ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.07.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Pitești
ÎNSCRIS: 23.07.10
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUL-2016
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Cheile Corcoaia - scurte dar spectaculoase

TIPĂREȘTE URM de aici

Cheile Corcoaia se afla pe valea Cernei, la aproximativ 18 km de la izvoarele acesteia, fiind o zona extrem de spectaculoasa.

In drumul ei spre Dunare, Cerna si-a croit drum printre stancile de calcar care i-au stat in cale. Au aparut astfel niste pereti abrupti, cu forme ciudate si un adevarat tunel, lung de 50-60 metri, sapat de apa la baza stancilor. Am citit pe undeva ca exista o legenda despre aceste chei. Se zice ca prin acele locuri traia un balaur cu sapte capete, pe care l-a biruit in lupra un anume Iovan Iorgovan. Balaurul s-a ascuns printre stanci iar Iovan i-a retezat pe rand toate cele sapte capete. In agonie, balaurul si-a zvarcolit coada si a trasat cheile despre care vorbim.

Daca v-am trezit interesul, sa trecem la lucruri mai palpabile.

Accesul la acest obiectiv turistic se face de pe drumul Baile Herculane – Baia de Arama. Cam la 40 km de Herculane, se face la stanga, spre Cerna- Sat. Exista un indicator, deci nu se poate rata intrarea. Drumul este unul pietruit si reprezinta ultima parte a asa-numitului „drum al lui Basescu”. Este vorba de DN 66A, dintre Campu lui Neag si drumul Baia de Arama –Herculane. Acest drum exista de 100 de ani, ca drum forestier. Pe vremea cand Basescu era ministrul transporturilor, s-a inceput amenajarea acestui drum... Nu s-au reabilitat decat vreo 20 km, intre Uricani si Campusel. Lucrarile au fost oprite deoarece mai multe organizatii de ecologisti au reclamat faptul ca drumul ar distruge padurea virgina din acea zona. (eu ma intreb care virginitate, daca acolo au existat exploatari forestiere acum 100 de ani iar padurea care se vede de pe drum este una tanara?).

Sa revin. Dupa intrarea pe acest drum se ajunge la un moment dat la o intersectie. La stanga se face un alt drum forestier, noi facem dreapta. Avem de mers cam 11 km in total. Drumul este bun, noi eram pregatiti pentru unul foarte prost, Am mers cu 50 km/ora si se putea si mai mult. Doar praful era un mare impediment. Noroc (sau Nu) ca am intalnit putine masini. Cred ca de curand s-a mai lucrat cate ceva, pentru ca am vazut intr-un loc mai multe utilaje, trase pe dreapta (era duminica dupa-amiaza), Sunt si cateva zone cu gropi mai mari, dar se pot ocoli. Drumul are portiuni foarte frumoase, este strajuit de stanci masive si din loc in loc, printre copaci, se vede si valea Cernei.

Dupa vreo 9 km, cu aproximatie, am vazut un indicator decolorat care ne anunta ca am intrat in Cerna Sat. E vorba de cateva casute, dar chiar cateva! Ma gandesc la ce viata au acei oameni care traiesc acolo, departe de un oras, de un spital, de o scoala...

In sfarsit, pe partea dreapta a drumului vedem un bloc de beton- l-am fotografiat, pentru o recunoastere mai usoara.

Acolo parcam, pentru ca am ajuns. Vom vedea o poiana mare, unde este loc de camping. Erau doua sau trei corturi, dar nu am observat sa fie si vreo facilitate, macar o toaleta...

Traseul prin chei este scurt, cred ca vreo 300 metri, dar specaculos. Nu trebuie decat incaltamine antiderapanta.

Trecem pe un podet de lemn si imediat incep cheile. Poteca este ingusta, dar in stanca sunt fixate balustrada de sustinere si protectie.

In punctul de inaltime maxima, apa se afla foarte jos, nu pot aprecia la ce distanta. Cert este ca acest canion este foarte spectaculos, Apa a taiat stancile dandu-le forme rotunjite, arcuite. Peretii sunt atat de inalti (cred ca au 200 m) si de apropiati, incat razele soarelui nu reuseau sa isi faca loc, cel putin nu la ora la care am ajuns noi.

Din pacate aceste minunatii se termina repe. Le admiram din alt unghi si la intoarcere si... gata, avem ce povesti.

Dupa ce Cerna iese din canion se formeaza un mic lac, in care cativa copii se balaceau. Dupa grimasele lor cred ca era destul de rece.

In concluzie, drumul nu mai este asa de prost ca acum cativa ani, asa ca daca va aflati in apropiere de herculane sau Baia de Arama, nu ocoliti aceasta dovada de putere a apei de a depasi orice obstacol.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de adrianaglogo in 24.07.16 01:09:51
Validat / Publicat: 24.07.16 08:53:40
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL RETEZAT-GODEANU.

VIZUALIZĂRI: 4907 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adrianaglogo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Poteca si firul de apa intunecat
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24950 PMA (din 28 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

costy69*
[24.07.16 20:36:09]
»

@adrianaglogo - Anul trecut am vizitat și noi Cheile Corcoaia, un loc foarte frumos, care merită vizitat.

Mă bucur să aud că drumul a fost oarecum reabilitat, anul trecut era foarte prost. În condițiile date (mă refer la calitatea drumului) puteați să mai mergeți încă 6 km până la Lacul lui Iovan. Dacă nu ați ajuns acum, poate mergeți data viitoare când mai veniți la Herculane.

Radu Tudoran
[24.07.16 21:14:50]
»

Ma bucur sa citesc despre locuri pe care le-am vazut in tinerete. Parca a trecut un secol de atunci

adrianaglogoAUTOR REVIEW
[24.07.16 22:58:10]
»

@costy69 - Chiar asa!!! Noi plecasem de acasa setati ca drumul e foarte prost, incat nici prin cap nu ne-a trecut sa mai continuam... Cum de nu ne-am gandit? Si timp aveam, nu eram grabiti. Asta e, data viitoare.

liviu49
[14.08.16 13:48:05]
»

@adrianaglogo - Chiar sunteti convinsa ca pozele le-ati facut in Romania? Dupa cum arata locurile, putini ar crede ca si in Romania sunt asemenea peisaje spectaculoase. Mie imi pare rau ca, desi imi doresc de multi ani sa ajung in Banatul muntos, nu reusesc, dar, la fel ca si cu Maramuresul, am inceput sa citesc articolele si sa vad pozele celor care au fost acolo. Si uite asa, am fost si in Maramures, am fost si in Banatul muntos.

Ca sa fiu sigur ca nu gresesc, am votat pozele doar dupa ce le-am vazut a doua oara.

Felicitari pentru excursia si drumetia facuta!

Numai bine si calatorii placute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adrianaglogoAUTOR REVIEW
[15.08.16 00:25:01]
»

@liviu49 - Asa este, multe locuri minunate avem in tara noastra. De vreo doi ani am inceput sa ne facem o parte a concediului pe undeva prin tara.

Si nu am regretat, am avut ce vedea si ce povesti pe AFA!

Inca de pe drumul de intoarcere spre casa, dupa periplul prin Banat, am inceput sa ne gandim unde vom merge vara viitoare.

Si din nou trebuie sa subliniez meritul AFA : luam informatii, alegem din ele ceea ce ni se potriveste. iar daca nu reusim sa sjungem pe unde ne dorim, stam serile in fata calculatorului, citim povestile altora si privim fotografii, si uita asa "am fost si noi acolo "!

Multumesc pentru aprecieri si voturi.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster26
[07.03.17 11:09:54]
»

Mutat în rubrica "Parcul Național Domogled - Valea(Munții) Cernei, MASIVUL RETEZAT-GODEANU" (nou-creată pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianaglogo, costy69*, liviu49, Radu Tudoran
Alte impresii din această RUBRICĂParcul Național Domogled & Munții Cernei:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.067865133285522 sec
    ecranul dvs: 1 x 1