GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cu vizita pe care am făcut-o zilele trecute la Fetești, am împușcat doi iepuri. Câte unul pentru fiecare. Soțul meu a revăzut unitatea (sau ceea ce a mai rămas din ea) în care - ca orice tânăr cu conștiință - acum 45 de ani și-a servit patria în haine militare, iar eu am mai bifat un oraș românesc din cele 18 de la malul Dunării. N-am avut timp să mă ocup personal, în vreun fel, de organizarea acestei mici expediții, așa încât toată greutatea muncii a picat pe umerii lui.
Rezervarea
Totul a început - firește - cu căutarea unui hotel care să ne găzduiască o noapte, cu posibilitatea de prelungire cu încă una în caz că va fi necesar. Alegerea noastră a fost Hotel "La doi colonei" - 3*. Au urmat discuțiile la telefon. Camere existau, balcon (atât de necesar unui fumător) exista, parcare de asemenea, atâta doar că "își mai parchează jandarmii mașinile pe acolo, dar măcar în stradă tot se va găsi un loc". Am fost avertizați și că în seara zilei de sâmbătă în restaurant va avea loc o petrecere, deci s-ar putea să fim deranjați. Convinși că nu ne va prinde noaptea de sâmbătă acolo, acordul a fost încheiat.
A sosit ziua de vineri - 17 august, zi în care aveam programată plecarea din București și… prima noapte de cazare la Fetești, orașul de la Dunăre. Pe Str. Călărași, nr. 536, alături de un impozant monument al eroilor flancat de două tunuri, am găsit hotelul cu restaurant și terasă "La doi colonei". Toate porțile erau incuiate, iar de dincolo de gard - fără ca măcar să ajungem la recepție - o lucrătoare ne-a expediat la Hotel Miorița "care este tot al nostru". Mirați de această întorsătură de situație, prima de acest gen pe care am trăit-o în viața noastră de turiști, am căutat Hotel Miorița "care este tot al nostru". De fapt nici nu știu al cui. La Hotel Miorița, situat aproape de gară, pe Str. Călărași, nr. 552B, altă surprinză, poate și mai mare. Nu s-a rezervat nici o cameră pe numele nostru. Telefoane, discuții, dar până la urmă totul s-a terminat cu bine. Cum Fetești nu este chiar atât de tranzitat de turiști, s-a mai găsit și pentru noi o cameră. De fapt chiar două pentru că am avut de unde alege - matrimonial sau twin.
Amplasament
Hotel Miorița 3*- Fetești, pentru că în cele ce urmează numai la el mă voi referi, este amplasat aproape de piața gării. Intersecția a două străzi formează acolo un unghi ascuțit, iar plasarea construcției tocmai în acel unghi a dat hotelului o formă mai aparte. Cu patru etaje în partea sa centrală și cu doar trei etaje în părțile laterale, Hotel Miorița are la parter un mic restaurant - cred, ceva de genul "Împinge tava!" - care-și afișează oferta zilnică și prețurile aferente chiar la intrarea în hotel.
Recepție
Recepția nu este propriu-zis o recepție. Este mai mult un bar pentru că acolo ești întâmpinat de tot felul de sticle cu băuturi scumpe și nu cu obișnuitele ceasuri cu orele diferitelor puncte de pe glob, cu panouri cu chei sau cu afișe cu informații pentru vizitatori.
Din fața recepției-bar și până lângă zona în care este etalată oferta de mâncăruri la vremea prânzului, sunt mese ca în orice salon de restaurant. Totul este frumos, nou, strălucind de curățenie. Nu pot da detalii privind servirea mesei pentru că noi nu am mâncat acolo. După ce s-au clarificat lucrurile privind cazarea noastră, am urcat pentru a ne alege camera. Ambele erau situate la etajul 3. Urcarea se face numai pe scări, hotelul neavând lift. Nici una dintre camere nu are balcon. Cea cu pat matrimonial, fără plasă contra insectelor la fereastră, oferea o vedere sumbră în spatele clădirii, așa încât am optat pentru twin, cu plasă contra insectelor și cu o vedere mai frumoasă, spre piața gării.
Pentru că am urcat și am coborât scara la și de la cameră de câteva ori, am avut răgazul să observ pardoseala de gresie strălucitoare peste tot, balustrada de inox, pereții albi decorați cu multe tablouri florale, precum și perdelele de la ferestrele casei scării la fiecare etaj.
Hotelul Miorița a fost supus de curând unui amplu proces de renovare, lucru vizibil în toate punctele de folosință comună începând de la parter și terminând la etajul 3. Nivelul 3 nu este terminat. O ușă delimitează holul uneia dintre laturi care este în continuare un șantier (în care atunci când am fost noi cazați la Hotel Miorița, nu se lucra, deci nu am fost cu nimic deranjați). De asemenea, o altă ușă limitează urcușul mai sus de etajul 3. Cum nu era încuiată, am reușit să văd și chiar să fotografiez ceea ce se află dincolo de ea.
Camera
Camera 307 pe care am ales-o este mică așa cum de altfel sunt toate camerele de la Hotel Miorița. Persoanele cu o talie mai mare se vor declara nemulțumite din acest punct de vedere. În compensare, întreg mobilierul este nou și totul strălucește de curățenie. Un aparat contra țânțarilor (cu pastile de rezervă) aștepta pe una dintre noptiere, iar în sertarul celeilalte noptiere am mai găsit unul. Deși întotdeauna când plecăm la Dunăre avem în bagaj un astfel de dispozitiv, nu a fost nevoie să-l folosim nici pe al nostru și nici pe ale hotelului.
Mobilier? Două paturi cu două noptiere, două fotolii și o măsuță, un birou, oglindă mare fixată în perete, un dulap cu cuier și suport pentru bagaje. Alte dotări - un mic televizor, un minibar (gol), calorifer, aparat de aer condiționat, două covorașe, perdele și draperii asortate cu cuverturile de pat, prize și aplice suficiente, precum și un tablou care decorează peretele de deasupra paturilor.
Telecomanda pentru aerul condiționat nu era funcțională, așa încât am manevrat manual aparatul de aer condiționat urcând pe unul dintre fotolii. Încă un minus de notat - în întreg hotelul WiFi nu funcționează.
Baia
Baia este mică. Apreciez că dimensiunile ei sunt de 1,5 x 1,5 m, așadar, tot aranjamentul interior este la limită. Chiuvetă cu oglindă (fără etajeră), iar în colț cabina de duș. În celălalt colț vasul de toaletă, iar între ele coșul de gunoi și o perie. Cam atât. Pe pereți, în stânga intrării, o bară pentru prosoape, iar în dreapta, după ușă, un mic cuier cu patru agățători. Am găsit totul curat și igienizat. Un set de prosoape (unul mare și unul mijlociu) aștepta pe bară, în baie, iar un altul în dulap. Prosoapele erau albe, foarte curate. Consumabile - două săpunele tip turist, spumant de foarte bună calitate în dozatorul de la duș și hârtie igienică.
Concluzii
Cu toată surpriza rezervării, cu plusurile și cu minusurile lui, Hotel Miorița 3* - Fetești cred că merită atenția celor care - mânați de cine știe ce interese - sunt nevoiți să se cazeze în orașul de la Dunăre.
Trimis de iulianic in 19.08.18 20:43:25
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în FETEȘTI.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 44.41591500 N, 27.82273200 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@webmaster: "Urmare de aici" nu este valabil în cazul de față. De la Mănăstirea Libertatea am ajuns în orașul Călărași (despre care nu am scris încă). Această cazare este în Fetești, oraș pe care l-am vizitat în cadrul altui periplu dunărean.
Mutat în rubrica "Miorița Hotel [Feteşti], CERNAVODĂ" (nou-creată pe sait)
---
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@webmasterX: Poziționarea este OK!
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)