GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Namaiesti – loc de initiere al kapnobatailor, portal catre o lume misterioasa
Asa cum pomeneam in articolul precedent, demult, pe vremea cand dacii cei curajosi si intelepti locuiau pe pamantul acesta sacru, casta kapnobatailor se remarca ca fiind compusa numai din oameni speciali cu puteri deosebite, antrenati in artele razboiului, divinatiei, medicinei, telepatiei a aparitiilor din fum si a zborului prin nori. Kapnobataii erau mereu cate doi, un maestru si un invatacel. Acestia traiau izolati si nestiuti si veneau in ajutorul celor care meritau.
Aici la NAMAIESTI vom intalni cel de-al doilea varf al TRIUNGHIULUI SACRU al ROMANIEI si un alt cuib al celebrilor kapnobatai, loc de initiere, meditatie si divinatie.
Intr-o padure deasa si intunecoasa (astazi case, vile si o opulenta manastire care face comert cu de toate atat in fata usii cat si in interiorul bisericii) se afla un megalit urias dintr-o roca extrem de dura.
Nimeni nu ar putea banui ca in interiorul sau se afla o scobitura care nu are legatura cu exteriorul decat pe deasupra (actualmente turla bisericii). In inima megalitului un maestru kapnobatai isi instruieste invatacelul in artele magice. E intuneric si liniste. Cei doi mediteaza profund. Se simte numai vibratia uriasului vortex energetic ce iese din centrul podelei si apoi se inalta prin deschizatura ce lasa sa patrunda o raza de soare.
Dupa decaderea Daciei locul a fost acaparat de religia crestina. Se spune ca apostolul Andrei, cel care a crestinat Romania, a ajuns aici, a gasit scobitura superioara a megalitului, a patruns in interior si nu a gasit pe nimeni. Expresia lui “NEMO EST” – nu este nimeni, a dat numele actual al locului. Apostolul Andrei a adus cu el o icoana reprezentand-o pe Maica Domnului pictata tocmai de evanghelistul Luca. Aceasta icoana este si astazi in biserica si este considerata cea mai veche icoana a crestinatatii.
Ulterior in interiorul megalitului sacru al dacilor s-a construit o biserica. Din acest motiv a fost taiat peretele lateral si construita o usa si fereste. Intrarea secreta originala in megalit, pe sus, este in acest moment turla bisericii.
Acesta este locul cel mai distrus si mai modificat de catre biserica crestina dar cu toate acestea vortexul energetic exista si este puternic.
Daca ajungeti aici si doriti sa va incarcati cu energia pozitiva a vortexului protejat de anticii kapnobatai, intrati in biserica si plasati-va aproape de turla. Vortexul porneste din podea si iese in sus.
Alaturi de biserica exista un mic muzeu etnografic cu costume traditionale din zona. Intrarea costa 5 lei.
Trimis de buterfly* in 17.08.17 07:32:32
- A fost prima sa vizită/vacanță în NĂMĂIEȘTI [AG]
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (buterfly*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.30501600 N, 25.11047600 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Mănăstirea Nămăieşti [Valea Mare - Pravăţ, AG], CÂMPULUNG-MUSCEL" (deja existentă pe sait)
@buterfly:
Spiritual, "nemo est" ca viata spirituala in multe manastiri. Aici n-am poposit decat de cateva ori dar nu o fac pentru credinta, doar pentru a incera sa inteleg cate ceva, asa ca tine. Nimeni de aici n-a facut un gest cat de mic sa-mi dea de inteles ca este un loc unde credinta primeaza si nu banul! Am ceva amintiri, este in drumul meu cand merg de la casa argesana la Clung. Candva maicile erau mult mai simple in viata din casute și mult mai umile cu cei ce le treceau pragul.
@buterfly: Un loc exploatat la maxim; arăta mai bine cu vreo 10 ani în urmă (mai rural, mai simplu - s-a încărcat de clădiri acum). Scobitura rotundă din stâncă să aibă vreo legătură cu cea de la Șinca Veche?
Prin scrieri mai „scapă” câte un amănunt legat de „templul păgân” de la Nămăiești - ruine, ziduri, coșciuge de piatră (probabil ciste tracice, cum am văzut și la Năeni: vezi impresii). În zona Nămăieștiului există urme ale unui vechi drum roman.
@buterfly: Am vizitat Mănăstirea Nămăieşti în urmă cu aproximativ 3 ani, însă parcă atunci lăcaşul de cult nu avea aerul acesta atât de comercial care se poate observa din fotografiile tale. E păcat de faptul că biserica se transformă prin tot mai multe locuri într-un adevărat bazar! Mi-au plăcut şi mie legendele din jurul obiectivului şi îmi doresc să ajung şi la celelalte lăcaşe de cult aflate în vârfurile Triunghiului Sacru al României (respectiv Cetăţuia Negru Vodă şi Corbii de Piatră). Deocamdată, mă mulţumesc doar cu vizitele virtuale realizate prin intermediul articolelor publicate pe AFA!
Un alt obiectiv interesant aflat în apropiere acestei mănăstiri este Casa Memorială George Topârceanu . Celor care ajung în zonă, noi le recomandăm să calce şi pragul locuinţei „chiriaşului grăbit”!
Te felicit pentru articole şi aştept cu interes continuarea/continuările!
@elviramvio: multumesc pentru vizita si aprecieri! Nu am mai scris in articol dar acest "nemo est" e foarte ciudat si foarte similar cu ceea ce spuneau si navalitorii huni... ca nu era nimeni pe acolo cand au ajuns ei... Dupa cum vezi nici film nu am facut pentru ca m-a luat jalea. Anticul megalit secret e spart pe toate partile si zidit cu caramizi si termopane. Noroc ca vortexul este puternic
@tata123: multumesc pentru vizita si aprecieri! Nu am ajuns la Naeni dar bat la pas Tara Luanei destul de des. Scobitura de sus, actualmente turla, era intrarea originala, secreta, greu accesibila. La Sinca e un alt tip de templu, cred ca mai puternic decat Namaiestiul. Acolo templul este plasat intr- o piramida si candva era plin de cristale (acum furate). Nu stiam de drumul cel antic, oare pe unde o fi?!
@Crazy_Mouse: multumesc pentru vizita si aprecieri! Triunghiul Sacru trebuie vizitat stiind aceste istorii despre locuri si ceea ce ele reprezinta. Noi am vizitat toate cele 3 varfuri intr-o zi, nu am mai avut spatiu si pentru casa poetului. Poate intr-o buna zi vom ajunge si pe acolo
@buterfly: Există mai multe porțiuni sondate de cercetători. Totul este însă acoperit de vegetație și anumite bucăți traversează curțile oamenilor sau chiar se află sub locuințe. Una din porțiuni se poate vizualiza pe GoogleMaps la coordonatele 45.297750,25.113604 (vezi pe varianta Satelit) - este o dungă de circa 200 m lungime.
@buterfly: Fără cuvinte! Vezina plânge, iar kapnobații se pregătesc undeva, în adâncul a ce-a mai rămas din codri, vegheați de Marele Lup Alb! Poate doar ei să facă ceva ca megaliții să mai trăiască.
@tata123: foarte interesant, ce pacat ca nu se dezgroapa atat cat e posibil
@Zoazore: multumesc pentru vizita si aprecieri! Megalitii ca megalitii dar sa vezi ce probleme au dacii din ziua de azi!
@buterfly: Poate ca este mai bine sa ramana nedezgropata. Asa macar n-o mai pangaresc neavenitii, ca pe megaliti!
Cat despre dacii liberi, ei sunt razbatattori! Or dovedi ei dusmanii, cu putin ajutor!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2024 Schitul rupestru Nămăieşti între mit şi realitate — scris în 05.07.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2021 Nămăiești — scris în 10.05.22 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2020 Misterele chiliilor din stâncă (I) — scris în 16.12.20 de Daisy Petal din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- May.2018 Schitul rupestru de la Namaiesti - sau manastirea sapata in piatra — scris în 09.08.18 de vulpe mihaela din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2016 Mânăstirea Nămăiești — scris în 24.06.16 de puiutea din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2015 Chiar ”Nemo Est” la Nămăieşti ?! — scris în 24.11.15 de doinafil din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2015 Leagăn al creștinătății la români — scris în 17.04.15 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ