ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.06.2021
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Craiova
ÎNSCRIS: 29.08.12
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUN-2021
DURATA: 1 zile
Familie
2 AD. + 1 COPII -- v: 10
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Merita efortul

TIPĂREȘTE

Dupa mai multe tentative nereusite de a iesi in weekend in sfarsit am stabilit o iesire scurta. Cum urma sa mergem in zona Calimanesti am zis sa caut daca ne-a scapat ceva nevizitat prin apropiere. Asa am dat de un loc interesant in drumul nostru: Muzeul trovantilor. Cum ne plac ciudateniile naturale am zis ca merita un mic ocolo sa vedem ce este pe acolo. In zona mai era si o pestera (a liliecilor) care parea interesanta.

Am plecat de acasa pe o vreme caniculara (erau 36 grade) dar prognoza meteo spunea ca in zona Valcea pot aparea furtuni. De altfel la intrarea in Valcea ne-am intalnit cu o ploaie torentiala acompaniata de tunete si fulgere. Se parea ca nu vom vedea nici un trovant si nici liliecii. Dar apropiindu-ne de Costesti (daca nu ma insel locul unei “celebre” batalii de la sfarsitul anilor ’90) cerul s-a inseninat, chiar era soare.

In Horezu ne-am oprit putin sa vedem oalele traditionale si am zis sa mergem intai la pietroaie apoi la lilieci. Simplu de zis un pic cam greu de ajuns, in Costesti am vazut cateva indicatoare cu Muzeul trovantilor ultimul dintre ele ne anunta ca mai sunt 200m, pe sosea a urmat o panta virajata astfel ca trebuia sa fiu atent la drum, era foarte aglomerat. Cand am ajuns aproape de varful pantei mi-am dat seama ca am trecut de "celebrul" muzeu fara sa il vad. Cum peste drum era un popas am parcat acolo sa rezolvam misterul, era foarte simplu, chiar in parcare era o alta tablita cu indicatia “muzeul trovantilor200m” , un nene ne-a explicat ca pe coborare este o parcare betonata cu niste chioscuri din lemn. Acolo trebuie sa parcam iar apoi sa traversam soseaua. Intradevar cand am ajuns in parcare am vazut peste strada o poarta mare din lemn, inchisa dar pe ea nu scria nimic. In spatele ei este muzeul. De intrat se intra pe langa poarta, este vorba de o expozitie in aer liber. Despre originea acestor ciudatenii a scris tata123 astfel ca nu o sa reiau explicatiile, foarte detaliate de altfel, date in articolul sau. Stancile ne-au placut foarte mult, ne-am pus imaginatia in functiune astfel ca am vazut un melc, oua de dinozaur, un cap de dac, trunchiuri de copac si altele. Ne-am reamintit de Cappadocia unde tot asa imaginatia era pusa la incercare. M-a impresionat privelistea malului de nisip din marginea muzeului. Ce nu mi-a placut deloc a fost faptul ca locul nu este semnalizat corespunzator si nici nu pare intretinut de catre asociatia Kogayon, cea care administreaz locul (iarba era destul de mare semn ca nu o cosise nimeni de mult timp). Cat am stat noi acolo, cam 30 minute, nu ne-a deranjat nimeni, am avut un mezeu doar pentru noi.

In final pot spune ca a meritat ocolul facut, iar pentru cei ce trec pe acolo recomand o oprire. Din pacate vremea nu atinut cu noi, a reinceput sa tune iar la Manastirea Bistrita, cea care are in administrare Pestera liliecilor nu raspundea nimeni astfel am renuntat la vizitarea pesterii.


[fb]
---
Trimis de nrs † in 28.06.21 12:23:22
Validat / Publicat: 28.06.21 12:54:42

VIZUALIZĂRI: 611 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nrs †); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 21350 PMA (din 22 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

tata123 🔱 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[28.06.21 14:17:57]
»

@nrs: Trovanții vâlceni de la Costești sunt un fel de „ciudățenii” ale Naturii, dar tocmai formele lor neașteptate și mărimea bolovanilor de nisip cimentat atrag vizitatorii. Așezarea în aer liber a „expoziției” e binevenită, iar faptul că putem vedea în malul de nisip cum răsar alte „pietre vii” e o lecție ad-hoc de geologie.

Un minus se poate acorda sistemului de semnalizare a „muzeului” și a parcării aferente. Configurația șoselei, curbe, pantă/rampă, semnalizarea obiectivului - toate te pot face să ratezi ușor oprirea. Observ totuși într-o fotografie pe GoogleMaps că se lucrează la parcare (se pavează cu *biscuiți) și au apărut și niște căsuțe de lemn (probabil pentru suveniruri/diverse) - google.com/maps/place/Muz ... 1!1BCgIgARICGAI. Anul trecut în octombrie nu demaraseră aceste lucrări - vezi P03 (vezi impresii).

Mulțumim pentru actualizare și fotografii.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
nrs †AUTOR REVIEW
[28.06.21 15:01:15]
»

chiar atunci se facea un canal de scurgere a apei pluviale la parcare. tocmai asta mi-a displacut: lipsa semnalizarii, eu ii cautam si am trecut pe langa dar cei ce nu stiu de ei? e pacat!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂMuzeul Trovantilor [Costești]:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.076767921447754 sec
    ecranul dvs: 1 x 1