GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
În prima zi a circuitului nostru în Serbia, după un drum lung de 445 km, cu doar două opriri pentru vizite la obiective - Felix Romuliana și Canionul Rgotski Kamen - spre seară am ajuns la Hotel Jezero, cel mai mare și cel mai impresionant hotel din stațiunea Borsko Jezero.
Borsko Jezero - Lacul Bor - este un lac artificial situat în estul Serbiei, la 17 km de orașul industrial-minier Bor. Lacul a apărut din necesitatea asigurării apei pentru prelucrarea minereurilor. În anul 1959, prin construirea unui baraj, apele râurilor Valja Dzoni, Marec și o parte din Zlot s-au reunit în beneficiul companiei miniere, dar au și creat premizele apariției unei perle turistice într-un cadru natural de excepție, nu prea departe de oraș.
La poalele muntelui Crni Vrh (Piscul Negru), la o altitudine de 438 m, pe malurile lacului întins pe o suprafață de 30 ha, au apărut hoteluri, case de vacanță, un camping, precum și câteva baze sportive. Cele două plaje existente aici sunt foarte căutate vara când temperatura apei se ridică la 25° C. Imensul parc natural care înconjoară lacul este înțesat de poteci pentru promenadă, de terenuri de sport și de alte amenajări atractive.
Hotel Jezero 4* care ne-a găzduit în prima noapte a circuitului face parte dintr-un prestigios complex turistic, impresionant nu doar prin arhitectură, ci și prin interioarele moderne și serviciile oferite. Hotelul a câștigat mai multe distincții pe care, cu mândrie, le afișează la recepție: trei medalii de aur (pentru activități sportive și recreative, pentru gastronomie și pentru calitatea înaltă a serviciilor de cazare) și alte două medalii de aur (pentru design-ul interior și exterior și pentru calitatea serviciilor restaurantului cu specific local). De asemenea, în anul 2017, pentru serviciul de catering - bogat și de înaltă calitate - Hotel Jezero a primit o disticție la Târgul de la Novi Sad.
La acest hotel multipremiat am ajuns și noi. Era în jurul orei 20.00, așa încât ne-am putut da seama că ne aflăm în mijlocul naturii, în fața unui hotel frumos. La intrare ne-au întâmpinat simbolurile ținutului minier Bor - minerul echipat de lucru și vagonetul lui.
Lobby și recepție
Recepția se află într-un hol imens, lung cât tot parterul. În spațiul de relaxare din stânga, cu scaune confortabile și cu mese dotate cu scrumiere - locul fumătorilor - există un șemineu și câteva lucrări de artă. În partea dreaptă a holului, în separeuri mari, sunt alte spații de relaxare dotate cu fotolii și canapele, un mic magazin cu suvenituri pe care noi nu l-am prins deschis, precum și lifturile. Peste tot sunt tablouri și plante ornamentale.
Recepția este animată de mișcarea colorată a câtorva pești care înoată în acvariul instalat la vedere, chiar sub nivelul ghișeului. Distincțiile primite de hotel de-a lungul timpului - cele despre care am amintit - mândria locației, sunt aranjate la unul din capete, aproape de scara în spirală care duce la etaje. Alături de scară se află un alt lift străjuit de încă o statuie a simbolicului miner.
Repartizarea camerelor s-a făcut rapid, conform listelor, cardurile de acces în camere așteptându-ne deja pregătite. Hotel Jezero a fost singurul hotel din circuitul nostru în Serbia la care am primit brățări.
Un flyer găsit la recepție, cu datele de contact ale locației, informează că hotelul dispune de 121 spații de cazare (single, duble, triple, de familie), între care șase camere adaptate persoanelor cu nevoi speciale.
Dintre toate celelalte facilități ale hotelului - centru de fitness, SPA, piscină, salon de masaj, sală de banchete, săli de conferințe și seminarii, club de noapte, servicii auto, etc… - n-am fost interesați decât de internet care este gratuit și funcțional.
Camera
Pe lângă un pat matrimonial, camera care ne-a fost repartizată mai avea un pat pentru a treia persoană. Ambele erau proaspăt primenite. Două noptiere, un dulap (cu câteva umerașe și cu așternuturi de rezervă), un suport pentru bagaje, un cuier, un corp de mobilier (care susține televizorul și telefonul), un mic birou (deasupra căruia, în perete, este montată o oglindă), două taburete, o măsuță joasă, un minibar cu diverse băuturi… cam tot ceea ce este necesar într-o cameră de hotel. Mai există și o casetă de valori căreia, noi, turiști aflați în tranzit, nu i-am găsit utilitatea. Nu lipsesc aerul condiționat, caloriferul, prizele și întrerupătoarele.
La Hotel Jezero nu se fumează în cameră, ci numai pe balcon sau în spațiul special amenajat în lobby.
Apreciez că încăperea care ne-a găzduit o noapte la Hotel Jezero - Borsko Jezero este destul de spațioasă, confortabilă și dotată cu tot ceea ce este necesar. Mobilierul este însă puțin obosit, chiar jupuit pe ici pe colo, necesitând mici intervenții.
Baia
Baia este spațioasă și luminoasă. Capitonată cu gresie și faianță în tonuri deschise, baia, cu duș, ne aștepta cu două seturi de prosoape curate (mare și mediu), precum și cu unul pentru picioare, cu halate de baie la fel de albe și de curate, precum și cu șampon și gel de duș în recipiente mici.
Chiuvetă, policioare pentru cosmeticele personale, oglindă mare, toaletă igienizată, coș pentru gunoi și perie, suporturi pentru prosoape și pentru cosmetice (la duș și la chiuvetă), uscător de păr, priză electrică…
Balconul
Beneficiind de un amplasament atât de frumos, toate camerele hotelului au balcoane. Camera care ne-a fost repartizată are balconul înspre răsărit, adică înspre lac. Vă imaginați ce priveliște încântătoare am avut dimineața, la răsăritul soarelui? De fapt, surpriza a fost cu atât mai mare cu cât, seara, la sosire, în iureșul instalării și al căutării restaurantului, până la lăsarea întunericului nici nu apucaserăm să vedem lacul.
Balconul nu arată grozav, dar… este balcon, adică un loc în care poți respira aer curat și în care poți fuma nestingherit. Ca dotări nu se poate lăuda decât cu o măsuță și cu două scaune de lemn. Ar mai necesita niște lucrări de întreținere și reparații, pardoseala din gresie și mai ales tavanul coșcovit cerând imperios aceste intervenții.
Restaurantul
Am înțeles că Hotel Jezero - Borsko Jezero are două săli de servire a mesei, cu capacități diferite și cu multiple posibilități de aranjare a meselor în funcție de evenimentul găzduit și de numărul invitaților.
Pentru că pe parcursul zilei, la fiecare popas, ne-am ospătat cu sandwich-uri luate în număr mare de acasă (eram în prima zi a circuitului), seara nu am dorit să servim cina la restaurant. Am căutat și am găsit imediat terasa unde am comandat în afara unei mici tării pentru soțul meu (140 dinari), câte o bere (120 dinari/500 ml). Măsuțele din jur erau toate ocupate de tineri care fumau, beau bere și sucuri și chiar mâncau - colțunași, cartofi prăjiți, alune… Am comandat și noi o porție de cartofi prăjiți asta nu pentru că ne-ar fi fost foame, ci doar așa… pentru că ne plac prea mult cartofii prăjiți. Și-apoi merg atât de bine la o bere! Unde mai pui că nu era musai să fie serviți lângă un gril sau o salată. Porția comandată a sosit pe o farfurie mare, bine vârfuită cu cartofi prăjiți, proaspeți, calzi. Și nu ne-a costat decât 120 dinari, adică vreo 5 lei.
La final am achitat nota de plată - 500 dinari - cash.
Micul dejun (inclus în prețul cazării) a fost servit în restaurant, într-o încăpere foarte largă, cu mese rotunde, fiecare cu câte 8-10 scaune. În regim bufet, micul dejun a fost bogat: mezeluri și brânzeturi diverse sortimente, măsline, ouă (fierte, ochiuri, omletă), crenvurști și cârnăciori calzi, cereale, lapte și iaurturi, unt, gem, pâine, sucuri, ceai și cafea. Bun, suficient și sățios!
Concluzii
Atât dimineața devreme, înainte de micul dejun, cât și după servirea acestuia, până la momentul plecării, am făcut scurte plimbări prin parcul din jurul hotelului, în special pe malul lacului. Soarele strălucind în apa albăstrie, vegetația din jur, pontonul și clădirea circulară, cu multe geamuri, în care se află piscina, locurile de joacă pentru copii, băncuțele și mesele la umbră de copaci, precum și terenurile de sport - fotbal, handbal, baschet și tenis de camp - toate contribuie la întregirea imaginii hotelului.
Am rămas prea puțin la Hotel Jezero - Borsko Jezero, doar atât cât să remarcăm și să spunem și la alții că locația chiar merită vizitată. Desigur, nu totul este perfect! Fațada și holul cu recepția sunt fără de cusur, dar camerele, scările de acces la etaje, balcoanele și terasele, chiar unele amenajări exerioare cer un plus de atenție din partea administratorilor.
Lăsând în urmă Borsko Jezero și frumusețile din jurul lui, cu autocarul, am pornit întins spre alte frumuseți ale Serbiei. Prima dintre ele - Peștera Lazareva un monument al naturii.
Trimis de iulianic in 15.12.19 23:28:24
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SERBIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 44.08943160 N, 22.00480610 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2019 Hotel Jezero****, merita un sejur aici — scris în 16.08.19 de vulpe mihaela din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Cazare la hotel Jezero Bor — scris în 12.08.19 de Ostroveanu din DROBETA-TURNU SEVERIN