ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.09.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
AUG-2019
DURATA: 1 zile
Solo
1 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Augsburg – un oras unde frumusetea si istoria sunt la ele acasa

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Augsburg este cel de-al treilea oras ca marime din Bavaria, dupa Munchen si Nuremberg, cu o populatie de circa 300000 de locuitori. A fost infiintat in anul 15 inainte de Cristos, si dezvoltarea lui s-a datorat in mare parte (cel ptin in prima parte a existentei lui) datorita apartenentei de Imperiul Roman. In anul 1276 primeste statutul de Oras Imperial Liber pe care il detine pana in 1803. Sa nu credeti ca pana atunci nu au fost probleme si razboaie, au fost destule, insa mergem in anul 1806 cand Imperiul Roman se dizolva, Napoleon isi incurajeaza aliatii nemti, asa ca orasul isi pierde libertatea si in 1817 este anexat Regatului Bavaria. Orasul a jucat un rol important si in al Doilea Razboi Mondial si daca vreti mai multe amanunte wiki va sta la dispozitie.

Prima data m-am oprit in Augsburg pentru 20-30 de minute, adica intre doua trenuri, si m-am lamurit (nu mai era cazul, ceea ce citisem deja ma convinsese) ca este clar ca trebuie sa ajung aici. Mi-am facut oarecum un plan cu ce as vrea sa vad, insa la final am ajuns la concluzia ca trebuie sa mai ajung, nu stiu insa cand.

Asa ca am iesit din gara, in zona garii sunt si niste chioscuri asa ca fie la dus fie la plecare gasiti acolo ceva care sa va fie pe plac. Cand iesi din gara peisajul te copleseste, un orasel linistit, cladiri vechi dar si cladiri noi, locuri verzi si multi oemeni iesitile plimbare (cel putin asa era anul trecut).

Un alt lucru care mi-a placut mult de tot, foarte des vezi in oras indicatoare spre diverse obiective ceea ce iti usureaza munca in situatia in care nu stii cum sa te orientezi.

Si primul loc in care am ajuns a fost piata din fata primariei. Este o zona speciala, este o zona vasta, cu multa piatra cubica unde se afla cateva obiective interesante si am sa incep cu unul pe care doar am sa il mentionez aici deoarece am sa il povestesc separat, este primaria, despre care am sa va spun ca doar doua lucruri, a fost cea mai inalta cladire a secolului XVII, avand 6 etaje (deci nu vorbim de inaltime in sine, ci de organizarea pe etaje) si ceea ce este cel mai important astazi, datorita importantei istorice pe care o are este inclusa in Conventia de la Haga pentru protectia bunurilor culturale in caz de conflict armat. Langa primarie se afla un alt obiectiv important al orasului, un turn inalt de 70 m numit Perlachturm, construit in 989, in fine, atunci nu avea inaltimea actuala, aceasta a fost definitivata in perioada 1612-1618, cand a capatat si aspectul actual. Se putea urca in turn, de fapt in zona de vizionare…. 258 trepte…... dar genunchii mei au spus nu si eu i-am ascultat, dar pentru cei ce pot, din turn veti avea o vedere superba asupra orasului. Despre numele acestui turn, parerile sunt foarte impartite si exista trei variante (fiecare are logica ei)

- numele provine din limba latina unde “perlego” inseamna citeste, si asta deoarece declaratiile oficiale erau citite in piata din fata turnului

- din vechi termini germani unde “per” (urs) si “lach” (festival), adica festivalurile din Evul mediu, de la curte cu ursi dansatori

- o legiune romana ar fi pierdut o batalie aici, asa incat “Perdita legio” (legiunea pierduta)

Aveti vreo varianta preferata? Sau mai logica decat alta? Asa ca teoriile raman un mister. Dar, la baza turnului este o mica bisericuta (biserica Sf. Petru), cu elemente foarte interesante, o sa vedeti in poze.

Centrul acestei piete este dominat de o fantana, Fantana lui Augustus (care este fondatorul acestui oras), care se afla in varful unui piedestal. Statuia are o inaltime de 2.5 m, iar gestica lui inseamna de fapt comanda catre armata. Pe cap are o coroana de lauri, laurul reprezentand faima, onoare, liniste, pace. In plus, aici mai sunt alte 4 figuri ce simbolizeaza cele 4 rauri din Augsburg: Lech, Wertach, Singold, Brunnenbach.

Fiecare element al statuii in sine, precum si elementele componente ale fantanii inseamna ceva, si daca as descrie tot ar iesi inca un articol asa ca mergem mai departe. In aceasta piata se gaseste si centrul de informare turistica, un centru util in orice oras, bine de stiut ca de aici se poate cumpara biletul de vizitare a primariei (mai bine il luati de aici) sau de la un automat din primarie si o sa va povestesc patania mea in acel articol.

Aceasta piata este si locul unde se aduna artistii pentru a prinde in desenele lor obiectivele din zona, acum am vazut doi tineri ce erau cu scaunelele lor in zona fantanii lui Augustus I lucrau la niste schite.

Alaturi de statuia dedicata lui Augustus, in Augsburg mai sunt inca doua foarte cunoscute, Statuia lui Mercur si a lui Hercule, amandoua pline de detalii, si pe acestea o sa le vedeti in poze.

Si poate ca nu este un obiectiv, dar mie mi-a placut… …. tramvaiul ????, si i-am facut poza special, la nivelul trotuarului (aproape), usor de sarit in el fara excalada, si lung cam cat un tren (regional) in fine, hai sa pornim mai departe si ajungem in spatele primariei, unde am dat peste un alt grup de artisti, cu profesor si o “muza” , aveau timp limitat sa deseneze ceva din ce vad. Am stat si eu cateva minute de m-am amuzat si apoi iar la drum. Strazile sunt in general cu piatra cubica, si chiar si trotuarele sunt in acelasi stil.

Am ajuns sa vad si Fuggerei vezi impresii si sa inteleg ceva mai mult din ce a insemnat Fuggerei pentru oras si mergand mai apoi pe strazi sa imi dau seama ca din oras inca ii mai apratine acestei familii, apartenenta fiind data fie de diferite placi pe pereti sau in unele cazuri chiar prin florile de crin. Asa am identificat destul de usor si Fuggerhäuser (casa lui Fugger) care este un complex de case pe Maximilianstraße, construit pentru familia Fugger (detinuta si in prezent de ei). Casa este interesanta, cu o fatada exterioara printre cele mai lungi, acesta fiind un semn de bogatie deoarece taxele se plateau in functie de asta.

Se pare ca mi-a scapat catedrala deoarece nu o regasesc prin poze, insa un motiv sa mai ajung pe acolo, insa am ajuns sa vizitez o alta biserica, Sfintii Ulrich si Afra (urmeaza si povestea ei). Dar o alta biserica pe care am vizitat-o a fost Anna-Kirche (Biserica Sf. Ana) care initial a fost o manastire Carmelita construita la 1321. Insa un moment important si marcat ca atare il reprezinta anul 1518 cand Martin Luther a locuit aici in timpul intalnirilor cu cardinalul Cajetanus al carui rol (ca sol al Romei) era de a-l convinge pe Luher sa renunte la convingerile sale. Rezultatul e simplu, Martin Luher nu a cedat, iar in 1545 biserica devine luterana. Dar momentul si locul in care Marin Luther l-a refuzat pe cardinal este marcat printr-o placuta pe Maximilianstraße

Biserica propriu zisa nu am vazut-o deoarece cred ca se facea o repetitie in sala si usile erau inchise, insa culoarele si gimnaziul sunt si ele interesante, si nu am sa le mai descriu, e ceva mai greu de descris, dar o sa vedeti in poze.

Si am ratat un muzeu (totusi nu eram nici chiar pe repede ‘nainte, asa ca am lasat pentru data viitoare Muzeul lui Maximilian (am facut ceva poze insa in exterior) in schimb, chiar daca nu mi-am dorit, am vizitat Schaezlerpalais, un palat construit in stil baroc, si asta deoarece imi doream sa vad o anume camera, o sala de bal superba, stil Rococo, despre care se spune ca ar fi printre cele mai semnificative (din punct de vedere artistic) din Germania. Am descoperit insa mult mai multe lucruri frumoase in acest palat, dar si despre el voi spune separat povestea.

Una dintre cladirile care nu au cum sa iti scape trecand pe langa ea este cladirea tesatorilor, o casa colorata si care se diferentiaza clar de celelalte din zona.

Mai trebuie sa mentionam si turnurile de apa atat de importante pentru oras, unul dintre ele pe langa care am ajuns si eu fiind Marele Turn de apa, construit in 1416 si este totodata si cel mai vechi turn de apa din Germania. Ce am mai vazut, o sa vedeti si voi in poze, trebuia sa ma indrept insa si spre gara, dar si in gara este un element ce mi-a placut, stiti cum este sa carati bagajul pe scari daca nu exista lift sau scara rulant, aici exista pe langa scari o banda rulanta ingusta care va este de ajutor, o sa o vedeti in poze.

Si acestea fiind zise, va recomand sa vizitati acest oras incantator, aflat atat de aproape de Munchen, si rugaminte catre web de a atasa acest filmulet in care vedeti cateva dintre obiecivele de top ale orasului youtube

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de mishu in 19.09.20 22:48:54
Validat / Publicat: 20.09.20 07:58:11
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GERMANIA.

VIZUALIZĂRI: 1871 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Augsburg - un mic parculet
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 43850 PMA (din 47 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[20.09.20 07:59:57]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

M'LiviuPHONE
[20.09.20 14:56:03]
»

Felicitări pentru articol. Știi ce am observat la toate articolele tale. Deții cunoștințe foarte vaste cu date exacte despre locurile prin care treci. Toate cele bune!  

mishuAUTOR REVIEW
[20.09.20 22:02:55]
»

@m liviu:  Wow! Ma copleseste ecoul tau si iti multumesc pentru atentia acordata articolelor mele. Imi place sa citesc despre locurile in care ajung, de multe ori imi aranjez traseul de acasa, alta data la fata locului. In general cand ajung intr-un oras nou, prefer sa parcurg orasul decat sa ma blochez in cate un muzeu, insa uneori fac lucrurile cum le simt, asa mi s-a intamplat si in Augsburg.

Citesc apoi cat mai mult inainte sa scriu articolul si asta ma ajuta in primul rand pe mine, ​insa mai apoi ceea ce redau este doar o particica din informatia citita si spun asta deoarece stiu ca sunt multi carora nu le plac articolele lungi, chiar daca la inceput sunt interesante (si chiar pana la final) dar spre final intervine oboseala.

​Am descoperit multe locuri frumoase, nu am timp suficient sa scriu, insa am sa mai vin (sper) cu lucruri interesante.

Multumesc frumos pentru vizita si cuvintele frumoase​.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Zoazore
[21.09.20 20:08:13]
»

@mishu:  Si-am mai citit un articol interesant!  

Pare un oras linistit, curat, frumos, in care viata e tihnita, nu asa stresanta ca-n marile aglomeratii!   Oamenii par mai destinsi, mai senini! ​

​Aug' s burg= Orasul lui Augustus! Acum mi-e clar de unde-i vine numele! Adevarul ca Augsburg e aproape la felde frumos ca Steier-ulMie ala mi-a placut mai mult!

P18= aurul e in fata usii aceleia mari! ​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishuAUTOR REVIEW
[21.09.20 22:36:32]
»

@Zoazore:  Cred ca peste tot oamenii sunt mai relaxati, toata aceasta perioada a mea aici mi-a aratat ca si eu pot fi altfel, in fine, asta este parerea mea, unii pot sa o contrazica , mediul te face sa reactionezi altfel, sa fii mai linistit, lumea in we iese la plimbare, treaba se face sambata, duminica este de relaxare, in schimb cand ajung in tara toata forfota, toata goana dupa a fi in fata chit ca iei fata altuia, te face sa fii agitat.

Si nu este doar vina noastra, toata nesiguranta te face sa actionezi ca atare.

Daca revenim la acest oras, este intradevar deosebit, Steyr este romantic, Augsburg este mai nobil, le iubesc in aceeasi masura pe amandoua.

In ceea ce ​​​priveste

P18= aurul e in fata usii aceleia mari!

am vrut sa merg sa vad poza, apoi mi-am dat seama despre ce vorbeai , esti o draguta, multumesc frumos si de asemenea si pentru vizita si aprecieri.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
M'Liviu, mishu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂO zi prin Augsburg:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.064352989196777 sec
    ecranul dvs: 1 x 1