GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cetatea Cisnădioara, Boierul Ilie, Cisnădie. O zi plină!
Fiind cazați în Rășinari, ajungând pe la orele 14, am zis de ce nu! Pac puțin spălat, puțin mâncat la pensiune (revin), gata de vizitat. Noi nu facem mulți purici prin pensiune, pe unde ne ducem, ziua asigurându-ne cu vizite, iar de la crepuscul încolo, până ne ia somnul, odihnindu-ne.
Soția a zis Cetatea Cisnădioara (biserica din deal). Construită probabil la 1223. Intrarea 10 lei de persoană. Program 10-18. Se urcă puțin pe dealul Mihail. Un șirag de scări prin vegetația verde a primăverii, ca apoi, imediat, să intri în cetate. De spectaculoasă nu este spectaculoasă, dar am fost imediat atrași de panorama asupra satului, de împrejurimi și de istoria locului. Înăuntru pe pereți, sunt expuse numele a zeci de soldați nemți și austrieci morți în Primul Război Mondial, întrebând și aflând că rămășițele lor sunt îngropate în zona din 1942. Interesant.
Aici sunt câteva amănunte.
https://soundcloud.com/user-996093302/partea-6
Fiind mai mult decât încântați, am zis mai departe, dar, că întotdeauna există un dar, îmi era sete de o bere înaintea următorului obiectiv. Done.
Casa Boierului Ilie este extravaganța unui om potent financiar (era să uit financiar) și bucuria sutelor de turiști care o vizitează zilnic. De la Cetatea Cisnădioara până la Casa Boierului Ilie sunt 5 minute de mers cu mașina. Intrarea 20 lei persoană. Există o parcare generoasă. Program 10 - 20.
Dar să vă spun ce e cu această casă. Sau mai stăm un pic. Hai, să nu fiu rău! Este Casa Hobbiților. Exact copia fidelă a casei din film, prin Noua Zeelandă situată parcă, cu multe detalii care m-au impresionat pur și simplu. Este ceva fantastic ce a făcut aici antrepenorul din Rm. Vâlcea, stabilit pe meleaguri sibiene. Datorită oamenilor iubitori de frumos și inedit, progresăm ca societate. De la intrare m-a dat pe spate buna organizare, mai ales palinca din partea casei, dar și minuțiozitatea detaliilor bine stabilite în arhitectura curții. Curat peste tot, gazon, pomii curățați, tunși, totul perfect. Casa este spectacol. Am intrat și înăuntru, dar nu e terminat. Urmeză. Se estimează un 30 k vizitatori anual.
De aici, puțin obosiți, am plecat să vizităm Biserica Fortificată din Cisnădie. Era închisă, din păcate. Uram Cisnădie. Am avut acțiuni la o fabrică de cojoace de atunci, de la marea privatizare, și nu mi-au dat și ei un leu. Glumesc, desigur. Biserica am văzut-o pe afară, am dat o tură prin centrul orașului, am mâncat o prăjitură cu mere și un ecler și am plecat spre pensiune. Mâine, altă zi. Vă las cu foto.
Trimis de vladix18 in 24.05.24 20:21:59
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MĂRGINIMEA SIBIULUI. A mai fost în/la: Tălmăcel, Tălmaciu, etc
- Alte destinații turistice prin care a fost: Europa
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vladix18); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "O zi în Cisnădie & Cisnădioara, MĂRGINIMEA SIBIULUI" (deja existentă pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2023 Ansamblul Bisericii Evanghelice Fortificate din Cisnădie — scris în 27.11.23 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2019 La pas prin Cisnădioara — scris în 05.10.19 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2019 La pas prin Cisnădie — scris în 01.10.19 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2019 Expoziția muzeală 'Istoricul industriei textile' - Cisnădie — scris în 27.09.19 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Feb.2017 Cisnadie / Heltau — orasul lucrului bine facut — scris în 06.02.17 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Sep.2016 Michelsberg - sau locuri de vizitat in Cisnadioara — scris în 05.09.16 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jun.2015 La Cisnădie – în „Elveția transilvană” — scris în 10.12.15 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ