ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.07.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 04.08.12
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUN-2015
DURATA: 6 nopți
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.25%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 7 MIN

Parga, o vacanta pentru suflet

TIPĂREȘTE

Spectacol floral incredibil, o apa limpede in nuante de albastru-verde, nisip fin, bisericute albe ca niste scoici aruncate pe plaja, miresme imbatatoare de plante exotice si mult soare. Pe scurt Parga. Tocmai ce am revenit de acolo dar sincer, nu ne-am mai fi intors. A fost cred cea mai grea ”despartire” pe care am avut-o vreodata intr-un concediu. Si s-a lasat chiar si cu lacrimi (ale sotiei :-).

In februarie am rezervat prin early booking un sejur de 6 nopti la Parga Beach Resort din statiunea greceasca cu acelasi nume. De ce aici? Pentru ca parea altceva decat Thassos, Halkidiki, Paralia Katerini sau alte destinatii turistice din Grecia. Si, recunosc, intr-o oarecare masura, si pentru admiratia pe care sotia o avea pentru Ibrahim Pargalezul din serialul Suleyman Magnificul :-)).

Pe 27 iunie, la 4,30 dimineata am plecat din Bucuresti, doua masini, cu fratele meu si familia lui, spre Parga via Ruse, Veliko Tarnovo, Stara Zagora, Makaza, Salonic. Aici doresc sa multumesc tuturor celor care mi-au raspuns ecoului lansat cu mai multe luni in urma, ca si celor care au postat review-uri despre Parga si traseul pana acolo. Informatiile mi-au fost foarte folositoare, mai ales ca nu aveam GPS, asa ca am scos la imprimanta ruta care trebuia urmata, dorind sa nu o luam pe la Sofia.

Dupa aproape o oră de aşteptare la Podul Prieteniei, am intrat pe la ora 6 pe teritoriul Bulgariei, iar drumul prin tara vecina nu a ridicat mari probleme, chiar daca la Nikolaevo ne-am incurcat un pic, noi nestiind ca trebuie sa urmam o bucata traseul catre Sofia iar apoi sa o apucam catre Haskovo-Kardzali. Intelegandu-ne prin semne si un pic in rusa cu localnicii, unul dintre ei chiar s-a urcat pe o motocicleta si ne-a condus spre drumul cel bun, am ajuns la granita cu Grecia in jurul orei 13,30, mai tarziu decat ne planificasem, dar deh... Am facut plinul la Logan, odata la Giurgiu, apoi in Kardzali, la un OMV de acolo. La punctul de frontiera Makaza am asteptat cam 15-20 de minute, si am intrat apoi pe teritoriul elen, avand cap-compas Komotini-Salonic. Aici am avut cea de-a doua incurcatura ptr. ca am ratat intrarea pe autostrada A2 E90 spre Salonic, indicatorul cu Thessaloniki fiind si mic, si indoit, si scris cu litere elene. Asa ca iar am mai pierdut 30-40 de minute ratacind prin zona si intreband, in engleza, de autostrada, pana ne-au lamurit niste bucuresteni care tocmai se intorceau din concediu. In fine, odata intrati pe autostrada trebuia sa urmarim indicatoarele cu orasele intermediare pana la Salonic deoarece indicatorul cu Thessaloniki apare destul de tarziu. Asa cum s-a mai scris, pe autostrada nu exista benzinarii sau altceva, ca sa ajungi la ele trebuie sa iesi de pe A2 pe EXIT-uri si sa te abati cam 1-2 km. Mai erau din loc in loc semnalate toalete sau zone de parcare, in rest nimic. Pana la Salonic am mai facut vreo 3 ore si jumatate iar aici am avut a treia ”ratacire” ca sa-i zic asa ptr ca indicator spre Parga ioc. Asa ca iar am intrebat la o benzinarie, fiind indrumati sa tinem indicatorul de Atena, apoi Grevena, Ioannina, Preveza, Igoumenitsa, iar pentru a ajunge la Parga se iese pe EXIT la Vasilis Kartelas de unde apar apoi indicatoare catre Parga. Am alimentat din nou la o benzinarie (cred ca unica) existenta pe autostrada si am continuat drumul de inca 4 ore, achitand la statiile de taxare de pe autostrada in jur de 20 de euro (taxa era de 2,40 euro/ masina). Ceea ce este de remarcat este starea extrem de buna a autostrazilor din Grecia, multitudinea de tuneluri si viaducte, unele lungi de 2 km., prin care treci, si peisajul care devine tot mai frumos si fascinant pe masura ce se inainteaza catre vestul Greciei.

Una peste alta, dupa un drum extrem de lung si obositor (pe care ni l-am mai lungit si noi din cauza abaterii de la traseu), facut dintr-o bucata cum se zice, am ajuns la destinatie, cu ajutorul lui Dumnezeu, in jurul orei 20,00, partea buna fiind aceea ca si sotia a condus, schimbandu-ne la volan.

Ne-am cazat la Parga Beach Resort, o locatie careia nu i-as spune de lux dar e pe aproape, si nu pot decat sa confirm ceea ce a scris utilizatorul nini dintras in review-ul de anul trecut despre cazare si masa. De mentionat ca am stat la camera 123, la etaj, iar curatenie in camera ne facea chiar o...romanca, ea fiind in Grecia de 5 ani, iar in Parga de 1 an. Si jos palaria pentru curatenia exemplara pe care o facea si modul cum gaseam totul aranjat in camera cand ne intorceam de la plaja.

Micul dejun il aveam inclus, gen bufet suedez, intr-adevar nu era foarte variat, dar aveai ce sa alegi, atat adultii cat si copiii. Terasa se numea Thallasa, marti seara se organiza Fish Festival iar joi seara Greek Night, dar noi nu am mers nici la una, nici la cealalta (20 de euro era intrarea ptr adulti), ci am admirat petrecerile chiar de pe plaja, cu un vin grecesc cumparat de la Supermarket Nikolau, situat in apropierea resortului (1,50 euro o sticla de 300 ml, 2,50 euro, la 500 ml).

Plaja am facut doar langa resort, pe plaja Valtos cum se numeste, o singura data am mers la plaja Loutsa, aflata la 20 de km. catre Preveza, o plaja mai salbatica oarecum, cu mult mai puţini turisti, gen plaja Corbu sau Gura Portitei, daca pot face un fel de comparatie, dar cu apa la fel de limpede, fara niciun fel de alge, pietre, meduze sau mai stiu eu ce altceva. Puteau fi vazuti cu ochiul liber si pestisori care innotau aproape de mal, dar, ca o precizare, cam in 5 m. de la mal deja nu mai ai pamantul sub picioare, asa ca trebuie sa stii sa inoti iar copiii nu trebuie sa se departeze de mal. Aceasta situatie este valabila cam pentru toate plajele din Parga.

Pe plaja Valtos, cea de langa resort, am vizitat de doua ori si ne-am inchinat (in biserica se intra insa imbracat decent cat de cat, nu in slip) bisericuta alba aflata la extremitatea plajei, cu hramul Sf. Spiridon, pe langa care curge un rausor cu apa rece si buna de baut care vine din muntii care imprejmuiesc Parga, iar intr-o zi am urcat cu totii pe drumul care porneste de la bisericuta Sf. Spiridon si urca usor printre maslini, lamai, portocali si flori de leandru si trandafiri pe un deal unde se afla ascunse ruinele Manastirii Vlacherna si unde exista o bisericuta alba inchinata Sf. Fotini, un loc unde sufletul ti se odihneste iar cantecul randunelelor si vuietul molcom al marii te duc intr-o lume mirifica.

Ca si obiective turistice vizitate, marturisesc ca nu am mers decat la ruinele castelului venetian, care strajuiesc de pe un deal portul si orasul iar in Parga am ajuns de vreo 3 ori, mergand ”per pedes” de la resort, timp de 20 de minute, cu copiii dupa noi. Nu am facut plaja la Krioneri sau Piso Krioneri, cele doua plaje din oras, care nu ofereau intimitate, pe langa ele trecand artera principala a orasului, si o singura data am ajuns in Valtos luand taxi-boat-ul, in rest parcurgand drumul pe jos, pe ulitele stramte, pline de mister si istorie ale Pargai.

In schimb, am luat masa de doua ori la taverna La Barca, din oras, cu specific pescaresc dar unde poti gasi si alte multe preparate traditionale si nu numai - souvlaki, moussaka, gyros, pastisio etc. - si recomand si taverna Bacchos, unde seara rasuna melodia Zorba the Greek, iar ospatarii incingeau dansul alaturi de turisti.

Ca si preturi la taverne, de exemplu un souvlaki de pui sau porc, cu cartofi prajiti si salata era 9,40 euro, portia fiind una mare din care te saturai fara probleme, o portie de moussaka era 7-8 euro, iar un gyros, tot la taverna servit, era 9 euro. In schimb, gyrosul era 2,50-3 euro daca il cumparai de la chioscurile de fast-food, iar berea Mythos sau Alfa de 500 ml., traditionale, era 1,50 euro in supermarket, 3,50 euro la restaurant.

Din pacate, noi nu am ajuns la Capela Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu din oras, nici la bisericuta Panaghia (cea vizavi de plaja Krioneri) sau la fabrica de ulei de masline din Parga. Din port se organizeaza croaziere spre insulele Paxos si Antipaxos unde pot fi admirati delfinii, drum de 7 ore (dus-intors) cu vaporasul, de asemenea se poate merge la Acheron River (raul Styx din mitologia greaca, dupa unii). Se organizeaza de asemenea excursii catre Meteora, Blue Caves, Corfu sau Lefkada, insa noi am dorit sa ”digeram” pe indelete, atat cat ne-au permis copiii bine-nteles, Parga.

Dupa cele 7 nopti petrecute acolo, despartirea a fost, asa cum spuneam, una ”dureroasa”, rugandu-ne la Dumnezeu sa fim sanatosi si sa mai putem ajunge macar odata aici.

Drumul de intoarcere nu a mai pus probleme, deja il cunoastem, dar de aceasta data l-am facut din doua bucati, cu o noapte dormita in Salonic, oras unde am vizitat Turnul Alb, Biserica Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir si Piata Aristotel. Si ca o paranteza, criza din Grecia nu am resimtit-o mai deloc, am platit si cu cardul, si cu bani cash, nu am avut probleme niciunde, iar intorcandu-ne sambata trecuta, inainte de referendumul lor, nici nu am mai fost taxati pe autostrada.

In concluzie, va recomand din toata inima aceasta destinatie si va doresc tuturor sanatate si concediu placut. Doamne ajuta!

.


[fb]
---
Trimis de ady bucuresti in 09.07.15 15:36:09
Validat / Publicat: 09.07.15 19:49:50
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5027 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ady bucuresti); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 14600 PMA (din 15 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    2 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [09.07.15 19:49:25]
    »

    Deşi încărcat la "Descoperă Parga", conţine destul de puţin despre staţiunea în sine, "substanţa" review-ului fiind despre drum şi despre hotelul la care a avut loc sejurul.

    @ady bucuresti, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".

    S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).

    În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).

    -

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Parga Beach Resort Hotel" (deja existentă pe sait)

    -

    Încărcând inițial impresiile la o rubrică de călătorie, rubrica de CAZARE a fost nedisponibilă pentru notare.

    Te-aș ruga să indici o notă și pentru acest capitol - cazare - folosind linkul EDIT IMPRESII (afișat cu roșu mai sus, disponibil până la publicare).

    După publicare, poți scrie eventual notele de la CAZARE sub formă de ECOU, le vom adăuga noi în caseta tehnică.

    calatorul
    [10.07.15 08:30:52]
    »

    Felicitari pentru vacanta reusita, cunoastem si noi sentimentul tristetii din ultima zi la plecarea din vacanta in asemenea locuri minunate. Si am incercat sa atenuam aceasta despartire, cand am putut, cu o rezerva de buget pe care am folosit/o pentru a prelungi cu 2/3 zile sederea la locurile care ne/au placut. Iar decizia o luam tot cu 2/3 zile inainte de plecare, pentru a anunta din timp si a putea prelungi cazarea, si am reusit de cate ori am cerut, la preturi reduse, care nu solicitau mari eforturi financiare. Si in felul asta ultimele noastre vacante la mare au avut durate de 10 zile in loc de 7, ceea ce ne/a placut foarte mult. Succes si vacante frumoase.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    calatorul
    Alte impresii din această RUBRICĂParga Beach Resort Hotel:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.046913146972656 sec
    ecranul dvs: 1 x 1