GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
O oaza de liniste intr-un oras stresat (si stresant) - Complexul Sf. Pantelimon
Nu este un parc public insa este deschis publicului. Se afla in incinta Complexului pentru activitati recreative si educatie Sf. Pantelimon.
Accesul este destul de facil, se afla vis-à-vis de spitalul Pantelimon, dupa primul rand de blocuri. Daca te uiti cu atentie, mergand pe trotuarul de pe Bulevardul Pantelimon, este imposibil sa ratezi intrarea.
Intregul complex se afla intr-o curte mare, inconjurata de un gard din bare de fier.
Un body-guard vigilent pazeste intrarea. Cand fiul meu de 7 ani a venit cu bicicleta nu ni s-a permis intrarea. Nu stiu de ce, bicicletele nu au acces.
Dupa intrare, pe dreapta exista o cladire ce are scopul declarant de restaurant insa nu este functionala. Am vazut, uitandu-ma pe o fereastra niste mese si scaune aruncate de-a valma ce pareau prafuite de cand zaceau asa. Ciudat pentru ca intreaga zona pare noua, deschisa publicului de putin.
Ca sa ajungi in parc treci mai intai prin doua tunele amenajate sub doua corpuri de cladiri. In aceste cladiri sunt cabinet medicale si de recuperare unde cetatenii din sectorul 2 al capitalei au acces gratuit.
Exista si un after school despre care parca am auzit ca este tot gratuit.
Insa pe noi ne intereseaza parcul. Desi este public, pare oarecum privat.
Suprafata nu este mare insa este foarte curat, ingrijit, amenajat, ospitalier. Gazon ingrijit incanta privirea. Alei asfaltate sau din piese imbinate te plimba prin tot parcul. Bancile sunt noi, ingrijite, dealtfel toate dotarile sunt noi si dau un aer elegant.
Pe stalpurile de iluminare care au globuri albe ca si abajur sunt instalate panouri solare. Asta ma face sa cred ca tot acest complex este finantat cu fonduri europene pentru ca in ultima vreme este o moda si o preocupare pentru a exploata sursele de energie libera. Tot mai multe parcuri din zona am vazut ca sunt dotate cu panouri solare.
In centru, o fantana arteziana inca nu a fost alimentata cu apa. Desi pare canicula azi – cu toate ca suntem doar in martie – totusi, suntem abia la inceputul primaverii.
Langa arteziana, un copacel cu flori de magnolia tocmai infloreste.
Spre zona opusa intrarii este amenajata o cascada micuta ce trimite apa spre un bazinas amenajat unde se zbenguie niste pestisori portocalii.
Nu avem voie sa calcam iarba, suntem informati explicit prin doua panouri montate in zone diferite.
Nu avem voie sa facem florile sa planga, tot doua panouri din zone diferite ne indeamna sa fim umani cu plantele.
Nu avem voie sa fumam desi nu ne aflam in spatiu inchis.
Avem voie sa jucam sah, pentru asta avem si cateva mese amenajate, astfel incat sa stimuleze si socializarea pentru ca sunt cate doua table de sah la o masa.
Avem voie sa ne distram copii, pentru asta fiind instalate multe jucarele urbane in diverse zone din parc.
Avem voie sa facem fitnes, si pentru asta fiind instalate multe aparate – tot urbane - de exersat.
Personal de paza vigilent ne indruma sa fim civilizati.
Noi am fost in parc ziua insa seara presupun ca totul are un aspect feeric pentru ca am vazut stalpisori mici, paralelipipedici cu multe leduri montate care presupun ca fac o atmosfera feerica in nocturna.
Verdeata multa, arbusti, copaci, conifere, foioase, de toate.
Dincolo de gardul parcului vad turlele unor biserici, unele noi, altele vechi. Ma intriga. Imi propun sa aflu ce este acolo pentru ca pare interesant. Am aflat apoi ca este Manastirea Marcuta, monument istoric.
Trimis de danaeldreny* in 25.03.17 22:44:44
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (danaeldreny*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2024 Cu barca pe lacul din Cișmigiu — scris în 19.07.24 de BristenaBrad din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2024 0 promisiune, într-un final, îndeplinită – „Parcul Liniei, Faza a II-a” . — scris în 19.06.24 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2024 O altă arie naturală urbană – Pajiștea Petricani — scris în 14.05.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2024 Parcul 'Tudor Arghezi' - un nou parc în București — scris în 11.04.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2023 Național — scris în 05.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 Parcul Kiseleff - la 'vânătoare' de monumente — scris în 17.08.23 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2023 Cel mai nou parc din București - „Parcul Liniei” . — scris în 10.06.23 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ