ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.03.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
MAR-2018
DURATA: 4 nopți
colegi
16 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 135 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 8 MIN

Land & Golf Hotel Stromberg – un resort de elita

TIPĂREȘTE

Intr-o zi de munca a anului 2017 aflu ca voi mai avea doua scolarizari in Germania. In spatele acestui anunt se ascundea ceva special pentru mine. Scolarizarea avea sa se desfasoare intr-un loc unde mai fusesem cu 7 ani in urma si unde s-a nascut … Denisa. Nu e chiar corecta afirmatia, dar pe mine m-a prins vestea venirii pe lume a Denisei cand eram in anul 2010 departe … in Germania, la Stromberg, iar Ema o aducea pe lume pe fiica noastra, Denisa, asa ca Emi sa invete ce inseamna sa ai o surioara si, noi baietii, sa nu mai fim majoritari in familie, caci la scorul de 2-2 baieti – fete am devenit repede minoritari.

Localizare

Februarie 2018. Plec intr-o duminica dimineata cu TAROM-ul pe ruta Bucuresti – Frankfurt, taman inainte cu cateva ore sa se anunte ca se inchid scolile din cauza vijeliei ce va sa vina in Bucuresti in ultimele 3 zile de iarna, o iarna in care nu am dat la lopata, ca nu am avut de ce!

De la aeroportul din Stuttgart se calatoreste catre vest cu masina pe autostrazile numerotate 3,67,60,61 pe o distanta de 75 km si dupa 45 de minute ajungem in oraselul celor 3 cetati si 3 vai, Stromberg, in regiunea Rheinland-Pfalz. Traversam localitatea situata intr-o zona deluroasa si ne ghidam dupa indicatoarele care conduc la Land & Golf Hotel ****.

Adresa exacta: Am Buchenring (centura stejarilor) nr. 6.

Parcarea

Parcarea este una pe masura dimensiunilor locatiei. Este organizata in afara strazii circulabile, pe cateva sectoare, incapatoare, marcata, civilizata. Nu incape toata intr-o singura poza. Este si o statie de autobuz in dreptul hotelului.

Receptia

In stanga intrarii aerisite, cu usi automate, este deskul receptiei. Erau in exercitiu 2 angajati, o doamna, ocupata cu un client, si un domn, care “m-a preluat” pe mine. De altfel la orice ora am trecut prin dreptul receptiei am vazut 2 angajati pe pozitie.

-Guten Tag!

Amabil si eficient. I-am spus ca ma gaseste in baza de date si daca e posibil sa nu imi mai ceara toate datele, m-am legitimat, a confirmat, am primit “cheia” camerei 336 si m-am indreptat catre unul din cele 3 lifturi ale hotelului, 2 fiind in zona receptiei.

Lifturile moderne, silentioase, luminoase, m-au urcat fara sa simt la inaltimea programata. Dimineata in lift este asezata o mocheta cu “Guten Morgen”, mai incolo alta cu “Guten tag”, seara alta cu “Guten Abend”. Frumos!

Dupa primul dus am sesizat la receptie ca are o garnitura defecta si curge pe unde nu trebuie, ziua urmatoare era dusul ca nou, iar a doua zi era schimbata para de la dus.

Personalul este bine scolit si stie cu adevarat cum se face meseria de receptioner la modul profi. Nota 10.

Camera

La iesirea din lift erau sageti indicatoare catre camere si catre SPA. Un hol lung, curat, semiluminat, cu un efect superb de lumini si umbre, cu o mocheta pufoasa m-a condus catre 336.336 nu e nici cea mai cea, …. nici cea mai cea dintre camere. Si totusi aveam sa locuiesc cateva zile intr-una din cele mai civilizate camera de hotel prin cate am poposit.

Sa incep cu mocheta. Am povestit ca pe hol era o mocheta pufoasa. Pai atunci in camera ar trebui sa spun ca paseai direct pe puf, pe muschi de copac. Mocheta bej se asorta cu restul mobilierului in nuante de maro.

Pe latura stanga a holisorului de acces, peretele era imbracat pe doua laturi in oglinzi si gazduia un dulap gen comoda cu doua sertare si un dulap inalt, cu umerase, pentru haine. Pe comoda se gasea un cos portocaliu din plastic cu accesoriile pentru spa: halat, doua prosoape, papuci de unica folosinta. Oglinzile dadeau senzatia de spatiu larg si luminos.

Camera propriu-zisa era partial mansardata, iar tavanul inclinat nu incomoda deloc accesul in zona unde era nevoie sa te deplasezi. Mobilerul nou si modern. 3 dulapiori – tip raft spatiosi, suspendati, amplasati la nivelul genunchiului se continuau cu o masa cu blat din sticla si o veioza haioasa. Pentru doritori exista un safe si un mini frigider cu bar, dar mai putin mini decat alea clasice de la noi. Ba sa va spun ca in frigider erau 2 ape si 2 sucuri la jumate, toate gratuite, iar in camera, tot din partea casei o cutie de alune 30 g si o ciocolatica de bun venit cu un mesaj ospitalier. Aceasta oferta se improspata / completa zilnic.

Televizorul cu ecran mare era fixat pe peretele opus patului single din camera. Receptie buna a vreo suta de posturi. Un fotoliu si un scaun impletit din paie asigurau asezarea fundului pe ceva comod. O polita, masa si dulapioarele erau incarcate cu reviste, prospecte, flyere si multe, multe, multe, chiar multe informatii. Numai revista de prezentare a hotelului avea 52 de pagini.

Foarte multe combinatii de lumini erau posibile in camera. Cel mai mult mi-a placut o veioza tip snur cu picior flexibil care iesea din blatul de la capul patului. Puteai face intuneric si tragand perdeaua si draperia.

Curatenie desavarsita in camera. Sub forma de vedere postala am gasit un chestionar de satisfactie pe care l-am si completat.

In mapa de prezentare citesc ca hotelul are 153 camere confort si confort plus, 10 suite junior, 6 suite taranesti, 3 suite superior, 1 suita loggia, 1 camera pentru persoane cu scaun cu rotile. Camerele au suprafete intre 23 si 51 mp.

Un look deosebit in orice colt al camerei. Pentru camera nota 10.

Baia

Utilata modern si estetic. Un loc special, unde nu avea cum sa nu iti placa. Accesoriile necesare se gaseau la locurile lor: prosoape (3), foen, sapunel din / cu ierburi, samponele mici si un sampon mare cu gatul in jos fixat in spatiul semiinchis alocat dusului. Pe un perete un radiator de prosoape asigura caldura necesara si uscarea prosoapelor. Iar deasupra WC-ului era … un tablou su scoici! Accesul in camera de baie se facea prin doua usi din lemn cu manere metalice, care erau culisante. Gresie, faianta, dotari high class.

Spa

Spa-ul se numeste Soonwald si ocupa 2500 mp. Exista o receptie proprie pentru zona de wellness si spa. Se poate accesa direct din parcare sau cu liftul de pe etajele hotelului. Pe o latura se gaseste un beauty shop si un centru de infrumusetare / cosmetica. Generosul spatiu include o piscina exterioara de ca. 100 mp cu apa incalzita la 28 de grade, alta interioara tot de ca. 100 mp cu apa incalzita la 30 de grade si zona de wellness si gimnastica. Pentru sauna de diferite tipuri sunt vreo 10 spatii distincte. Zona de fitness este utilata cu aparate profesionale. Oferta de masaje se intinde pe cateva pagini de prezentare.

Cardul de intrare in camera permitea si accesul in zona de spa si wellness.

Alte spatii

In lobby-ul de la parter intalnim o biblioteca si un camin. Sunt delimitate ca spatii un cinematograf unde in fiecare seara rula un film program fiind afisat pe holul de la receptie si de la cinema, gradina de iarna, un lounge pentru fumatori cu TV si camin. Multe alte spatii deschise sau semideschise ofera o sedere confortabila.

Golf

Poate nu trebuia sa las acest capitol catre sfarsit, pentru ca golful este unul din principalele motive pentru care acest loc este vizitat de oaspetii sai. Terenul de golf este unul cu 18 gauri si toate accesoriile, acareturile, masinutele etc necesare. Nu ma pricep la acest subiect, asa ca daca nu detaliez nu inseamna ca nu este dezvoltat la cel mai inalt nivel al asteptarilor. Exista si o scoala de golf si 3 cluburi de golf care activeaza aici.

Alte posibilitati de miscare si petrecere a timpului

1. Incep cu una statica. Puteti juca sah pe mese amenajate in acest sens in aer liber.

2. Sunt marcate mai multe trasee de jogging si drumetie.

3. Altele profesionale de mountain bike. Harti, carti si panouri pun la dispozitie informatiile necesare afland astfel de trasee de la 2 la peste 100 km!

4. Calarie

Restaurante. Mese servite.

Variantele se numesc: la parter exterior si interior Gradina (Gartenrestaurant) cu terasa de vara, Bufetul (Buffet-Restaurant) la subsol si Gourmet (Gourmet-Restaurant) “Le Delice” la parter.

In prima seara meniul oferea o recomandare a casei cu 2 feluri de mancare si desert sau la alegere bufet. Bufetul a fost bogat pentru o cina, aperitive reci o droaie (nu le enumar ca scriu cateva randuri), o supa, 3 feluri principale calde cu 3 garnituri calde, iar deserturile de vreo 5 neamuri. Toate gustoase, gustoase. De altfel bucatarul de aici este renumit. Am baut bere taraneasca la halba, o licoare amarui-dulceaga, de o culoare foarte inchisa, dar nu neagra, destul de tulbure, si totusi cica pils. Baubila, dar nu imi intra la favorite conform gusturilor mele.

Barul se numeste “Birdie”, este situat oarecum in mijlocul imensului spatiu de la parter si are un colt de dans.

Micul dejun

Micul dejun a fost fabulos. Gustari reci atat tip mezel cat si branzeturi, legume proaspete (ca paranteza rosiile aveau gust, si culoare si prospetime). La “calde” omlete, sunculite prajite si niste wursti de milioane, as manca din aia toata ziua asa ca grisinile. Fructe cat la noi in piata, diferenta consta in prospetimea lor si gustul real de fruct pe care la-m simtit aici la Stromberg. Of course, si varianta salata de fructe. Cafele, lapte de n-spe tipuri, iaurturi… … Dulciuri, patisserie. Periculos de bogat si de gustos micul dejun. Si daca mai pui ca asta se repeta la toate mesele.

Sali de conferinta

18 la numar, eu am avut acces in doua din ele. Sunt ok, dar nu m-au dat pe spate, am vazut altele mai bine utilate. Nici serviciile din jurul salii de conferinta nu au excelat, ma refer la bufet, la servire, dar nu stiu sa precizez daca din vina hotelului sau asa a fost organizarea / comanda. Caci aceste minusuri le-am sesizat numai in prima seara cand a fost un welcoming asa de cunoastere si reciproca si numai 3 – 4 ore de munca asa ca pentru duminica seara tarziu. In toate celelalte zile a fost ok. In cursul saptamanii foarte multe firme desfasurau aici cursuri si intruniri. O a doua (nu stiu daca nu cumva e prima) sursa de clienti pentru hotel erau conferintele.

Altele

Hotelul ofera diferite pachete dedicate pentru weekend, pentru zile festive, pentru cunoasterea zonei, pentru carnaval, pentru concediu si bineinteles pentru golf.

Wi-fi-ul gratuit este destul de slab (pentru asteptarile romanilor), exista si optiunea de achizitie a unei conexiuni mai bune, contra cost.

Tarifele sunt pe masura utilitatilor, serviciilor, confortului si a puterii de cumparare din Germania. O impresie va puteti face si rasfoind link-ul hotelului aici golfhotel-stromberg.de. Faptul ca in ciuda tarifelor uriase, hotelul avea trafic mare de clienti in cursul saptamanii, dar si in weekend, intr-un februarie / martie inghetat, spune mult despre politica de atragere a clientilor a managementului acestui resort si de satisfactia clientilor.

Nota 10, overall!

Numai de bine! :))

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Dan&Ema in 03.03.18 09:40:04
Validat / Publicat: 03.03.18 11:05:06

VIZUALIZĂRI: 1339 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Land-&Golfhotel Stromberg - vedere exterioara partiala
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 68300 PMA (din 51 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 135.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    12 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [03.03.18 10:34:09]
    »

    Mutat în rubrica "Land & Golf Hotel [Stromberg], BAD KREUZNACH" (nou-creată pe sait)

    ---

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Dan&EmaAUTOR REVIEW
    [03.03.18 10:58:35]
    »

    @webmasterX:

    Pozitionarea pe harta e corecta. Eu nu as incadra Stromberg-ul la Bad Kreuznach pana unde sunt 30 km, cu mai degraba la Bingen, oraselul mai mare din zona situat e drept cam la aceeasi distanta (vreo 20 km). Ramane la latitudinea voastra functie de ce criterii conteaza pentru voi in organizarea saitului. Este doar o parere. Poate la Kreuznach mai asteptati sa se strange articole ca este o statiune si atunci face sens.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    webmaster
    [03.03.18 11:02:51]
    »

    @Dan&Ema: Corect, în teorie.

    În practică... ai verificat, înainte, dacă AFA are secțiune BINGEN?

    Răspunsul: nu are (încă).

    Nu se crează secțiuni noi pentru un sg obiectiv (necesare minim 3)

    Când/dacă vom avea BINGEN ca secțiune, este posibil să-l relocăm acolo.

    webmaster
    [03.03.18 11:05:32]
    »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    Dan&EmaAUTOR REVIEW
    [03.03.18 11:16:27]
    »

    @webmaster: Face sens, nu stiu logica organizarii articolelor, de aceea si recunosc e corecta logica voastra.

    Dan&EmaAUTOR REVIEW
    [03.03.18 11:18:51]
    »

    @webmaster: Multumesc!

    doinafil
    [03.03.18 12:26:34]
    »

    @Dan&Ema: Frumoasă locație, Dane! Citind și văzând pozele îmi spun, încă odată, că străinii știu să facă turism. Până să-i ajungem mai avem, din păcate, (!) cale luuuungă.

    Felicitări, am votat cu drag!

    Dan&EmaAUTOR REVIEW
    [03.03.18 18:26:43]
    »

    @doinafil:

    M-as incumeta sa afirm ca in Romania nu exista nicio locatie turistica de calibrul si calitatea celei descrise de mine. Cu servicii, dotari...

    Asa cum simt eu subiectul, ar fi un teren de exploatat si la noi in acest sens si o nisa pe piata. Chiar ar putea avea mare succes chiar daca se adreseaza unei paturi subtiri de romani. Dar ea exista.

    In plus daca organizarea ar fi una nemteasca ar putea atrage germani, englezi, europeni, americani, australieni...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    elviramvio
    [04.03.18 13:55:33]
    »

    @Dan&Ema:

    2-2! Ideal!!

    Dan&EmaAUTOR REVIEW
    [04.03.18 15:35:33]
    »

    @elviramvio:

    Sarut mana, Elvira!

    Eu pronosticasem 5-1, dar acum ca e 2-2, nu mai am sanse cu pronosticul. Cineva a avut grija sa aseze scorul asa si e foarte foarte bine. Si ma bucur! ????‍????‍????‍????

    Multumesc de ecou!

    Pe curand la Alba Iulia, la “ardelenesc”, la petrecere, la marea revedere si pe traseul vinului. Abia astept! ????

    Numai de bine! ????

    mishu
    [29.04.18 21:29:04]
    »

    @Dan&Ema: Pe mine m-ai pierdut de aici

    Dupa primul dus am sesizat la receptie ca are o garnitura defecta si curge pe unde nu trebuie, ziua urmatoare era dusul ca nou, iar a doua zi era schimbata para de la dus.

    stii bine ca eu m-am plans de dusul de la Alba Iulia care in loc sa fie reparat (inlocuit) mai bine a fost bandajat de Dorel cu folie de plastic (si aia pusa in dorul lelii).

    In locul tau le-as fi cautat nod in papura, doar, doar o fi ceva . Nu pot spune decat felicitari, votat cu mare drag.

    Dan&EmaAUTOR REVIEW
    [29.04.18 21:35:26]
    »

    @mishu:

    Sunt fericiti nemtii ca nu au acest nume de Dorel printre semenii lor!

    Stii ce e interesant ca la cati de-ai nostri emigreaza in Germania, astia nu accepta Dorei! ????

    Uite acum sunt la o cazare la mare si niste semeni au considerat ca se cuvine sa ia castroanele de lapte ale copiilor si sa le transforme in scrumiera! Romania!

    Sau Germania? Ma gandesc...

    Numai de bine! ????

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Dan&Ema, doinafil, elviramvio, mishu, Zoazore

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.056596040725708 sec
    ecranul dvs: 1 x 1