GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Încă mai ține vara se pare, și astăzi vă invit într-un loc de bălăceală în apropierea Sibiului. Corabia piraților s-a deschis în această vară în Avrig și implicit o zonă turistică renumită. În următoarele voi prezenta ce oferă și mai ales cum oferă această unitate turistică.
Unde se află
Locul se află la cca 27 km de Sibiu dar mai aproape de cele cunoscute de voi adică munții Făgăraș cu tot ce oferă, grădina și palatul Brukenthal, casa întoarsă din valea Avrigului, castelul de lut și altele asemenea.
Adresa exactă este strada Gării nr. 6 Avrig 555200 pagina pe FB.
Încă un indiciu pentru acces, locul se află față în față cu intrarea secundarea de la grădina și palatul Brukenthal din Avrig.
Despre Corabia piraților
Locul s-a dorit să fie atât relaxare cât și distracție. Așa cum am observat s-a și reușit. Am estimat personal că toată suprafața unității ar măsura așa vreo 6-7 mii mp, este doar o estimare personală în caz că am greșit. Pe acest domeniu se află un hotel amenajat într-o clădire istorică de peste 100 de ani. Hotelul s-a reamenajat complet asta înseamnă, ferestre, uși, interior, totul.
La loc de cinste se află o corabie de pirați stilizată, se vede atât din stradă cât și dinspre piscine. Pe puntea corabiei au loc petreceri cu DJ iar pe sub punte oare ce să fie? Club de noapte, clar.
Piscina principală are cca 30x30 m (din nou estimare personală) adâncime de la 1.2-1.8m. Am estimat cca 28 grC apa. Piscina secundară una mică rotundă este mai mult pentru lenevire, există diuze de hidromasaj și o fântână arteziană în formă de ciupearcă în mijloc. Acesta ar avea 32gr C.
În afară de piscine mai găsim o minipiscină tip jacuzzi cca 2x2 m, încap ori 3 adulți culcat sau 6 șezând. Programul de jacuzzi își pornește fie clientul fie un angajat cu ajutorul panoului de control aflat pe marginea jacuzziului. În jacuzzi are cca 36-38grC. Dușuri se află în 3 zone din care 2 zone sînt vizibile și o zonă închisă.
Apa este încălzită cu ajutorul unor pompe de căldură, am văzut hmm 26 KW cam multișor și trei bucăți. Cred că de acolo și un preț mai ridicat la ștrand.
Pavilionul destinat servirii unor băuturi sau mâncăruri se află în apropierea corabiei și este acoperit cu stuf. Oaspeții nu stau pe scaune ci pe niște leagăne. Dar există lângă foișor și destule mese și scaune/bănci normale. În spatele acestui foișor există toaletele, cabinele de schimb.
Zona de lenevire este generoasă. Zona este populată cu mobilier de lenevire de toate felurile modelele și având ân vedere când s-a deschis încă sînt noi. Am văzut paturi cu baldachine, șezlonguri, fotolii de lemn, plastic și metal. Pe alocuri sînt destule locuri umbrite fie cu baldachine, cu umbrele sau foișoare. Toate locurile sînt acoperite cu saltele sau perne.
Orar și prețuri
Orarul este suficient de generos cu cei care vor să se distreze în apă până târziu mai exact 10.00-23.00. Piscinele și toată zona sînt luminate feeric. Piscinele au niște lămpi subacvatice cu leduri care își schimbă culoarea.
Prețurile sînt un pic mai mari decât la un ștrand obișnut 50 lei costă biletul de adult, 25 lei plătește copilul dar doar până la 14 ani inclusiv. Există bilet redus de ex. persoane cu handicap, aceștia plătesc 25 lei.
Camera de hotel costă 400-450 lei/noapte, dar camerele sînt mari renovate se află într-o clădire istorică, vederea este spre piscine la toate camerele, au și balcon unele. Micul dejun nu este inclus în preț, dar se poate consuma la unitate contra cost. Parcarea se află atât pentru clienții hotelului cât și pentru vizitatorii piscinei în fața unității afară.
Mâncarea și băutura costă destul de mult nu am văzut nimic sub 10 lei, poate niște chipsuri. O mâncare simplă este cca 18-36 lei, o băutură, cocteil 12-40 lei, șampanie peste 100 lei. Nu voi detalia prea mult există meniuri care se pun la dispoziția clienților.
Vizita noastră
Locul nostru de weekend se află aproape de acest loc la cca 14 km. Dorind ceva diversitate într-o minivacanță după minivacanță ne-am deplasat până la Corabia Piraților și ne-a plăcut. Am stat și lenevit/făcut baie 5 ore. Foarte mulțumit venind înapoi am hotărât să vă povestesc despre locul pe care îl recomand cu drag.
Câteva minusuri
Pentru că nu există perfecțiune nicăieri în lumea asta hai să le luăm și cele negative. În primul rând prețul este un pic mai mărișor, atât la intrare cât și la cazare+mâncare. Apa nu este cea mai limpede există insecte la suprafață iar pe fund am zărit nisip, cu proveniența o anumită zonă de șezlonguri care a vrut să imite o faleză de litoral. La toaletă pardoseala este placată cu o gresie extrem de alunecoasă. Nu înțeleg de ce dr. nu s-a ales un model antiderapant. Există panoul galben care ne atenționează dar cu panou cu tot poate să cadă atât tineretul cât și cei mai în vârstă, este extrem de alunecos...
Conform regulament nu este voie cu mâncare/lichide proprii nici măcar o banală apă să zicem să iei de ex un medicament. Acuma nu zic că nu s-ar fi putut bea/mânca ceva din traistă, dar mie îmi place să respect regulamentele în vigoare. La capitolul acesta mi-am adus din nou aminte de anumite ștranduri din Australia unde intram gratuit și puteam să și consum alimentele mele ba chiar să și fac un grătar în locurile special amenajate acolo.
Concluzii
Cu toate plusurile și minusurile enumerate de mine recomand locul deoarece am descoperit un loc foarte fain, ceva diferit față de un ștrand obișnuit.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Corabia piraților a fost amplasată într-un loc cu multă verdeață de fapt parcul de secole al baronului Brukenthal. Din piscină poți observa arborii seculari din acest parc.
Zona Avrigului însă oferă mult mai multe, începând de la munții Făgăraș și până la atracțiile zonei cum ar fi biserici fortificate sau alte atracții.
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
Corabia piraților a fost concepută pentru a satisface dorințele atît persoanelor care doresc relaxare cât și persoanelor care doresc distracție. Bănuiesc că serile sînt mult mai incendiare decât ziua în care am fost cu câțiva clienți poate, o zi de lucru de fapt nu un weekend.
Trimis de AZE in 01.09.23 21:05:30
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AVRIG.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@AZE :Când am văzut titlul, mi-a părut rău că nu l-ai scris cu două săptămâni înainte pentru că cei mici, adică copiii mei cu copiii lor au fost anul ăsta conforn sloganulului ˝să ne cunoaştem patria˝şi au înoptat o seară la Brukenthal. Când am citit preţurile, niciunul nefiind sub 14 ani, am zis că n-au pierdut nimic, dimpotrivă au câştigat nişte bani pe care nu i-au cheltuit
@Michi: Sarut mana
Da, sint preturi de fite acolo.
In zona Avrigului sint inca cel putin 2 locuri de scaldat care costa in jur de 30 lei/adult. Ar fi complexul Ellatis aproape de DN Sibiu-Brasov si mai sus pe valea Avrigului complexul Brandusa. Ar mai fi dar eu de astea stiu si m-am scaldat anii trecuti in ambele locuri.
Ar mai fi un strand in localitatea Talmaciu si in Vestem ,acesta din urma mai sproape de Sibiu.
@AZE: ciudat cum rezista astfel de afaceri marca K...s, la cita aglomearatie e pe acolo.
Mai e un pic si scapam de ' ' presedinte/fondator al ''Fundatiei'', poate se face un pic de '' lumINA'' si prin Avrig + imprejurimi!
@Nasshu: Bună și mulțumesc pentru ecou. Acuma nu prea am înțeles ecoul (sau am înțeles dar nu doresc să dezbat problema????) Noi aici pe AFA nu prea discutăm (sau discutăm dar mai așa off topic) despre politică, ci mai mult despre chestii turistice de genul cum este, cât costă, cum a fost cum ne-am simțit, cum ne-am distrat, ce probleme am găsit referitor strict la confortul vizitatorului, și așa mai departe.
În principiu când mă duc undeva să mă recreez mă interesează să mă simt bine, atracția respectivă să fie cât de cât pentru buzunarul românului obișnuit. Cred că este ultimul lucru să știu și să aflu cine este patronul ce șpăgi s-au plătit pentru a deschide, etc, etc. În moment ce mă simt bine acolo chiar nu mă interesează. Scuze dar în acest moment eu așa gândesc să-mi fie mie bine ca turist/vizitator...
Dacă știți de vreo problemă și nu știm noi scrieți vă rog un articol off topic, așa aflăm și noi și să nu mai mergem data viitoare pe acolo????
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jan.2024 În vizită la Wili — scris în 03.01.24 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Nov.2023 Dimineața, la Avrig — scris în 17.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2023 Prin Parcurile tematice de lângă Avrig — scris în 14.11.23 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 Ferma de cerbi și ciute - zona Avrig — scris în 05.05.23 de EllaMiha din MIOVENI [AG] - RECOMANDĂ
- Oct.2022 La Avrig, pe urmele lui Samuel von Brukenthal — scris în 19.02.23 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2022 La pas prin Avrig — scris în 09.02.23 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2022 Echitație la Complexul Turistic Brândușa — scris în 29.10.22 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ