ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.04.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Vâlcea
ÎNSCRIS: 28.06.12
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
APR-2016
DURATA: 1 zile
prieteni
5 AD. + 2 COPII -- v: 7 si 5

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Lacul Balota - Vaideeni

TIPĂREȘTE

Ca de obicei în ultimii ani, la începutul primăverii facem o excursie la munte, aşa că in weekendul trecut ne-am îndreptat maşinile şi mai apoi paşii spre Lacul Balota din Munţii Căpăţânii.

Am pornit pe traseul Rămnicu Vâlcea – Horezu din Horezu am lut-o spre Văideeni. Până la Văideeieni drumul este asfaltat. De la ieşirea din Văideeni drumul este forestier, destul de bun, se poate merge cu orice tip de maşină. Din Văideeni până la lacul Balota distanţa este de aproximativ 10 kilometri. Drumul merge şerpuit pe marginea râului Luncavăţ. Ultimi 5 kilometri sunt de poveste cu peisaje superbe, cu văi a căror adâncime îţi taie respiraţia, cu serpentine în urcare. Jos în vale sunt cheile Luncavăţului. Pe aceşti ultimi kilometri am văzut ca se lucrează la drum, se fac îndiguiri, pe partea cu prăpastia s-au pus si parapeţi din beton. După aceste peisaje apare şi lacul Balota, iar lângă el cabana forestieră Balota. Coordonatele GPS ale lacului sunt : N 45.279923 şi E 23.887599.

Lacul Balota nu este mare şi nici prea adânc (cel puţin aşa se vede de pe margine), fundul lacului se vede prin cristalinul apei. Lacul se află la o altitudine de 1200 metri, şi stă ascuns in mijlocul Munţilor Căpăţânii. De acest lac se leagă mai multe legende, una dintre ele ar fi că pe fundul lacului ar fi o stână de oi. O altă legendă are legătură cu haiducii din zonă. Pe marginea lacului există un indicator care ne spune că la 2 ore de lac se află stâncile numite “Tribunalul Haiducilor”. La aceste stânci haiducii îşi aduceau prada şi tot aici săteni îşi aduceau agoniseala când satul era invadat. Legenda spune că haiducii ş-ar fi ascuns o parte din agoniseală pe fundul acestui lac, iar acestă avere nu a fost găsită nici până astăzi.

Lângă lac se află o cabană care aparţine de Ocolul Silvic. La acestă cabană am fost cazati prin 2010. Chiar dacă cabana se află în mijlocul munţilor, oferă condiţii decente de cazare. Cabana are la parter o bucătărie, o baie şi cred (nu sunt sigur) şi un dormitor. La primul etaj sunt 3 dormitoare iar sus la mansarda o sala mare unde se cei de la Ocolul Silvic ţin şedinţe. În dormitoare mobilierul era nou, era câte un pat matrimonial, lenjeria de pat era curata. Apa pentru toaleta venea printr-un sistem făcut de proprietari, undeva la 100 de metri in amonte pe au săpat o groapă care se alimentează cu apă din râul Luncavăţ, iar din acestă groapă prin tuburi de PVC până la cabană, unde poate fi folosita la toaletă şi în bucătărie la spălatul vaselor. În curtea mare a locaţiei se află un foișor unde se poate servi masa.

Pentru cei care doresc să se bucure de peisajele zonei şi în acelaşi timp să facă mişcare, poate continua drumul (doar pe jos s-au cu ATV-uri) până la vârful Nedeia (2130 metri) cel mai înalt vârf din Munţii Căpăţânii. Pe indicatorul care ne îndrumă spre acest vârf scrie că traseul durează 5 ore (mers pe jos) aşa că dacă doriţi să ajungeţi până pe vârful Nedeia vă trebuie la dispoziţie o zi întreagă iar recomandarea este să mergeţi doar vara.

După ce am petrecut mai bine de o ora pe malul lacului bucurându-ne de privelişte, am încercat să ajungem pe un alt vârf din Munţii Căpăţânii – Vârful lui Roman (1789 metri). Locul unde eram noi este mai îndepărtat de acest vârf şi după vreo 2-3 ore de mers pe jos am renunţat şi ne-am întors la maşini ca să nu ne prindă noaptea prin munţi. Pe Vârful lui Roman am fost anul trecut cu maşina dar pe un alt traseu pe care se poate urca cu maşina până aproape de vârf. Aici se află şi Mânăstirea Alina Maria pe care am vizitat-o atunci.

Pentru că duminică este Pastele vă doresc tuturor Un Paste Fericit!


[fb]
---
Trimis de zlatna in 25.04.16 07:26:38
Validat / Publicat: 25.04.16 09:34:05

VIZUALIZĂRI: 9158 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Lacul Balota vedere generala
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 67900 PMA (din 55 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

mishu
[25.04.16 11:34:49]
»

Uraaaa! superbonus. Il meriti din plin, asa de frumos este totul. Descriere frumoasa si poze si mai frumoase. Poza 1 am simtit ca ma lasa fara suflare. Felicitari, votat cu mare placer.

zlatnaAUTOR REVIEW
[25.04.16 11:43:07]
»

@mishu - Vă mulţumesc frumos pentru aprecieri. Mai am 13 poze care aşteaptă validarea, unele din ele sunt foarte frumoase.

mishu
[25.04.16 13:02:44]
»

@zlatna - Gata, le-am vazut, sunt intr-adevar minunate. Felicitari fotografului.

liviu49
[25.04.16 14:49:02]
»

@zlatna - Chiar nu mai am cuvinte! Cand am citit alerta cu articolul despre Balota, m-am gandit ca este vorba despre statiunea Balota din judetul Mehedinti, la circa 30 de kilometri de Tr. Severin. Cum nu mai fusesem din 1970 prin localitate eram curios daca mai recunosc ceva. Cand am inceput sa citesc si am vazut Horezu, Vaideeni am zis : hopa, pe aici nu am mai fost! Si nu-mi pare rau de ce-am citit. Cand am vazut si pozele, am ramas in pana de cuvinte. Citisem saptamana trecuta un articol cu un lac din Austria, vazusem pozele de acolo, iar acum descopeream ca si la noi exista un lac in mijlocul muntilor, inconjurat de paduri si banuiesc de multa liniste. Probabil ca judetul Valcea trebuia sa ne mai ofere o surpriza frumoasa si iata ca nu se dezminte ca judetul cu cel mai mare potential turistic. Va invidiez ca locuiti intr-o asemenea zona!

Va doresc numai bine, calatorii placute si sa ne descrieti cat mai multe frumuseti din Valcea!

zlatnaAUTOR REVIEW
[25.04.16 16:00:22]
»

@liviu49 - Ma bucur ca am reusit sa va suprind cu acest articol chiar si pe dumneavoastra care ati colindat tara asta in lung si lat.

liviu49
[25.04.16 16:13:27]
»

@zlatna - Nu am ce face si trebuie sa recunosc ca pe, langa partile negative, mai am si lipsuri. Dar nu pot sa nu ma bucur atunci cand vad oameni tineri care iubesc si respecta natura in general, muntele in special. Pana acum 20 de ani cunosteam pe cineva, un fost coleg de serviciu, despre care stiam ca batuse muntii cu mult mai mult decat mine. Avea in birou o harta pe care marca cu marker-ul muntii pe care ii strabatuse, evident numai la pas. Si harta era marcata, mai in fiecare saptamana, cu linii negre, noi. Daca ar avea vreodata cheful sa descrie tot ce a vazut, pe unde a calatorit, ar putea tipari o carte cu fiecare masiv muntos. Si acum regret ca nu l-am insotit decat intr-o singura drumetie in Bucegi, desi ma invita de fiecare data sa-l insotesc. Dar acum regretele mele sunt tardive. Oricum astept de la dvs. si de la alti colegi iubitori adevarati de natura, noi articole care sa-mi trezeasca amintiri, sau melancolii ca nu am ajuns si eu pe-acolo.

Pana atunci numai bine, calatorii placute si cat mai multe articole!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
dorumanda
[25.07.17 15:30:12]
»

@zlatna: Buna ziua,

Superba zona si foarte frumoasa relatatrea.

Imi puteti spune va rog daca pe drumul forestier sunt locuri de campat?

Multumesc anticipat.

zlatnaAUTOR REVIEW
[25.07.17 15:57:32]
»

@dorumanda: Mulțumesc pentru aprecieri.

Din păcate nu sunt locuri de campat, pe marginea drumului forestier, în anumite locuri acesta este foarte abrupt.

Dar puteți campa lângă lac, este loc suficient.

Zona este foarte frumoasă, iar dacă aveți timp puteți vizita împrejurimile la pas.

Vă puteți caza și la cabana pădurarilor dar acolo cu rezervare.

Toate cele bune și drum bun.

dorumanda
[25.07.17 16:25:31]
»

@zlatna: Multumesc pentru raspunsul prompt.

Pana la urma o sa mergem pana la lac, chiar pare ceea ce ne dorim. Imi este un pic teama de drumul forestier, dar sper sa fie ok.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
dorumanda, liviu49, mishu, zlatna
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Horezu și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.05803394317627 sec
    ecranul dvs: 1 x 1