ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.11.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
NOV-2013
DURATA: 1 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Muzeul Sarii din Slanic Prahova - o lectie deschisa pentru copii si adulti

TIPĂREȘTE

Intr-o zi superba de weekend de noiembrie, cu temperatura apropae varatece, am fost cu niste priteni la Slanic Prahova. 4 adulti si 3 copii, cu 2 masini. Din Bucuresti pornind am ales varianta DN1, centura de vest Ploiesti, la 2.7 km dupa centura pe DN1 am cotit dreapta spre Paulesti (exista indicatoare la toate schimbarile importante de directie), am traversat padurea pe DJ 155 pe o distanta de 4 km, apoi am urmat DJ 102 pana la Slanic Prahova via Plopeni - Varbilau. In total sunt ca. 110 km, 2 ore de parcurs lejer. Am vizita salina, dar despre acest subiect voi posta un review separat.

La iesirea din salina am mers in viizta la Muzeul Sarii situat in imediata apropiere a salinei, pe strada 23 August, la cateva sute de metri de salina.

Mai putin cunoscut si vizitat decat Salina Slanic Prahova, Muzeul Sarii prezinta evolutia metodelor de extractie a sarii de la inceputuri si pana in prezent, si este gazduit de Casa Camarasiei din localitatea Slanic Prahova. Muzeul a fost inaugurat la 13 mai 2003 si expune documente privind istoria prelucrarii sarii, unelte si utilaje, cristale de sare si planse geologice.

Cladirea Muzeului Sarii este situata in aproprierea salinei si a fost construita la sfarsitul secolului al XVIII-lea fiind resedinta functionarului domnesc care se ocupa cu strangerea taxelor pe sare, monopol domnesc si a fost complet refacuta intre anii 2002 – 2003 folosindu-se tehnici si metode traditionale asa cum s-au folosit in vechime cu pamant batatorit intre cofraje de nuiele impletite, cuie de lemn.

In interiorul muzeului sunt expuse documente si reconstituiri privind istoria prelucrarii sarii la Slanic, unelte si utilaje ale vremii, cristale de sare diverse, planse geologice ale zonei, precum si date despre flora si fauna din zona. Intr-una din incaperile de la etajul muzeului a fost reconstituit biroul camarasului.

Doua doamne ghid ne-au insotit cu explicatiile necesare si foarte interesante. O adevarat lectie deschisa pentru copii si adulti!

Nu ezitati sa vizitati acest muzeu cand ajungeti la Slanic!

Si daca tot sunteti in Slanic, va recomand o plimbare (cu masina) de cativa km pana la Muntele Verde situat in nordul localitatii care se vede alv din zona salinei.

Ema&Dan@copiii@prietenii


[fb]
---
Trimis de Dan&Ema in 06.11.13 09:08:34
Validat / Publicat: 06.11.13 13:09:28
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SLĂNIC [PH].

VIZUALIZĂRI: 3555 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Placuta indicatoare de la intrarea in Muzeul Sarii
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 6750 PMA (din 11 voturi)

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

Floryn81 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[06.11.13 15:58:43]
»

Am vizitat Salina Slănic în urmă cu câțiva ani și m-a impresionat locația. Este unul dintre locurile ”must see” din România (după părerea mea).

De existența muzeului nu știam, însă pare o locație interesantă. Ai reținut cumva tarifele pentru vizitarea Muzeului Sării? Fotografiatul se taxează separat?

Mulțumesc anticipat!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Dan&EmaAUTOR REVIEW
[06.11.13 16:23:37]
»

@Crazy_Mouse: 5lei / 3lei

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, Floryn81
Alte impresii din această RUBRICĂMuzeul Sării:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.075741052627563 sec
    ecranul dvs: 1 x 1