ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.04.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Ploieşti
ÎNSCRIS: 07.02.12
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
APR-2015
DURATA: 2 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 18 MIN

De “iepuraș” printre piese de Lego

Ilustrație video-muzicală
Carl Reinecke - Kinder-Sinfonie, Op.239


TIPĂREȘTE

Îmi place să cred că voi putea odată să redau clar doar informație turistică. Nu știu dacă acum e momentul, dar e clar... începutul.

Legoland-Gunzburg este un parc tematic situat în Germania, la jumătatea distanței dintre Stuttgart și Munchen. Deși inițial am crezut că nu au ce căuta acolo decât cei pasionați de Lego, iată că m-am înșelat. Acest parc poate fi la fel de distractiv și pentru cei cu alte pasiuni, atât adulți, cât și copii. Noi am ales anul acesta de “iepuraș” să ne ducem copiii acolo, și bine am făcut. Deși nu-s pasionați de Lego, s-au distrat pe cinste și s-au întors acasă cu amintiri frumoase. Până la urmă... asta e tot ce contează.

Drumul până la Legoland

Am decis să mergem pentru prima oară în Germania nu pentru noi, ci pentru că doream să le oferim copiilor o vacanță de Paște deosebită. Am optat pentru Legoland deoarece, după calculele noastre, era o variantă mai ieftină decât Disneyland, unde oricum domnișoara noastră fusese deja, iar piticul... abia poate anul care vine să fie destul de mare.

Am ajuns cu avionul pe ruta București – Stuttgart (Blue Air). De la aeroport am închiriat mașină (preplătită din țară) și am plecat spre cazarea noastră, Gasthof Adler (vezi impresii), aflată la 20 de km de Legoland. Autostrada este în reparații așa că se circulă cu restricții de viteză pe majoritatea traseului.

Legoland – atracții

Parcul, ca și Disneylandul, este împărțit pe zone. Deși tendința a fost de a alerga haotic, am reușit totuși să ne stăpânim cât de cât. Trebuie menționat că acestea sunt mult mai reduse ca suprafață și puțin mai slab delimitate, dar... pot fi nimerite până la urmă. Voi încerca, pe cât posibil, să delimitez zonele principale și atracțiile lor.

===

Cum intri, exact în față, se află aria denumită MINILAND. Aceasta este formată din machete construite din Lego ale unor diferite țări/orașe sau atracții turistice. Astfel aici găsim: Veneția (cu ale sale canale pline de gondole), Berlin, Portul din Hamburg, Olanda (cu nelipsitele mori de vânt), Elveția, Frankfurt, Castelul Neuschwanstein dar și deliciul copiilor: LEGO Star Wars (în care pot fi văzute diverse nave și personaje ale filmului, toate construite din piese de Lego), Aeroportul din Munchen, Allianz Arena (un stadion de fotbal incredibil de real reprodus).

Zona este semi-interactivă în sensul că există mici stâlpi cu butoane care atunci când sunt apăsate fac să se miște obiectele din Lego. Nu toate, bineînțeles, dar suficiente cât copiii să alerge de la un buton la altul curioși ce face fiecare.

MINILAND-ul este cea mai “statică” zonă din tot parcul. Pe hartă o găsiți cu numerele atracțiilor pe fond galben.

===

În partea stângă față de intrare se află zona LEGO CITY. Aici încep practic atracțiile, deși se petrece foarte mult timp și în zona machetelor. Aici ca și atracții avem:

Airport (Flughafen) – un fel de avioane din alea de care avem și noi prin mai orice parc. Diferența este că se aici copiii se pot urca însoțiți de părinți. Se mișcă însă destul de repede și fără diferențe considerabile de înălțime astfel încât singura senzație cu care te dai jos de acolo este eventual cea de amețeală.

Harbour Cruise (Hafen Rundfahrt) – este o atracție destul de solicitată mai ales pe timp de vară. Sunt niște bărcuțe care trebuie conduse pe un canal. Copiii pot și însoțiți de un părinte, într-o barcă încap două persoane. Există volan pentru controlul direcției și pedală pentru cel al vitezei. Copiilor foarte mici li se dau veste de salvare deși adâncimea canalului este de până într-un metru.

Tot în LEGO CITY există școala de șoferi Hyundai Legoland Driving School (Junior Fahrschule). Aici sunt două categorii: 4-6 ani (care este gratuit) și 7-13 ani pentru care se plătește o taxă suplimentară parcă de 5 euro. La final toți copiii primesc un “permis de conducere”. Deși, cel puțin la categoria mică de vârstă, este un cartonaș ca o carte de vizită, juniorul nostru a fost foarte încântat pentru că de acum are voie să conducă... mașinuțe Lego.

Lego Factory (Lego Fabrik) – aici se lasă bani! La început se prezintă un filmuleț de câteva minute în care este explicat pe înțelesul copiilor cum sunt confecționate piesele de Lego apoi se trece la demonstrația propriu-zisă. Se merge în “fabrică” unde se poate vedea live cum sunt realizate cuburile și figurinele Lego. Vizita se termină în magazinul fabricii de unde bineînțeles că îți poți cumpăra diverse, de la seturi până la “Lego la suta de grame”. Da, 100 de grame de piese Lego costă 9 euro. De asemenea îți poți asambla un omuleț Lego de la 0 așa cum îți dorești. Șase astfel de figurine costă 10 euro. Atenție la accesorii (săbii, pistoale, arbalete, covrigi, etc). Unele dintre acestea costă suplimentar 30 de cenți.

Lângă fabrică se află Lego Bionicle Power Builder. Aceasta este o atracție “de adrenalină”. De pe o platformă se urcă câte doi oameni pe un robot, și după prinderea centurilor de siguranță platforma se retrage de sub picioare și... începe distracția. Robotul te învârtește, se dă cu picioarele în sus, etc. Pe scurt... îți face creierii varză. Dar e funny.

Legoland Express este ultima atracție din LEGO CITY. Așa cum zice și denumirea, acesta este trenulețul care te duce la plimbare. O atracție pe deplin gustată de copiii care vor să vadă căprițe din Lego și alte “jucării” aflate pe traseu, precum și de părinții dornici de câteva minute de odihnă. Traseul este însă foarte scurt, spre deosebire de traseul trenulețului din Disneyland. Acesta de aici nu înconjoară decât MINILAND-ul și LEGO CITY, nicidecum întregul parc.

Pe hartă atracțiile din LEGO CITY sunt marcate pe fond portocaliu deschis.

Tot în cadrul LEGO CITY, dar doar ca și amplasare spațială, se află atracția foarte căutată Flying Ninjago. Pe hartă este marcată pe fond portocaliu închis. Acest Flying Ninjago arată ca un braț de macara care la unul din capete are nouă scaune cu... aripi. Te ridică la o distanță considerabilă de pământ pentru ca mai apoi să te aducă aproape. Este o senzație de zbor efectiv. Prin manevrarea acelor aripi scaunul se rotește astfel încât poți parcurge toate cele nouă rotații ale macaralei cu picioarele în sus, de exemplu, sau rotindu-te continuu, dacă asta îți dorești. Fiecare scaun se mișcă individual. De menționat este faptul că nu ai voie cu ochelari, telefon, etc., totul se lasă în niște nișe și le iei atunci când ieși.

===

De la LEGO CITY, în sensul acelor de ceasornic pe hartă se află o altă zonă denumită KNIGHTS’ KINGDOM (Land der Ritter)

Aici se găsește atracția cu taxă suplimentară de care citisem înainte de a pleca, Gold Panning (Goldsuche)În căutarea aurului. Pentru 5 euro copiilor li se dă câte o sită și trebuie să cearnă nisip în căutarea bucățelelor de pirită. Ai noștri nu au părut încântați de idee, li s-a părut plictisitor. La această atracție programul poate varia.

O altă atracție din această zonă este Caterpillar Ride (Raupenritt), tot un carusel gen Avioane care te învârte dar muult mai repede. Aici am văzut primele persoane care s-au dat jos și le era efectiv rău. Deci... am sărit peste această “distracție”.

Copiii au fost însă deosebit de încântați de Royal Joust (Ritterturnier) – o cursă de căluți care se mișcă destul de încet dar care imită mișcările unui galop, și care dau un tur al unei mici zone în care copiii pot vedea fel de fel de reproduceri din lego ale unui turnir.

Tot în zona asta există două atracții de tip montagne-russe: Fire Dragon (Feuerdrache) și Dragon Hunt (Drachenjagd). Nu am reușit să conving niciun membru al familiei să mă însoțească, așa că am renunțat. Chiar nu e distractiv de unul singur.

La KNIGHTS’ KINGDOM se fac picturi pe față, și se pot achiziționa diverse accesorii pentru a împodobi părul domnișoarelor. Totul contra-cost. Era parcă 8 euro pictura pe față și 6 euro o podoabă de păr. Pe hartă zona este marcată cu albastru închis.

Vara aici sunt susținute spectacole la Castle Theatre (Burgbuhne). Când am fost noi, era însă închis.

===

Ca și poziționare pe hartă fix vizavi de intrare, în capătul celălalt al parcului se află zona IMAGINATION. Atracțiile acesteia sunt marcate cu roz pe hartă.

Pedal-A-Car (Tret-o-mobil) – sunt niște mașinuțe de patru persoane care merg pe o șină suspendată și pe care, teoretic, cei care stau în față ar trebuie să le miște prin pedalare. Nu e chiar așa, am testat. Și dacă nu pedalezi tot se mișcă și tot în același ritm ca și cum ai pedala. Dacă e totuși vreo diferență, aceasta nu e însă sesizabilă. Nu e cine știe ce, dar e frumos să vezi totul de sus în liniște.

Exact lângă întrarea de la mașinuțe este și intrarea de la City Police Station Maze (City Polizeistation Labyrinth). Acesta este un labirint de oglinzi și ideea este că odată intrat trebuie să încerci să ieși. La final, ai și un joc de lasere, trebuie să treci doar când laserele sunt oprite. A fost distractiv, dar cam amețitor pentru junior care nu s-a declarat foarte încântat. Lângă acesta se află City Police Station Building Fun (City Polizeistation Bauspaẞ) unde copiii pot sta și construi din Lego tot ce-și doresc. Este practic... ca un loc de odihnă.

Observation Tower (Aussichtsturm) a fost iar o atracție care am repetat-o. Este ușor de observat încă dinainte de a intra în parc. Cel mai înalt turn care se poate vedea are un lift-platformă care se rotește încet astfel încât poți observa toate atracțiile Legoland-ului. Recomand a fi făcut cât mai la început. Este un mijloc genial de a-ți lua puncte de reper și a descoperi unde sunt poziționate anumite zone.

Kids Power Tower a fost iarăși o atracție repetată. Câte două persoane se așează pe o banchetă și după siguranțare trebuie să tragă de o sfoară (un fel de sistem de scripeți) pentru a ridica bancheta până sus la nivelul Lego-omuleților constructori care “lucrează” pe schele. Dacă sfoara este eliberată urmează o cădere lină și apoi operațiunea de ridicare poate fi reluată. A fost super distractiv, nu este nimic înfricoșător la această atracție.

DUPLO Express este un mini-tren pentru copii foarte mici, după părerea mea, dar și după cea a copiilor noștri care nu au părut încântați de ideea de a se da într-un “trenuleț de bebeluși”. Face un mic traseu în cadrul IMAGINATION, însă nu a trezit interesul niciunuia dintre noi, așa că ne-am mulțumit să-l observăm de pe margine.

===

Bun, și acum câteva cuvinte despre zona KINGDOM OF THE PHARAOHS (Reich der Pharaonen). Este poate cea mai redusă ca și întindere, cuprinde doar trei atracții. Două sunt din cele cu taxă suplimentară: Pharaoh’s Quest (Pharaonen-prufung) și Pharaoh’s Games (Pharaonen-spiel). Al doilea este de tipul “bâlci”, plătești și ai nu știu câte încercări ca să câștigi nu știu ce papițoi. Am trecut repede peste astea.

Atracția principală a zonei este Temple X-pedition. Aici cred că ne-am dat de vreo trei ori atât de mult ne-a plăcut. Seamănă cu Buzz Lightyear de la Disneyland... Aici sunt mașinuțe de două persoane, fiecare loc dotat cu un fel de pistol cu laser, și scopul este să faci cât mai multe puncte trăgând în ledurile aflate pe diverse obiecte. Întreaga plimbare este în interiorul unei piramide. Nu este nimic înfricoșător, nicio cădere și nimic altceva care să sperie un copil. Poate doar... să-l supere că nu face așa de multe puncte...

KINGDOM OF PHARAOHS este marcată pe hartă prin culoarea auriu.

===

Următoarea zonă este ADVENTURE LAND (Land der Abenteurer), marcată pe hartă prin culoarea verde. Aici atracțiile sunt pentru toate vârstele. De la cei foarte mici care pot vâsli singuri niște bărcuțe în timp ce părinții îi pot supraveghea mergând pe lângă ei la atracția denumită Canoe X-pedition (Kanu X-pedition) până la cei mari care pot avea parte de adrenalină și muuultă apă la Jungle X-pedition (Dschungel X-pedition). Vara cozile la Jungle X-pedition pot fi foarte mari așa că atenție!

Tot aici există Safari Tour – niște mașinuțe tot de două persoane care fac un mini-circuit gen safari printr-o junglă cu animale din Lego. Pentru copii a fost distractiv, dar pentru copiii mai mari cu siguranță va fi cel puțin plictisitor.

Și aici există zonă de „face-painting” tot contra-cost.

===

Zona denumită PIRATE LAND (Land der Piraten) este marcată pe hartă cu culoarea roșie. Aici, așa cum era și normal, atracția principală este “pe bază de apă” și se numește Captain Nick’s Splash Battle (Käpt'n Nicks Piratenschlacht). Dacă știam ce urma să se întâmple, probabil (de fapt sigur) am fi renunțat. Ideea este următoarea: te urci într-o barcă împreună cu alții, iar acea barcă face un fel de slalom printre insulițe și alte prostioare. Ai la dispoziție tunuri cu apă pentru a stropi... tot ce-ți iese în cale, chiar și oamenii de pe margine. problema este că... și oamenii de pe margine au la dispoziție aceleași tunuri cu apă!!! Așa că după un tur, am reușit performanța să ne dăm jos aproape ciuciulete, iar piticul noastru urla ca din gură de șarpe deși l-am acoperit cu geaca încă de la început. Am fost inspirată totuși, aveam tricouri de schimb pentru copii. Pentru noi însă... nu, bineînțeles.

Faza este că după ce cobori din barcă ai la dispoziție uscătoare în care încap 4-5 persoane. Contra sumei de 2 euro te poți usca un anumit timp. Noi am reușit să uscăm doar copiii, hainele noastre fiind leoarcă deoarece am încercat să-i protejăm pe ei. Norocul nostru a fost că erau afară 24 de grade și soare puternic, altfel nu scăpam nerăciți.

O altă atracție foarte căutată este Pirates’ School (Piratenschule). Aici pur și simplu se recrează senzațiile pe care le-ai avea dacă te-ai afla pe o barcă în derivă. A fost distractiv și nu foarte amețitor. Puștoaica noastră s-a distrat de minune.

===

Ultima zonă este LEGO X-TREME. Aici distracția este maximă.

LEGOLAND ATLANTIS by SEA LIFE este o incursiune în lumea subacvatică. La început este prezentat un filmuleț și apoi urmezi un traseu pentru a vedea cum este viața pe fundul mării. Foarte, foarte frumos!!! Peștii sunt reali, iar omuleții-scafandru sunt bineînțeles confecționați din piese de Lego. Nu vă voi povesti mai multe, vă las să descoperiți. Vă spun doar că am ieșit cu adevărat încântați de acolo.

Stepping Tones (Wasser-Spiele) – o “jucărie” extrem de interesantă care va capta cu siguranță atenția și timpul copilului. Este practic o fântână arteziană cu instrumente muzicale pe care copilul le poate activa sărind pe pătrățelul din dreptul instrumentului. Atunci instrumentul cântă iar apa se ridică mai sus.

Aquazone Wave Racers (Wellenreiter) este un carusel în care te învârți și alții stau pe margine și trag cu apă în tine. Și aici sunt udați și cei din carusel și privitorii. Am ales să nu ne udăm din nou după experiența de la pirați. Și aici există aceleași uscătoare ca și la Pirates’ School, tot 2 euro/uscare.

Project X – LEGO Test Track (Project X - LEGO Test Strecke) este exact montagne russe-ul de la intrare din partea dreaptă. Este clasicul montagne russe numai că mașinuțele sunt făcute astfel încât să dea senzația că sunt din piese de lego. Am reușit să-mi conving pitica să se dea cu mine. A fost prima și ultima dată când am “păcălit-o”, la altceva de genul ăsta n-am mai reușit.

Tot aici mai este LEGO Academy (Lego Akademie) unde copiilor li se dau piese de Lego și o machetă după care să construiască. La sfârșit ceea ce ei au construit este verificat dacă funcționează. Cel puțin asta mi s-a explicat atunci când am întrebat, nu că ai mei copii ar fi vrut să stea într-un loc acoperit când afară era atât de frumos și atât de mult soare. Așa că am sărit peste academie...

Și pentru finalul atracțiilor am lăsat special LEGO Studios. Pe principiul Disney Studios de la Disneyland, aici filmulețele rulate sunt 4D. Am fost la două și ambele au fost incredibile. Durează suficient de mult încât să aibă o acțiune logică și totodată suficient de puțin încât cei mici să nu se plictisească. Experiențele sunt inedite.

Pentru un maxim de 4D recomand zona centrală rândurile 3-6, pentru un mediu, zona centrală rândurile mai din spate, iar pentru o experiență aproape 3D doar – lateralele rândurilor. Una peste alta, am ieșit de la aceste filme super încântați și noi și copiii.

Restaurante, magazine și locuri de joacă din cadrul parcului

În cadrul Legoland sunt o mulțime de restaurante. Fiecare zonă (mai puțin MINILAND) are cel puțin unul, astfel: La intrare se află Cafe Einstein. În LEGO CITY avem City Restaurant, lângă Flying Ninjago este Asia Chicken House, la KNIGHTS’ KINGDOM este Knights’ Table, la IMAGINATION – Pizza mania și Arena Cafe, la KINGDOM OF PHARAOHS este Fata Morgana (pe care noi l-am găsit închis), la ADVENTURE LAND găsiți Schnitzel Depot și Waffle House, la PIRATE LAND este Galley, iar la LEGO X-TREME este Dino Grill.

Mai peste tot mâncarea este tip fast-food, slabă calitativ și destul de scumpă. Un meniu pentru adult este 8,50 euro, iar unul pentru copil 6,60 euro... peste tot. Astea ar fi cele mai ieftine. Măcar de-ar fi ok, dar nu-s. Până și așa-zisul șnițel de la Schnitzel Depot este de fapt un fel de nugget imens de la Mc’Donalds.

La Pizza Mania pizza era nașpa rău. La meniul pentru copii mai aveai, pe lângă jumătate de pizza, un suc (cola, fanta, sprite sau mere) complet chimic și un păhărel cu salată de fructe. Ce să zic... până și fructele alea erau vechi și uscate.

Ca și alternativă, pentru o gustare “din mers” există bratwurst – un fel de hot-dog căruia îi pui după gust maioneză, muștar sau ketchup. Prețul este de 3 euro. A fost, după părerea mea, mai ok decât pizza aia insipidă. Mă rog, asta este. Nu consider o tragedie două zile de mâncat nesănătos. Putem face cură de detoxifiere acasă, dar trebuia să menționez și acest aspect.

Magazinele sunt peste tot, în fiecare zonă aproape, fiecare cu specific. Nu am intrat decât în câteva și am decis că nu avea sens să pierdem vremea. Cel mai complet mi s-a părut cel de la intrare pe partea stângă: City Shop. De acolo am făcut și ultimele cumpărături în afară de figurinele de la LEGO Fabrick și cele de la Aktionszelt (Sales Marquee).

Acum să vă povestesc puțin despre magazinul-cort de reduceri Aktionszelt... Acesta se află situat undeva în spatele LEGO Studios, se deschide de obicei la ora 12.00 PM și cel mai simplu este să-i faceți o vizită după ce ieșiți de la film. Aici se află produse la reduceri deoarece nu se mai fabrică. Deși la prima vedere nu sunt chiar reduse, la o privire mai atentă... sunt unele chiar considerabile.

Aici am văzut seturi de LEGO cu Țestoasele Ninja redus de la 79 de euro la 40 doar. Aici suta de grame de piese Lego costă 7 euro în loc de 9, dar piesele sunt amestecate și îți ia ceva timp să găsești ceea ce cauți. Tricourile erau 3 la preț de 2, iar magnețeii 4 euro în loc de 6. La brelocuri nu am observat diferență de preț față de City Shop.

Și totuși, înainte să cumpărați, este bine să vizitați înainte cele două, atât City Shop cât și Aktionszelt pentru a vă face o idee. Și la City Shop de exemplu, puteți cumpăra seturi mici de Lego la 5 euro... Pe văzute și alese...

Locurile de joacă sunt câte unul pentru fiecare zonă tematică. Așa cum era de așteptat, sunt diferite în funcție de zona unde sunt amplasate. Cel de la pirați, de exemplu, e din lemn cu căsuțe înalte și tobogane. Copiii noștri au fost însă cei mai încântați de cel de lângă Flying Ninjago. Acela era cu adevărat complex, cu un fel de labirint pe vreo 3 etaje, cu plase, saltele, etc. Ne-a fost foarte greu să-i luăm de acolo deoarece se închidea parcul.

Unele dintre aceste locuri de joacă au pe jos nisip, altele au asfalt, iar altele, ca și acesta de la Ninjago, au pe jos tartan, iar copiii trebuie să se descalțe.

În orice caz, aceste locuri de joacă sunt mai mult decât binevenite atunci când vrei tu, ca adult, să-ți mai tragi sufletul puțin după alergătura între atracții.

Tips-uri și alte utile

Legoland-ul, ca aproape orice parc de distracții, este în mod normal destul de aglomerat. Există însă Express Pass pentru atracțiile cele mai căutate, pass care se poate achiziționa de la magazinele din cadrul parcului. Nu toate magazinele au însă așa ceva. Cel mai bine este să studiați harta deoarece acolo sunt marcate clar locurile de unde se pot lua aceste Express Pass-uri.

Harta – este mai mult decât necesară pentru o explorare temeinică a Legoland-ului. Aceste hărți sunt la liber la tot pasul, problema este că sunt numai în germană. Pentru a obține o hartă în engleză trebuie să o cereți expres celui care se află la turnicheții de la intrare.

Perioada optimă de vizitare este cea în care noi am fost, după părerea mea. Mai exact, vacanța de Paște a copiilor. Noi nu am gândit-o dinainte, așa s-a nimerit, dar am beneficiat cu vârf și îndesat de avantaje. Astfel, fiind vacanță pentru copiii noștri, aceasta nu s-a suprapus cu vacanța copiilor de rit catolic, care fusese cu o săptămână înainte. Drept pentru care timpul maxim pe care l-am petrecut la coadă la o atracție a fost cam de 5 minute (Flying Ninjago și Pedal-A-Car). La unele chiar ieșeam pe o parte și ne duceam direct la intrare “să ne mai dăm o dată”. A fost mai mult ca perfect din punctul ăsta de vedere. Dezavantajul a constat în faptul că am ratat câteva atracții “ude” pentru că totuși nu era suficient de cald afară încât să ne facem ciuciulete cu bună-știință și nici nu ne-am gândit să ne luăm pelerine de ploaie cu noi, așa cum am văzut că aveau alții. Că tot a venit vorba, dacă mergeți primăvara sau toamna, nu v-ar strica niște pelerine din acelea subțiri în bagaj...

Biletele de intrare în parc... aici e o întreagă discuție. Inițial ni s-au părut mai accesibile cele online luate cam cu două săptămâni înainte. Dar... pentru family ticket de 4 persoane care vor să stea două zile cel puțin, este mai avantajos să cumperi pass-ul anual online (196 de euro). Oricum este mai ieftin decât două bilete family luate separat.

Mai există și o altă posibilitate: În cataloagele Lego (care se găsesc gratuit în orice magazin Lego) există cupoane gratuite pentru copii. Astfel, pentru o familie, plătesc bilete doar adulții, iar copiii intră gratuit pe baza cupoanelor.

Altă soluție ar fi contactarea în prealabil a celor unde aveți cazarea. Nouă, de exemplu, ni s-au oferit bilete gratuite pentru copii (probabil aceleași cupoane de care vă spuneam mai sus) doar pentru că ne-am cazat la ei, deci practic, am fi plătit doar două bilete pentru adulți. De asemenea, ni s-a spus că mai toți din zona Legoland practică acest lucru, încercând astfel să-și atragă mai mulți clienți.

Parcarea... achiziționat online tichetul de parcare este 6 euro pe zi. Dar... pass-ul anual de parcare este 15 euro. Dacă plănuiți să stați mai mult de două zile, sau aveți în plan o „dublă anuală Legoland”, atunci cu siguranță abonamentul anual vă va avantaja.

Ar mai fi de menționat faptul că poți intra și ieși din parc oricând în ziua respectivă fiind nevoie doar de ștampila celui care stă la ieșire.

Cam asta ar fi ceea ce eu cred că ar trebui să știe oricine care are în plan o excursie la Legoland. Deși nu este atât de mare la Disneyland-ul, deși nu are parade și prințese, domnișoara noastră a declarat clar: “A fost mai tare ca la Disneyland!!!”, iar piticul a concluzionat: “A fot cea mai tale vacanță, mami și tati!”.

După experiența Disneyland, după Legoland-ul de acuma, anul care vine ne gândim serios să le oferim Gardaland. Dar până atunci... vor mai fi și alte mini-vacanțe sperăm plăcute chiar dacă nu se vor ridica la nivelul acesteia. Nu spun că a fost ieftin per total, spun doar că... DA, A MERITAT!


[fb]
---
Trimis de ariciu in 19.04.15 00:31:07
Validat / Publicat: 19.04.15 02:16:28
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GERMANIA.

VIZUALIZĂRI: 11449 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

41 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ariciu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P38 Safari Tour
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 87700 PMA (din 74 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol - pg. 1 / 2

41 ecouri scrise, până acum

se afișează ecourile [1 - 30] din total 41
webmaster
[19.04.15 01:24:51]
»

Articolul a fost evident selectat ca zMiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Unde z vine de la zuper, ofcors :-)

danamandache
[19.04.15 10:00:26]
»

Pacat ca ai lipsit articolul de momentele funny! Sunt sigura ca au fost destule. Cine vrea, doar, informatie turistica sa dea un search pe goggle.

webmasterX
[19.04.15 10:20:41]
»

@ariciu - Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

crismis
[19.04.15 10:26:18]
»

@ariciu: AmFostAcolo si noi, prin vara lui 2012. Ne-am cazat langa izvoarele Dunarii si am batut tot sud-vestul Germaniei, plus zonele limitrofe ale Frantei si Elvetiei. Pt Legoland am rezervat o zi, care s-a transformat in cateva ore, avand in vedere faptul ca trebuia sa strabatem cu masina undeva spre 200 km, si ne-am mai trezit la un moment dat sa vizitam si nu-mai-stiu-ce castel al dinastiei de Hohenzollern. Dar tot ne-am distrat, desi am "diluat" cateva atractii, precum Lego Factory sau zona piratilor. Pe moment nu ne-am crizat prea tare, caci ne cumparasem bilet din acela de care ai pomenit si tu, pt familie, valabil un an (diferenta de pret intre acesta si 2 adulti +2 copii era de vreo 20-30 €). Am gandit ca asta ar fi un bun motiv sa mai revenim o data in zona in urmatoarele 12 luni, eventual cupland o noua vizita la Legoland cu vizitarea castelelor bavareze.

Dar... n-a fost sa fie! In primavara urmatoare, am cautat atat de mult zboruri bune spre Munchen, incat am gasit o oferta de nerefuzat la... Barcelona!

Un alt parc de distractii pe care l-am testat in excursia din Germania a fost Europa Park, langa Rust.

... Si... nu renunta la "stilul" care te-a consacrat aici, pe AFA, mie (si sunt convinsa ca nu doar mie) imi place foarte tare. Si cui nu-i place..., n-are decat! Abordarea asta pur tehnica nu ti se potriveste si e lipsita de sare si piper!

Excursii frumoase in continuare, abia astept sa mai scrii!

webmaster13
[19.04.15 10:32:09]
»

Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

Larissa
[19.04.15 11:33:10]
»

@ariciu - Mie îmi place articolul așa cum este, chiar aveam nevoie de informațiile astea la cald... acum regret decizia de a refuza cererea prietenei mele de a o însoți la Legoland la sfârșit de iunie. Băiețelul meu e terminat după Lego, iar eu am căpiat de cumpărat mereu doar aceste jocuri.

Dar rețin sugestia ta de a-l duce în vacanța de Paște, ați avut noroc cu vremea, credeam că în Germania e mai rece în această perioadă.

ariciuAUTOR REVIEW
[19.04.15 12:36:21]
»

@danamandache - Hey, te pup Dana! Când am plecat la Legoland am încercat să aflu de pe AFA cam care sunt atracțiile exact, ce face fiecare, care-s potrivite pentru copii, care nu, etc. Din păcate nu am găsit nimic clar structurat, și nici google-ul nu a fost prea generos, să știi. Ăsta este singurul motiv pentru care am scris review-ul de mai sus.

@crismis - Cum e Europa Park? Merită pentru un copil de 5 ani? Chiar aș vrea să-i duc măcar o dată pe an în așa ceva, dar trebuie să țin cont neapărat de vârstă.

Stilul meu e... cel de moment. Acum asta e situația. Cred că acest site are nevoie de informație turistică și chiar dacă nu am chef să scriu (ceea ce a fost evident mai sus), am făcut-o pentru că e primăvară și lumea poate se gândește la parcurile de distracții pentru perioada vară/toamnă. Dacă aș fi mers la Disneyland, cu siguranță nu aș fi scris. Acolo te poți documenta complet de pe AFA încă de acasă.

@larissa2015 - Review-ul este ceea ce eu mi-aș fi dorit să citesc atunci când am început să plănuiesc excursia la Legoland.

La sfârșitul lui iunie nu este o perioadă prea bună, din câte spuneau gazdele noastre. Atunci, în prima parte a vacanței cică e nebunie curată. Să nu-ți pară rău.

Vacanța de Paște este o opțiune de luat în calcul doar dacă Paștele catolic nu coincide cu cel ortodox. Altfel... e degeaba.

Anul care vine vremea s-ar putea să fie mai bună decât am prins-o noi având în vedere că în 2016 Paștele pică exact de 1 Mai.

Mulțumesc pentru vizită, aprecieri și ecou.

Dan&Ema
[19.04.15 12:37:24]
»

Ce potrivire de postari de legoland. Nu-mi ramane decat sa trec din legolandul meu proaspat postat in legolandul tau.

Un articol zuper, ca intotdeauna.

crismis
[19.04.15 12:43:11]
»

@ariciu: Europa Park are atractii structurate pe varste, asadar e potrivit pt toti copiii de la 3 la... 83 de ani! Acolo chiar am stat "zi de vara pana-n seara" si a doua zi am fi luat-o de la capat, daca am fi putut!

Dan&Ema
[19.04.15 12:49:45]
»

@crismis: asa este si eu am fost si asa cum am scris despre legoland berlin ca pt pasionati nu ajunge o zi, la europark ca si la dineyland iti trebuie musai zile.

ariciuAUTOR REVIEW
[19.04.15 12:58:57]
»

@webmasterX - Este ok, e poziționat fix la intrarea în parc. Totuși, cred că ar trebui puse coordonatele în parcare pentru că intrarea în parcare nu coincide cu intrarea în parc.

@webmaster13 - Mulțumesc frumos.

ariciuAUTOR REVIEW
[19.04.15 13:12:57]
»

@Dan&Ema - Mulțumesc de aprecieri. Am citit și eu postarea ta pe Legoland-Berlin exact când așteptam validarea la cel de mai sus. Nu știam că există unul și la Berlin, așa că am căutat pe Google. Nu am înțeles însă un lucru din descrierea ta. Cel de la Berlin este tot parc sau este spațiu acoperit?

@crismis - Ok, m-ai convins. Voi lua în considerare și Europa Park, așa ca alternativă pentru Gardaland. Începem studiul în paralel. Mulțu'.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
abancor CONS. ONORIFIC AFA / GERMANIA
[19.04.15 13:45:12]
»

Eu am fost într-o duminică la jumătatea lui iunie, era aproape pustiu prin parc. Cred că era cu vreo săptămînă înaintea vacanței. Cine nu depinde de vacanța școlară, își poate programa și atunci vizita.

Distracția preferată a fost fleșcăiala cu pirații, era o stropeală generală acolo, după ce am dat tura cu vaporașele am trecut în redutele de pe mal și am ținut sub foc continuu corăbiile inamice. Și noi am avut în mod inspirat tricou de schimb pentru copil (nici noi nu știam ce o să urmeze, și nici n-am fi avut cum, abia atunci se inaugurase zona piraților, pe hartă apărea ca „NOU! ”).

Se pare că mamele de pretutindeni au acest dar al prevederii și au mereu un rucsăcel cu schimburi (și cine știe ce alte provizii), să fie.

webmaster21
[19.04.15 13:57:07]
»

@abancor -

Eu am fost într-o duminică la jumătatea lui iunie...

ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

[În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)]

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

sunflower
[22.04.15 12:00:24]
»

Ce frumos! Acest review sigur e pt. noi o sursa de inspiratie, pt ca deh! doi baieti are mami si tati , asa cum a fost si Abito Hotel Praga! Danke!

Dan&Ema
[22.04.15 20:13:05]
»

@ariciu - este spatiu acoperit la berlin si evident mai redus ca dimensiuni si optiuni decat in descrierea ta, chiara daca noua nu ne-a ajuns o zi sa ne facem de cap...

ariciuAUTOR REVIEW
[23.04.15 08:06:54]
»

@sunflower - He-he... să vă fie de bine...

Legoland-ul, mai ales pentru băieți mai măricei, este cred un vis devenit realitate. Ce să spun... Bite șoșon!

@Dan - Aha, thx de explicație. Nu înțelegeam de ce când am dat căutare pe Legoland Germania prima dată mi-a apărut cel de la Gunzburg, nu cel de la Berlin...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
vali crintea
[16.05.15 18:19:12]
»

a fost o placere sa citesc! ms! Vaot maxim pt. ca m-ai teleportat acolo!

ariciuAUTOR REVIEW
[16.05.15 22:14:25]
»

@vali crintea - Hey, mulțumesc de vizită! Cum funcționează teleportarea? Tot cu "Engage" ca pe vremea lui Jean Luc Picard?

Lăsând gluma la o parte... Legolandul merită, după părerea mea, atât pentru copii cât și pentru adulți. Mă bucur că ți-a plăcut, chiar dacă a fost scris când mă aflam pe sinusoida negativă...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
F2A1C
[16.05.15 22:35:37]
»

@ariciu - noroc cu ecourile, ca-mi scapase asta. Si noi ne facem "lista de dupa Disneyland"

ariciuAUTOR REVIEW
[16.05.15 22:41:00]
»

@F2A1C - Ahaaaaa, deci aștept un review marca "FAC21" de la Disneyland. Am notat!

Cu diacritice sau fără?

F2A1C
[17.05.15 01:56:05]
»

@ariciu - am pus 1-2 comments la articolul altcuiva si am considerat ca e suficient.

Fara

ariciuAUTOR REVIEW
[17.05.15 02:03:09]
»

@F2A1C - Nu e

lidiadanaila
[19.05.15 17:26:41]
»

@ariciu - O placere articolul!... o sa-l tiparesc drept ghid , pe 22 iunie vom fi acolo!

Abia astept sa vad reactia lui fii-miu, mare pasionat de lego!

Multumesc. Vacante placute!

ariciuAUTOR REVIEW
[19.05.15 18:15:06]
»

@lidiadanaila - Cât de tare! Mai vreau şi eu o turăăăăă!! Vacanţă frumoasă şi să vă distraţi maxim!

Mulţumesc şi eu pentru vizită şi... abia aştept impresiile la întoarcere. Sper că le scrii, da?

lidiadanaila
[19.05.15 18:37:24]
»

@ariciu: De ceva ani nu am mai scris pe aici, m-am cam puturoșit... apoi nici nu am talentul tau

ariciuAUTOR REVIEW
[19.05.15 19:09:16]
»

@lidiadanaila - Lasă leneaaaa!!! Mie-mi place să citesc şi stiluri diferite, şi clar nu numai mie. În ceea ce priveşte talentul, asta e interpretabil... funcţie de "gusturi". Hai că poţi! Deci, după calculele mele, pe la începutul lui iulie ar trebui să apară, nu?

Hai, te rog io! Măcar unul mic, de sămânţă, acolo, şi neapărat cu poze, să mai îmi clătesc şi eu ochii că tare mult mi-a plăcut...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
lidiadanaila
[19.05.15 19:48:49]
»

@ariciu - O sa incerc, insa nu am facut nici o plimbarica fara sa va citesc!

Avem rezervare si la Mars Mission care va fi la ora 10.30 la Mindstorms centre in prima zi, unde sunt putine locuri si doar pentru copii peste 8 ani; o sa umblam nitel bezmetici pe acolo

Fii-miu are 11 ani, are 93 de seturi lego... iti cam dai seama ce incantat va fi, da" ce o sa ma coste pe acolo!!

Promit si poze

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mire77
[22.06.15 23:53:01]
»

@ariciu - Buna, multumesc pt review, l am gasit f folositor, mai ales descrierea pe larg a atractiilor

Planuim sa mergem in iulie suntem 2 familii cu cate un copil

as avea 2 intrebari:

Am vazut pe site biletul family ticket 5 persons, oare il putem folosi in varianta 3 adulti si 2 copii sau 4 adulti si un copil si sa mai luam un bilet separat copil sau adult? Sau cei 5 trebuie sa fie o singura familie?

Referitor la restaurante - am inteles ca iti poti aduce si la pachet daca vrei sau ca la dino grill ar fi ceva variante mai sanatoase?

Numai bine si astept review Gardaland

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
ariciuAUTOR REVIEW
[23.06.15 00:24:56]
»

@mire77 - Bună

În legătură cu Family Ticket, să știi că nu-ți cere nimeni la intrare acte pentru dovedirea rudeniei. Noi inițial trebuia să mergem 3 adulți și 2 copii și luasem un astfel de bilet (nu știu dacă varianta 4 adulți și un copil ar fi funcționat). Noi ne-am cam luat țeapă în sensul că ni s-au oferit de la cazare cupoane gratuite pentru copii.

Acum dacă aș pleca, aș merge pe varianta cupon din catalogul Lego pentru copil și bilet pentru adult. (dar noi suntem 2+2).

Cred că cel mai ok pentru grupul vostru, fără dureri de cap, ar fi Family Ticket 3 adulți+2 copii și restul separat.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
14 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
1BEATRICE, Anca_B, ariciu, claudiu 71, crismis, Dan&Ema, danamandache, F2A1C, lidiadanaila, manead, manucu, mire77, sunflower, vali crintea
Alte impresii din această RUBRICĂLegoland (parc de distracții):


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.1105010509491 sec
    ecranul dvs: 1 x 1