ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.04.2011
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.03.08
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
APR-2011
DURATA: 2 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Magura – un sat mai izolat, dar fermecator

Ilustrație video-muzicală
Gheorghe Zamfir-ppel de bucium
TIPĂREȘTE

In perioada 2-3 aprilie 2011, am fost invitati la aniversarea zilei de nastere a unei prietene. Si-a dorit sa o petreaca intr-un loc drag ei, acesta fiind satul Magura de langa Zarnesti. Am acceptat cu placere invitatia, mai ales ca nu fusesem in acest sat niciodata, mai ales datorita drumului. In zona mai vazusem ‘’prapastiile Zarnestilor’’, dar cei 2 km pana in sat au fost evitati.

Zis si facut, am plecat dimineata pe la 7.30 din Bucuresti si pe la 10.15-10.20 eram la ‘’fantana lui Botorog’’. Pentru cei care nu cunosc, drumul urmat a fost Ploiesti - Sinaia - Paraul Rece - Rasnov - Zarnesti, apoi la iesirea din Zarnesti catre cabana Gura Râului. O mare si placuta surpriza: asfaltarea in toamna 2010 a drumului dintre Predeal si Paraul Rece si mentinerea calitatii asfaltului si dupa trecerea iernii.

In Zarnesti indicatoarele cam lipsesc si cei care nu cunosc au sansa de a se rataci (daca nu intreaba localnicii). La cabana drumul asfaltat se termina brusc si incepe o portiune de circa 1-1,5 km destul de proasta, unde trebuie mers cu grija. Se ajunge la ‘’fantana’’, iar de aici, in dreapta incepe traseul catre cabana Curmatura (care arata jalnic), la stanga drumul urca catre satul Magura, iar inainte duce catre ‘’prapastiile zarnestilor’’, care sunt niste chei spectaculoase. Inainte de a merge catre Magura ne-am impartit in doua grupuri pentru a face miscare in aer liber. O parte a ales sa urce la cabana Curmatura, cealalta parte (si eu) am ales sa mergem prin chei.

Vremea cam innorata, dar placuta, fara vant si fara ploaie, ne-a ajutat sa parcurgem fara probleme circa 4 km (doar dus) de traseu prin aceste chei, pe care i-am facut in pas de voie, in circa o ora si jumatate, cu mici pauze pentru poze. Traseul este usor accesibil tuturor categoriilor de turisti si este spectaculos. Mai multe trasee de escalada sunt amenajate pe stancile impresionante. Desi ne aflam in rezervatia naturala Piatra Craiului - click aici - am vazut (si fotografiat) un camion plin cu lemne taiate din rezervatie!!! Cateva panouri informeaza despre atractiile rezervatiei si sunt oferite si cateva amanunte despre caracteristicile geologice ale muntilor Piatra Craiului. Aproape de capatul cheilor sunt indicatoare catre doua din traseele zonei. Plimbarea este relaxanta si puteti respira un aer foarte curat, daca nu trece vreun camion cu lemne.

La intoarcere am luat masinile si am urcat catre satul Magura pe un drum bine nivelat, intr-o stare muuuult mai buna decat in anii trecuti. Din punct de vedere administartiv satul apartine de comuna Moeciu. Magura este un sat destul de izolat cu case rasfirate pe dealurile si pasunile din zona. Se afla la circa 1000m altitudine si este flancat de masivul Piatra Craiului intr-o parte si de Bucegi in cealalta parte. Peisajul este deosebit si este minunat sa stai sa admiri crestele inzapezite ale muntilor (si vremea trebuie sa fie de acord cu acest lucru). Drumul se poate continua si catre satul Pestera si apoi catre Moeciu - drum recomandat doar doritorilor de adrenalina si posesori de masini 4x4 (ambele conditii trebuie indeplinite simultan).

Este foarte multa liniste in acest sat, la tot pasul puteti auzi ciripituri si triluri de pasarele. Aici puteti uita de grijile zilnice, mai ales ca nu prea este semnal la telefon. Cu siguranta, mai la vara, decorul este mult mai frumos, dupa ce natura se ‘’trezeste la viata’’ in intregime. Pe langa traseul prin chei sau urcusul la cabana Curmatura, puteti pleca din sat intr-o plimbare usoara de circa 45 de minute, catre manastirea Pestera.

Pentru un week-end este o destinatie buna pentru relaxare, odihna si o portie sanatoasa de aer curat.


[fb]
---
Trimis de BOGDAN DSN in 09.04.11 10:17:03
Validat / Publicat: 09.04.11 11:01:25
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ZĂRNEȘTI.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 11270 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (BOGDAN DSN); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Intrarea in ''prapastiile Zarnestilor''
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20450 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

Admin
[09.04.11 11:02:15]
»

Mutat la rubrica "Zarnesti si imprejurimi" (deja existenta pe site); sters rubrica dublura introdusa de autor

webmaster13
[10.04.11 10:34:12]
»

am atasat melodia de mai sus, este propunerea muzicala pentru aceste impresii!

mirmicu
[10.04.11 21:35:22]
»

Multumim pentru descrierea amanuntita.

Intradevar este o zona foarte frumoasa, se vede din fotografii. Niciodata nu am ajuns in Magura cu toate ca am fost de multe ori in Moeciu. Data viitoare nu vom ezita sa trecem si pe acolo.

Cazarea in zona este ok?

BOGDAN DSNAUTOR REVIEW
[11.04.11 09:42:44]
»

webmaster13 - multumesc pentru melodie... se incadreaza in ambient.

mirmicu - cazarea se face la cateva pensiuni... unele sunt ok, altele cu conditii mai putin bune (curate, dar cu baie pe hol, camere mai mici)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
BOGDAN DSN, mirmicu
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Zărnești și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055817842483521 sec
    ecranul dvs: 1 x 1