ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.08.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Galaţi
ÎNSCRIS: 27.08.17
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUN-2020
DURATA: 5 zile
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Frumusetile cunoscute si mai putin cunoscute ale Bucovinei

TIPĂREȘTE

Ne-am continuat vacanta pe meleagurile Bucovinei, traversand Muntii Rarau, pe soseaua amenajata in 2014, Transrarau. Acesta este al treilea drum montan foarte frumos, dupa Transfagarasan si Transalpina, avand o lungime de doar 28 km, insa peisaje incredibile. Drumul face legatura intre Pojorata, de pe Valea Moldovei si localitatea Chiril, aflata pe malul Bistritei. Pe o portiune de circa 7 km, drumul este foarte ingust, avand latimea unei benzi de circulatie, de aceea este destul de neplacut sa te intalnesti cu o masina care circula din sens opus. La fel de ingust este si drumul care se abate de la sosea, spre manastirea de calugari Rarau. Aici ne-a intampinat un calugar vorbaret, pe care l-am rugat sa ne povesteasca cate ceva despre manastirea de care stiam doar ca a fost ctitorita de domnitorul Petru Rares, in anul 1538.

Am aflat astfel ca prima manastire nu a fost in aceasta locatie, ci in partea cealalta a muntelui, spre Pojorata. Inainte de ocupatia austriaca, calugarii au mutat locul manastirii pe versantul dinspre Chiril al muntelui, temandu-se de furia navalitorilor. Acolo s-au adapostit Elena, sotia lui Petru Rares si copiii ei, atunci cand Petru Rares a fost inlaturat de la domnie. Ca rasplata pentru calugarii ce i-au protejat familia, domnitorul a ridicat o noua biserica, cea de azi, in locul celei deja existente. Alaturi de aceasta a mai fost ridicata una, finalizata in anul 2000, unde se gaseste icoana Sfantului Ioan Evanghelistul, considerata facatoare de minuni.

Ne-am inchinat in biserica veche, micuta, ce adaposteste o alta icoana facatoare de minuni, icoana Fecioarei Maria, Izvoratoare de Mir. Aceasta a fost daruita schitului, de insusi domnitorul Petru Rares la sfintirea lacasului de cult.

Am pornit apoi spre locatia unde trebuia sa ne cazam, Campulung Moldovenesc, urmand ca programul acestei zile sa il„croim” in functie de vremea capricioasa, pe care pana acum am pacalit-o. Am ajuns in oras pe o ploaie de toata frumusetea, ne-am cazat la Gradina Mariajelor si am asteptat sa apara soarele pe ulita noastra.

Pentru ca se anunta„o fereastra’’ de cateva ore cu vreme frumoasa, fara ploaie, am hotarat sa vizitam manastirea Moldovita, aflata la circa 25 km de oras. Pe drumul spre acesta, indicatoarele ne sugerau sa vizitam Muzeul oualor, din aceeasi localitate. Mi-am amintit ca citisem despre exponatele celebre ale acestui muzeu si minunata lor creatoare, asa ca ne-am hotarat ad-hoc sa poposim si aici. Despre Moldovita si ce poti vizita aici voi scrie in alt material.

Am vrut sa profitam de vemea inca frumoasa si la intoarcere in Campulung Moldovenesc, am hotarat sa„tragem o fuga” in rezervatia Cheile Moara Dracului. Varianta pentru care am optat noi pentru a ajunge acolo este si cea mai comoda, in conditiile vremii schimbatoare. Se ajunge acolo din oras, de la drumul european E58, traversand o cale ferata, pe drumul nemodernizat Valea Caselor. In aceasta zona sunt multe case frumoase de vacanta si pensiuni, dupa care se ajunge la un drum forestier lung de circa 4,5 km, mai ingust, pe care insa se poate circula destul de bine.

Am ajuns la capatul drumului forestier, unde am parcat masina si am pornit pe jos ultimii 200 metri, dupa ce am traversat un podet din lemn peste paraul Casele. Incepuse deja sa picure, asa incat nu am mers mai departe, oprindu-ne in zona in care practic incepea traseul, acolo unde apa curgea in mici cascade. Am admirat putin natura si ne-am intors repede la masina, cu parare de rau ca nu am putut urma traseul, care nu era foarte lung, insa ploaia deja incepuse, iar lemnul podetelor peste care ar fi trebuit sa trecem era ud si alunecos.

Ne-am intors in oras si pentru ca ploaia incetase ne-am plimbat putin prin centrul orasului, unde se afla simbolul acestuia, statuia din bronz a lui Dragos Voda calare, cu un buzdugan in mana, care se lupta cu un zimbru.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de geani anto in 19.08.20 21:53:37
Validat / Publicat: 20.08.20 08:14:10
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CÂMPULUNG MOLDOVENESC.

VIZUALIZĂRI: 4278 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (geani anto); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 statuia din bronz a lui Dragos Voda calare, din centrul orasului Campulung Moldovenesc
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 14100 PMA (din 13 voturi)

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

webmasterPHONE
[20.08.20 10:51:39]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

sabina ilie
[20.08.20 17:40:57]
»

@geani anto:  Câmpulung Moldovenesc  reprezintă pentru mine Piatra unghiulară pentru întreaga mea existență ca urmare a  Liceului Militar Ștefan cel Mare. Folosesc denumirea de atunci, din anii 1960-1963 când am frecventat și absolvit prestigiosul edificiu de învățământ.  

Scrieți un rând despre impunătoarele construcții vizibile din depărtări, pentru a-mi domoli dorul de tinerețe.

Mulțumesc, cu stimă. ​​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
sabina ilie
Alte impresii din această RUBRICĂO zi în Câmpulung-Moldovenesc și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.050614833831787 sec
    ecranul dvs: 1 x 1