ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.08.2011
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 16.08.11
STATUS: SILVER
DATE SEJUR
AUG-2011
DURATA: 6 nopți
familie cu copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

O experienta minunată pe o insulă splendidă

Ilustrație video-muzicală
Cha cha 46 - cha cha
TIPĂREȘTE

Conditii cazare:

Hotelul Ocean View este situat pe cea mai animată straduţă din Skala. Te afli la o aruncatură de baţ de taverne, baruri şi magazine alimentare sau magazine pentru suveniruri. Hotelul este situat pe un deal care urcă destul de lin, am citit review-uri din străinătate despre acest hotel în care spuneau că nu îl recomandă persoanelor în vârstă pentru că nu este accesibil, absurd... am văzut o bătrânică sărită de 80 de ani care urca fără probleme dealul, cu alte cuvinte orice vărstnic care se poate deplasa măcar şi e obişnuit să urce un etaj de bloc nu cred că ar avea probleme cu amplasarea hotelului.

Construcţia are un aspect destul de îngrijit, camerele sunt mari, au două balcoane, televizor LCD, mobila este cam veche, nu prea bine ştearsă de praf, are un miros nu tocmai plăcut, dar care nu deranjează neapărat. Tot din cauza mirosului pe care îl are mobila, noi ne-am decis să nu ne punem hainele în dulap, ci să le lăsăm în troler. Camera în care am stat era dotată şi cu chicinetă, dar care se afla într-o stare jalnică, foarte veche, uzată şi nu tocmai igienică, chicineta era mascată într-un dulap mare, aşa că dacă nu aveţi neapărat nevoie de ea, puteţi închide uşile dulapului, ignorând-o astfel complet.

Cam atât ar fi criticile legate de hotel, acum aspectele pozitive: apă cladă la discreţie, curăţenia se făcea zilnic, prosoapele şi aşternuturile se schimbau o dată la trei zile. Menajera, d-na Maria, o femeie în felul ei amabilă, care din păcate nu ştie o boabă de engleză, era cea responsabilă cu toate acestea. De bar şi de micul dejun se ocupa Ianis, care din fericire mai rupea puţină engleză, cu chiu cu vai reuşea să ne explice diferitele nelămuriri pe care le aveam.

Un alt alt aspect demn de menţionat este faptul că hotelul asigură acces la internet wireless, dar din păcate numai în zona recepţiei, în camere semnalul este foarte slab sau inexistent.

Hotelul este dotat cu piscină, apa e curată şi caldă, bineînţeles cu miros de clor, la care se pare că trag viespile de apă, pentru că băzăiau mereu pe lângă noi. Piscina nu am folosit-o decât o dată, mai mult din curiozitate, întrucât chemarea mării mi se părea mai tentantă şi mai irezistibilă decât cea a piscinei.

La Hotel nu serveam decât o masă pe zi, micul dejun, care era destul de consistent până la ora 13,14 nu ni se mai făcea foame. La micul dejun, bufet suedez, aveam: lapte, ceai, suc, cafea (absolut excelentă), ouă fierte, două tipuri de pâine (proaspătă şi prăjită), 2-3 tipuri de dulceaţă, fulgi de porumb şi ciocolată, iaurt (delicios) şi diferite sortimente de chec care variau de la o zi la alta.

Un alt mare plus al hotelului este supermarket-ul de lângă, cu cele mai mici preţuri din staţiune (de aici se aprovizionau şi localnicii), unde puteai găsi tot ce iţi doreşti, inclusiv vinuri la preţuri rezonabile. De remarcat era vinul de Robola, un vin local, o sticlă costă între 5-6 euro.

In ansamblu hotelul e foarte liniştit, destul de curăţel, situat aproape de zona centrală, dar sufcient de departe astfel încât să nu te deranjeze muzica de la baruri şi restaurante.

Condiţii staţiune:

Skala e un sat devenit staţiune, foarte animat, plin de străini, în special englezi. Are un aspect îngrijit cu leandri superbi si palmieri înalţi. Faleza este lungă, mărginită seara de nişte felinare micuţe, în fiecare seara ne plimbam pe faleză, având marea în dreapta şi restaurantele în stânga, ni se părea un loc extraordinar de promenadă. Unele restaurante aveau muzică live, foarte romantică şi potrivită cu decorul, imaginati-vă cât de frumos se îmbina muzica asta, cu valurile calme ale marii şi briza uşoară care ne gâdila pielea bătută, în timpul zilei de soare, iar felinarele scunde, apropiate de sol tăinuiau totul într-o semiobscuritate fermecătoare.

Skala deţine una dintre cele mai frumoase plaje din Kefalonia, e foarte lată, în comparaţie cu alte staţiuni învecinate, cum ar fi Poros, pe care l-am vizitat în două rânduri. În Poros plaja e foarte ingustă, cu pietre destul de mari, pietricele se găsesc şi în Skala, uneori pot fi supărătoare dacă nu explorezi statiunea destul de mult şi te limitez la locurile unde vin marea majoritate a turiştilor. Noi am mers cam la 600-700 de metri distantă de locurile aglomerate şi am gasit o plajă destul de lată, cu o apă extrem de limpede şi caldă, intrarea în mare se face foarte lin şi poţi merge în larg cam 300-400 de metri, apa abia îţi ajunge la gât dacă ai intre 1,60 -1,75 înălţime. Iar zona aceasta e excelentă pentru snorkeling ai o vizibilitate de 20-30 de metri în apă.

Fiind un loc mai retras, la o distanţă considerabilă faţă de zona aglomerată, locul era preferat nu numai de noi, ci şi de nudişti... intrarea lină în apă şi puţin adâncă au cântârit mai mult decât priveliştea dezagreabliă a nudiştilor (in general oameni trecuţi de prima tinereţe). Din fericire, erau la ceva distanţă de noi şi nu erau nici prea numeroşi, doar câteva cupluri de exhibiţionişti. Slava Domnului... suferind de miopie, nu băteam atâta distanţă, iar când totuşi eram nevoiţi să trecem pe lângă ei, îmi înfundam capul în pălărie sau întorceam ostentativ privirea în altă parte.

Adunate toate la un loc, bune şi rele, staţiunea mi s-a părut una dintre cele mai frumoase din Kefalonia, destul de mare, cu apă limpede, caldă şi azurie.

Restaurante & Baruri:

La orice restaurant vă veţi duce, trebuie să încercaţi câte ceva din bucătăria kefaloniană. Într-una din seri am comandat plăcintă kefaloniană, de proporţi fabuloase şi absolut delicoasă. E făcută din carne de vită, orez şi tot felul de mirodenii locale, fiecare înghiţitură e o explozie de arome, pe care nici acum nu le pot identifica cu nimic. De asemenea, trebuie să gustaţi souvlaki, nişte frigărui mult lăudate de toti cei care au vizitat tărâmuri greceşti. Recomand şi creveţi la grătar, serviţi cu un fel de maioneză, dar să vă duceţi oriunde altundeva în afară de restaurantul la care am fost noi, Manor Hause, acolo nu ne-au servit decât 5 creveti silfidici şi nedecorticaţi pentru aproape 10 euro.

La acelaşi restaurant, au dat rateu şi la salata grecească, mică şi nesemnificativă, cu nişte roşii ca nişte rădăcini, lipsite de gust, castraveti cu coajă groasă, patru măsline verzi aruncate acolo şi o felie de brânză feta, singurul element care a făcut cât de cât salata comestibilă. Tot aici am mai avut parte şi de o altă surpriză neplăcută, înainte să dam comanda ne-au pus pe masă, câteva măsline (acelaşi număr fatidic 4), unt şi pâine. Nu ne-a întrebat nimeni dacă le dorim sau nu, dar nici noi dacă trebuie să le plătim sau nu... bun... naivi, am presupus noi că or fi din partea casei (mai ales că mai auzisem de la prieteni care au primit moca ba una ba alta pe la restaurante greceşti), la sfârşit când să plătim nota, surpriză... surpriză... nota încărcată cu 5 euro. Am platit şi nu am mai dat pe acolo.

De asemenea, feriti-vă de restaurantul cu felinare roşii, datorită faptului că bonul e scris în greacă vi se încarcă nota cu o sumă oarecare (la noi a fost 5 euro). Nu am fost singurele victime, la vecinii de lângă aceaşi poveste, când am întrebat-o pe chelneriţă de unde sunt cei 5 euro, a spus că a crezut că am comandat vin, şi-a cerut scuze că, vezi Doamne! , a făcut o încurcătură. Braşoave... nu avea decât 5-6 clienti în tot restaurantul...

Sunt foarte multe taverne în Skala, aveţi de unde alege, numai că noi am avut puţin ghinion pentru nu am cerut recomandări. Aşa cum am menţionat sunt multe restaurante unde se cântă muzică live, câteva sunt de-a lungul şoselei principale oferă privelişte la mare, la unul dintre ele am mâncat şi noi într-o seară, de acolo am plecat foarte mulţumiţi şi de mâncare şi de servicii.

Servicii rent a car:

Indiferent pe ce insulă grecească ajungeţi trebuie să vă închiriaţi o maşină, dacă nu veniţi cu cea proprie, altfel vă veţi priva de toate peisajele extraordinare pe care orice însulă le oferă. După ce am consultat toate ofertele posibile şi imposibile de rent a car din staţiune, am ajuns la concluzia că oferta celor de la Greekstones e singura acceptabilă. La Etam, de plidă, era mai ieftin, dar aveam limită de km, adică dacă inchiriam maşina o zi nu puteam să mergem decât 100 de km, dacă o inchiriam pt 2 zile, limita era de 200 km, iar doar dacă luam o maşină pentru mai mult de 3 zile nu aveam limită de km. Condiţiile ni s-au părut absurde şi am dat bir cu fugiţii.

La Greekstone, din fericire, nu aveam limită de km, aveam şi asigurarea inclusă în preţul închirierii, numai că tocmai el, preţul... nu ne încânta deloc: 75 de euro pt un Suzuki Jimny, cei drept în vârf de sezon. La toti ceilalţi furnizori de servicii rent a car ne costa 100 de euro sau mai mult pentru o zi, aceaşi maşină, dar fără asigurare. Maşina pe care ne-au dat-o era într-o stare deplorabilă, cu plasticele sparte la scaunul din dreapta din faţă, frâna de mână nu ţinea în pantă, iar la urcare abia cuplată 4x4 răzbea în zonele mai abrupte. I-am multumit lui Dumnezeu că ne-am întors teferi cu ea la agenţie.

Sfatul meu nu închiriaţi maşină din Skala... mai bine luaţi un taxi până in Poros, aflat la 12 km distanţă şi cu 40 de euro închiriaţi pe zi o maşină, poate la o capacitate cilindrică mai mică, dar măcar la un preţ mai bun.

Turul Insulei Kefalonia:

Prima saţiune vizitată a fost Katelios, de fapt un sat pescăresc, foarte interesant, în faţa fiecărei taverne se afla un galantar cu răcitor în care erau expuse diferite tipuri de peşte, abia pescuiţi, pe care îi puteai servi la taverna respectivă: ton, peşte sabie, scorpie de mare, rândunică de mare, creveţi, calamar, homar (70 de euro kg) şi multe altele pe care nu mi le mai amintesc.

Apoi am vizitat Sami, un mic port, în apropiere se afla perştera Melissani, merită vizitată, e foarte frumoasă. Argostoli e de asemenea o staţiune port în care am admirat iahturile, bărcile cu vele şi şalupele bogătaşilor.

Dintre toate porturile văzute pe insulă Fiskardo mi s-a părut, fără discuţie, splendid. Construcţiile sunt micuţe, dar fermecătoare, cu obloane viu colorate, în nunaţe de albastru marin, bleu, verde crud sau pal etc. Tavernele cu măsuţe şi umbrele chiar pe ponton îi scutesc pe posesorii de ambarcaţiuni de orice fel de efort, ti-ai legat şalupa de poton şi redicându-te din ea te aşezi la masă. De asemenea, găseşti tot felul de suveniruri şi delicatese locale, dar ceva mai sumpe, decât în alte staţiuni.

Un alt loc din Kefalonia pentru care cu greu îmi găsesc cuvintele să îl descriu este Myrthos Beach. Limpezimea şi culoarea apei sunt absolut incredibile, pornind de la marginea apei şi până în larg poţi urmări cu ochiul liber un degrade de albastru unic: făcând primi paşi în apă te farmecă un albastru extrem de luminos, aproape alb, apoi puţin mai departe apare o nuanţă pastelată, însă cu cât apa devine mai adâncă cu atât culoarea capătă mai multă substanţă şi ajunge la o intensitate copleşitoare. Privind plaja de sus îti dai seama că această primă impresie este puţin înexactă, cromatica apei are o succesiune mai puţin regulată decât pare la prima vedere, sunt zone în care nunaţele se amestecă mai mult, creând astfel un efect uluitor.

La întoarcere am mers pe coasta de nord a insulei, am intrat în capitala Argostoli, destul de interesantă şi aceasta, atât cât am văzut din ea. Din păcate nu am avut timp să vizităm St Geroge Castle. Pentru cei care vor să se abată în Lourdata, trebuie să aibă grijă ce fel de maşină folosesc pentru că zona e foarte deluroasă şi abruptă. Abia după ce am cuplat 4x4 şi ne-am luat avânt am reuşit să ieşim dintr-o pantă.

Deşi serpentinele nu îmi sunt deloc străine cele pe care le-am văzut în Kefalonia mi s-au părut ameţioare, erau curbe în care trebuia să întorci maşina aproape la 90 de grade dintr-o singură mişcare. În dreapta nu aveai decât o bară metalică, care îţi oferea o siguranţă amăgitoare, erau spaţii întrerupte, Dumnezeu ştie ce se va fi întâmplat acolo. Dar în schimb privelişte era incredibilă, îţi amorţea frica. Dacă vrei senzaţii tari doar pe patru roţi, du-te în Kefalnoia şi o să ai parte din plin.

După o discuţie cu un grec am aflat cu surprindere că insula aceasta e una între cele mai bogate în vegetaţie. Într-adevăr, e destul de verde în comparaţie cu zona continentală pe care am traversat-o, dar nu se poate compara cu zonele noastre muntoase, dar desigur la capitolul mare si plajă grecii ne depăşesc de la distanţă.

În concluzie, Kefalonia e o insulă minunată, care îţi oferă privelişti muntoase splendide, cu stânci şi o interesantă vegetaţie locală, zonele de plajă sunt extraordinare, marea este caldă, uneori azurie alteori, turcoaz. Merită din plin văzută! Pentru mine a fost o aventură şi o încântare.


[fb]
---
Trimis de nanelena in 17.08.11 15:25:11
Validat / Publicat: 17.08.11 16:41:38
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în GRECIA
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4643 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

24 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nanelena); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 spre plajă
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 21800 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

24 ecouri scrise, până acum

webmaster28
[17.08.11 15:41:31]
»

@nanelena, bine ai venit pe site si in comunitatea AmFostAcolo, ai scris un review foarte bun.

Ca recomandare generala e bine sa se desparta impresiile de cazare de cele referitoare la orasul sau zona vizitata. Se obtine astfel o structurare mai buna a informatiilor (cine cauta doar info despre cazare o gaseste mai eficient) si, nu in ultimul rand, notele acordate reflecta mai bine recomandarile despre cele doua "obiective" distincte.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
georgiana
[17.08.11 17:08:21]
»

Un review excelent! Se simte in fiecare rand bucuria pe care ati trait-o acolo, in cele cateva zile de vacanta.

Ma bucur de alegerea voastra pentru prima vacanta in Grecia, sunt convinsa ca deja visati tot Grecia pentru anul urmator.

M-a surprins pretul mare al inchirierii de masini, in localitatea despre care scriai tu. In schimb, grecii asa obisnuiesc sa puna pe masa, langa paine si cateva cubulete de unt, pentru ca in general clientii cei mai numerosi sunt englezii si ei asa sunt invatati.

Placinta kefaloniana seama cu musakaua, sau chiar musaka era?

Cat costa o noapte de cazare aici? Si micul dejun era contra cost, sau era inclus in pretul cazarii?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
nanelenaAUTOR REVIEW
[17.08.11 18:22:05]
»

Multumesc Georgiana pentru apreciere.

Micul dejun era inclus in pretul total al cazarii.

Intr-adevar pretul la inchiriere de masini era foarte mare, probabil din cauza ca era varf de sezon si pentru ca statiunea era plina de turisti. Am aflat de la niste prieteni care au fost in Zachynthos ca pe ei i-a costat tot un Suzuki Jimny doar 40 de euro... deci aproape la jumatate decat ne-a costat pe noi.

Poza, pe care am pus-o, e cu placinta kefaloniana, foarte gustoasa

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
iulian68
[17.08.11 18:24:34]
»

frumos scris, votul il meriti pe de-a-ntregul, in sfarsit mai vad pe cineva care nu a plecat cu carnetelul si nu a dat cu noroi... La pretul asta, altii puteau sa se pupe unde vroiau, ca la noi pe litoralul ala jegos, nu stateau decat doua zile. Vezi tu, asta inseamna sa pleci in concediu, sa lasi arogantele si fitele, sa te simti bine, si sa traiesti clipa. Inca o data, felicitari, si cand vei dispune de ceva mai multe 'finante" mergi in Corfu, la Paleokastritsa, si vei simti Grecia in toata splendoarea sa!

nanelenaAUTOR REVIEW
[17.08.11 18:59:53]
»

Multumesc Iulian. Intr-adevar litoralul romanesc nu se compara cu tot ceea ce ofera Grecia, la banii pe care i-am dat a fost perfect, iar agentia serioasa si punctuala. Da, cu siguranta o sa revin in Grecia si Corfu e pe lista

webmaster13
[17.08.11 21:00:25]
»

Sper sa placa aceasta melodie interpretata de catre Eli Kokkinou, se schimba!

motaneata
[17.08.11 22:18:09]
»

@nanelena,

Foarte placut review-l tau despre Kefalonia, o insula de o "frumusete salbatica", asa cum mi-o amintesc eu de acum doi ani.

Cred ca cei de la firma de rent-a-car v-au cam pacalit, este imposibil sa practici un asemenea tarif oriunde in Grecia, cu atat mai mult in Kefalonia. In mod normal ar fi trebuit sa fii ajutata de cei de la hotel, ei stiu bine care sunt tarifele si ar fi putut obtine pentru voi un pret mult mai bun. Trebuia sa ii rogi sa-ti comande ei o masina de inchiriat si a doua zi ai fi avut-o in fata hotelului. A doua varianta era sa o comanzi tu pe internet si ai fi rezolvat totul la jumatate de pret. Nu-ti spun asta ca sa te amarasc, ci poate ii va fi de folos altcuiva care va citi acest ecou. Sau poate iti va fi de folos chiar tie data viitoare. Uite, de exemplu la: http://www.pefanis-carhire.com/ inchiriere Suzuki Jimmy, asigurare inclusa in pret, fara limita de km, 45 EUR/zi. Masina se ridica din Skala si se returneaza tot in Skala.

Dar cel mai bun sfat pe care l-am dat pentru vacanta in Kefalonia, si pe care continui sa-l dau ori de cate ori am ocazia, este sa mergi in aceasta insula cu autoturismul propriu. Kefalonia este atat de frumoasa si ispititoare incat, in lipsa masinii, parca ai fi fara maini si fara picioare. Ba as spune ca numai avand permanent o masina la dispozitie poti descoperi adevarata frumusete a acestei insule.

Apropo de frumusetea Kefaloniei: eu unul nu sunt de acord cu @iulian68, Corfu nu poate fi comparata cu Kefalonia. Din punctul meu de vedere Kefalonia poate fi comparata doar cu Zakynthos. Dar este doar o parere personala.

Si tot o parere personala este ca Myrtos Beach este cea mai frumoasa plaja a Greciei, iar Fiskardo - unul dintre cele mai frumoase orasele.

georgiana
[17.08.11 22:45:29]
»

@nanelela,

Multumesc de raspunsuri, dar ai omis unul, acela in care te rugam sa-mi spui cat a costat cazarea pentru o noapte cu mic dejun.

santana*
[17.08.11 23:10:43]
»

Prietene Motaneata, nu incuraja poporul sa se deplaseze catre Grecia cu masina proprie, sau a logodnicei-cazul meu! Deja ma ia cu frisoane ca firea mea iubitoare de libertate va fi supusa, abandonata si constrinsa sa stea pe locul din stinga fata vreo 12-14 ore. Hai bine, la ducere mai e cum mai e, dar la intoarere va fi nu chin ci supliciu.

nanelenaAUTOR REVIEW
[18.08.11 09:06:41]
»

@motaneata: intial am apelat la ghidul hotelului sa ne ajute cu inchiriere de masina, el avea un pret cu vreo 10-15 euro mai mic decat cei de la Greekstones, dar, in schimb, avea limita de kilometraj si nu avea asigurare, ceea ce ni s-a parut absurd. Am incercat apoi la toate agentiile pe care le-am gasit, fie aveau preturi mai mari, fie nu aveau de loc masini, pt ca era varf de sezon. Nu cred ca am fost pacaliti, acestea erau preturile si erau afisate la toate agentiile. Pe internet era cam tarziu sa facem rezervare, nu aveam decat cateva zile la dispozitie sa gasim o masina, iar daca abia am gasit la fata locului, cu atat mai putin am fi gasit ceva pe internet. In Skala era mai scumpa inchirierea decat in Poros pt ca e o statiune mai turistica decat Poros, de aceea am recomandat sa se faca inchiriere din Poros.

Acum, cat despre comparatia cu Zachynthos, la ce te refereai, in Zachynthos e mai frumos decat in Kefalonia? sau invers?

@georgiana nu stiu care era pretul pe noapte, pt ca noi am platit cu totul la un loc, cazare, mic dejun, transport, adica am platit un pret pe sejur (nu am fost informati cat costa fiecare in parte). Dar iti pot da un link astfel incat sa iti faci o idee despre costul unei camere click aici

motaneata
[18.08.11 09:40:24]
»

@nanelena,

Important este ca pana la urma ati inchiriat o masina si ati vazut cat de frumoasa este Kefalonia. Sunt unii care, la un asemenea pret s-ar fi dat batuti si ar fi renuntat, pierzand astfel partea cea mai frumoasa a excursiei in aceasta incredibila insula. Totusi pretul platit este exagerat, nu am vazut asemenea preturi nici in Santorini. Raman la parerea ca managerii hotelului ar fi putut sa te ajute, dar la un hotel de 2* probabil ca nici macar nu putem vorbi de management.

In ceea ce priveste comparatia dintre Kefalonia si Zakynthos: imi este greu sa fac o comparatie intre cele doua insule. Este ca si cum m-ai intreba: "dintre cei doi copii, la care tii mai mult? " Eu am spus ca cele doua insule sunt comparabile, prin asta intelegand ca sunt la fel de frumoase. Corfu este putin mai jos (in opinia mea). Repet, asta e opinia mea. As fi tare curios care ar fi parerea Georgianei, o fina cunoscatoare a insulelor ionice, care tocmai s-a intors din Corfu si Lefkada.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
georgiana
[18.08.11 15:23:20]
»

Offf, Motaneata, cum iti mai place tie sa-mi atigi locurile sensibile din sufletelul meu si sa-mi lansezi provocari ispititoare, la care stii sigur ca nu pot sta cu ochi-'nchisi

Referitor la curiozitatea ta de la finalul ecoului de mai sus, incerc sa-ti raspund: e o treaba foarte grea ce-mi ceri tu aici si imi vin in minte exact cuvintele tale, referitoare la dragostea pt copii tai.

Ei, uite, eu nu am decat unul, asadar nu am fost nevoita sa-mi impart dragostea in mai multe parti, dar daca as fi avut doi copii, sunt convinsa ca i-as fi iubit pe amandoi, dar recunosc ca l-as fi iubit un dram mai mult pe cel care nu era cel mai bun, cel mai cuminte, cel mai frumos sau cel mai inteligent, dintre cei doi. Deci pe cel care nu a fost asa de inzestrat de la natura, incat afectiunea mea sa poata suplini acest lucru.

In cazul insulelor din vestul Greciei, acum ca le-am vazut aproape pe toate cele mai importante, fie ca am stat acolo o zi, o saptamana, o luna... incerc sa fac aici un clasament, dupa ce am facut un tur cu gandul prin fiecare, de-a lungul tarmului, incat sa-mi amintesc cam tot ce m-a surprins acolo in mod deosebit, tot ce mi-a miscat sufetul.

Fiind in vacanta din Corfu, recunosc ca am avut cateva momente in care credeam ca o va detrona pe Zakynthos. Apoi, intorcandu-me in Lefkada, pe care nu o uitasem de acum doi ani... mi-au ramas in suflet doar ultimile zile, cele din Corfu, ramanad undeva... la subsol. Si ajungand in sudul insulei, in portul Vasiliky, recunosc ca sufletul ma indemna sa iau fery de Kefalonia!

Iar de la farul din sud, de pe stancile de unde se spune ca s-ar fi aruncat Afrodita, imi placea la nebunie sa stau minute in sir, in liniste sa scrutez zarea, catre toate celelalte insule, dorind macar cu gandul sa mai pot ajunge la ele!

Asadar, tot prima dragoste e si cea mai puternica, pentru ca a ramas peste ani, adica:

1. Zakynthos

2. Lefkada

3. Kefalonia

4. Corfu

5. Ithaka

6. Meganisi

7. Paxox

8. Skorpios

Acest clasament este facut cu inima, nu cu mintea! Si-o recunosc...

iulian68
[18.08.11 16:17:21]
»

georgiana, trebuie sa recunosc ca m-a miscat review-ul tau, eu nu am vazut atatea insule, pt ca, spre rusinea mea sunt foarte fidel lucrurilor care mi-au placut si nu prea le mai schimb... , Dar nu ai pus in clasament nici creta, nici rhodos-ul nici skyathos... ce sa inteleg, nu au loc? Nu ma intelege gresit sunt doar curios, si ma voi informa de acum pt urmatoarele 'iesiri'...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
georgiana
[18.08.11 16:54:28]
»

@iulian 68,

Eu vorbeam doar de insulele din vestul Greciei, ca am eu ce am cu partea vestica, in general! Probabil de aici mi se trage si destinul... de a locui in cel mai vestic oras al tarii!

In afara de insulele ionice enumerate mai sus, in Grecia am mai fost doar in insula Thassos, atat, la Marea Egee.

Faptul ca tu scrii mai sus ca esti fidel lucrurilor, nu este o treaba rusinoasa, precum afirmi, din contra e o calitate. Si eu mai facem cate un repetir dinasta, ex in 2007 am vazut de 2 ori Venetia, in 2008 de doua ori Zakynthosul, dar schimbam locul de cazare.

Iti doresc sa ai parte de multe vacante superbe! Acum astept ''impuscaturile'' lui @ Motaneata

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
motaneata
[18.08.11 17:00:36]
»

@Georgiana,

Anticipam raspunsul tau si-ti multumesc pentru el.

Stiam ca va veni un clasament, dar, cunoscandu-te, ma asteptam ca in primele 3 pozitii sa vad 1. Zakynthos, 2. Zakynthos, 3. Zakynthos, pentru ca intr-adevar

prima dragoste e si cea mai puternica.

Eu vazand Kefalonia si Zakynthos in aceeasi excursie, mi-au cazut cu tronc amandoua, la fel de puternic, si, de aceea, nu pot alege.

Tot atunci am vazut si Lefkada, dar, nu stiu de ce, pentru mine Lefkada nu este insulă. Pentru mine insula este o minune rasarita in mare, o bucata de pamant la care ajungi numai cu feribotul, insotit de pescarusi, cu briza marii fluturandu-ţi parul si soarele dezmierdându-ţi faţa.

Asadar, pentru mine Zakyntos si Kefalonia sunt la fel de frumoase.

Si acum ca să te supăr: peste toate insa este Santorini. Stai, nu ţipa, nu este tradare: 18 ani am visat la Santorini, pe vremea aceea nici nu stiam ca exista Zakynthos si Kefalonia.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
georgiana
[18.08.11 17:08:37]
»

Am zambit la inceput, citind ecoul tau... apoi am oftat si eu si probabil voi mai ofta cativa ani dupa Satorini. Adica Si dupa Santorini

iulian68
[18.08.11 17:21:02]
»

@ motaneata, cum naiba faci ca reusesti sa impusti cate doi iepuri?? !! Uimitor! Si stii de ce?

De vreo 4 ani tot imi puneam in gand sa fac un Santorini... Asa a fost sa fie, nu l-am prins... Acum doua luni, cand m-am apucat sa studiez ofertele, am pus Santorini pe primul loc, si chiar nu prea mai aveam la ce sa ma gandesc. Zis si facut, cer oferte din stanga si din dreapta, gasesc hoteluri dragute, merg pe demipensiune, si uite ca intr-o zi, stand la o discutie cu a mea sotie, referitoare la o destinatie afara de olimpyc Beach pe care il fac in fiecare an din 2003 ca o minivacanta, ce spune ea (nevasta-mea) ? Ca tare mult si-ar dori sa mearga in Spania, sa vada Barcelona, Girona...

Acum, ca o paranteza, cred ca intr-o viata anterioara am trait in grecia (nu trebuie sa razi), pt ca in 7 luni am invatat greaca scris, vorbit, citit, si am si o mare atractie pt aceasta natiune, mi-a fost tare greu sa la Santorini, insa, pt a-i face si ei o placere am luat Santa Susana, la distanta de 45 min de Bcn. Va rog sa ma credeti ca, desi nu am aratat-o pana acum, regret enorm ca am renuntat la Santorini pt Costa Brava. Dar ce sa fac?? !!

Asa ca, poate la anul...

georgiana
[18.08.11 17:37:32]
»

@iulian 68,

Eu te inteleg perfect, dar sa nu regreti alegerea cu Spania, pentru ca esti, de fapt in castig: ti-ai dat seama de un lucru important - de faptul ca ti-a lipsit Grecia! Doar asa, comparand ai tras concluzia aceasta, ca fara Grecia, intr-un an, nu este vacanta adevarata!

Eu mai aleg si alte locuri, cand pot, dar obligatoriu macar 5-7 zile si-n Grecia, pentru ca simt ca mooor daca nu ajung acolo un an! Pentru ca sinonimul cuvantului ''vacanta'' e cuvantul Grecia!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
iulian68
[18.08.11 17:43:07]
»

Sper sa ai dreptate, insa pana nu vad, nu cred!

webmaster
[18.08.11 17:46:46]
»

Baieti, ce faceti? Io stiu ca iubiti Grecia, dar parca nu-i locul potrivit aci, la rubrica acestui hotel. Asa-i?

georgiana
[18.08.11 17:51:20]
»

Sa ne mutam pe... Bulgaria?

iulian68
[18.08.11 18:53:10]
»

ime kala edo, alla... nu am cum sa folosesc 'originalul' nu-mi permite pc-ul. Oricum, a fost o plcere georgiana si motaneata, sper sa ne mai citim... )

webmaster
[18.08.11 19:20:48]
»

@georgiana, te poti muta oriunde doresti atat timp cat nu esti off-topic.

Insa pentru raspunsul de mai sus, pe care il consider zeflemitor la adresa echipei de moderare, primesti un AVERTISMENT.

ondin
[01.06.12 17:31:46]
»

Buna seara,

Eu si iubita mea vrem sa ajungem in Skala-kefalonia pe 20 august pentru cateva zile de relaxare si dorim si noi cateva informatii daca se poate sa ne dati:

-cam care sunt preturile: apa, suc, mancare (restaurant si supermarket), fructe, suveniruri

-cum este vremea? apa marii?

Astept un raspuns de la dvs.

Cu stima

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
georgiana, iulian68, motaneata, nanelena, ondin
Alte impresii din această RUBRICĂOcean View Hotel:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.075488805770874 sec
    ecranul dvs: 1 x 1