ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.08.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Clinceni
ÎNSCRIS: 19.07.17
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUL-2019
DURATA: 7 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 9

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Bicfalau - Mokus (2)

TIPĂREȘTE URM de aici

Am ales anul acesta (2019) sa petrecem concediul de odihnă zona Sfântu Gheorghe. După căutări minuțioase am ales pensiunea Mokus din satul Bicfalău - mokuspanzio.ro. Și am tras lozul câstigator. Impresiile referitoare la drum și cazarea la Pensiunea Mokus le puteți citi aici

-

Ne-am organizat și în fiecare zi am plecat în drumeții. Desi s-a vorbit și povestit despre unele dintre ele, nu pot să mă abțin, poate contribui și eu puțin la formarea unei opinii în alegerea obiectivelor din zona asta.

Primul obiectiv a fost la Lacul Sfânta Ana și Tinovul Mohoș. Locațiile sunt una lângă alta, nu am sa vorbesc despre frumusețea lor, frumusețe care trebuie descoperită de catre fiecare în parte, ci aș dori să vă povestesc despre drumuri și celelalte lucruri care pot ajuta în organizarea expedițiilor.

Am plecat spre lacul Sf. Ana prin orașul Sf. Gheorghe, Bixad și ne-am întors prin Baile Balvanyos -Targul Secuiesc. La lac există o parcare amenajata, unde tariful este 20 lei primele 3 ore. Apoi 2 lei pentru fiecare jumatate de ora. În acesti bani intra vizitarea celor doua obiective de care am pomenit si pentru cei care nu suportă să meargă pe jos, transport cu autobuzul pana la lac si înapoi.

Ne-am oprit pentru masa de prânz la Restaurantul Secuiesc din Tg. Secuiesc. Foarte frumoasă locația, bună mâncarea și nu a trebuit să aștepăm mult.

Drumul este bun cu mici porțiuni între Bixad si Baile Balvanyoș unde este mai rau. Ne-am întors la Bicfalău prin Aninoasa, Magheruș, Lisnău. Aici este o porțiune de drum, între Aninoasa si Magherus, numai pietruit dar bun de mers cu un autoturism (nerecomandat cardiacilor care nu suporta un fir de praf pe masină).

O altă zi a fost dedicată Dino Parc-ului, Poienii Brașov și Brașovului. Mie unul imi place ca de cate ori ajung în zonă să trec prin Piața Sfatului și să manânc aici. Anul asta am ales cu prietenii restaurantul La Ceaun... mai mâncasem aici, doar eu, cu alte ocazii. Recomand acest restaurant atunci când treceti prin centrul vechi al Brasovului si sunteți înfometați. Pe lângă Piața Sfatului există Poarta Șchei, Poarta Ecaterina, Strada Sforii, Strada Dupa Ziduri, Turnul Alb, Turnul Negru și alte obiective turistice.

O altă frumusețe a zonei este Vama Buzaului, unde am fost la Cascada Urlătoarea... prin folclorul local ar fi Urlătoarea Mare, iar la câteva sute de metri mai sus este Urlătoarea Mică. Peisajul este minunat, foare curat și bine întreținut de oamenii locului.

Fiincă am ajuns în zonă, am vrut să vedem Pastel Chalet. La ieșirea din sat spre Pastel se termina asfaltul, drumul este pietruit dar bun și merită din plin efortul. Frumusețea locului este greu de descris. Este un loc destinat iubitorilor de natură și liniște. Restaurantul este din categoria lux, dar prețurile sunt decente. Tot ce am comandat a fost excelent, servirea ireproșabilă.

La întoarcere ne-am oprit la Rezervația de Zimbri și am facut pe jos traseul care ocoleste practic rezervația pentru a vedea zimbrii în toată splendoarea.

Un alt obiectiv care trebuie văzut este biserica fortificată de la Prejmer. Vrajiți de frumusețea locului am petrecut aici aproape două ore liniștiți, turiști puțini, am putut să ne bucurăm de fiecare colțițor al obiectivului.

Am continuat deplasarea la Sf. Gheorghe, unde am luat masa la Big Mama Pub & More unde chiar se mănâncă bine, personalul foarte amabil.

Ceea ce nu am reușit să ducem la capăt a fost plimbarea prin Mestecanișul de la Reci. Am intrat putin, dar o ploaie destul de tare ne-a alungat. Am plecat cu părere de rău dar ne-am propus să revenim în toamnă și să facem traseul prin Mestecăniș cu bicicletele.

În Mestecăniș noi am intrat dinspre Bicfalău pe drumulurile comunale 27B-27 Lisnău 26B Măgheruș -26 apoi 16 care este singurul neasfaltat. Dar efortul va fi răsplatit de un peisaj superb, nealterat, parcă încremenit în timp.

Am fost un pic dezamăgiți de mocănița de la Covasna. Nu sunt prea bine organizați, lipsește informarea, iar la capăt de linie unde toată lumea se așteptă să vadă vestitul plan înclinat ai parte de... nimic. Traseul planului înclinat este acoperit de vegetație, nu este indicator, nu este ceva care să sugereze ceva. Dar dacă ati ajuns în zona asta merită experiența unui drum cu o altfel de mocăniță, pentru că nu se compară cu cea de la Vișeu, Moldovița sau Sovata.

O dupa-amiază am petrecut-o mergând la pas prin Bicfalău, vestit pentru cele 40 de conace. Nu am reușit sa le vedem pe toate, doar vreo 15. Unele renovate și foarte frumoase, altele sunt în paragină. Dar este uimitor cum într-un sat atât de mic pot fi atât de multe conace.

În încheiere aș dori să vă spun că 7 zile ne-am plimbat doar prin secuime. Nimeni nu ne-a vorbit urât, nimeni nu a privit spre noi cu dușmanie, toți au fost foarte amabili. Noi am mai avut experiențe plăcute în zonele locuite de maghiari și nu ne făceam probleme. Dimpotrivă sunt oameni așezați, gospodari, civilizați și ne-a făcut plăcere să cunoaștem și partea asta de țară.


[fb]
---
Trimis de Ffrom in 22.08.19 10:58:02
Validat / Publicat: 22.08.19 11:30:14
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BICFALĂU / BIKFALVA [CV]. A mai fost în/la: Maramures, Ardeal

VIZUALIZĂRI: 922 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Ffrom); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 Panorama zona Lac Sf. Ana
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13500 PMA (din 15 voturi)

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[22.08.19 11:30:04]
»

Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 87&ridAnt=96000

webmasterX
[22.08.19 13:08:50]
»

Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.

webmasterX
[31.08.20 10:19:00]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica «O zi in Bicfalău/Bikfalva» (nou-creată, între timp, pe sait)

[Rubrica inițială: La pas prin Ținutul Secuiesc]

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂO zi in Bicfalău/Bikfalva:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.39289999008179 sec
    ecranul dvs: 1 x 1