GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Muzeul Lemnului din Câmpulung Moldovenesc
Am oprit în Câmpulung Moldovenesc în 11 august 2013, oarecum împinsă de nevoie, aşa cum am scris într-un alt articol despre Muzeul Ouălor din Vama ( vezi aici).
Ţinta mea era, de fapt, Gura Humorului.
Spun ţintă, cu toate că eram plecată într-un voiaj în care mergeam fără nimic prestabilit, ci cu intenţia de a mă lăsa purtată la voia întâmplării, după cum îmi ieşea ceva în cale. Voiam să văd peisaje, să cunosc oameni, să opresc eventual în faţa unei case ţărăneşti şi să mănânc nişte sărmăluţe... să văd Bucovina şi atât. Dar ce-am gândit acasă, în realitate a ieşit cu totul altceva.
Într-adevăr, odată oprită la hotelul din această localitate, şi unde-am ajuns noaptea târziu, doamna de la recepţie mi-a înmânat un pliant cu obiectivele turistice din Bucovina. Am aruncat un ochi şi, pt că eram interesată de muzee, obiceiuri, arta lemnului, am ales câteva dintre propuneri.
Scriu la acest topic, ca să nu încarc prea mult pagina, cum am citit pe undeva că suntem rugaţi, cu toate că am stat în Câmpulung Moldovenesc 2 zile. Adică... m-am cazat, dar am mişunat prin împrejurimi. Nu sunt persoana care, dacă nu am un motiv de nemulţumire, să merg din hotel în hotel. Este pierdere de timp, consider eu, pt cineva plecat prin lume la voia întâmplării, fără un scop anume. Prefer să merg cu maşina pe o anumită rază, să vizitez regiunea, muzee etc, fără grija că timpul trece, iar eu trebuie să-mi caut cazare.
Aşa am făcut şi aici, în acest oraş.
Am ajuns la Muzeul Lemnului abia în 13 august 2013, înainte de-a porni mai departe. Cu o zi înainte fusesem la Marginea, iar în ziua respectivă îmi programasem Gura Humorului şi Moldoviţa.
Deci, nu a fost greu să-l găsesc. De muzeu zic. Am parcat exact în faţă, pe străduţă, şi da, am dat cu ochii de acele ouă mari, de care scria Magdalena.
În curte linişte. Parcă şi zgomotul drumului principal de după colţ amuţise.
La parter, într-un birou, am dat peste doi domni, dintre care unul pe care-l mai văzusem pe undeva pe internet.
M-au primit cam plictisiţi.
Domnul profesor Dumitru... (n-am reţinut celălalt nume) mi-a spus cât am de plătit, cât mă costă să fac fotografii, mi-a luat banii, a ieşit până în pragul uşii biroului, mi-a arătat direcţia de mers... şi gata. Am rămas pe cont propriu.
Aşa că a trebuit să mă descurc cum am putut, să privesc exponatele şi etichetele, înţelegând, de asemenea, tot cât am putut.
Revăzând mai târziu un film de pe Vimeo cu acest renumit profesor, mi-am dat seama că eu, o singură persoană, era ceva ce nu merita luat în seamă, chiar dacă mă aflam acolo pt a mă documenta expres despre arta lemnului, pt cartea la care lucrez. Dar văzându-le plictisul şi răspunsurile în doi peri, am renunţat să mai zâmbesc şi să dau explicaţii despre ce anume mă interesa.
Poate că am greşit gândind aşa. Poate că d-l profesor s-ar fi bucurat să stea de vorbă cu un vizitator interesat de istoria acestui meşteşug şi care nu era doar un simplu turist curios. Nu ştiu... dar în acel moment nici eu nu aveam chef de vorbă.
Îmi amintesc podeaua care scârţâia şi mirosul de lemn vechi. M-am simţit bine printre acele obiecte, iar liniştea m-a ajutat să mă pot întoarce în timp, să le simt mai bine mesajul.
Aşadar... a fost bine că s-a întâmplat cum s-a întâmplat.
În concluzie... ca să completez şi eu imaginea acestui oraş, voi pune fotografii din muzeu.
Câmpulung Moldovenesc nu mi-a lăsat o impresie deosebită. Nu pot spune că mi-a plăcut atmosfera de-acolo. Da, şi mie mi s-a părut cenuşiu, cu excepţia peisajului văzut de pe balconul camerei de hotel.
Dar i-am promis Mirelutzei, cu a ei anacondă şi muşchi împletit, că voi merge din nou acolo, numai de dragul de-a "înfuleca" acea delicatesă locală şi de-a râde la amintirea a ceea ce-a scris.
____________________________
Dragi admini, şi aici am multe fotografii. Le pun au ba? La articolul cu Muzeul Ouălor nu se pot deschide decât vreo 27 din 100 (sau câte-am postat). Aţi stabilit o limită maximă?
Trimis de LidiaV in 14.01.14 17:58:02
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CÂMPULUNG MOLDOVENESC.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (LidiaV); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 47.53132870 N, 25.55377530 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@LidiaV
Se pot vedea toate fotografiile încărcate, atât la precedentul, cât şi la acest review. În fapt, după ce derulezi, review-ul, în partea drepată, exisă un link: "Click aici pentru a vedea toate pozele încărcate de LidiaV la acest review". Ia apasă pe el şi... iată-le, pe toate!
Sigur că, la pagina review-ului se văd doar primele 20 foto, din considerente să le zicem... estetice, în sensul că, mai mult de 20, ar însemna o lungire total fără rost a paginii review-ului.
Sper că m-am făcut înţeles.
La articolele de "cazare" ( ceea ce nu-i cazul de faţă ), există o limitare în regulament ( din 10.07.2013 ), la 40 foto. Pentru celelalte articole, se pot încărca oricâte foto.
@webmaster15: Da, am înţeles şi învăţ încet-încet, punând ici-colo întrebări. Mulţumesc!!!
Anul acesta voi reveni la vama dupa 2ani si voi vizita cele 2 obiective prezentate de dvs
muzeul oualor si muzeul lemnului.
data trecuta m-am axat pe manastiri, mocanita si cetatea sucevei
multumesc pt informatii
voi urmari si pe viitor reviewurile dvs si le voi puncta
dan&ema
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2016 Muzeul ”Arta Lemnului” - am fost acolo și ne-a plăcut! — scris în 05.08.16 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ
- Aug.2014 Muzeul ''Arta Lemnului'' — scris în 07.09.14 de Dan&Ema din BUCURESTI - RECOMANDĂ