ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.02.2015
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Targoviste
ÎNSCRIS: 27.01.15
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUL-2014
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

St Nicholas Market - piata cu traditie din inima Bristolului

TIPĂREȘTE URM de aici

St Nicholas Market este un loc special din Bristol, cunoscut pentru locuitori sub numele de St Nicks. Piata este situata in centrul orasului, incercuita de strazile Corn Street, All Saints Lane, Exchange Avenue si St Nicholas Street.

Aceasta piata este impartita in trei sectiuni: Covered Market, The Glass Arcade si The Exchange. Cladirile si stradutele parte a St Nicks gazduiesc comerciantii locali independenti care vand o gama variata de produse unice si pline de caracter.

Te poti bucura de toate acestea in cadrul Covered Market si a The Glass Arcade, de luni pana sambata intre orele 9:30 si 17:00. Tot aici, vinerea si sambata, intre orele 9:00 si 17:00, poti lua parte la The Nails Market, unde te poti bucura admirand sau cumparand obiecte de arta, bijuterii, fotografii, haine de epoca si alte obiecte vintage.

Daca esti iubitor de produse locale, bio, si te afli miercurea prin Bristol (intre orele 9:30 si 14:30), se organizeaza Bristol Farmers Market (despre care am scris aici: vezi impresii). Vinerea intre 10:00 si 16:00 se organizeaza o alta piata, Friday Food Market, care va ofera oportunitate de a cumpara produse locale de cea mai buna calitate (garantat, cu mana pe inima!).

Partea pietei care se numeste The Exchange a fost construita in anii 1741-1743. Aici se organiza o piata pentru porumb de doua ori pe saptamana. Incepand cu 1869, comerciantii au dorit sa isi vanda produsele inauntru, astfel ca, in 1872, pietei i-a fost adaugat un etaj si un acoperis din sticla. Din pacate, acoperisul original a fost distrus in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. A fost inlocuit in 1949 cu cel care se poate observa si astazi. Acest loc a fost foarte popular, mai ales in anii ’60, cand aici se organizau concerte cu grupuri britanice renumite (precum si The Rolling Stones). In zilele noastre locatia este folosita uneori ca loc de filmare pentru anumite seriale englezesti, videoclipuri sau filme.

In cadrul pietei exista si un ceas instalat pentru prima data in 1822. Ce este interesant la acest ceas este faptul ca el are o a doua limba pentru minute, pentru a arata timpul din Londra si cel local, din Bristol. O limba rosie arata ora primului meridian din Greenwich, in timp ce o alta limba neagra se roteste pentru a arata ora locala din Bristol. Se poate spune ca bristolienii aveau propriul fus orar, separat de cel din Londra. Abia in vara anului 1841, o data cu aparitia primul tren ce lega Bristol de London Waterloo, publicul a devenit receptiv la ideea de a calatori usor. Si pentru ca trenurile mergeau dupa fusul orar al primului meridian sau “railway time”, iar locuitorii trebuiau sa stie orarul trenurilor, a fost adaugata aceasta limba ceasului central. Bristol a adoptat oficial fusul orar Greenwich pe 14 septembrie 1852.

Un alt lucru interesant la aceasta locatie din Bristol este modul cum sunt selectionati mestesugarii si producatorii locali pentru a-si vinde produsele in piata. Comerciantii trebuie sa depuna o aplicatie la consiliul local, insotita de fotografii, iar in unele cazuri au loc mini interviuri unde acestia trebuie sa aduca mostre din produsele pe care le vor vinde. Pe langa taxa care trebuie platita (in functie de zona din piata unde vor sa expuna produsele), comerciantii sunt atent selectionati, asigurand astfel pe cumparatori de calitatea produselor achizitionate din St Nicholas Market.

Pe langa minunatiile delicioase care se pot degusta doar miercurea la Bristol Farmers Market, se poate intra in piata acoperita si aici poti admira sculpturi metalice (precum cele din pozele atasate), iti poti lua diverse produse realizate manual din produse reciclate, poti admira/cumpara fosile impresionante, poti incerca haine sau te poti aseza la masa. Aici, optiunile sunt multe si variate, fie ca vrei un suc proaspat stors din fructe sau legume, ori ceva specific englezesc, sau poate ceva exotic... ai din ce alege.

Eu am incercat celebrele placinte de la Pieminster, acompaniate de un piure de cartofi si un sos delicios. Am stat inghesuiti la niste mese pentru mai multe persoane, am mancat alaturi de bristolieni afara, in frig, insa ne-am incalzit mancand aceste placinte delicioase si calde, iar atmosfera a fost de nota 10. De asemenea, de neratat este si Moorish Café, un loc special, frumos amenajat, cu specific marocan. Locurile sunt la fel de putine ca in partea cealalta, insa o vizita aici, pentru mancare, merita. Mancarea este servita destul de repede si este delicioasa. Am incercat o portie de pui cu orez si legume – un fel inedit datorita combinatiei neobisnuite de condimente (cel putin pentru papilele mele gustative). Orezul era gatit intr-un mod special, cu stafide si scortisoara, iar aceasta combinatie ma face sa ma gandesc si azi la acel loc deosebit.

Daca va aflati in Bristol, nu ratati batranul si celebrul St Nicks! Va recomand sa va plimbati pe stradutele inguste si sa descoperiti si alte locuri interesante din aceasta piata speciala bristoliana.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Cucu Bau in 11.02.15 11:56:30
Validat / Publicat: 11.02.15 15:14:18
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MAREA BRITANIE.

VIZUALIZĂRI: 2532 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Cucu Bau); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 placinta Pieminister - o mandrie pentru bristolieni deoarece fenomenul englezesc Pieminister a inceput in orasul Bristol.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13700 PMA (din 15 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂO zi în Bristol şi împrejurimi:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.048711061477661 sec
    ecranul dvs: 1 x 1