GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Asa cum am promis, voi spune cateva cuvinte despre cazarea aleasa in aceasta faina zona unde am petrecut vacanta de Craciun, in Secuime.
Dupa ce am ales zona in care dorim sa mergem, asta cu vreo 2 luni inainte de data sejurului, am inceput sa-l punem la treaba pe “prietenul” nostru booking.com
Pe booking.com nu sunt foarte multe locuri de cazare listate in acea zona, dar de la prima vedere ne-a placut tare mult o pensiune. Este vorba de Pensiunea Relax din satul Izvoare. Intrunea toate conditiile noastre teoretice:
- nota foarte buna pe booking.com =9,6
- numar mare de recenzii=aprox.75 la momentul rezervarii
- numar mare de recenzii intr-un interval foarte scurt de timp, momentul inscrierii pe booking.com fiind octombrie 2016
-aspectul pensiunii
- posibilitatea de a manca la pensiune
De obicei de Craciun noi rezervam 4 nopti, dar aici in acea perioada mai erau libere doar 3 nopti.
Nu ne-a deranjat prea tare acest aspect, zicand ca vom mai cauta sa prelungim vacanta de Craciun, pe moment, la plecarea din Izvoare.
E drept ca nu am aspteptat finalul vacantei de Craciun pentru a mai cauta si alte locuri tentante pentru noi si cam cu o saptamana inainte de data sejurului am mai rezervat 1 noapte in Simon, langa Bran, unde fusesem intr-o mini-vacanta prin noiembrie, de Sf. Mihail si Gavril (cadou de la sotie :)) )
Dar nu ne-am cazat tot la acea pensiune (unde a fost chiar ok) ci la o alta pensiune situata la vreo 200m distanta de aceasta, unde mancasem in fiecare seara si care ne incantase prin bucatele oferite foarte gustoase, dar si prin aspectul interior al restaurantului si aspectul exterior al intregii pensiuni.
Iar cand am intrat si pe site-ul pensiunii si am vazut si inteirorul camerelor am zis ca e musai ca pe viitor sa ne cazam si noi aici.
Am dorit noi 2 nopti aici, dar liber era doar o noapte. =)), dar am zis ca e bine si asa si am rezervat.
Alte 2 nopti le-am rezervat apoi in Sinaia, zicand sa fie oarecum in drumul catre casa, chiar daca noua ne ne place deloc pe Valea Prahovei din mai multe considerente, printre care, aglomeratia fantastica la dus si la intors pe DN1, stand in trafic foaerte mult timp, dar si aglomeratia din statiuni. As spune ca nu prea ne place nici calitatea unei parti insemnate a turistilor din aceste statiuni si nici serviciile de turism oferite de o parte destul de insemnata a hotelierilor si proprietarilor de pensiuni, ca e vad si chiar daca nu fidelizam si multumim turistul sunt altii la usa.
Dar faptul ca vizitasem de multe ori Sinaia, fara sa ne cazam aici, am zis sa incercam sa luam si pulsul acestei statiuni, cazandu-ne 2 nopti aici. Si asa am facut.
Revenind la cazarea noastra de la Izvoare, facand cazarea pe booking. Ne-a placut si faptul micul-dejun este optional, nu este inclus in pretul camerei, noi l-am adaugat in momentul rezervarii.
Am zis ca 3 nopti sunt suficiente, ca mergem la relaxare la... Relax. Fara drumetii cum ne place noua sa facem.
Pensiunea a fost foarte frumos gandita, amplasata pe coasta unui deal, la baza unei padurici.
Este suficient de departe de drumul principal, trecand peste apa unui parau, cred ca Izvoare se numeste acea apa. :) Astfel ai linistea necesara, nefiind deranjat de zgomotele masinilor ce am constatat ca trec iarna in numar destul de mare prin sat spre partia de de pe Harghita-Madaras. Vara nu stiu care ar fi traficul auto, ... dar sper sa ajung pe acolo vara si am sa va povestesc. :))
De acolo, de la pensiune, ai o priveliste tare faina peste valea satului spre dealurile de pe partea opusa.
In localitatea Izvoare si la pensiune as spune ca se ajunge usor, practic ai reper Odorheiu Secuiesc, iar din localitatea Bradesti, de langa Odorheiu Secuiesc te indrepti spre Zetea, pe care o strabati, trecand apoi si prin localitatea Sub Cetate, iar inainte de a iesi din aceasta localitate si inainte de a ajunge la Lacul Zetea virezi dreapta spre localitatea Izvoare.
Iar dupa ce parcurgi cam 5km, pe un drum bun, asfaltat, ingust ce-i drept, in dreptul unui indicator de statie de autobuz, virezi iarasi dreapta, pe o ulita a satului, pe un drum de pamant, iar dupa ce traversezi un podet peste un parau, iaca ai ajuns in nici 300m din drumul principal in poarta pensiunii.
Aici ar fi de punctat necesitateaunui panou informativ, un indicator mai vizibil in drumul principal, care sa te indrume spre pensiune. Exista unul dar este destul de vechi nu este prea lizibil, plus ca il zaresti foarte tarziu. E drept ca noi nu am avut probleme de a ajunge, ghidandu-ne dupa informatiile GPS-ului, dar stiind cumva si zona dupa parcurgerea sa virtuala cu ajutorul instrumentului “street view” din google. map.
Ceea ce vezi dupa ce cobori din masina in fata pensiunii iti incanta cu siguranta ochiul.
Ti se infatiseaza un complex format din mai multe cabane din lemn cu o arhitectura tare faina, rasfirate pe panta domoala a unui deal.
Zic rasfirate pentru pentru ca sunt suficient de departate una de alta pentru a asigura intimitatea turistului si pentru a simti ca te sufoci, ca te calci pe picioare unii cu altii, ca ai aproape un hectar la dispozitie.
Totul este aici din lemn si piatra. Cabane din lemn, pe fundatie din piatra, Gard imprejmuitor in partea din fata, din lemn si piatra, grill-uri din piatra, leagane din lemn, ciubare din lemn, foisoare din lemn, drumuri de acces in interiorul complexului pietruite. Iar printre cladiri brazi foarte frumosi, mai mari sau mai micuti.
Practic Pensiunea Relax este un complex formata din mai multe cabane.
Patru cabane identice din lemn cu etaj, fiecare din acestea avand 2 apartamente de 4 locuri cu intrare separata direct de afara, de pe prispa/terasa cabanei sunt insirate pe aceasta propietate. La parter fiecare apartament are livingul si bucataria iar la etaj baia si dormitorul.
O a cincea cabana, identica si ea la exterior cu cele patru, amplasata chiar la intrarea in curte adaposteste un restaurant micut la parter, aranjat simplu la interior, dar in acelasi timp cu asa mult bun gust. Chiar daca pare micut acest restaurant, cred ca incap vreo 30 persoane, nu am avut probleme de cu aglomerare de persoane in interior, ba din contra a fost chaiar aerisit locul.
Faptul ca te poti gospodari singur in acele cabane avand la dispozitie tot ce-ti trebuie, bucataria fiind bine echipata pentru a putea pregati masa acolo, deci poti adopta varianta aceasta de sejur, a facut ca o parte din turisti sa nu apeleze la serviciile acestui restaurant, auto-gospodarindu-se.
De fapt acest restaurant, poate fi considerat o sala de mese, functionand de fapt in regim de pensiune nu cu meniu a la carte. Ti se ofera doar mic-dejun si cina. Eu consider ca este mai mult decat suficient, aceste doua mese, pentru a nu fi legat efectiv de pensiune toata ziua, sa ai libertate de miscare.
Comunici proprietarului daca doresti sa mananci in acea seara acolo, iar el iti comunica ce meniu au in acea seara si stabilesti de comun acord si ora cinei.
Posibil daca esti un grup mai mare sa stabilesti de comun acord cu gazda ce doresti a manca, dar nu stiu, nu am verificat. Oricum pe unde mergem ne lasam pe mana gazdelor, sa ne propuna ei ceva specific zonei respective, ca de mancarurile proprii sau “clasice” suntem satui, nu?
Asa ca noi am comunicat in fiecare dimineata, la micul dejun, ca dorim si cina in ziua respectiva, iar Zsolt, proprietarul acestei pensiuni ne comunica ce ne poate oferi seara la cina.
Si mancarea, cu cea mai mare sinceritate o spunem a fost pe gustul nostru.
Nu am avut nu stiu ce fel de masa festiva, traditionala, chiar nu ne doream asta, o masa incarcata cu fel si fel de mancaruri, din care doar poti gusta, eventual manca un fel, ca pentru restul nu mai e loc, ca doar si saracul stomac nu este sac fara fund. :))
Asa ca intr-o seara am manacat niste delicioase preparate din curcan, carnea fiind tinuta intr-un bait, reteta casei, inainte de preaparare. In alta seara am avut sarmalute (foarte gustoase si ele), alta data am avut niste carnati de casa de vite/manzat si tot ceva curcan preparat la cuptor cred, de te lingeai pe degete si dupa friptura de curcan, dar si dupa carnati =))
Iar muraturile asortate geniale. Zic geniale pentru ca eu sunt adeptul muraturilor la saramura, nu conservate in otet, muraturi pe care pot sa ma laud ca eu le prepar acasa si sunt foarte gustoase (cata modestie la mine), dar aceste muraturi la otet erau facute dupa o reteta foarte, foarte buna.
Fiecare cina avea si cate o supa cu sau fara carne oferita la discretie intr-un bol extrem de generos.
Daca au fost sau nu gustoase supele, judecati singuri! Eu am mancat in fiecare seara cate doua portii de supa.
La sfarsit primeai si un desert, niste prajiturele de casa, bune, dar pe care nu reuseam de fiecare data sa le biruim atunci si le luam in camera
De retinut este ca nu poti cumpara bauturi de la pensiune si trebuie sa fii prevazator in a te aproviziona anticipat.
Nestiind acest lucru, in prima seara m-am prezentat la lupta (adica la cina) fara gloante =))
Proprietarul vazandu-ma asa... dezarmat a facut ce a facut si m-am trezit cu o bere la masa din partea casei.
Si in serile urmatoare chiar daca-mi invatasem lectia venind insotit de cateva blonde sau brune... locale :)), gazda noastra mi-a oferit in continuare o bere din partea sa.
Apropo de blondele locale, descoperisem cu vreo juma’ de an inainte o bere din zona secuimii, o bere artizanala, Csiki Sor, care mi-a placut si pe care am intalnit-o bineinteles aici pe la toate magazinele. In varianta blonda sau bruna, nepasteurizata, cu 4,5%, 6%, sau 9% alcool, dupa gusturi.
Nasterea acestei beri are deja o poveste, de fapt un proces intentat de un “greu” multinational al berii, pentru paternitatea marcii, acest lucru ducand si la adaugarea cuvantului “tiltott” (interzis) de catre micul producator pe eticheta berii sale. Se pare ca in lupta aceasta s-a implicat pana si guvernul maghiar. De ce la altii se poate iar la noi guvernantii dorm pe ei (pardon nu dorm pe ei, fac bani in interes personal).
Micul dejun servit la pensiune pot spune ca a fost si el de nota 10.
Variat, bogat, cu produse locale de foarte buna calitate. Nu ma refer ca ar fi produse de casa, din ferma proprie, dar produsele prvenind din mici fabricute de pe plan local, una fiind chiar in Izvoare, unde se proceseaza carne de vanat si de mangalita.
Asa ca am avut la micul dejun pe langa oua, ba niste carnati subtiri din carne de cerb, ba un salam uscat de mistret, ba un cascaval maturat foarte gustos din lapte de capra, alte sortimente de branza, ba ficatei pane (or fi fost din cocosii sau puicutele ce le ochisem ca alergau voiose printr-o curte vecina pensiunii :)) ). Ba zacusca, ba salata de vinete (astea cred ca erau marca proprie pensiunii) Si mai erau si alte produse pe farfurii nu vi le mai insir. Cert este ca nu s-au repetat produsele in totalitate in fiecare dimineata. Erau pastrate doar vreo 2 feluri de “obiecte” din ziua trecuta, in ziua urmatoare aparand alte feluri. De fiecare data pe masa era si o carafa cu ceai dar si doua tipuri de dulceata foarte gustoasa, diferite de la o zi la alta. La sfarsit primeai si cafea.
Si iata ca v-am povestit despe cele 4 cabane si despre zona de servit masa.
Noi am fost cazati in cea de-a sasea cabana, finalizata prin 2016, care la etaj are 3 camere duble/triple, la parter fiind apartamentul proprietarilor.
Aceasta cladire noua, cu arhitectura diferita de celelalte cinci, dar tot din lemn, construita prin accesarea unor fonduri europene, are la etaj un hol spatios, o zona comuna pentru cele 3 camere, Aici gasesti o masa mare de 6 persoane, intr- un colt fiind amenajat o zona de bucatarie dotata cu frigider, un cuptor cu microunde, espressor cafea, farfurii, cesti, tacamuri, pahare si o chiuveta foarte eleganta.
Camera noastra, dubla, spatioasa cu mobila din lemn masiv, mobilata foarte util. Adica aveai un dulap incapator cu polite in partea de jos, cu umerase suficinete in interior, o masa cu 2 scaune langa dulap, un pat extra-large cu o saltea mai mult decat confortabila, noptiere de-o parte si de alta a patului si lucru foarte important prize langa fiecare noptiera cu acces usor la ele. Un corp de mobila pe care era asezat un televizor LCD cu diagonala mare, corp ce la partea inferiaora adapostea niste rafturi generoase. Un mic dulap de fapt :) Langa aceasta gaseai si un mini-frigider tocmai bun pentru a pastra la rece blondele (sau brunele)
Incalzirea era relizata cu ajutorul caloriferelor racordate la o centrala termica pe lemne.
Aveai prin grija proprietarului, daca erai mai friguros si un calorifer/convector electric in camera.
Un cuier prins pe perete, langa usa, foarte util si el.
Baia dotata cu cabina de dus, spatioasa si ea, nu te loveai ba de lavoar, ba nu puteai a te aseza pe wc din cauza locului prea stramt. Nu, aici era foarte larga, spatiu la discretie, cu totul stralucind de curatenie, panourile de sticla ale cabinei de dus fara urme de clacar pe ele, bateriile de la lavoar si dus foarte curate.
Avai la si o etajera atat de utila deasupra lavoarului, consumabile la indemana, iar prosoapele albe si pufoase.
Poate singurul lucru care ar fi fost necesar in baie ar fi fost un suport pentru gelul de dus sau pentru sapun in inteirorul cabinei de dus.
Foarte curat peste tot, inclusiv pe jos, in holul de la parter gasind papuci de intrerior pentru a nu urca in camere, pe podelele din lemn cu bocancii murdari care pot distruge si podeaua.
Aveai chiar la intrare, la vedere, inscriptionate regulile casei, reguli chiar de bun simt, nimc deosebit.
Fiecare din cele 5 cabane de locuit au propriu foisor din lemn in apropiere, propriu gratar din piatra si cate un leagan din lemn, pentru relaxare.
In fata fiecarei cabane se gaseste si cate un ciubar incapator din lemn, acest “jacuzzi secuiesc”, unul singur fiind si acoperit, sub o copertina din lemn, putand fi folosit practic pe orice vreme.
Masinile se pot parca lejer in fata fiecarei cabane, existand si o parcare chiar la intrarea in curtea pensiunii.
Vara poti manca si pe draguta terasa cu mese masive din lemn a micutului restaurant.
Pentru cei mici exista si un tobogan, o trambulina din accea elastica, leagane la tot pasul.
Dar cred ca cel mai cautat acolo iarna ar fi saniusul, la cabana gasind si cateva sanii, pe care te poti da chiar pe panta dealului de la cabana, iar vara ar fi plimbatul cu bicicletele.
Ar merita sa spun cateva cuvinte si despre echipa ce administreaza aces mic complex.
Vorbim aici de proprietarul, Zsolt, un tanar tare de treaba, inalt, cu alura sportiva, care permanent are grija sa te intrebe la micul dejun sau cina daca mai doresti ceva, daca este suficient, sa-ti spuna ce fel de mancare ai in fata si cum a fost pregatit, sa zambeasca si sa-ti ofere un sfat daca ai nevoie, sau despre ce poti face prin imprejurimi. Un om tare, tare placut. Este permanent prezent, dar parca in umbra, fara a te agasa cu prezenta.
Si asta in timp ce te serveste la masa, sau ia un vas de pe masa, sau printre picaturi cand nu este implicat si in pregatirea mesei.
Din ce am observat este ajutat de inca doua persoane, partea feminina a echipei, ce se ocupade partea de bucatarie si curatenie si de inca un barbat, probabil acel om bun la toate pentru treburile mai grele de pe langa casa. Cu siguranta si sotia gazdei are rolul bine definit in acest angrenaj, dar fiind persoana din back-office, nu pot spune prea multe :)) Si cam asta ar fi echipa pe care am identificat-o aici, la Pensiunea Relax.
Ce ne-a placut tare mult a fost faptul ca in dimineata plecarii noastre, dupa ce am mancat, am rezolvat treburile de check-out si am mai stat un pic la palavre, gazda noastra terimnadu-si si treburile la bucatarie a luat o sanie si impreuna cu fetita sa carecred ca nu avea mai mult de 5 ani, a trecut la o portie buna de sanius pe coasta dealului.
Am admirat cum poate un om sa se ocupe si de bunul mers al afacerii ce-i aduce venitul in familie, dar sa-si faca timp sa acorde atentia necesara si copilului.
Cinste unor asemenea oameni!
Ce sa va mai zic, ca ne-am dori sincer sa mai ajungem in zona respectiva vara, iar daca am ajunge cu siguranta as alege tot Pensiunea Relax, dar de data asta pentru o relaxare mai... activa :))
Off, uitasem sa va zic si de minunatia de pisicuta de la pensiune, dar voi atasa cateva poze.
Noi am botezat-o Patratica (chiar daca in poze nu pare =)) )
P.S De la interiorul pensiunii nu prea ma poze, din cauza faptului ca asa cum am decis de a rari scrierile pe AFA, iar de scris in 2017 am mai scris doar despre cateva zone de vizitat doar, nu credeam ca voi scrie despre cazari deloc.
Dar iata ca acesti oameni care ne-au gazduit m-au facut sa scriu inca un articol despre o cazare.
Nu va ganditi ca m-au rugat! Gazda nici macar nu stia despre AFA.
Poze despre facilitatile interioare ale pensiunii gasiti atat pe site-ul pensiunii cat si pe booking.com Si nu difera deloc de realitate
Vacante faine sa aveti!
Trimis de Testosu' in 05.01.18 15:42:15
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Testosu'); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 46.45134000 N, 25.43988400 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Excelentă recomandarea
Mutat în rubrica "Pensiunea Aktiv Relax [Izvoare], ZETEA [HR]" (nou-creată pe sait)
--
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@webmasterX:
46.451342,25.439884. Acestea ar fi coordonatele corecte.
Iar site-ul pensiunii este: www.aktivrelax.com
@Testosu : Mulțam fain. Am modificat "cursorul", rezultând noua poziționare de aici.
În plus, am adnotat coordonatele drept confirmate.
--
Am actualizat deasemenea și saitul.
@webmasterX: Da, acum este corect. Multumesc!
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
Excelenta recomandare si la fel de placuta prezentarea! Motiv pentru care am selectat-o ca favorita Si daca tot ti-ai propus sa te reintorci acolo pentru un sejur mai activ, poate ai ceva informatii despre ce se poate face prin imprejurimi si ce e interesant de vazut prin zona. Multumesc pentru eventualul raspuns!
@mariana. olaru: Despre ce se poate face prin zona Izvoare / Zetea am scris intr-un articol precedent dedicat zonei: "Loc de poveste!"
Dar cu mare drag ofer orice informatie pe care o stiu. Daca doriti orice alta clarificare suplimentara puteti a ma intreba, fie aici in ecouri, fie PM, unde va pot transmite si un nr. de telefon pentru o mai buna comunicare.
Multumesc pentru aprecieri!
Vacante faine!
@Testosu: Si un SB meritat pentru un Craciun de... Relax!
Peisajul parca-i din poveste! Ati avut parte de-un Craciun asa cum visez si eu: cu zapada, cu miros de lemn si de cetina si cu oameni ca Zsolt. Friptura de curcan. de cerb, de... ce vrei tu, sunt amanunte!
Sa va fie de bine si la multi ani!
@Zoazore: Am avut noroc si am avut parte de zapada atat in vacanta de 1 Decembrie de la Cheile Butii unde era zapada de vreo 20cm si a nins ca in povesti intr-o zi, inclusiv o atmosfera tare faina la pensiune, dar si de Craciun la Izvoare prinzand inclusiv ninsoare linistita.
Multumesc de aprecieri.
Toate cele bune!
Vacante faine!
@Testosu': Frumos loc! Mă uitam la poze și încercam să-mi imaginez cum arată vara... Dar nici iarna nu-i de lepădat (deși, pe măsură ce trec anii, îmi place zăpada doar când o privesc de la fereastră) !
Despre berea Csiki Sor am cunoștință, cum să nu?! Am descoperit-o și noi tot în Secuime, desigur, când am stat la pensiunea Amade (am povestit). Ne-a plăcut mult, și mie și soțului meu. Am citit ulterior și povestea ei și am gândit tot ca tine.
În tot cazul... mă bucur că ai scris despre acest loc! Trecut la favorite.
@crismis: sper sa reusim o mini-vacanta si in vara asta! ????
@elviramvio: ????
Noua ne-a placut. Zona prin simplitate, iar pensiunea are "suflet".
@Testosu: Cum martie nu putea lipsi din post, a cincea la Favorite .
Ce sa-ti mai spus, speram sa le povestesti asa, mai sec, ca altfel stiam ca imaginatia mea o va lua razna, si din pacate cam asa a fost.
Se vede cat de mult ti-a placut dupa felul in care ai povestit si asa cum au spus si colegii, ma gandeam daca iarna este frumos, cum poate fi vara.
Cat despre gospodarii locului, cinste lor.
Un loc marcat cu mare drag la favorite asa cum cu mare drag a primit un vot din partea mea.
@mishu: multumesc pentru aprecieri.
Stand de vorba cu gazda noastra, placut surprinsi de aspectul constructiilor din zona, ne-a povestit ca de vreo 10-15 ani s-a stopat in zona lor acordarea autorizatiilor de constructie, la voia intamplarii (sau la voia... banului), dupa ureche, ci doar respectan anumite conditii, inclusiv o suprafata minima pentru casa de vacanta sau pensiune, pentru a nu fi sufocat intre vecini.
Mai mult se pare ca sus pe platoul montan, pe Harghita-Madaras nu s-ar mai acorda deloc autorizatii noi de construire, ci doar de reabilitare a constructiilor vechi, deja existente.
Acolo de ce se poate? In alte parti se defriseaza si se construieste in plin Parc National. Si se mai construieste si cu aspect oribil.
Exemple de proasta gestionare ar fi la indemana:Straja, Ranca, etc
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)