GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
O călătorie mai lungă în Japonia trebuie să includă și o vizită în două orașe importante din Kansai, Himeji și Kobe. De preferat, câte o zi pentru fiecare, însă, dacă timpul nu permite, ele pot fi văzute și în aceeași zi, cum am făcut eu. Din Osaka se ia un tren obișnuit sau Shinkansenul până la Himeji și de acolo se poate lua un autobuz pentru 5 minute sau pe jos până la castelul Himeji.
Impunător, alb și masiv - Himeji-jo (jo este sufixul pentru castel, regăsit și la Osaka-jo, Nijo-jo etc) a supraviețuit războaielor și catastrofelor naturale, fiind astăzi unul din „Twelve original castels”. Prin anii 1400 au fost ridicate primele ziduri, fiind construit ca un punct de apărare la vest de Kyoto.
Primăvara locul este împânzit de flori de cireș și de japonezi atrași, la rândul lor, de măreția acestui loc. Pentru o mie de yeni (1040 dacă biletul include și grădina) turiștii își pierd privirea pe numeroasele turnuri și ziduri, urcă mai multe etaje pentru o panoramă de vis și observă un exemplu de arhitectură clasică a unuii castel defensiv.
Interiorul nu a fost refăcut (cum este cazul lui Osaka-jo), însă au fost montate din loc în loc pictograme ce, odată scanate printr-o aplicație menționată la intrare, se transformă în imagini de tip virtual reality. Este wifi în castel, așa că nu aveți nicio scuză să nu downloadați aplicația - este și child friendly și vă poartă spre istoria castelului într-o manieră potrivită și prietenoasă.
Grăbindu-ne spre Kobe am luat următorul tren și ne-am lăsat pierduți în unul dintre cele trei China Town ale Japoniei (cel mai mare fiind la Yokohama, iar celălalt în Nagasaki). Este mai degrabă micuț, însă bine întreținut și cu porți magnifice în cele patru puncte cardinale. Până și toaletele sunt decorate în stil chinezesc.
Kobe Port Tower rivalizează doar cu cel din Yokohama, având însă farmecul lui. Pentru 600 de yeni se intră în turn, simbolul central al orașului. Portul este un mare pasaj pietonal numai bun să-ți odihnești picioarele obosite. Oriunde în oraș ești atras de diversele oferte ce strigă „Kobe Beef! Best in town! ” la prețuri exorbitante. Coada pentru restaurantele faimoase nu este mică, iar dacă vreți să vă satisfaceți pofta având grjă la buget puteți încerca și o felie mică pe băț, la sub 500 de yeni.
Din păcate, timpul nu ne-a mai rămas decât pentru centru, Ikuta shrine și clădirile străinilor. Data viitoare rămân cascada Nunobiki, onsenul Arima și muntele Maya.
Trimis de Tesaria in 04.04.18 05:15:13
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Tesaria); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Multumesc pentru articol.
La Himeji ati luat Himeji Loop Bus (traseul galben) sau alt autobuz? Ati reusit sa ajungeti si la gradina Kokoen?
Intreb pentru ca la sfarsitul lui iunie cand vom fi si noi in Japonia am alocat o zi din Kyoto pentru Himeji + Kobe cu castelul + gradina in Himeji iar in Kobe cu toate ca multe sunt de vazut,
mi-am propus doar sa ajung la podul Akashi Kaikyo cu trenul din gara Himeji sau gara invecinata mai mica pana la Maiko Kobe si apoi alt tren direct in Osaka unde sa mai umblam prin Dotonbori.
Planul l-am facut pe hartie. In realitate vedem acolo ce reusim sa vedem
@mcnegoita: Am luat loop busul. Din păcate nu am ajuns la grădină. Cât despre timp, depinde cât de devreme ajungeți în Himeji - eu nu am putut lua JR passul să am acces la shinkansen, așa că a durat ceva până am ajuns cu trenurile normale din Osaka. Ca punct de reper, am ajuns la Himeji pe la 10 jumate-11.
De pod nu știu ce să zic, mi s-a părut la acel moment departe pentru a-l include în itinerariu, mai ales că sunt destule obiective la pas prin oraș. Din imagini pare foarte frumos, însă le prefer pe cele tradiționale, recomand Togetsukyo din Kyoto (lângă pădurea de bambuși) și Shinkyo din Nikko (la 2h de Tokyo).
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@Tesaria: podul din Nikoo este pus pe lista - de fapt voi trece pe langa el. Istoria/povestea lui este interesanta. cel din Arashiyama il stiu dar nu voi avea cred timp de el. Padurea am lasat-o la apus dupa alte obiective.
Nu-mi convine faptul ca pe la 16-17 majoritatea templelor se inchid. Cam devreme.
@mcnegoita: stiu, din pacate asa e peste tot in Japonia, totul inchide devreme. Chiar si podul din Nikko - poti merge pe el doar pana la 3 jumate, desi practic nu ar avea niciun motiv sa fie inchis
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2024 Vizita de cateva ore in orasul port Kobe — scris în 19.10.24 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ