GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
In general nu imi place sa scriu despre locuri care au fost descrise in multe articole, totusi acum fac o exceptie pentru ca am cateva poze superbe si parca nimeni nu a fost iarna pe acolo asta desi acum era plin de lume :).
Nu voi repeta datele cunoscute despre lac, cine este interesat poate gasi multe articole inclusiv pe AFA (cel al lui Lucien fiind excelent).
Deoarece zapada a cam lipsit in timpul sejurului la Tusnad nu am fost zilnic la partie, asa cum ne propusesem, astfel ca am facut plimbari in natura. Oricum o excursie la Lacul Sfanta Ana era in plan mai ales ca printesa a vazut un reportaj despre lac si ne-a intrebat: “noi nu am fost acolo desi am fost la Tusnad? ”.
Prin urmare am hotarat sa mergem sa vedem frumusetile zonei. Intr-o zi foarte frumoasa de iarna, cu soare si 4-5 grade cu plus am plecat spre Lacul Sfanta Ana. Drumul a fost ok pana la Bixad, apoi urmeaza o zona mai proasta de drum intre Bixad si intersectia cu drumul spre Odorheiul Secuiesc (dar nu este un drum groznic), iar de la intersectie pana la lac drumul este bun.
Cu 2 km inainte de lac am vazut masini parcate, este un punct de belvedere la care am oprit si noi. Desi nu ninsese mult totusi peisajul era superb, se vedea pana departe in zare iar copacii erau acoperiti cu zapada. Am ramas 30 minute sa ne plimbam in zona, sa facem poze si sa ne tavalim putin in zapada.
Continuand drumul am ajuns la o zona cu 2 parcari, destul de goale la acea ora, cam 11 dimineata, care apoi s-au umplut pana la refuz. Parcarea destul de scumpa: 24 lei pentru 3 ore, nu se poate mai putin, iar apoi fiecare inceput de 30 minute se taxeaza cu 3 lei. De fapt parcarea nu era amenajata, cel putin cea in care am intrat eu fiind un tapsan cu bariera! Iarna nu se poate cobora cu masina pana la lac.
Coborarea se poate face per pedes sau cu saniuta. Daca inchiriezi sanie de la centrul de inchirieri ai un bonus: urcarea se face motorizat! Erau 3 jeepuri care aveau atasate o instalatie si trageau cate 12 sanii la urcare, distractia maxima era de fapt la urcare asa cum am vazut ulterior. Noi am coborat pe jos pentru ca era coada mare la inchirieri si nici nu am stiut cat de departe este lacul, din parcare sunt 1300m pana la lac conform bornelor de pe marginea drumului. Plimbarea a fost foarte placuta la coborare, putin obositoare la urcare. Jos am gasit un lac inghetat bocna pe care chiar erau curajosi patinand. Am calcat si noi pe lac, totusi nu ne-am indepartat mult de mal, ne-am plimbat pe malul lacului, am vazut capela Sfanta Ana.
Desi printesa era foarte ingrijorata ca am putea da nas in bot cu ursul nu am avut parte de o astfel de intalnire, care totusi nu poate fi exclusa in zona. Dovada este existenta panourilor care spun in romana si engleza ca un urs care primeste macare de la turisti este de fapt un urs mort.
Cand am ajuns sus am avut o mica surpriza, o coada imensa la plata parcarii! De fapt exista o singura casierita pentru parcare si saniute, este si un aparat pentru plata parcari dar nu functiona. La sanii dupa ce stateai la coada sa platesti mai stateai la o coada sa ridici sania deoarece nu sunt decat 100 de sanii.
A fost o excursie superba, am admirat peisaje minunate, am facut miscare in aer liber. Cine ajunge in zona nu ar trebui sa rateze o vizita pana la Lacul Sfanta Ana.
Trimis de nrs † in 02.02.20 17:23:34
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BALVANYOS.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nrs †); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@nrs: Superbe peisaje, de vis, așa cum bine spui! Cât este de frumoasă natura și Lacul Sf. Ana pe care l-ai vizitat iarna!
Am fost acolo doar vara, când malurile erau pline de cei ce făceau plajă, ..., și cât este de frumos și iarna! Verde crud vara și alb imaculat iarna! Prințesei i-au rămas amintiri de neuitat!
Mulțumesc pentru aducere aminte!
cum am zis m-a mirat faptul ca nimeni nu a scris cum este iarna
@nrs: Frumoasa excursie, peisaje de vis intradevar. Felicitari, votat cu mare drag.
avem peisaje magnifice, din pacate avem si doua impedimente in a le vizita: drumurile si mai nou covid19
Minunate pozele. Multumim ca le-ati postat. Transmit multa energie tuturor.
... un amanunt: drumul e spre Targu Secuiesc (Odorheiu este in partea opusa, spre Tg Mures)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2023 Lacul Sfânta Ana - singurul lac vulcanic din România — scris în 16.07.23 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Mar.2021 Peisaje argintii la început de primăvară — scris în 14.04.21 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Fuga la lac și plimbarea la pas... pe lac. — scris în 28.11.20 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Locatie unica, merita vizitata cu fiecare ocazie — scris în 16.12.20 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2018 Călător prin țara mea. Merită să vezi: Lacul Sfânta Ana — scris în 05.06.18 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Un loc minunat / Un peisaj de vis — scris în 17.08.17 de SirAndrei din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2016 Lacul Sf. Ana, lac vulcanic. Nu, când am ajuns eu acolo, era lac glaciar! — scris în 18.11.16 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ