ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.11.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.02.12
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
JUL-2017
DURATA: 3 nopți
familie cu copii
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
70.00%
Satisfăcător
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 52 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 14 MIN

Relaxare all-inclusive la Orizont Cozia

TIPĂREȘTE

Am trecut de multe ori pe Valea Oltului, în drum spre Ardeal sau spre naşii noştri de la Malaia. Am vizitat cam tot ce se poate în această minunată zonă a României, dăruită de Dumnezeu cu peisaje de o frumuseţe care te lasă fără grai. Trasee montane spectaculoase, mânăstiri cu valoare de patrimoniu, ruine romane, aquaparcuri termale moderne, izvoare cu ape minerale, plimbări cu vaporaşul pe Olt... staţiunea Călimăneşti-Căciulata are ce oferi turiştilor care aleg o vacanţă pe Valea Oltului!

Cu mai bine de 30 de ani în urmă, am fost într-o tabără la Călimăneşti. De atunci, nu ne-am mai cazat niciodată în această staţiune cu toate că mă tentau grozav două-trei zile de relaxare la ştradurile cu apă termală, tot mai multe şi mai bine dotate în ultimii ani. În vara anului trecut, la sfârşitul lunii iulie, am hotărât să legăm zilele de vacanţă petrecute la casa bunicilor mei din Lădeşti-Vâlcea cu o minivacanţă la Căciulata.

Am exclus din start hotelurile mari de la Cozia, foarte aglomerate de când a fost dat în folosinţă aquaparcul cu apă termală, o veritabilă atracţie pentru familiile cu copii şi adolescenţi. Pusesem ochii de ceva vreme pe hotelul Orizont-Cozia care părea să se potrivească mult mai bine cu preferinţele familiei mele.

Am luat legătura telefonic cu recepţia hotelului şi am rezervat două camere duble, una cu pat matrimonial şi cea de-a doua cu paturi separate, pentru fiul nostru şi mama. Am solicitat camere la etaj superior, neapărat cu balcon şi vedere spre pădure. Ni s-a oferit un pachet all-inclusive pentru trei nopţi de cazare cu mic dejun, prânz şi cină bufet suedez, băuturi incluse doar în timpul programului de masă, acces gratuit la centrul wellness-spa. Am acceptat această variantă, perfectă pentru o scurtă vacanţă de relaxare în miez de vară. Am plătit avansul prin depunere de numerar în contul bancar al hotelului iar diferenţa am achitat-o cu cardul la recepţie. Este bine de ştiut că hotelul Orizont Cozia oferă pachete cu all inclusive doar în timpul vacanţei de vară, de obicei între 15 iunie şi 15 septembrie. Studiind ofertele pentru anul viitor, am observat s-a renunţat la all-inclusive în favoarea variantei de pensiune completă.

Adresa hotelului Orizont-Cozia este Calea lui Traian nr. 495 dar nu-l veţi găsi pe strada principală. Venind dinspre Râmnicu Vâlcea, după de treceţi de pensiunea Domniţei, din Calea lui Traian (artera principală care străbate staţiunea) se desprinde spre stânga un drum asfaltat ce urcă până la poalele pădurii, oprindu-se chiar la Orizont Cozia.

Hotelul este foarte bine amplasat, destul de aproape de parcul staţiunii (în care se află Izvoarele 1 şi 2), de faleza Oltului şi de magazine. Prin pădurea de foioase din spatele hotelului trece traseul de cură balneară, o alee pentru plimbare, amenajată între Izvoarele 7 şi 14 aflate în parcul hotelului Central din Călimăneşti şi hotelul Traian din Căciulata (aproape de Izvoarele 1 şi 2). Piscina hotelului nu are apă termală dar se ajunge uşor, prin parcul staţiunii şi pe faleza Oltului, la aquaparcul cu apă termală de la complexul hotelier Căciulata-Cozia-Oltul. Se pot face plimbări spre schitul Ostrov, spre mânăstirile Cozia, Turnu, Stânişoara ori spre castrul roman Arutela.

Turiştii cazaţi la Orizont Cozia au la dispoziţie suficiente locuri de parcare, atât în faţa cât şi în spatele hotelului. Parcarea este gratuită, iluminată şi supravegheată video. Se poate ajunge la Căciulata şi cu trenul până la halta Păuşa sau cu autocarul până la Râmnicu Vâlcea, staţiunea fiind la circa 20 km. de capitala judeţului. Multe autocare care merg spre Ardeal opresc la Căciulata, depinde din ce zonă a ţării veniţi. Din Bucureşti sunt autocare care pleacă din Autogara Militari dar şi trenul Săgeata Albastră din Gara de Nord. Din Râmnicu Vâlcea sunt microbuze moderne care circulă după un program bine stabilit spre Călimăneşti-Căciulata. Există staţie de microbuz pe Calea lui Traian, foarte aproape atât de Orizont Cozia cât şi de hotelul Domniţei.

Inaugurat în anul 2006, hotelul Orizont Cozia are parter şi cinci etaje, ultimul etaj fiind destinat în excusivitate bazei de tratament balnear. Hotelul a fost extins în 2010 cu un corp nou, mai mic, în care se află restaurantele şi centrul wellness-spa. La Orizont Cozia există o sală de joacă destinată copiilor mici (până la 7 ani) şi două săli de conferinţe.

Hotelul are un singur lift, modern, de dimensiuni medii, care face faţă destul de bine având în vedere că Orizont Cozia nu este foarte mare (43 de camere duble cu pat matrimonial sau paturi separate şi 4 apartamente). Toate camerele cu vedere spre Valea Oltului au balcoane ce oferă o panoramă de vis, la pachet cu gălăgia produsă zi şi noapte de traficul intens din zonă. Acesta este motivul pentru care am ales camere cu vedere spre parcarea betonată din spatele hotelului şi spre pădurea de foioase. Am fost “deranjaţi” doar de trilurile vesele ale păsărilor şi de reprizele dese de ploaie torenţială care aduc dinspre munte aer curat, sănătos...

Doar o parte dintre camerele cu vedere spre parcarea din spatele hotelului au balcoane. Noi am primit, aşa cum am solicitat în momentul rezervării, camere alăturate, cu balcon, situate la etajul 4. Camerele fără balcon sunt ceva mai mari, fiind recomandate familiilor cu copii care au nevoie de spaţiu în plus pentru patul suplimentar.

Mica recepţie a hotelului se află la parter. Imediat ce intraţi în hotel, pe dreapta, este amenajat un spaţiu în care turiştii pot aştepta până la repartizarea camerei, un loc plăcut, luminos, cu fotolii şi canapele comode, multe plante decorative şi televizor cu ecran mare pe perete. Până la recepţia propriu-zisă se urcă mai multe trepte, un pic mai dificil pentru familiile cu copii mici şi multe bagaje. Destul de înghesuită şi întunecoasă, cu vreo două măsuţe şi cananapele, recepţia este doar spaţiul în care poposeşti vrând-nevrând pentru formalităţile legate de cazare şi eventual, plata serviciilor turistice.

Personalul, tânăr, amabil şi eficient, este gata să vină în întâmpinarea oricărei solicitări din partea turiştilor. După ce am achitat restul de plată, am primit cunoscutele brăţări colorate care-ţi dau dreptul de a beneficia de serviciile all-inclusive. În acel moment am aflat că am fi putut alege un pachet cu pensiune completă, fără băuturi incluse în preţ, ceva mai ieftin decât pachetul all-inclusive pe care-l plătisem deja. Ar fi fost mult mai potrivit pentru noi dar cum diferenţa de preţ nu era foarte mare, am trecut repede peste acest aspect.

Am primit camerele imediat ce am sosit (pe la ora 13) dar am fost înştiinţaţi că prânzul din prima zi a sejurului nu este inclus în preţ. Începeam cu cina din prima zi, ultima masă plătită fiind mic dejunul din ziua plecării. Pentru că ne era foame şi caldura de afară nu ne îndemna să plecăm în căutarea unei terase, am achitat la recepţie contravaloarea prânzului bufet-suedez. Dacă îmi amintesc bine, am plătit 45 lei de persoană, un preţ corect pentru prânzul bogat de care am avut parte. Într-una din zilele petrecute la Orizont Cozia am avut un oaspete drag, naşa noastră care locuieşte în Râmnicu Vâlcea. Am invitat-o la masă, după ce am anunţat şi am plătit la recepţie prânzul pentru musafirul nostru.

Casa scărilor este decorată cu multe plante bine îngrijite care beneficiază din plin de lumină naturală. Holurile lungi sunt mochetate, decorate cu fâşii de tapet înflorat, dotate cu corpuri de iluminat cu senzori. Foarte curat peste tot, dar persista mirosul neplăcut al unui detergent folosit probabil în exces, miros pe care l-am regăsit şi în camere.

Camera dublă cu pat matrimonial oferă suficient spaţiu pentru două persoane. De pe palier se intră într-un holişor îngust ce are în stânga un dresing şi în dreapta, baia. Dresingul seamănă mai degrabă cu o debara şi este unicul spaţiu de depozitare al camerei, mulţumitor pentru doi oameni dar total insuficient pentru o familie cu copii, mai ales pe timp de iarnă.

Mocheta din cameră, gri-şoricel, pare cam uzată şi veşnic prăfuită, probabil din pricina culorii. Draperii grena asortate cu cuvertura de pe pat, un tablouaş alb-negru cu o imagine din Căciulata de odinioară ca singur element de decor, corpuri de iluminat urâţele şi prost amplasate... nu pot spune că mi-a plăcut prea tare atmosfera din cameră! Am fost mulţumită în schimb de ferestrele mari şi de prezenţa balconaşului, dotat cu măsuţă şi două scaune cam ponosite şi o sfoară pentru prosoape şi costume de baie.

M-au intrigat afişele, agăţate pe pereţi sau aşezate strategic pe măsuţa şi biroul din cameră, ce cuprind o serie de reguli de conduită de bun simţ, un soi de regulament de ordine interioară, foarte uşor de respectat pentru un om civilizat dar care-ţi dau impresia că te afli într-un cămin de nefamilişti din vremurile necunoscute copiilor noştri.

Mobilierul din PAL este destul de nou şi bine îngrijit: pat matrimonial încadrat de noptiere, cu aşternuturi curate, saltea şi perne bunicele, un birou sub care se află minibarul, oglindă mare deasupra biroului, o măsuţă rotundă cu două scaune confortabile gen fotoliu. Camerele sunt dotate cu televizoare cu ecran plat de dimensiune medie şi cu aparate de aer condiţionat. Există internet wireless gratuit în tot hotelul care a funcţionat destul de bine.

Baia este curată, cu gresie şi faianţă în nuanţe asortate şi instalaţii sanitare în bună stare de funcţionare dar foarte, foarte mică, cu cabină de duş înghesuită, incomodă. În baie am găsit uscător de păr, prosoape curate, săpun, pliculeţe cu şampon, hârtie igienică. Prosoapele colorate pentru piscină şi halatele din frotir alb se află în dresingul de pe hol.

Camera dublă în care au dormit bunica şi nepotul este la fel ca dimensiune şi dotări, singura diferenţă fiind cele două paturi de o persoană care înlocuiesc patul matrimonial.

Hotelul Orizont Cozia are două restaurante: restaurantul Orizont cu 170 de locuri, la parter şi Salonul Roşu cu 90 de locuri, la etajul 2. În perioada în care am fost cazaţi la acest hotel, Salonul Roşu a fost rezervat pentru turiştii care au beneficiat de mese în sistem bufet suedez. Sâmbăta şi duminica au fost nunţi la restaurantul Orizont dar muzica nu s-a auzit în camerele cu vedere spre parcare de la etajul 4. Mai mult ca sigur, turiştii cazaţi în camerele cu vedere spre stradă au petrecut până-n zori alături de nuntaşi, mai cu seamă cei aflaţi deasupra restaurantului. Un motiv în plus care mă determină să recomand camerele cu vedere spre pădurea din spatele hotelului!

De primăvara până toamna, hotelul Orizont Cozia deschide terasa sezonieră La Caru cu Bere în parcul staţiunii. Este un loc plăcut, ferit de arşita verii, situat aproape de faleza Oltului, lângă Izvoarele 1 şi 2. Alături de terasă, la umbră, a fost amenajat un loc de joacă pentru cei mici.

Salonul Roşu se află în corpul mai mic al hotelului, la acelaşi nivel cu centrul wellness-spa. Practic de la etajul 2 al clădirii principale, din apropierea liftului, se coboară mai multe trepte şi se ajunge la Salonul Roşu. Terasa oferă o impresionantă vedere panoramică spre Valea Oltului şi Masivul Cozia. După fiecare masă, ieşeam pe terasă cu o cafea, fructe, prăjituri... am petrecut multe ore relaxante, la poveşti cu cei dragi, într-un decor de vis. O parte din terasă este amenajată pentru plajă, cu şezlonguri şi umbrele. După părerea mea, ar fi necesar un paravan care să despartă zona destinată restaurantului de zona de plajă.

Dacă în ceea ce priveşte cazarea am avut câteva motive întemeiate de cârcoteală, în ceea ce priveşte Salonul Roşu şi mâncarea pregătită în bucătăria de la Orizont Cozia, am numai cuvinte de laudă. Salonul Roşu este foarte curat, zugrăvit în alb, cu ferestre mari spre terasă. De ce este numit Salonul Roşu? Nu ştiu... doar tapiţeria scaunelor şi draperiile sunt roşii.

Am găsit de fiecare dată masă liberă, cu faţă de masă albă imaculată, veselă, tacâmuri şi pahare de bună calitate, aranjate ca la carte. Muzică plăcută, în surdină, ospătari atenţi şi politicoşi, toate preparatele de la bufetul suedez se completau rapid pe măsură ce se consumau. N-am avut nicio clipă neplăcuta senzaţie de înghesuială, de veşnică agitaţie specifică multor restaurante cu bufet suedez. În ziua în care am invitat-o pe naşa noastră la masă, am rămas mai mult timp pe terasă. Pentru că se depăşise limita intervalului orar pentru prânz, tinerii ospătari ne-au anunţat politicos că vor strânge mâncarea dar ne-au invitat să rămânem pe terasă atât cât dorim şi ne-au întrebat dacă mai vrem băuturi, cafea, prăjituri de la bufet. Nota maximă cu felicitări pentru atitudine!

La micul dejun, pe lângă produsele obişnuite (mezeluri şi brânzeturi de prima calitate, legume proaspete, măsline, unt, ouă ochiuri, fierte şi omletă simplă ori cu legume, peşte marinat, cârnăciori şi bacon prăjit, crenvurşti, iaurt, miere, dulceaţă de casă), am găsit în fiecare dimineaţă alte preparate, care mai de care mai apetisante (icre, zacuscă, salată de vinete, de crudităţi, de beuf, de pui cu ciuperci, de ton, legume pane, budinci, sufleuri de legume, chifteluţe, pui shanghai, ficăţei, rulade diverse...). Nu au lipsit cerealele de mai multe feluri, produsele de patiserie, checul şi prăjiturelele de casă, fructele proaspete şi uscate, seminţele, compotul, orezul sau grişul cu lapte. În restaurant sunt două aparate pentru cafea Lavazza. Ceaiuri diverse, lapte, apă minerală plată şi carbogazoasă... Am băut în fiecare dimineaţă socată, foarte bună. Se poate pleca din restaurant cu lapte, ceai, cafea în pahare de unică folosinţă.

La prânz au fost zilnic două feluri de supe/ciorbe, una recomandată pentru copiii mici şi persoanele care mânâncă mai uşor, gen supă cu găluşti, supă cremă de legume, ciorbiţă de pui şi o ciorbă pentru „oameni serioşi”, gen ciorbă de burtă, rădăuţeană, cu perişoare. Alături de supe şi ciorbe, tot ce este necesar: ardei iuţi, smântână, verdeaţă, crutoane.

La Orizont Cozia de mănâncă foarte bine, toate preparatele sunt proaspete, gustoase, frumos prezentate. La prânz şi cină n-au fost foarte multe sortimente dar calitatea a fost excepţională şi felurile de mâncare nu s-au repetat în cele trei zile petrecute la acest hotel. La fiecare masă sunt fripturi la grătar sau la cuptor de pui, porc, vită, cel puţin două feluri de mâncare gătită, peşte, paste, două-trei garnituri, salate proaspete, murături. Am mâncat ciorbă de burtă, sarmale, frigărui, mici, păstrăv la grătar, tochitură cu mămăliguţă... greu de ales!

La cină au lipsit supele şi ciorbele dar au fost pregătite, pe lângă obişnuitele fripturi şi garnituri, aperitive fiţoase ca de nuntă şi feluri de mâncare mai deosebite. La prânz şi cină au fost multe fructe şi prăjituri de cofetărie, proaspete şi periculos de bune. În fiecare seară am fost răsfăţaţi cu sarailii, baclavale şi două feluri de tort. Într-una din zile, la prânz, am mâncat papanaşi delicioşi cu dulceaţă de afine. Noroc cu traseul de cură balneară...

Pe mese au fost aşezate sticle cu apă plată şi carbogazoasă care se înlocuiau imediat ce se goleau. Am apreciat faptul că cei care au ales varianta pensiunii complete au avut apă la fiecare masă, inclusă în preţ. Turiştii care au ales varianta all-inclusive au avut în plus sucuri din gama Pepsi şi Granini, bere draft, vin de calitate bună (la sticle de trei sferturi), cafea şi ceai. Am ştiut de la bun început că beneficiem de băuturi doar în timpul programului de masă.

Centrul wellness-spa, deschis în vara anului 2013, se află la etajul 2 al hotelului şi cuprinde o piscină cu apă dulce încălzită, un bazin cu apă sărată de la Ocnele Mari (filtrată şi încălzită la 36-38 grade Celsius), două jacuzzi, salină artificială, saună finlandeză, saună umedă, fântână de gheaţă, duşuri emoţionale, saloane pentru masaj (contra cost, cu programare), sală de relaxare şi cromoterapie. Este foarte curat, modern dar n-am fost impresionaţi! Veneam după câteva zile de relaxare la Forest Retreat Spa din satul Oveselu, comuna Măciuca-Vâlcea, un excelent centru wellness-spa “de ţară” care întrece multe hoteluri de lux din staţiuni cunoscute.

În zona cu saune, destinată relaxării, este interzisă prezenţa copiilor. Cea mai mare aglomeraţie a fost în sala în care se află piscina cu apă dulce, bazinul cu apă sărată şi cele două jacuzzi. Piscina, destul de mică, este bună doar pentru bălăceală... Bazinul cu apă sărată era foarte solicitat, oamenii pluteau înghesuiţi precum castraveţii în borcanul cu saramură. Mie nu mi-a făcut bine apa caldă şi extrem de sărată, m-a cam luat cu palpitaţii deşi n-am stat prea mult în bazin, băiatul meu şi mama n-au vrut să intre sub niciun chip la înghesuială dar soţul meu a fost încântat!

Mi-a plăcut tare mult salina cu pereţi din cărămizi portocalii de sare de Himalaya şi bolovani de sare de la Ocnele Mari. Aerosoli salini buni pentru tratarea afecţiunilor respiratorii, muzică de relaxare, lumini discrete... linişte... perfect pentru nervişorii mei zdruncinaţi.

Pentru a ieşi la plajă pe mica terasă cu şezlonguri şi umbrele, insuficiente faţă de capacitatea hotelului, se trece prin încăperea în care se află barul şi mesele de tenis şi biliard.

La sfârşitul lunii iulie, la hotelul Orizont Cozia nu mai era nicio cameră liberă. Multe familii cu copii, aglomeraţie mare, gălăgie dar n-a fost supărare, aşa este peste tot în timpul vacanţelor şcolare. Într-o perioadă mai puţin agitată, centrul spa, nou, dichisit şi bine întreţinut, poate oferi relaxarea pe care ne-o dorim cu toţii.

Baza de tratament balnear, dotată cu aparatură de ultimă generaţie, ocupă tot etajul 5 al hotelului. Nu am urcat până acolo, dar am vorbit cu mai multe familii care reveniseră pentru tratament la Orizont Cozia, fiind foarte mulţumite de personalul medical şi de dotările moderne. Din broşurile de prezentare culese de la recepţie am aflat că baza de tratament cuprinde cabinete de electroterapie, laserterapie, magnetoterapie, aerosoli, kinetoterapie, băi galvanice, masaj medical, împachetări cu parafină... Hotelul Orizont Cozia nu colaborează cu Casa de Pensii dar oferă pachete de tratament de 5 sau 10 zile cu 4 proceduri pe zi incluse în preţ. Se poate beneficia de serviciile medicale oferite de baza de tratament numai în urma consultaţiei acordate de un medic specialist.

Recomand hotelul Orizont Cozia? Cu siguranţă, da! Familiilor cu copii -în timpul vacanţelor şcolare, persoanelor care doresc tratament şi relaxare- în extrasezon... Cu menţiunea că pentru cazare acord nota 7,50, pentru centrul spa, 8,50 şi pentru serviciile oferite de restaurant, nota 10 cu felicitări!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Floria in 24.11.18 17:58:54
Validat / Publicat: 24.11.18 19:32:57
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CĂLIMĂNEŞTI-CĂCIULATA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3957 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floria); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 Hotel Orizont Cozia. Terasa cu vedere spre Valea Oltului.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 40250 PMA (din 43 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 52.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    5 ecouri scrise, până acum

    nrs †
    [24.11.18 21:42:19]
    »

    sa stii ca nu numai in vacante e full, am vrut sa merg la sfarsit de octombrie, nu am gasit locuri. despre masa am zis si eu ca este excelenta, m-a uimit faptul ca la 9.55 ei completau tavile desi masa tinea in mod normal pana la 10, servirea si meniul este clar peste cele 3* afisate de hotel. sper sa gasesc un weekend mai liber sa mai mergem acolo, noua ne-a placut "maxim"

    tata123 🔱
    [24.11.18 21:51:39]
    »

    @Floria: Valea Oltului, ca orice defileu montan, e fermecătoare pe mai multe segmente, bineînțeles din punct de vedere al creației Naturii. De mult doresc să aloc un weekend prelungit stațiunii Călimănești-Căciulata.

    Nu știam că există o ambarcațiune care face curse de agrement pe râul Olt. E o idee bună!

    Mulțumim pentru prezentare.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    FloriaAUTOR REVIEW
    [24.11.18 21:54:11]
    »

    @nrs: Şi nouă ne-a plăcut, cârcotelile legate de cazare îmi aparţin, băieţii mei n-au avut nimic de comentat, dacă este curat nu se mai pierd în amănunte... Am vrut să mergem anul acesta în august dar nici vorbă să găsim liber. Nici la Palace, la Govora, un hotel care mie-mi place tare mult! Ne-am consolat cu Forest Retreat Spa din Măciuca... ziua la piscină, seara acasă la noi. Sunteţi aproape de Forest Retreat Spa, vi-l recomand din suflet pentru o zi de relaxare, preferabil în timpul săptămânii.

    Vacanţe frumoase vă doresc!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    FloriaAUTOR REVIEW
    [24.11.18 22:05:58]
    »

    @tata123: Vaporaşul pleacă din parcul staţiunii Căciulata, ancorează dincolo de Izvoarele 1 şi 2, pe faleza Oltului, porţiunea cuprinsă între parc şi Complexul hotelier Cozia-Căciulata-Oltul.

    Aş reveni la Căciulata la începutul verii sau toamna, când pădurea capătă minunate nuanţe arămii. În lunile iulie-august, staţiunea este foarte aglomerată, devine un fel de Eforie montană.

    Vacanţe frumoase îţi doresc!

    teona
    [27.11.18 11:57:02]
    »

    Acum un an la inceput de septembrie, in drumul nostru spre casa, ne-am gandit sa ne oprim pentru o noapte la Hotel Orizont, mai ales ca auzisem de baza Spa a acestuia, cu ape termale. Sunt de acord cu descrierea ta si te felicit pt relatarea atat de exacta a tuturor aspectelor ce tin de locatia acestui hotel. Pot sa spun ca am fost norocosi intr-o zi de luni, pentru ca rezervarea am facut-o telefonic cu doua ore inainte cand ne plimbam prin Sibiu si am avut doar mic dejun inclus in costul camerei si fireste acces la baza Spa. Nu a fost atat de aglomerat ca in perioada in care ai fost tu asa ca am putut sa plutesc linistita prin bazinul cu apa sarata. Si sauna mi-a placut foarte mult. Mancarea a fost foarte buna la micul dejun, o mica retinere la comenzile individuale in restaurantul principal seara, cand chelnerita ne-a incurcat de doua ori comenzile. Ai facut bine ca ai ales camera catre padure, noi am avut catre statiune si chiar daca peisajul era foarte frumos ma gandeam ca am avut noroc ca am putut sa dormim cu usa de la balcon inchisa pentru ca zgomotul nocturn provocat de tiruri era deranjant, chiar si asa.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Floria, Mih777, tata123 🔱, teona
    Alte impresii din această RUBRICĂOrizont Cozia Hotel [Căciulata]:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.087721109390259 sec
    ecranul dvs: 1 x 1