ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.06.2024
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.03.08
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
MAY-2023
DURATA: 1 zile
Prieteni

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Muntii Macin – traseu varful Tutuiatu

TIPĂREȘTE URM de aici

Cel de-al doilea traseu parcurs în munții Măcin a fost cel care duce spre vârful Țuțuiatu. Este cel mai mare vârf din acești munți - atinge o înălțime de 467 m. Ca și pe traseul Culmea Pricopanului și aici vom beneficia de panorame spectaculoase, potecă prin pădure și mult aer curat. Deși traseul începe în centrul satului Greci vă recomand să mai mergeți cu mașina încă 3 km. Lăsați mașina în apropierea punctului de pornire pe traseu, situat la marginea satului Greci, de lângă Măcin.

De aici traseul, marcat cu triunghi albastru, urcă ușor. După circa 45 minute se ajunge la o stâncă masivă. La această bifurcație, ambele indicatoare ne arată drumul spre vârf. Luați-o la dreapta pe un drum mai spectaculos cu multe priveliști frumoase. De sus veți reveni în acest punct pe celălalt traseu care se parcurge în mare parte prin pădure. După ce am făcut dreapta am văzut o turmă de capre, iar un câine s-a alăturat grupului nostru.

Vârful Țuțuiatu

Traseul continuă să urce și ne oferă peisaje frumoase spre câmpiile din Dobrogea. Printre pietrele de pe drum veți putea vedea mici șopârle specifice zonei. În ultima parte, poteca intră în pădure și vom ajunge la baza a 2 vârfuri. Un fapt interesant aflat de la un localnic – vârful Țuțuiatu nu este cel pe care scrie cu vopsea (cel din stânga), ci cel din dreapta sa, care este mai înalt. Dar s-a ales această variantă pentru că peisajul oferit de vârful din stânga potecii este mai atrăgător 🙂. Toată lumea își face poze la stâncile pe care scrie (eronat) vârful Țuțuiatu.

După un popas de circa vreo oră pentru poze, odihnă și masă am început coborârea pe celălalt traseu. Se merge mult prin pădure, umbra fiind binevenită dacă este soare și cald. Atenție la semnul triunghi albastru - la un moment dat veți face stânga și veți părăsi poteca largă din pădure. Apoi se va coborî, uneori mai accentuat, dar nimic dificil.

Țestoase de Dobrogea

Ajungem din nou la acea stâncă masivă unde am făcut dreapta la urcare și ne continuăm traseul în coborâre. Pe partea dreaptă a drumului, printre tufe și pietre veți putea vedea celebrele țestoase de Dobrogea. Acestea stau la soare în apropierea cuiburilor ascunse printre tufe spinoase. Nu le speriați și nu le îndepărtați de cuiburi – doar admirați-le și fotografiați-le.

Durata totală a traseului a fost de circa 6 ore și jumătate, dar au fost numeroase pauze pentru hidratare, fotografii și masă. Luați-vă suficientă apă cu voi și să aveți încălțăminte adecvată. Nu trebuie să lipsească o pălărie de soare și eventual cremă de protecție. Alte detalii despre trasee - parcmacin.ro


[fb]
---
Trimis de BOGDAN DSN in 12.06.24 21:28:09
Validat / Publicat: 12.06.24 22:00:46
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în #EXCURSII şi CĂLĂTORII.

VIZUALIZĂRI: 410 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (BOGDAN DSN); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Peisajul este spectaculos
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 23150 PMA (din 24 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Munții Măcinului:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.045923233032227 sec
    ecranul dvs: 1 x 1