ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.11.2024
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 24.06.10
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
OCT-2024
DURATA: 3 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
PREȚ SEJUR 360 lei/noapte
FĂRĂ transport
CAZARE ÎN DblStd
REGIM MASĂ MD
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Un hotel nou și modern – Hotel Maya

TIPĂREȘTE

Toamna aurie ne-a prilejuit o scurtă incursiune în Oltenia de sub Munte. Îmbinăm utilul cu plăcutul, rezolvăm probleme personale și ne bucurăm de frumoasa zonă submontană. Am ales o unitate de cazare apărută relativ recent în peisajul horeca din zona Horezu - hotel Maya -, loc despre care mai citisem impresii cu câteva luni în urmă. După verificarea prețului pe platforma Booking am luat legătura direct cu reprezentații hotelului și am obținut un preț mai bun.

Vizită: octombrie 2024

Adresă: str. Merilor nr. 13

Media: pe FB

Pornim la drum din București pe „fascinantul” drum spre Pitești – Râmnicu-Vâlcea (DN 7), într-o zi din cursul săptămânii. Înainte de a ajunge la Râmnicu-Vîlcea, după Deduleștiul fumegând aplicația de navigație Waze ne scoate spre stânga pe DJ 678A, spre Galicea, pe o șosea impecabilă. Urmând alte drumuri secundare ieșim direct la Horezu și ne plimbăm puțin printre comercianții de oale și ulcele, originale sau fake-uri.

Hotelul Maya, deschis anul trecut, este amplasat la ieșirea din Horezu spre Râmnicu-Vâlcea, o zonă unde a apărut o nouă stație de carburant și mai multe case și vile. Spre hotel se parcurg circa 250 m pe o stradă neasfaltată după care apare o clădire impunătoare cu trei etaje, în curtea căreia se găsește o spațioasă parcare pavată. Găsim doar un autoturism parcat în curte, intrăm la recepție, vorbim cu o doamnă, completăm formularul de cazare și primim cheia camerei și cartela pentru energie electrică.  

Urcăm cu liftul spre camera alocată la etajul 3, pe partea opusă sălii de evenimente. Camera matrimonială este potrivită ca dimensiune, cu mochetă pe jos, perdele și draperii la ferestre. Un hol mic de acces adăpostește o băncuță-cuier și un dulap cu două uși, pe una fiind montată o oglindă mare. În interiorul dulapului se afla o pilotă suplimentară, seiful, halat de baie și papuci de unică folosință). Pe peretele din fața patului se află televizorul, pe peretele opus un tablou decorativ și aparatul de aer condiționat. Patul, dotat cu o saltea tare dar confortabilă pentru mine, era flancat de noptiere (pe una se afla telefonul), iar deasupra tăbliei capitonate erau fixate veioze. Lenjeria albă acoperă patul, pe care găsim și „lebede” confecționate din prosoapele albe.

În cameră se mai află un birou în care este mascat și minibarul (în care se găseau lichide și dulciuri, aproape toate la un prețuri universal: 10 lei); de asemenea, într-un colț avem două scaune și o măsuță rotundă. Pe birou se găsea o tavă unde era amplasat fierbătorul de apă, pliculețele de cafea solubilă și ceai, capsulele de lapte și pliculețele de zahăr, alături de pahare și căni sigilate în pungi. Drept metodă de încălzire există încălzire prin podea.

Baia e suficient de largă, pardosită cu gresie și prevăzută cu calorifer port-prosop. Avem cabină de duș, ventilator pentru aerisire, uscător de păr, consumabile (set de periuțe de unică folosință, set igienă personală, hârtie igienică de calitate, săpun lichid și gel de duș).

Toate camerele au balcon, nu foarte mare, dar suficient pentru două persoane. Găsim doar un scaun pliant, în schimb avem sursă de lumină și plasă de insecte la ușă.

În prețul camerei am avut inclus micul dejun care se savurează la parter într-o sală nu foarte mare, loc unde era și un bar. Hotelul are alipit un restaurant-sală de evenimente de dimensiuni destul de mari și o terasă exterioară pentru anotimpul cald. Prima masă a zilei se servește în sistem bufet suedez (atunci când sunt mai mulți oaspeți cazați) și constă în produse de calitate care acoperă multe gusturi: ouă, mezeluri, brânzeturi, legume, măsline, pâine (se putea prăji), iaurt, cereale, unt și gem (porții ambalate), suc, apă, fructe, cafea. Suficient să pleci la drum cu voie bună. Băile de la parter arată foarte bine

În timpul liber avut la dispoziție ne-am plimbat prin zonă, deși o cunoaștem atât de bine ne simțim relaxați când revedem locuri pitorești și oameni frumoși. Am urcat (din nou) pe Transalpina, până la Rânca, am revăzut mănăstirile Bistrița vâlceană, Arnota și Surpatele, ne-am plimbat și am mâncat în Horezu. Recomand această unitate de cazare unde ne-am simțit bine, am interacționat cu un personal amabil și drăguț, am primit servicii de calitate și am apreciat curățenia. Probabil vara viitoare se va deschide și piscina, acum am avut parte doar de ornamente și decorațiuni de toamnă.

Alegeri inspirate!


[fb]
---
Trimis de tata123 🔱 in 15.11.24 20:58:17
Validat / Publicat: 16.11.24 07:21:04
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în HOREZU.
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Europa

VIZUALIZĂRI: 188 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Ajungem la Horezu...
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 35800 PMA (din 26 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

3 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[16.11.24 07:20:49]
»

Mutat în rubrica "Maya Hotel, HOREZU" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

-

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

webmaster
[16.11.24 08:46:49]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent (2024) sau anul trecut (2023) ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

tata123 🔱AUTOR REVIEW
[19.11.24 09:17:46]
»

@webmasterX: Poziționarea pe hartă este corectă. Mulțumesc.

@webmaster: Mulțumesc pentru încadrarea articolului.

@all: Hotelul Maya este vizibil de cum cobori pe șoseaua ce vine dinspre Râmnicu Vâlcea (DN67); există indicator la șosea către unitatea de cazare; probabil că în curând strada Merilor, unde este situat hotelul, va fi asfaltată.

De altfel, orașul Horezu s-a dezvoltat intens în ultimii ani confirmând valorificarea eficientă a resurselor turistice din zonă. A apărut o stație de carburant nouă (cumva vis-a-vis de Hotel Maya), unități de cazare noi și o mare platformă comercială la ieșirea spre Polovragi.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...

    • SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.059306144714355 sec
    ecranul dvs: 1 x 1