nu observăm o plachetă care ne arată că pensiunea a primit nota 9,4 pe booking.com în anul 2014. Cu ocazia documentării făcute înainte de a pleca spre Sâmbăta am văzut că acum nota este 9,5.

    La parter găsim în partea dreaptă sala cu mese, barul și bucătăria, la care turiștii au acces iar în partea stângă o cameră utilizată de către proprietari și două toalete de serviciu. La etajele 1 și 2 sunt câte patru camere, fiecare având baie proprie și balcon.

    Camera

    Camera noastră, cea cu nr. 7, a fost spațioasă, confortabilă și curată. Are structura unei camere de hotel, se intră într-un hol, imediat în dreapta este baia, iar în față camera propriu-zisă. Mobilierul a constat din pat dublu cu saltea foarte bună pe care ne-am odihnit foarte bine, două noptiere cu veiozele aferente, dulap pentru haine cu șase umerașe, comodă, televizor, suport pentru bagaje și un scăunel. Fiind o zonă de munte, majoritatea mobilierului este confecționat din lemn de brad. Lenjeria de pat și prosoapele au fost curate.

    În cameră nu există aparat de aer condiționat, dar ținând cont de zona despre care vorbim cred că ar fi o investiție inutilă, mai curând ar trebui să facem referire la încălzirea pensiunii. Aceasta se face cu ajutorul unei centrale, evident … pe lemne. Ați bănuit probabil că la începutul lunii mai aici încă se face focul, mai ales că vremea a fost capricioasă. Pe toată durata șederii noastre în pensiune a fost cald.

    Semnalul wi-fi a funcționat foarte bine în cameră, în alte zone nu am încercat.

    Balconul acestei camere este de mici dimensiuni, fiind comun cu cel al camerei învecinate (nr. 6), ambele camere având la dispoziție două scaune. Acest aspect poate fi considerat un minus, dar pe noi nu ne-a deranjat deoarece am avut la dispoziție tot balconul pentru că pensiunea nu era ocupată la capacitate maximă și nu a fost ocupată camera alăturată. În schimb, celelalte camere beneficiază de balcoane spațioase.

    Baia a fost generoasă în ceea ce privește spațiul și foarte curată. Este placată cu faianță și gresie (o combinație plăcută de crem și maron), prevăzută cu cabină de duș, chiuvetă, oglindă, suport de prosoape, vas de toaletă și uscător de păr. Dintre consumabile pensiunea a asigurat două săpunuri micuțe și hârtie igienică.

    Sala cu mese este foarte spațioasă, amenajată cu gust și curată. Într-un colț este amenajat și barul., iar lângă acesta montat pe perete un televizor LCD. Pe lângă cele trei mese de mari dimensiuni cu scaunele aferente, mai este o măsuță pentru copii și scaun pentru bebeluși, toate destinate servirii mesei.

    La pensiune se poate servi micul dejun contra cost, dar nu pot să vă dau detalii întrucât nu am optat pentru așa ceva.

    Bucătăria este dotată cu tot ce este necesar: mobile specifică; aragaz, două combine frigorifice, cuptor cu microunde, filtru de cafea, veselă tacâmuri, etc.

    Curtea pensiunii este spațioasă și are foarte multă verdeață. Este amenajat un loc de joacă pentru copii (trambulină cred că se numește), un leagăn și o grămadă de nisip. Din peisaj mai fac parte câțiva pomi fructiferi, trei mese din lemn cu băncile aferente, două căsuțe pentru veverițe și un șopron. De la proprietarii pensiunii am aflat că acesta din urmă va fi demolat în luna iunie și în locul său va fi construit un grătar zidit. Consider benefică această schimbare care, cred eu, va da un alt aspect curții pensiunii.

    În curte mai poate fi observată o clădire, este vorba despre casa mamei proprietarei. Am avut plăcerea să o cunoaștem și să purtăm mai multe discuții cu această doamnă.

    Despre gazde

    Gazdele noastre sunt oameni primitori, amabili și receptivi, care răspund cu plăcere solicitărilor turiștilor. Trebuie să fac precizarea că pensiunea este o afacere de familie de care se ocupă cei doi soți, d-na Veronica și dl. Florin. După ce am sosit în pensiune am primit din partea gazdelor un CD de prezentare, o hartă turistică și un ghid turistic despre Țara Făgărașului Noi le-am solicitat și am primit informații despre anumite obiective turistice și locuri de servit masa în Făgăraș și Sâmbăta de Sus.

    Posibilități de relaxare / petrecere a timpului

    Persoanele pasionate de drumeții sunt pe terenul lor, în zonă fiind mai multe trasee care pot fi parcurse.

    Principala atracție în zonă este Mânăstirea Brâncoveanu, însă mai există următoarele obiective:

    - Izvorul și Schitul Părintelui Arsenie Boca;

    - Aventura Parc din satul Drăguș;

    - Herghelia din Sâmbăta de Jos;

    - Cetatea Făgăraș;

    - locul numit ”La Vâltori” din satul Lisa, unul din puținele locuri, poate unicul loc din România unde mai puteți vedea întreg procesul de prelucrare a lânii, precum și mașinile vechi utilizate în acest proces;

    - Mânăstirea rupestră și Schitul Sf. Ierarh Nectarie de la Șinca Veche;

    - Mânăstirea și Biserica din lemn de la Șinca Nouă;

    - Mânăstirea Dejani;

    - Biserica Evanghelică Fortificată din Cincșor.

    Noi nu am reușit să bifăm toate aceste obiective în cele două zile, pe unele nici nu ni le-am propus. Cred că în trei zile e posibil, iar dacă vă doriți și drumeții mai adăugați timpul aferent. Bineînțeles, mai sunt și alte obiective de vizitat în zonă, mai ales dacă se lărgește aria la care ne raportăm.

    Stațiunea Climaterică Sâmbăta este o zonă frumoasă care merită vizitată și promovată, iar Pensiunea Belmonte un loc de cazare cu un raport calitate-preț foarte bun, unde puteți să vă relaxați și să vă încărcați bateriile. Noi ne-am simțit foarte bine aici și recomand cu căldură această pensiune.

    Să aveți drumuri bune și vacanțe frumoase!

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de costy69* in 23.05.16 19:54:26
    Validat / Publicat: 23.05.16 22:15:34
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SÂMBĂTA de SUS [BV].
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 1737 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (costy69*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
    IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P02 Pensiunea Belmonte vedere generală
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33500 PMA (din 35 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 25.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    12 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [23.05.16 20:58:37]
    »

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Mulţumesc.

    costy69*AUTOR REVIEW
    [23.05.16 22:21:25]
    »

    @webmasterX - Trebuie să mutați cursorul mai jos și mai în dreapta. Pensiunea este situată aproape pe aceeași linie (de jos în sus cum te uiți la hartă) cu Pensiunea Nicodor.

    webmaster26
    [23.05.16 22:24:04]
    »

    @costy69 - rog aruncă o privire peste următorul link amfostacolo.ro/src_google ... p.php?hid=12785.

  • - localizează unitatea de cazare în cauză pe acea hartă (mărește sau micșorează zoom-ul pentru o vizualizare cât mai confortabilă)
  • - fă click pe locul unde e amplasată
    • - dacă click simplu nu funcţionează: fă click-dreapta pe acel loc, apoi alege, din meniul ce va apărea, "Ce se află aici" ("What s here?")
  • »» coordonatele GPS vor apărea într-o mică fereastră sus-stânga;
  • copiază coordonatele și scrie-ni-le te rog aici.
  • mishu
    [24.05.16 09:35:09]
    »

    Un singur comentariu- P03 superba, in rest totul este asa cum ma asteptam.

    Zoazore
    [24.05.16 10:50:38]
    »

    @mishu - Mie mi-a placut P10, asa ca i-am dat si-un SB pentru asta! Liliacul ala... Ooofff!

    tata123 🔱
    [24.05.16 11:10:15]
    »

    @costy69 - Mi-ai luat-o înainte... și eu trebuie să valorific un weekend la Pensiunea Belmonte, sub poalele Făgărașului. Descrierea e foarte bună; la fel și lista obiectivelor ce se pot vizita în zonă.

    Lăudabilă inițiativa gazdelor de a vă oferi materiale de promovare a zonei. Chiar mi se pare necesară această atitudine - proprietarii/administratorii de pensiuni ar trebui să conlucreze cu primăriile și centrele de informare turistică locale pentru a oferi cât mai multe (și mai pertinente) informații turistice despre zona în care sunt amplasate.

    Mă bucur să citesc lucruri bune despre această pensiune.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    costy69*AUTOR REVIEW
    [24.05.16 17:40:53]
    »

    @webmaster26 - A funcționat cu un click simplu. Sper să se fi salvat poziția corectă.

    costy69*AUTOR REVIEW
    [24.05.16 17:44:26]
    »

    @mishu - Mulțumesc pentru vizită!

    Peisajul în zonă e foarte frumos, mai ales atunci când te îndrepți spre Sâmbăta de Sus și se văd crestele munților ca și cum ar fi aliniate. Dacă mai adaugi obiectivele turistice pe care le poți vizita, aerul curat, liniștea, cred că merită să petreci câtea zile aici.

    costy69*AUTOR REVIEW
    [24.05.16 17:48:41]
    »

    @Zoazore - Mulțumesc pentru vizită!

    După cum se poate observa și în P16, pe fiecare mesă din restaurant (impropriu spus, este vorba doar de un loc de servit masa, dar nu puteam să mă repet) erau vaze cu liliac înflorit, ceea ce crea o ambianță plăcută.

    costy69*AUTOR REVIEW
    [24.05.16 17:56:26]
    »

    @tata123 - Mulțumesc pentru cuvintele frumoase!

    Sper să te simți bine la Pensiunea Belmonte și eu cred că e destul de greu să se întâmple contrariul.

    Materialele informative sunt confecționate cu fonduri UE, din păcate de către primăria vecină. Important e faptul că proprietarii acestei pensiuni s-au preocupat de procurarea acestor materiale informative, venind astfel în sprijinul turiștilor care le calcă pragul.

    AnaEscu
    [26.06.17 15:33:27]
    »

    @costy69: In weekendul ce va veni, urmeaza pentru noi o noua deplasare la Sambata de Sus. Multumita tie, si in limita bunei dispozitii care este destul de schimbatoare la cei 4 ani cat are baietelul nostru, vom reusi cu siguranta sa acoperim o particica din "ignorantele" comise anul trecut. Am economisit mult timp gasind tot ce ma interesa chiar aici, in articolele tale.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    iulee*
    [26.06.17 17:52:50]
    »

    @AnaEscu: Mă bucur că articolele mele v-au fost de folos.

    Weekend plăcut!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    AnaEscu, costy69*, iulee*, mishu, tata123 🔱, Zoazore
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Belmonte:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.068140983581543 sec
    ecranul dvs: 1 x 1