GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Kempinski Ishtar - Un hotel asa cum toate ar trebui sa fie!
Cazarea la Kempinski Ishtar a fost ultima din periplul nostru prin Iordania, care a inclus Amman si Petra. Din lipsa timpului, nu am putut face inca o „escala” de 2 zile in desertul Wadi Rum pentru a „bifa” toate marile atractii ale Iordaniei, dar cred ca a fost suficient.
In plus, sejurul la Marea Moarta a marcat ceva la care nu ma asteptam: am stat la hotelul cu cele mai bune servicii pe care le-am intalnit vreodata.
Am ajuns la Marea Moarta de la Petra cu un transfer privat, in aproximativ 2.5 ore, trecand prin niste locuri absolut fantastice. Soseaua situata cam la 50 km de Petra, care coboara spre Marea Moarta trece prin niste defilee frumoase, avand asa, un pic din Transfagarasan. Recomand drumul cu masina de la Petra. A fost superb. De altfel puteti ajunge in zona resorturilor de la Marea Moarta si de la aeroportul Amman cam intr-o ora.
Revenind la hotel, este situat pe malul marii, la o altitudine de vreo -600m, alaturi de alte inca vreo 4-5 hoteluri, printre care un Marriott, un Hilton, un Ramada si inca vreo cateva mai slabute, grupate, unul langa altul. Cu toate acestea, fiecare dintre ele au un teritoriul generos, in genul resorturilor turcesti, deci nu e vorba de inghesuiala.
Inca de cand ne-am apropiat de poarta de intare in resort am stiut ca va fi o experienta deosebita. La poarte principala se face un control strict al documentelor soferului si a masinii cu care intrati. Strict inseamna ca l-au coborat pe sofer din masina si i-au dat chiar cu markeri antiexploziv pe maini, pe volan pe portiere, cum numai la aeroporturi am intalnit. Seful pazei si-a cerut scuze pentru aceste proceduri, ne-a salutat si ne-a multumit pentru rabdare asigurandu-ne ca „totul e pentru siguranta unor oaspeti deosebiti”. Intr-adevar peste tot in Iordania masurile de securitate legate de turism mi s-au parut foarte stricte, dar iti creau un un sentiment complet de siguranta.
La coborarea din masina am fost asteptati de 2-3 angajati ai hotelului imbracati „la 4 ace”, un bell boy ne-a luat bagajele, fiind apoi condusi personal de o persoana pana la receptie. Aici am primit un upgrade fata de camera platita, primind (pentru a doua oara pe timpul sejurului din Iordania, prima data intamplandu-se in Amman) un apartament pe care nici nu stiu cum sa il calific... cred ca cuvintele sunt prea putine.
Am fost, din nou, dupa formalitati, condusi personal de o domnisoara la camera, unde ne asteptau bagajele. Apartamentul era la parter, in nivelul intermediar (intreg hotelul este construit pe nivele, scari) langa piscina cu o terasa exterioara care dadea catre o curte cu iarba tunsa perfect, iar la marginea ei... priveliste directa catre Marea Moarta. Am multumit pentru amabilitate si am explorat un pic apartamentul, in care, sincer, te puteai pierde. Totul stralucea de curatenie, eleganta si multa lumina. Minibarul era gratuit, insa nu a fost inlocuit pe parcursul sederii. Baia (de fapt erau cam 2 bai) dotatat cu tot ce iti trebuie, cada, dus, 2 chiuvete, obiecte sanitare Villeroy Boch, sampoane si geluri de dus nenumarate (marca lor proprie, cu minerale de la Marea Moarta), 2 tipuri de halate, unul mai gros, unul mai subtire etc. Camera era curatata si aranjata de 2 ori pe zi, iar seara ne pregateau patul, ne puneau flori proaspete si... chiar ne asezau papucii de camera langa pat, ca sa ne bagam picioarele mai usor... :) Atentia la detalii a fost fantastica.
Piscinele. Sunt multe rau, unele langa camera noastra, unele numai pentru copii si una numai pentru adulti. Aici am stat in majoritatea timpului. Era construita in forma de trunchi de con, nu am mai intalnit asa ceva, incalzita si tip infinity, cu priveliste catre Marea Moarta si catre Israel. Serviciile de la piscina, din nou, ieseau in evidenta: cum ajungeai in zona, te prelua un baiat, iti prezenta ce sezlonguri sunt libere, iar dupa ce le alegeai, iti deschidea umbrela, iti punea prosopul pe sezlong si chiar... mda... iti aducea o perna facuta din prosop si ti-o punea sub cap ca sa stai mai confortabil. Apoi iti aducea cate o sticla de apa minerala, gratis, iar ulterior puteai cere cate vrei, pe care le primeai tot gratuit. La o ora, vene si iti stergea ochelarii de soare (daca nu te opuneai :) . Daca plecai din zona piscinei, acelasi baiat (de fapt cred ca erau vreo 5 la o piscina cu 20-25 de sezlonguri) iti lua prosopul si elibera sezlongul pe care il oferea urmatorului sosit. Nu exista prosteala aceea cu rezervatul sezlongului cu noaptea in cap sau asa ceva. Aici am intalnit cea moi frumoasa expresie a ideii de nerezervare a sezlongului, dar e drept, iti trebuie personal (mult si pregatit) care sa poate faca asa ceva. Pe timpul cat stateai la piscina primeai periodic fructe, iaurt, mici bauturi, din nou gratuit. Barul de langa piscina era bine aprovizionat, trebuia numai sa te uiti catre el stand pe sezlong si venea imediat un chelner cu meniu. DAR, e si un revers al serviciilor acestea exceptionale: preturile. Observasem deja ca in Iordania sunt preturi mari, ei bine, la Kempinski Ishtar au depasit orice inchipuire. Scumpa rau orice bautura, mai ales cele alcoolice, greu te putei atinge de ceva.
Restaurantele. Am avut micul dejun inclus. Nu insist asupra calitatii si cantitatii mancarii, insa tin sa va spun ca erau cateva statii de omlete gatite live, de clatite, freshuri, iar despre bucate efectiv nu pot sa spun decat ca sunt la nivel de master chef. Si aceasta, dimineata. Ce era de remarcat: cand ajungeai la restaurantul unde se servea micul dejun (dar si cina) care era cel principal, tip bufet suedez, nu exista situatia sa te duci singur la masa, erai preluat de o hostess si condus la masa pe care o preferai, inauntru sau pe terasa. Cand de duceai sa iti alegi ceva de mancare la standurile expuse, nu te lasau sa tii tu farfuria in mana, venea repede un chelner, iti cerea farfuria si statea langa tine pana iti alegeai tu ce voiai, apoi ti-o ducea la masa. Pe timpul cinei, care am luat-o numai in stil bufet suedez, primeai apa minerala gratuit, restul se platea suplimentar. Pretul cinei era rezonabil, in jur de 170-180 echivalent lei, per persoana, oricum „scumput”, dar raportat la ce preturi erau in resort, ni s-a parut cea mai buna ”afacere”. Pentru genul a la carte, mai erau inca vreo 3 restaurante, dar nu le-am incercat. Cina noastra avea tot ceea ce ne-am putut dori, cam ca la un resort din Antalya, cu servicii top class. Chestii cu venitul bucatarului la masa ca sa te intrebe daca ti-a placut felul de mancare sau sa iti aduca absolut ceea voiai tu sa iti gateasca erau intalnite deseori pe parcursul cinei. Exista o tinuta obligatorie seara, fara slapi sau pantaloni scuri, maieuri sau alte chestii de-astea.
Plaja. Nu era mare, avea sezlonguri, cand ajungeai la ea, coborand multe trepte, erai din nou preluat de un beach boy, condus la sezlong, prosop, apa... ritualul se repeta ca la piscina. Ce era in plus aici: la iesirea din mare (o experienta super sa poti pluti stand in sezut) erai preluat de un angajat al hotelului care te conducea la un stand plin cu namol din mare. Daca doreai te ajuta chiar el sa te manjesti cu namolul respectiv, povestindu-ti ca ritualul opim este urmatorul: intrare in mare, baie 10 minute, iesit din mare, uns cu namol, lasat sa se ususce, intrat din nou in mare, stat 10-15 minute si curatat namolul, apoi iesit si dus cu apa dulce. Totul repetat de vreo 3 ori pe zi. Optim, timp de 7 zile. Iar rezultatul... il gasiti cautand pe internet beneficiile Marii Moarte. Sotiei i s-a parut ca efectual a fost wow legat de piele, mie, hm... nu stiu ce sa zic
Centrul SPA. Am facut un masaj in cuplu, sens in care am primit si acces o zi intreaga in centrul spa, care includea si o piscina exterioara superba. Altfel, se platea suplimentar. Bineinteles, cam mult. Masajele au fost extraordinare, insa ce ne-a placut in cebtrul spa a fost sistemul de piscine interioare incalzite cu tot feluri de trasee cu jeturi de apa si, mai ales, piscina interioara cu apa din Marea Moarta. Centrul SPA era destul de liber asa ca te puteai bucura de toate facilitatile lejer. Baia in piscina cu apa din Marea Moarta, incalzita, mi-a placut tare mult. Mai erau saune, jacuzziuri... etc. Eu nu am mai vazut asa ceva niciodata intr-un centru SPA. Despe curatenie, profesionalism sau alte chestiuni de-acestea nu are rost sa mai comentez. Impecabili.
Clientela: multi straini, dar si arabi, iordanieni, libanezi, foarte cosmopoliti, foarte educati. Nu am intanit decat o singura familie in care ea era imbracata din cap pana in picioare cu vesmintele acelea penibile pentru un sejur la plaja. Dar, era alegerea ei. In rest, nu ne-am simtit „agresati” chiar deloc vizual de expresii neplacute ale islamismului. Dimpotriva, am vazut femei localnice imbracate foarte similar cu ce vedem pe la Mamaia.
Vremea. La mijlocul lui martie vremea a fost perfecta pentru plaja, am facut baie in mare si am stat la piscine toata ziua, bronzandu-ne. Probabil ca perioada optima este martie-iunie si apoi octombrie-noiembrie.
In incheiere: Kempinski Ishtar a fost hotelul cu cele mai bine servicii pe care le-am experimentat pana acum, iar calitatea cazarii si a facilitatilor a fost de exceptie. Personalul, in majoritate straini, vorbeau o engleza impecabila, faceau orice ca sa te ajute si erau foarte, foarte politicosi. Ca sa exemplific cu ceva ce m-a ramas in minte, in prima zi nu stiam cum sa ajungem intr-o zona din resort, am intrebat un angajat care era in preajma si avea asupra sa niste dosare, hartii (era un manager probabil). Acesta nu numai ca ne-a explicat cum sa ajungem, dar nu ne-a lasat sa plecam fara a ne insoti personal la locul cautat. Recomand din toata inima sa mergeti aici cand ajungeti la Marea Moarta, pentru noi a setat un nou standard in domeniul hotelier. Cinste lor!!!
Trimis de rentea in 12.09.19 21:50:02
- A fost prima sa vizită/vacanță în ORIENTUL MIJLOCIU
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (rentea); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 31.71542800 N, 35.58613500 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Bună recomandarea
Mutat în rubrica "Kempinski Hotel Ishtar Dead Sea, Litoral M. MOARTĂ" (nou-creată pe sait)
--
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)felicitari! stiu ca pretul este foarte mare, dar totusi nu ni-l spui si noua?
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)