ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.11.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
JUN-2015
DURATA: 1 nopți
familie cu copii
3 AD. + 2 COPII -- v: 5 şi 9 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
88.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 45 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 5 MIN

Hotel cu amplasament bun, fără parcare însă

TIPĂREȘTE

Dacă pentru sejururile din Sithonia şi Thassos am făcut rezervările încă din luna ianuarie, decizia de a vizita Salonicul am luat-o cu mai puţin de o lună înainte de plecare, astfel că alegerea hotelului pt cazarea intermediară a fost un pic mai dificilă, în sensul că ceea ce doream eu – o locaţie cât de cât centrală cu parcare proprie, la un preţ cumsecade şi cu referinţe bunicele (şi frumoasă şi devreme-acasă! :))) - nu prea mai era disponibil, astfel că am riscat puţin şi am rezervat 2 camere la un hotel cu note şi comentarii contradictorii pe Booking.com dar cu un amplasament foarte bun (pentru ceea ce ne propusesem să vizităm) şi anume:

Minerva Premier Hotel - Egnatia 44 & Syngrou 12, Salonic, 54625

În privinţa amplasamentului hotelurilor din Salonic în zona centrală, sunt două opţiuni principale şi anume: fie în aria b-dului Egnatia, principala arteră de circulaţie din Salonic, unde găsim cele mai multe unităţi de cazare şi la preţuri accesibile, fie în arealul situat între b-dul Tsimiski şi faleză, unde se află hoteluri mai puţine dar mai selecte, cu preţuri pe măsură, dintre ele detaşându-se Electra Palace situat în Aristotelous Square (P-ţa Aristotel) şi Daios Luxury Living situat aproape de White Tower (Turnul Alb), asta din ceea ce am văzut noi.

Fiind o cazare de tranzit pt noi, am optat pt o variantă economică, hotelul Minerva Premier, chiar dacă vorbim aici de un hotel de 4 stele – 200 de lei pt o camera dublă şi 240 lei pt o triplă, mic dejun şi toate taxele incluse (tva şi taxa de oraş) incluse, preţ foarte bun dar plata nerambursabilă. Hotelul este situat chiar pe b-dul Egnatia dar intrarea se face prin strada Syngrou, lucru care m-a derutat puţin la sosire, astfel că am dat un mic ocol întreg grupului de clădiri vechi din care face parte acesta, virând de 3 ori (pe prima) la dreapta până în faţa recepţiei.

Parcarea

Ei, aici e buba! Pe rezervarea de la Booking.com scria (citez) ,,Este posibilă parcarea privată la o locaţie în apropiere (nu este posibilă rezervarea) şi se pot percepe taxe’’, lucru care m-a liniştit cumva, gândindu-mă şi la faptul că e 21 iunie, duminică seara şi o să fie mai puţină aglomeraţie în zona centrală! Şi aşa a şi fost până la un moment dat – am ajuns la hotel în jurul orei 19.00, am găsit parcare la vreo 15 metri de intrarea în hotel, i-am spus fetei de la recepţie unde am parcat iar ea m-a liniştit spunându-mi că pe străduţele adiacente bulevardului Egnatia poliţia nu are nicio treabă cu parcarea. A avut dreptate în privinţa poliţiei, numai că eu parcasem în faţa unui bar de noapte care-şi aştepta clienţii în momentul în care noi terminasem plimbarea din oraş, aşa că am parcat la vreo două străduţe mai departe, într-o zonă mai puţin luminată din dreptul unei clădiri părăsite, dar n-au fost probleme.

Camerele

Am avut camerele 309 (dublă) şi 310 (triplă), prima cu vedere spre b-dul Egnatia şi beneficiind de un micuţ balcon iar cea de-a doua cu vedere spre o curte interioară neîngrijită (comună mai multor clădiri) dar fără balcon, deşi această facilitate era bifată pe voucher-ul de rezervare – nu că am fi avut nevoie dar ţin foarte mult ca informaţia să-mi fie transmisă corect!

Camerele sunt spaţioase şi foarte înalte, ca de altfel mai toate încăperile hotelului (o singură excepţie!), inclusiv recepţia şi holurile (acestea mochetate impecabil), au parchet şi stucatură (elemente caracteristice hotelurilor vechi), geamuri termopan acoperite de perdele şi draperii de bună calitate, iar pe lângă paturi mai găsim: un şifonier, un fotoliu, două comode, două noptiere, un frigider (gol deşi trebuia să fie plin!), un tv lcd mic, seif, cuier, oglindă, veioză etc în general obiecte de mobilier vechi dar bine întreţinute.

Baia

Dacă despre camera triplă propriu zisă nu am prea avut motive să ne plângem (lipsa balconului şi a minibarului nu ne-a deranjat câtuşi de puţin), la baie am avut câteva mici nemulţumiri:

-în ciuda faptului că era placată cu marmură de calitate senzaţia e de vechi şi neîntreţinut

-cădiţa este cam mică, chiar şi baia în general, comparativ cu dimensiunea camerei

-consumabile puţine şi prosoape de faţă lipsă (probabil din greşeală)

Dacă toate acestea pot fi trecute cu vederea, nu pot fi de acord cu uşa de la intrarea în baie, din sticlă semitransparentă, care nu se încuie şi mai are şi un spaţiu de cca un centimetru faţă de toc – norocul nostru a fost că nu am stat mai multe zile, acesta fiind un inconvenient major, în opinia mea.

Restaurantul şi micul dejun

Aici vorbim despre părţile cele mai bune ale hotelului, cele cărora nu am avut nimic să le reproşez, ba mai mult merită să vorbesc despre ele la superlativ chiar dacă am servit aici doar un mic dejun!

Restaurantul se află la mezanin, are vedere spre b-dul Egnatia, are stil şi rafinament şi, spre surprinderea mea, încăperea în care se află (destul de mare ca suprafaţă altfel), este mult mai scundă chiar decât camerele – de regulă, hotelurile de acest gen (cu o arhitectură veche) pe care le-am întâlnit până acum, au restaurantele foarte înalte şi situate la parter, ceea ce le conferă un aer aristocratic şi protocolar, lucru care nu-mi prea convine în concediu.

Mai mult decât atât, la intrarea în restaurant se află un micuţ salon de servit micul dejun care, împreună cu barul dau senzzaţia unui separeu intim, dar foarte cald, în care te simţi relaxat chiar dacă puţinii oaspeţi care serveau masa aici păstrau o linişte molipsitoare – asta până şi-a făcut apariţia ,,aripa gălăgioasă’’ din grupul nostru!

Micul dejun a fost îndestulător, menit să mulţumească pe toţi membrii grupului: specialităţi de pâine (inclusiv prăjită în ou), şuncă, 2 feluri de salam, caşcaval, brânză topită, telemea, ouă fierte, măsline, roşii, ardei ,,castraveţi, unt, margarină, gemuri, miere, lapte, ceai, cafea, sucuri de la dozator (dar de bună calitate!), chec etc. Nu mă aşteptam la un hotel micuţ să aibă asemenea diversitate de mâncare la mic dejun!

Concluzia finală

Da, aş recomanda acest hotel în primul rând pt amplasamentul său foarte bun, fiind poziţionat pe principalul bulevard din Salonic, la doar câteva sute de metri de faleză şi de P-ţa Aristotel, principalele obiective din oraş. Dar nu la toată lumea – celor care merg cu transport individual le-aş recomanda să caute hoteluri cu parcare proprie, chiar dacă acestea sunt puţin mai scumpe!

În Salonic acest mic efort chiar merită!

La mulţi ani sărbătoriţilor de Sf. Andrei!

La mulţi ani tuturor românilor pt ziua de 1 Decembrie!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de marocanu21 in 30.11.15 19:16:21
Validat / Publicat: 30.11.15 21:22:58

VIZUALIZĂRI: 2079 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (marocanu21); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 hotelul văzut de pe bulevardul Egnatia
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 67900 PMA (din 51 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 45.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    5 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [30.11.15 21:22:31]
    »

    Mutat în rubrica "Minerva Premier Hotel, SALONIC" (nou-creată pe sait)

    -

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Mulţumesc.

    marocanu21AUTOR REVIEW
    [30.11.15 21:45:13]
    »

    @webmasterX - Cam pe-acolo e maestre!

    Coordonate GPS: N 040° 38.272, E 22° 56.401

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Mihai18
    [01.12.15 17:31:01]
    »

    Review-ul este clar, limede și la obiect (Non mult, sed multum). Văzând de la P-1 la P-10, hotelul este bun. Și acum, în privința parcării avem amândoi aceiași „suferință” Ce vi s-a întâplmat dv. la Minerva, mi s-a întâmplat mie la Grand Yavuz din Istanbul, despre care recent am scris un review. Dragi colegi de AFA aflați în căutarea unui hotel cu parcare. Nu vă luați după ce se scrie pe sit-ul hotelului, că veți păți ca mine și @ Marocanu. Atenție la expresia „Este posbilă parcare privată... ” Cuvântul „posibilă” este ceva foarte relativ, este un fel de „uite, nu e” Cea mai sigură informație o obțineți citind ce au scris cei care au fost acolo. Și acum despre parcarile unor hoteluri din Salonic. Vă spun eu, că l-am laut la pas. Nu prea sunt în zona centrală. De grija parcării, în Salonic eu am fost nevoit să aleg un hotel scump (Mediterranean Palace) despre care la începuturile mele pe AFA am scris un review și doi ani la rând numai acolo ne-am cazat. Eu nu sunt genul de om care să simtă nevoia unui hotel cu stele multe (eu am trăit și viață de cazarmă) și atunci când am închis ochii și l-am ales, am făcut-o numai pentru mașină. Este adevărat ca bagi mai adânc mâna în buzunar, dar mașina stă în siguranță. Ce nu-mi convine este că la asemenea hoteluri, parcarea este cu valet, iar valet presupune și bacșiș. Cât de mare este bacșișul ? Este direct proporțional cu numărul de stele. La un hotel cu mai multe stele, nu dă bine un bacșiș simbolic. Eu nu am o mașină după care să întorci capul, dar fiind așa departe de casă, toată nădejdia o am în ea, pentru că ea mă aduce acasă. Dar, să revin la review. Foarte frumos finalul, asta înseamnă bun simț, care este în firea omului. Felicitări d-le Marocanu 21.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    marocanu21AUTOR REVIEW
    [02.12.15 09:47:20]
    »

    @Mihai18 - Mulţumesc nea Mihai! (scuză-mi apelativul ,,nea'' dar trebuie să ţin cont de vârstă iar eu îs mai de la ţară!)

    Mihai18
    [02.12.15 14:54:35]
    »

    @marocanu21 - „Nea Mihai” este o expresie pe care eu o înțeleg ca un mod respectos de adresare și mai mult, un semn de amiciție cu care eu sunt întru-totul de acord.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    marocanu21, Mihai18

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.061589956283569 sec
    ecranul dvs: 1 x 1