ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.08.2017
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- F ---
    GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: București
    ÎNSCRIS: 18.06.13
    STATUS: PRETOR
    DATE SEJUR
    MAR-2017
    DURATA: 1 zile
    familie cu copii
    2 AD. + 1 COPII -- v: 8

    GRAD SATISFACȚIE
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 10 MIN

    Cetatuia Negru Voda – Cuibul kapnobatailor si loc de initiere al castei IO

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE

    Vezina privea pe deasupra marii de nori din varful muntelui sau. Pelerina a carei gluga ii acoperea fata in intregime flutura in bataia vantului. Trecusera doua luni pline de cand lasase liber in lume ultimul sau invatacel pentru a deveni la randul sau maestru in ale Luminii Albe. Marele Zamolxe il chema la el si ii transmise ca a sosit vremea sa ia pe langa el un alt invatacel si sa ii dezvaluie tainele kapnobatailor. Simtea nasterea unui luptator special intr-un sat indepartat, intr-o coliba modesta.

    Porni in zbor peste norii albi si cu un salt amplu, se infiinta in pragul colibei unde micul bebelus scancea in copaie. Ceru permisiunea parintilor sa il ia de langa ei iar acestia, coplesiti de marea onoare ce li se acorda, incuviintara. Vezina urma sa ia copilul de la o varsta frageda si sa nu il mai dea niciodata familiei in care se nascuse.

    Acest copil special urma sa traiasca in pesteri secrete, pe varfuri inaccesibile de munte, in grote unde nimeni nu putea intra, sa se hraneasca numai cu lapte, branza si plantele padurii, sa isi intareasca trupul si spiritul, sa invete tainele magiei ale medicinei, ale razboiului, ale meditatiei si misterioasa arta a kapnobatailor.

    Vezina cunostea bine aceste taine. Avea deja o varsta pe care putini oameni o puteau atinge dar trupul ii era sprinten, tanar si plin de vigoare. Invatase secretul zborului intre nori si a umblatului in fum inca din copilarie, stia tot despre telepatie si despre puteri fizice de nestavilit, vorbea cu animalele si se imprietenise cu marele Lup Alb, cunostea planetele de leac si arta razboiului si trebuia acum sa le transmita mai departe. Kapnobataii umblau intotdeauna cate doi, maestru si invatacel si nimeni nu cuteza sa le stea in cale. Uneori se distrau topind pietre cu puterea mintii, alteori indoiau si rupeau stanci uriase.

    Vezina era si un luptator desavarsit. Isi amintea zambind cum pusese pe fuga o intreaga armata prin simpla sa aparitie intr-un nor de fum in mijlocul macelului.

    Puterile kapnobatailor erau cunoscute si temute in intreaga lume. Nimeni nu stia unde se ascund si unde pot fi gasiti, dar kapnobataii simteau orice pericol real si cantareau bine daca trebuie sa dea o mana de ajutor ori trebuie sa lase lucrurile sa se intample asa cum este scris, ca pedeapsa pentru alte actiuni. Casta lor se impartea in trei ramuri:

    Kapnobataii cei razboinici,

    Polistaii – intemeietorii de orase, posibil profesorii,

    Ktistaii – intemeietorii de tara, posibil medicii.

    Maestrul decidea in ce ramura ajungea fiecare invatacel in functie de puterile lui native. Vezina instruise pana acum doi kapnobatai si un polistai dar inca nu gasise nici un ktistai in randurile invataceilor sai. Folosea adesea fumul plantelor halucinogene pentru a intra in starea ce ii permitea sa comunice cu zeii si cu alti kapnobatai din lume. Plantele pamantului sacru al Daciei erau datatoare de putere si de sanatate. Venera fiecare palma de pamant al Daciei si fiecare frunza din copacii sai seculari.

    Vezina aduse copilul in zbor lin, pe varful unei stanci ce se itea din valea unui parau nervos. Aici primise mesaj ca se afla marele Zamolxe cel datator de intelepciune. Cazu in genunchi in fata Zeului si ii prezenta noul sau invatacel. Zamolxe ii prezise o viata de rege, insangerat de sirul nesfarsit al bataliilor. Vezina nu se temea. Moartea in lupta era cea mai mare onoare pe care un dac putea sa o primeasca. Centrul spiritual unde marele Zamolxe vietuia pentru moment, intr-o pestera micuta, adapostea si alte grupuri de kapnobatai veniti sa se adape din intelepciunea Zeului si un medic ce ajuta oamenii din cetatile invecinate, venit si el ca sa ia putere de la Zeu. Zeul era mereu in miscare simtind chemarea dacilor care aveau nevoie de el. Trebuiau sa profite din plin de scurta sa prezenta pe stanca cea taioasa. De aici avea sa inceapa invatatura micului pui de dac…

    O zi calda si insorita ne indeamna la o excursie prin misterioasa lume a kapnobatailor.

    Stiam de ceva vreme despre TRIUNGHIUL SACRU al Romaniei, triunghi format din trei centre spirituale ale kapnobatailor, in ziua de azi acaparate de biserica crestina si ascunse sub niste manastiri cioplite fara mila, direct in pesterile antice sacre.

    Triunghiul Sacru este format din Cetatuia Negru Voda, Namaiesti si Corbii de Piatra. Daca te uiti pe harta vei descoperi un triunghi isoscel (unii spun ca ar fi echilateral). Este un triunghi energetic puternic, format din trei centre spirituale amplasate direct pe portaluri sau vortexuri.

    Prima oprire este la ceea ce azi se numeste Meteora Romaniei, CETATUIA NEGRU VODA.

    Ca in povestea de mai sus, locul este amplasat in varful unei stanci ascutite ce creste direct din albia unui rau nervos. Inca de la primii pasi simti putrea si energia iesind din pamantul sacru. Megaliti uriasi ne sar in intampinare si suntem convinsi ca locul este mult mai vechi decat pare. Piatra topita, scarile topite direct in megaliti, existenta unui tron marcat de un trident si o zvastica (tron observat ulterior de o colega de aventuri si masurat cu o ansa ce a confirmat functia sa de tron destinat unui urias) ne semnaleaza prezenta civilizatiei gigantilor, mult urmarita de mine prin calatoriile in jurul lumii.

    Pe versantii opusi apar zeci de forme uriase sculptate in piatra, ale caror siluete au fost distruse destul de mult de intemperii si de rautatea oamenilor. Drumul incepe sa urce abrupt. Din loc in loc, cei care se ocupa de manastirea din varf au plasat bancute si cruci care vor sa imite drumul crucii si cele 14 opriri ale sale.

    Cu putin inainte de a ajunge sus intalnim uriasul megalit antic ce o reprezenta pe ZEITA MAMA cea mult venerata de strabunii daci. Ea era reprezentata insarcinata, dar calugarii si pustnicii ce au acaparat locul au considerat maternitatea drept o ofensa asa ca i-au taiat pantecele, i-au distrus fata si i-au lipit o cruce de piatra in cap. Pentru necunoscatori megalitul ce o reprezinta pe Zeita Mama nu mai este decat o simpla piatra cu o cruce in varf.

    La picioarele sale se afla un alt megalit rotund, perfect plat, neatins de vreo dalta sau ciocan. Se numeste Masa lui Mihai Viteazul dar nu se stie exact daca marele domnitor chiar a mancat aici sau nu. Se stie sigur ca acesta a ajuns la locul sacru pentru a cere sfaturi si pentru a primi invataturile permise numai celor din casta IO.

    Se pare ca dupa ce puterea Daciei a decazut, kapnobataii au continuat sa existe si sa isi transmita invataturile secrete, celor care erau demni de ele. In evul mediu se zvonea despre aceasta misterioasa casta IO, care se pare ca primea invataturi secrete si puteri nebanuite. Multi domni Romani au fost membri initiati ai castei. Ii putem enumera aici pe Mihai Viteazul, Mircea cel Batran, Stefan cel Mare, Vlad Tepes, Constantin Brancoveanu, Matei Basarab si misteriosul Negru Voda despre care va voi povesti mai jos. Dupa cum observati printre ei exista numai patrioti desavarsiti, luptatori neinfricati, dispusi sa isi sacrifice viata fara a ezita pentru apararea dreptatii si a gliei strabune.

    Aici la Cetatuia Negru Voda se faceau si incoronarile voievozilor castei IO dupa ritualuri despre care, cu surprindere, observam ca au fost preluate de regii actuali ai Angliei si ai celorlalte regate moderne europene. Locul acesta modest si greu de atins are o incarcatura istorica incredibila, de la uriasii aducatori ai civilizatiei pe pamant, pana la daci, voievozi si regii de carton contemporani.

    Lasand in urma Zeita Mama si trista ei aparitie ciopartita de rautatea unor nebuni, ajungem in zona superioara sacra. Daca o luam la stanga, vom descoperi un alt megalit urias al carui functie ramane un mister, megalit ce strajuieste si umbreste un mic cimitir cu cruci fara nume.

    Ceva mai in fata dam peste modesta PESTERA unde a vietuit temporar marele ZAMOLXE.

    In spatele acestei mici pesteri plina de inscriptii se afla misteriosul CAVALER TRAC. Despre el stim ca ar putea fi reprezentarea Zeului Mithra cel venerat de daci. Daca privim cu atentie imaginea lui, observam ca deasupra sa exista un arc de cerc. Acest arc de cerc plasat deasupra unei reprezentari grafice sau asupra unei intrari este semnul ce marcheaza existenta unui portal spre alte dimensiuni sau a unui vortex energetic. Va recomand sa va lipiti palmele de reprezentarea cavalerului si sa absorbiti putin din enegia degajata de vortexul din spatele lui.

    Ne intoarcem pe drumul initial si ajungem la pestera cu doua incaperi sapata direct in roca dura a muntelui. Locul larg este strajuit de doua altare destinate pentru doi zei, cu siguranta unul dintre ei fiind Zeita Mama cea mult venerata de daci.

    Nu stim cu siguranta cui a fost dedicat cel de-al doilea altar dar este cert ca era un zeu important si puternic. Undeva in altarul inchis, pe partea stanga se afla un izvor cu apa vie ce izvoraste numai o data pe an la sarbatoarea antica a Zeitei Mama si a florilor, Floralia, in aprilie (actualmente data a fost preluata de asa-zisa sarbatoare Izvorul Tamaduirii).

    Dupa decaderea Daciei locul preluat de religia crestina a fost transformat in biserica, pastrand cele doua altare cu scuza ca unul ar fi construit de Negru Voda pentru cultul ortodox iar celalalt altar ar fi fost construit de sotia sa Margita pentru cultul catolic, pentru a se putea ruga impreuna in aceeasi biserica. Pestera a fost pictata cu 3 straturi de pictura unul peste altul. Nu este bine conservata si este supusa degradarii, din pacate.

    In curtea pesterii sacre s-a construit o biserica din lemn ce adaposteste moastele singurului sfant roman. Ioanichie Schimonahul a trait pret de aproximativ 30 de ani intr-o scobitura inaccesibila din stanca. In fiecare saptamana un calugar ii aducea mancare si o cobora cu un cos legat cu funie catre pestera pustnicului. Intr-o buna zi, cand a simtit ca ii vine sorocul, pustnicul s-a intins pe piatra si a murit. Dupa sute de ani oasele sale au fost gasite intamplator si pentru ca nu miroseau urat, a fost sanctificat. Aceste oase sunt expuse in biserica din lemn.

    Iesind din pestera sacra pornim spre dreapta si descoperim un perete intreg pictat cu mult albastru, cu chipuri de domnitori si regi daci. Aici descoperim si portretul misteriosului NEGRU VODA.

    De ce spun ca este misterios, pentru ca nimeni nu stie cu exactitate cine a fost el de fapt cu toate ca istoria si toponimia locurilor il mentioneaza adesea. Se spune ca ar fi tatal lui Matei Basarab (cel cu batalia de la Posada - loc nedescoperit inca!) dar exista multe contraziceri. Istoricii presupun ca datorita faptului ca Moldova a fost intemeieta de un principe Transilvanean (Bogdan care a pornit la vanatoare de bouri alaturi de cateaua sa Molda), ar fi prea mult ca si Tara Romaneasca sa fie intemeiata tot de un principe Transilvanean…. asa ca au incercat sa il stearga din istorie. Nu au reusit! Iata ca ne intalnim mereu cu legendele si locurile pe care Negru Voda le-a ctitorit. Interesant este ca Negru Voda este mereu asociat cu locuri foarte inalte si greu accesibile ca si cum ar fi putut zbura. Va dau doua exemple, acest loc sacru de la Cetatuie si celebrele Scaune ale lui Negru Voda de la Bozioru- Buzau, care sunt plasate tot la inaltime si tot intr-un loc cu o puternica incarcatura spirituala.

    Legenda locului spune ca Negru Voda venea adesea aici impreuna cu sotia pentru a se reculege si a capata intelepciune. Tot aici isi ascundea sotia in vreme ce el era plecat la lupta. Sotia sa Margita privea in vale si daca vedea caii albi ai sotului sau, stia ca acesta a iesit victorios. Intr-o zi Negru Voda a pornit la lupta impotriva tatarilor iar caii s-au murdarit de noroi si au devenit negri. Intorcandu-se triumfator spre cetatuie si-a vazut sotia aruncandu-se de pe stanci. Margita a vazut caii negri (murdari de noroi) si a crezut ca tatarii i-au invins sotul. Pentru a nu fi luata sclava s-a aruncat de pe o stanca. Pe stanca respectiva se inalta acum CRUCEA DORINTELOR. Multa lume vine aici pentru diverse dorinte. Marturie stau zecile de iconite, bratarele, biletele si alte prostii puse pe langa crucea din lemn.

    Inainte de a merge pe podetul din lemn care duce la Crucea Dorintelor trebuie neaparat sa vedeti pasii intipariti in piatra ca si cum ar fi topit-o. Sunt urmele a 3 persoane, un barbat foarte inalt cu picioare mari si grele, o femeie si o fetita (fapt masurat cu ansa). Am avut ocazia sa am in grupul meu si doi geologi care nu au reusit sa isi explice in nici un fel cum a fost posibila intiparirea urmelor respective in piatra. Va ramane in continuare un mister.

    Acum, dupa ce v-am povestit atatea despre istoria acestui loc antic sacru, sper ca veti ajunge si voi acolo ca sa simtiti puterea si energia emanata din piatra locului. Atentie insa la colonia de tigani care locuiesc la poalele muntelui. Inca din momentul parcarii masinilor vor veni sa cerseasca si sa ceara bani pentru protectia masinilor parcate. Nu aveti cum sa scapati de taxa de parcare dar nu ii incurajati pentru ca se strang in numar mare si nu mai scapati de ei.

     

    ROG webmasterul sa adauge urmatorul film

    https://www.youtube.com/watch?v=4lrDBhLbYOM

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de buterfly* in 15.08.17 09:57:17
    Validat / Publicat: 15.08.17 11:17:55
    INFO ADIȚIONALE
    • A fost prima sa vizită/vacanță în CÂMPULUNG-MUSCEL

    VIZUALIZĂRI: 3156 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    23 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (buterfly*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P10 pestera kapnobatailor, acaparata de manastire
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33500 PMA (din 35 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    23 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [15.08.17 11:12:22]
    »

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Mănăstirea Cetățuia - Negru Vodă [Valea Cetațuia], CÂMPULUNG-MUSCEL" (deja existentă pe sait)

    --

    Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [15.08.17 11:45:00]
    »

    @webmasterX: multumesc webmaster!

    elviramvio
    [15.08.17 13:21:22]
    »

    @buterfly:

    Mă bucur că ai ajuns la acest loc atât de povestit, misterios, dorit de laici și călugări, loc pentru care ultimii sunt în stare să reînvie inchiziția. Este cu adevărat misterios și comercial, înălțător și înjositor și crede-mă că nu spun asta degeaba, de aproape 20 de ani trec pe la poalele Cetățuii în cel mai rău caz de două ori pe lună, dus-întors. Am aflat povești de la oamenii locului, rudari sau intelectuali, i-am făcut poze în ultimii ani la fiecare drum și la dus și la întors, spre disperarea soțului meu.

    Este o mare exagerare că ar fi Meteora României, nici pe departe și ți-aș putea argumenta cu poze făcute iarna, vara fiind sau A FOST bine ascunsă de pădure mica biserică, ăsta a fost și scopul așezării ei acolo la începuturi. Tainele trecutului însă există, dovezile unor civilizații despre care nu știm prea multe noi, trestiile gânitoare, există și ele și încă sunt bătrâni care le-au văzut urcate în camioane.

    Și scuză-mă, călugării v-au informat greșit, cred că am amintit acest lucru în articolele mele mai vechi despre Cetățuia și mânăstirea Negru Vodă din Clung. Muscel, moaștele sfântului Ioanichie au fost mutate la oraș la mânăstirea de mai sus încă din 2013, că așa-i și biserica, ca și politica, nu contează că Ioanichie dorea să rămână pe munte și că oricum biserica încasa destul și acolo de la pelerini!!!

    Zeița Mamă însărcinată, un fapt pe care nu l-am știut, anume că piatra a fost tăiată, mi-ai dat de lucru să caut date căci sună super interesant și știi că mă pasionează. Dar mi-ai amintit că acum ceva ani am fost intrigată după o vizită în Grecia că nu există icoane cu Fecioara însărcinată, am întrebat pe ici, colo și am apucat să văd singura - nu știu dacă mai este clară, poate ne spune cineva - icoana de la Curtea de Argeș, singura din lume care o reprezintă așa și care, scuze dar i-ar fi fost mai bine să fie la bulgari.

    Plimbări frumoase și misterioase, aștept alte articole, tu știi!

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [15.08.17 15:04:29]
    »

    @elviramvio: multumesc pentru vizita si aprecieri! Wow nu stiam ca treci mereu pe acolo! Asemanarea cu Meteora este datorata faptului ca manastirea se afla pe un tugui la fel ca la Meteora. Stiu ca era ascunsa privirii, asa ar fi trebuit sa ramana insa vrednicii calugari au construit o intreaga suita de casute si cotete pentru diverse si au retezat padurea de mi-a venit sa plang. Despre moaste popa zice sa sunt cele originale. In biserica de lemn este o racla cu niste oase in ea... se sta la coada ca sa le vezi, ale cui or fi daca nu ale respectivului sfant?! Or fi si alea falsuri? Ce sa mai crezi?! Oricum noi nu ne-am dus acolo pentru oase ci pentru strabunii nostri, pentru legendele demult uitate, pentru incarcatura energetica si pentru vortex si pentru multe alte mistere ce se ascund acolo, mult mai vechi decat crestinismul. Locul este deosebit din acest punct de vedere.

    PS hei ce sunt trestiile alea despre care spui? Nu stiu nimic despre ele

    elviramvio
    [15.08.17 16:18:28]
    »

    @buterfly:

    E complicat de spus despre ce este la Cetățuia, sunt trei bărbați din care unul stareț și au trei antene de satelit... pentru rugăciune!!

    Moaștele au fost mutate definitiv la Negru Vodă în oraș, treci pe acolo când ai drum în zonă (duminica e aglomerat). În luptele astea starețul de la oraș a fost mai puternic decât ăl din vărf de munte, cică pentru binele credincioșilor! Cred că le-au mutat chiar iarna, nici n-au avut răbdare să fie vreme bună, asta e.

    Trestia gânditoare, cugetătoare, vezi Blaise Pascal.

    O zi frumușică sa ai pe unde esti!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    buterfly*AUTOR REVIEW
    [15.08.17 19:34:45]
    »

    @elviramvio: hahaah, cat de tare e asta cu antenele... !!! Nu le observasem, ma uitam dupa altele. Acum ma gandesc oare ce moaste or fi in racla ce se afla inca in biserica si se sta la coada ca sa fie atinse...

    iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
    [16.08.17 08:42:21]
    »

    @buterfly: Aseară am întrerupt lectura poveștii Vezinei și a copilului ales pentru că... începea filmul la televizor. Dimineață, la cafea, primul gând a fost să nu las treaba neterminată.

    Am auzit și eu de triunghiul sacru al României marcat de cele trei sfinte lăcașuri: Cetățuia, Nămăiești și Corbii de piatră. Le-am vizitat pe toate în aceeași zi într-un așa-zis pelerinaj. Am fost acolo însoțiți de un preot - nu prea cunoscător în ale turismului și nici al legendelor străbune. El ne-a vorbit despre cu totul alte lucruri, nicidecum despre zei, energii și puteri magice. Kapnobatai, polistai, ktistai? Cred că nu auzise de așa ceva așa cum nici eu nu am auzit până acum. Mulțumim pentru informații!

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [16.08.17 09:11:26]
    »

    @iulianic: multumesc pentru vizita si aprecieri! Pai interesul bisericii e sa ascunda adevarul si sa acapareze aceste locuri. Iti dai seama ca nu are cum sa stie si chiar daca vreunul stie nu va spune nici picat cu ceara. Dar lasa ca asta este rolul meu, ma ocup eu!

    Michi
    [16.08.17 19:33:54]
    »

    Doamne, cat adevar este in zicala " cat trăiești înveți". M-ai condus dintr-o lume necunoscuta mie pentru ca din păcate aproape 60 din viață i-am petrecut in lumina mai bine zis întunericul ma

    terialismului dialectic.

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [16.08.17 20:29:57]
    »

    @Michi: multumesc Mama Michi pentru aprecieri! Niciodata nu e prea tarziu sa inveti, aceste lucruri sunt cunoscute de foarte putine persoane, a sosit timpul sa le cunoasca si altii care doresc sa le cunoasca

    roth
    [16.08.17 21:37:52]
    »

    Un titlu si un articol care au starnit imteresul meu imediat. Te intreb daca ai aflat ce inseamna "Casta IO", in rest totul la superlativ, o poveste ce te prinde si nu te lasa pana nu o termini.

    Ai experienta multa, talent la scris si ce e cel mai important este ca tolba ta plina nu sta ascusa.

    Plimbari fascinante si multe povesti pentru noi.

    Votat cu drag.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    adri-nico
    [16.08.17 23:10:23]
    »

    Auleu, ce nestiutoare sint! Citii aici lucru despre care nu am auzit niciodata. Ce e ala Vortex, bre??? Intreb cu voce tare prin casa si nici omu' meu nu stie... haha, ba am primit un raspuns "cred ca gaura neagra". Asa e???

    Fascinant! Si trebuia sa termin o rochie... dar m-a prins povestea si nu am mai putut...

    Ce e aia ansa? (ca era sa uit)

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [17.08.17 07:42:41]
    »

    @roth: multumesc pentru vizita si aprecieri. Putina lume stie ce inseamna casta IO. Putina lume a auzit de ea. Eu pot numai sa speculez ca este o prelungire a cultului kapnobatailor peste vreme. In prezent cateva ritualuri au fost suflate si au ajuns, din pacate, pe la casele regale europene.

    Cat despre "tolbe", acestea nu ar mai trebui tinute ascunse, multa lume este interesata de ele.

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [17.08.17 07:47:33]
    »

    @adri-nico: multumesc pentru vizita si aprecieri. Ma bucur ca te-am facut sa te opresti din munca macar putin, esti o workaholica si nu e sanatos sa faci non stop asta. Vortexul este un portal de trecere catre o alta lume, alta dimensiune, alt univers, alta locatie, depinde de tipul lui. Ele de obicei emana multa energie chiar daca sunt inchise. exista foarte multe in tara noastra si nu numai. Ansa este o "sarmulita" cu care unii oameni pot afla raspunsuri la diferite intrebari sau pot masura intensitatea energiilor din locul care ii intereseaza. Masurand cu ansa unele dintre portalurile intalnite am avut surpriza sa descoperim ca in unele vortexul merge spre interior iar in altele spre exterior. Nu stiu exact ce ar putea sa insemne asta, probabil unele sunt intrari si altele iesiri dar astea sunt numai speculatii. Mentionez ca nu eu fac aceste masuratori ci persoanele care ma insotesc. Eu nu ma pricep.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    adri-nico
    [17.08.17 07:56:57]
    »

    @buterfly: of, of, mai, mai... la aia cu workoholica.

    la aia cu ansa, citisem ca ai avut o doamna cu tine, de profesie cautator de energii si pietre, insa tot nu imi dau seama cu sirma aia ce se face. data viitoare sa faci un filmulet ca promit ca nu o sa ii copiez inventia. nu de alta, dar la cita energie am eu... s-ar puteasa se topeasca ustensila.

    eu ramin stana de piatra cind citesc articole de felul asta. recunosc, nu m-a pasionat istoria ar astea de le spusesi tu pe aici imi par de domeniul sf-ului. daca n-ai fi pus poze, as crede ca scrii povesti create doar in mintisoara ta. da-i bataie!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    elviramvio
    [17.08.17 08:16:00]
    »

    @buterfly:

    Păstrezi ritualul văd, nu-i tulburi pe IO. Casta IO se zice că a fost o asociație sacră a preoților traco-geți, special cred unii pe zona balcanica la sud și nord de Dunăre și din acestă castă sa-r trage neamurile domnitoare ale dacilor și apoi voievozilor Tării Românești (așa se explică acel "IO Mircea Voievod" din documente și nu forma "eu, Mircea" cum ne-a fost interpretată la școală), mai târziu și-au însușit acel IO și moldovenii. Era o castă secretă, primii domni n-au divulgat că-i aparțin dar se spune că s-au găsit și câteva dovezi că o recunoșteau și-i oficiau ritualurile. Se spune că unul din locurile de inițiere a domnilor din această castă era Cetățuia de pe Dâmbovița. Bulgarii pretind că au unele dovezi ale existenței acestei caste, nedescifrate decât parțial, credibil totuși după alte lucruri descoperite de ei despre populațiile foarte vechi.

    Tracii au fost o vreme și pe pământul de azi al Angliei, sunt dovezi clare despre puterea lor acolo dar desigur că cei de acum nu prea vor să recunoască urmele. Probabil așa se explică ritualurile ce țin de casta IO, ritualuri ultra secrete la încoronarea regilor .

    Mă tot întorc la ecou deși mă grăbesc să plec dar știi că subiectul mă pasionează. De aceea probabil a urcat acolo și Carol I de două ori din căte am citit eu. Carol I era părtașul multor secrete despre populațiile fabuloase de pe teritoriul nostru și interesat de studiile dovezilor existenței lor. Ar fi interesant de aflat dacă practica ritualurile Castei IO.

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [17.08.17 08:23:07]
    »

    @elviramvio: da, asa este in legatura cu casta IO! Nici un rege dac nu ajungea pe tron fara sa fi fost in prealabil initiat de kapnobatai. Ulterior s-a intins treaba si la domnitorii din vechime. Era un lucru bun. Le era antrenat atat trupul cat si spiritul, erau educati pentru tara si neam si s-a vazut asta de-a lungul timpului, in batalii, in demnitatea si curajul cu care stateau neclintiti si neingenuncheati in fata imperiilor. Bulgarii fac cercetari intense, noi dormim dupa cum ne spune propriul imn... somnul cel de moarte... sper sa ne trezim si noi si sa urmam exemplul de la sud de Dunare

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    elviramvio
    [17.08.17 08:28:19]
    »

    @buterfly:

    Foarte bine punctat/ somnul cel de moarte/.

    O zi bună, ma lasa soferul personal pe jos daca mai stau aici și culmea, nu fac parte din CAsta Io ????!

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [17.08.17 08:30:20]
    »

    @adri-nico: soro nu pot sa o filmez, nu doreste. In plus sunt atat de prinsa de ceea ce face ca nici nu ma gandesc sa dau drumul la aparat. Am mai multe doamne si domni cu care circul si de ocupa de asa ceva. Am si oameni de stiinta, geologi, fizicieni de la celebrul laser de la magurele, naturalisti, etc... e o ceata pestrita. Culmea e ca toti cad de acord cu privire la lucrurile astea, semn ca lumea se trezeste. Poate vii si tu cu noi intr-o buna zi...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    roth
    [17.08.17 09:19:17]
    »

    @buterfly:

    Eu cu sigurata o sa vin intr-o buna zi, este clar ca am ce vedea/invata.

    Hai sa dau si eu un raspuns mai popular pentru IO

    Domnii nostri condcatori se adresau adesea cu IO, fiindca erau educati si invatati in ' Iubirea de Oameni" aici poti intelege neam, popor. Cu siguratnta daca o intrebi pe d-na ce masura cu ansa poate sa dezvolte subiectul, insa doar daca doreste.

    Radiestezistii, fiindca asa se numesc oamenii care masoara cu ansa, echivalentul din vechime al cautatorii de apa cu nuiaua de alun, sau mai stiu eu ce alte unelte/invataturi, sunt oameni care isi educa perceptia ezoterica si puterea de concentrare.

    @adri cand vin la tine cu treaba o sa iti povestesc mai multe... poate ne vom si "juca".

    Deci IO ar putea avea ca traducere simpla Iubirea de Oameni, este mult mai profunda prescurtarea, dar locul si momentul nu sunt pentru dezvoltarea subiecgtului.

    @buterfly ai pornit pe un drum fascinant asa ca iti doresc ' calatorie minunata"

    tata123 🔱
    [17.08.17 12:19:34]
    »

    @buterfly: Interesante, încâlcite și, mai ales, necunoscute sunt informațiile legate de castele preoților traci. Dovezile documentare și arheologice trebuie analizate cu grijă, informațiile filtrate cu atenție, concluziile aduse la cunoștința publicului larg. Uneori așa se întâmplă, alteori nu...

    Legat de casta kapnobatailor îmi vine în minte acum disputa comică de la sfârșitul secolului al XIX-lea dintre omul de cultură Cesar Bolliac și arheologul și scriitorul Alexandru Odobescu. Primul susținea, prin prisma descoperirilor arheologice proprii, că preoții traci „nu umblă prin fum” ci „umblă fumând din lulele” (descoperite de Bolliac în urma unor prospecțiuni arheologice). Scriitorii antici admit existența și utilizarea unor plante halucinogene (ex. Semințe de cânepă). În urma arderii acestor plante/semințe rezulta un fum cu proprietăți psihotrope care era inhalat de bărbații aleși pentru a intra într-o stare de transă, stare care le facilita legătura cu Zamolxe. Alexandru Odobescu a ironizat ipoteza „lulelelor dacice” emisă de Bolliac, dar există dovezi în mai multe țări europene despre existența unor astfel de „ustensile”.

    Enigme, enigme...

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [18.08.17 14:51:33]
    »

    @tata123: intr-adevar de aici a pornit moda fumatului de "plante" si s-a intins spre Asia. Tot de aici a pornit si meditatia si celelalte activitati conexe ce acum sunt intalnite la budhisti (levitatia, telepatia... etc). Din pacate la noi au disparut, la ei au continuat

    MioritikPHONE
    [26.06.21 12:57:17]
    »

    ????

    Foileton

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    adri-nico, buterfly*, elviramvio, Michi, Mioritik, roth, tata123 🔱
    Alte impresii din această RUBRICĂMănăstirea Cetățuia - Negru Vodă [Valea Cetațuia]:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.081423997879028 sec
    ecranul dvs: 1 x 1