GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Un 'Ibis Budget' standard - intr-un cartier colorat
11-14 Octombrie 2013
Caracterizarea care si-o fac pe booking:
Situat în partea de nord a Parisului, lângă bulevardul Périphérique, Ibis Budget Paris Porte De Montmartre se află la doar 10 minute de mers pe jos de staţia de metrou Porte de Saint-Ouen.
Amenajate modern, în culori pastelate, camerele hotelului Ibis Budget Paris Porte De Montmartre sunt dotate cu TV LCD. De asemenea, fiecare are baie privată cu duş şi toaletă separată.
Hotelul serveşte micul dejun în fiecare dimineaţă în sala de mic dejun modernă. Facilităţile suplimentare includ automate la recepţia cu program nonstop, depozit de bagaje şi acces la internet Wi-Fi în zonele publice.
Legăturile locale de transport ajung direct în centrul Parisului, unde puteţi vizita obiective precum Avenue Champs Elysées şi Hôtel des Invalides. Parcarea publică a hotelului este disponibilă la un cost suplimentar.
Camerele Hotelului: 464, Lanţ hotelier: ibis Budget.
La o discutie despre un hotel din Japonia (vezi impresii), @abancor a mentionat un lant hotelier din Europa, numit ETAP, care ofera camere pentru bugete reduse. Ideea era ca are multe caracteristici comune cu hotelurile business japoneze.
Nu am stat niciodata la un hotel Etap si eram curios cum sunt. Pot spune ca in ceea ce priveste spatiul stau mult mai bine decat hotelurile business japoneze; dar intr-adevar au multe caracteristici comune.
Lantul ETAP este detinut de ACCOR (en.wikipedia.org/wiki/Accor), un grup hotelier francez cu vreo 3500 de hoteluri in toata lumea. Cu ceva timp in urma, au schimbat numele hotelurilor ETAP in ibis Budget.
Pe pagina de la wikipedia a Accor, se face o clasificare destul de buna a hotelurilor detinunte de acet grup in ordinea preturilor camerei:
-hotelF1 (rebranduite din Formule1) – sunt 239 hoteluri de acest tip in Franta; gandite sa fie super-economice.
-Ibis Budget – (schimbare de nume a unor ETAP-uri si Formule 1) – 503 hoteluri in 17 tari.
-Ibis Style (schimbare de nume din All Seasons) – 214 hoteluri in 18 tari; preturi putin mai mari, ceva mai multa calitate
-Ibis (simplu) – hoteluri standard marca Accor; 979 hoteluri in 58 de tari
La clasa medie – au hotelurile Mercure, Novotel si Adagio; iar la cele de lux, Grand Mercure, Mei Jue, The Sebel, Pullman, Mgallery, si Sofitelurile etc.
Imi place caracterizarea facuta pe wikipedia (en.wikipedia.org/wiki/Etap_Hotels), pentru camerele celor de la Ibis Budget:
“The rooms are simply furnished and in most cases the walls are whitewashed. Rooms typically contain amenities such as a small desk, television (sometimes with cable/international channels, depending on the location), a double bed or a double with a bunk bed, a shower, a basin and a toilet. Within the UK, the former Etap hotels do not include tea/coffee making facilities in the room, although there is usually a coin operated hot drinks machine in the foyer. In some locations the rooms and entrance have coded locks. Some rooms may also have Wi-Fi. A towel and a bar of soap come as standard, with other toiletries for purchase at the reception. Items such as ironing boards and irons are normally available for hire.
Hotelurile se pot rezerva atat de la pagina accor, cat si de pe pagina ibis. Au si un cod de culori pentru a face diferenta intre cele trei branduri; Ibis Budget (cele mai economice) – o pernuta albastra, Ibis Styles – pernuta verde si Ibis – pernuta rosie.
Ma interesa o cazare pentru trei nopti la Paris si am gasit o oferta pe booking.com, pentru hotelul “ibis budget Paris Porte De Montmartre”, pentru 137 de euro, o tripla – 45,6 euro pe noapte.
O alta caracteristica a acestor hoteluri e ca nu se plateste in plus pentru copii pana la 12 ani, cu conditia sa doarma in paturile existente si sa nu depaseasca numarul de persoana/per camera permise in caracterizarea camerei.
La ibis budget Paris Porte de Montmartre, au 464 de camere, de trei tipuri: Cameră standard cu 2 paturi de o persoană; Cameră Standard (1 pat dublu + 1 pat de o persoană); Cameră clasică cu pat dublu.
Am rezervat o Cameră Standard (1 pat dublu + 1 pat de o persoană), fara Mic dejun inclus. La receptie a mai trebuit sa platim o taxa de oras – vreo 4 euro. TVA-ul a fost inclus.
Cazarea.
Am ajuns la hotel in jur de ora 12:00 si camerele nu erau inca gata. Era o negresa la receptie si ne-a spus sa mai asteptam putin pana o sa aiba o camera “available”. Receptia e in partea stanga, iar in dreapta are biroul un paznic (tot de culoare) care e cu ochii pe lift.
Dupa ceva timp, s-au eliberat/curatat camerele si am mers cu rezervarea printata de la booking.
Check-inul a decurs rapid si ti se da o foaie cu numarul camerei, cu cifrul de la lift si de la camera. Nu exista chei sau cartele.
Am avut camera la etajul opt. Cand urci in lift intai bagi cifrul, dupa care apesi numarul etajului. Mi s-a parut o idee buna ca au paznic acolo si ca accesul la etaje se poate face doar cu liftul.
Camerele au un fel de control-panel la usa, la care introduci cifrrul si usa se deschide.
Camera
Un pat mare dublu, cu unul etajat deasupra lui. Pe jos un fel de linoleu; o chiuveta mica, langa paturi; televizor pe perete si un calorifer mic.
Dusul e separat si toaleta separat; din plastic; montate-n camera.
Lenjeria si prosoapele au fost curate si le-au schimbat in fiecare zi. Camera e destul de spartana, dar e foarte buna. Se vede ca a fost gandita ca sa se poata face curat cat mai usor si cat mai rapid.
In prima noapte cand am stat acolo, a fost putin frig si am incercat sa mesteresc ceva la caloriferul aflat pe perete – avea niste cabluri electrice prin spate. Nu am reusit sa-l pornesc si am intrebat la receptie si ni s-a spus ca se da drumul la caldura la nivel central. Daca tehnicienii considera ca e frig, dau drumul la caldura. Caloriferul avea si niste butoane, care controlau temperatura. Poate dadeau drumul la caldura noaptea tarziu.
Am cerut niste pături suplimentare (just in case) si ne-au fost trimise in camera. Per total nu a fost frig insa.
Fiica-mea a fost multumita de patul ei, deoarece ii placea sa se catere sus. Pe perete, langa pat erau si niste intreupatoare pentru lumini si se mai juca si cu alea.
Apa calda a fost ok si langa chiuveta erau niste sapunase. Nu-mi mai amintes daca era si sampon, dar parca nu.
Micul Dejun
Am fost doar o singura data, dar nu mi-a placut. Era vreo 6 euro de persoana - plateai la receptie, de unde iti dadeau o hartie, care o aratai celor de la intrarea in restaurant.
Toate tacamurile farfuriile sunt din plastic. Se gasesc cereale, lapte, mai multe feluri de paine si ceva unt, croaisante, dulceata, branza; toate impachetate in portii mici etc. Iti poti alina foamea, dar din cauza plasticaraiei am abandonat.
La bauturi, erau ceva sucuri la dozator, parca.
Pe langa receptie sunt si niste automate de la care se pot cumpara cafele si alte bauturi.
Prin zona
Cele mai mule minusuri pe care le primeste hotelul prin comenturi, sunt datorita zonei –numita elegant “rough area”. Hotelul se afla in apropierea pietei “Marche aux Puces de Saint-Ouen”, unde e o zona de mai multe stradute unde se desfasoara un bazaar saptamanal, la sfarsit de saptamana. Sunt fel de fel de cladiri si depozite de antichitati care se deschid la sfarsit de saptamana. Probabil zona e destul de parasita in zilele de lucru si de aceea e plin de grafitti.
Hotelul este si langa bulevardul Périphérique, care e centura care ocoleste Parisul. Sunt doua poduri in apropierea hotelului, peste care trece aceasta centura, iar sub podul din partea stanga (cum iesi din hotel), se aduna africanii si “balcanicii”, si-si intind pe trotuar fel de fel de boarfe la vandut. Nu prea iti vine sa treci pe acolo, in drum spre metrou. Ca-n orice bazaar, e bine de avut grija la buzunare.
Hotelul e vecin/aceeasi cladire si cu un hotelF1, apartinand tot de Accor.
In partea stanga, inspre bazaar, pe colt este si o brutarie Monoprix, cu cornuri si fel de fel.
Pe partea dreapta (cum iesi din hotel), dupa hotelF1, este un restaurant turcesc, iar pe strada Gabriel Peri sunt o sumedenie de restaurante - in general etnice; Maroc, Tunisia etc.
Transportul
Hotelul se afla cumva la jumatatea distantei dintre statia Porte de St. Ouen si Garibaldi, pe linia 13. Noi am folosit numai statia Garibaldi. Am venit pe jos pe Av. Gabriel Peri. Pe aceasta strada sunt mai multe restaurante si e si un Lidl, pe la mijloc. Faci in jur de 10-15 minute pana la statie de la hotel.
O alta varianta de transport, este autobuzul numarul 95. Statia lui e pe o strada cu sens unic, dincolo de Peripherique. Trebuie sa treceti pe sub unul din poduri pentru a ajunge pana la el. Este foarte bun pentru a merge la Louvre, de ex. – e singurul autobuz care va lasa exact in fata piramidei.
Am luat bilete din statia de metrou si am mers o data si cu autobuzul. E mai elegant decat metroul, in special pentru zona pe care o deserveste. E si cel mai aproape de hotel.
Sfaturi
Incercati sa cereti o camera la un etaj cat mai sus. Cica la etajele inferioare ar fi galagie de la traficul de pe centura. In camera in care am stat, nu a fost galagie – geamurile isi faceau bine treaba.
In concluzie
Hotelul e ok, conceptul e ok. La pretul dat, nu poti sa ai mari pretentii. Eu am fost multumit, fiica-mea de asemenea.
Singurele probleme sunt cu cartierul; dar in general cred ca romanii nu se sperie foarte usor.
Pentru alte detalii, pe care am uitat sa le scriu, va stau la dispozitie.
À bientôt.
Trimis de TraianS in 10.02.14 15:03:36
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (TraianS); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 48.90119100 N, 2.33461000 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Master T: Cred că, până digitizam eu liftu' în vederea coborârii, trecea ora petitului dejeuner
În rest zic aşa: ai scos un preţ excelent pe trei nopţi, iar prezentarea a fost în modul Trăienesc deja consacrat, adică "altceva nu ar mai fi de spus că-i mură-n gură! "
Off, off stimate domn Traian... desi am citit tot ceea ce se putea despre cazare in Paris, rau imi pare ca acest review a aparut tarziu (poate) pt mine. Deosebit de util!
Acum rog parerea unui specialist precum dvs., dat fiind faptul ca am deja o rezervare la un Ibis, mai exact la Ibis Paris Bastille Opera (arr 11) cu pernuta rosie!!
Rezervarea am facut-o eu, de capu (sau dupa) meu pt copii si sper sa nu fi facut o greseala.
Am banuit ca cele trei culori reprezinta ceva, insa am fost incantata de oferta si de faptul ca vor putea accede cu un singur mijloc de transport (M10 fara a fi nevoiti sa faca transferuri.
Va rog detaliati semnificatia! Multumesc mult!
@le_maitre
Mai nasol e la urcat in camera, ca daca stateai mult in lift de te balbaiai sau nu nimereai codul, venea Monsieur Pascal si te dadea afara din hotel... Glumesc.
Important e sa nu uiti (sau sa nu ai la tine) cifrul ca restul merge ca uns. In cazul meu, eu nu prea am ajuns pe touchpad - se ocupa fiica-mea de inserare... era placerea ei. Ai si tu doi tehnicieni, sigur nu te lasa sa te poticnesti.
Mersi de vizita.
@maria55
Teoretic, Ibis, (cel cu pernuta rosie) e cel mai bun dintre cele trei branduri. Compania Accor a facut o miscare de marketing cu rebranduirea asta in 2012.
ETAP si All Seasons si-au construit un "renume" de hoteluri economice, si Accor le-a schimbat numele si a mai facut unele imbunatatiri. Schimbat saltele, conceptul, lucrand astfel la imagine etc.
La Ibis (cel cu rosu) ei zic asa:
"Brand new ibis, brand new comfort
European hotel economic leader, ibis offers you the ultimate comfort: a new innovative bedding designed by the ibis Research Department, a comfortable and well-equipped room, modern and design welcome areas. Caring and efficient, ibis ensures the highest level of service of its category: a 24 hour reception, breakfast from 4:00 am to midday, light meals served round the clock and a non-stop bar. An ISO 9001 certified guarantee of quality and illustrated by the "15 minutes satisfaction" contract. With more than 983 ibis hotels in 58 countries, whatever the reason for your stay, ibis has the hotel you are looking for! '
Fata de celelalte Ibisuri, acesta are receptia deschisa 24 din 24; mic dejunul de serveste de la 4 noaptea pana la 12 dupa amiaza etc.
La Ibis Budget, se mai intampla ca nu gasesti pe nimeni la receptie. . De ex. am stat la un alt Ibis Budget langa Disney, si daca aveai nevoie de receptioner apasai o sonerie si venea cineva de la un Ibis Style, din aceeasi cladire.
Cred ca ati facut o alegere foarte buna si copii vor fi foarte multumiti.
Cu Ibisul despre care am scris eu - problema a fost zona, in primul rand si doi nu mi-au placut tacamurile de la micul dejun. In rest de cazare (si pret) am fost foarte multumit si as mai sta acolo.
Bastille e o zona mai buna decat St. Ouen si va puteti astepta la un hotel mare, cu receptie non-stop, cu camere simple, dar curate si cu servicii foarte bune.
Ati facut o alegere foarte buna, parerea mea.
Sa vedem acum ce vor spune copiii.
O vacanta de vis, le doresc.
@TraianS: va multumesc mult pt raspuns, incurajari si urari!
Foarte frumos scris review. Din pacate am stat la inceputul lunii octombrie in acest hotel. O experienta total neplacuta. Zona este ingrozitoare, pe toata strada unde era amplasat hotelul era lume care vindea vechituri, zgomot, mizerie, claxoane, miros insuportabil. De pe la ora 3 noaptea incepea nebunia, se urla, tipa, claxona, etc. Am vazut foarte multe echipaje de politie dar nu avea ce sa le faca la cat de multi erau. Am fost la receptie cu rugamintea sa ne schimbe camera, dupa un sictir rece ne-au zis sa revenim dupa ora 12 (poate se elibereaza ceva), ne-am prezentat pe la ora 13 si cu nonsalanta ne-au zis ca trebuia sa ne prezentam la ora 12 fix, asa ca nu se mai poate face nimic, ne-a intrebat daca dorim sa predam camera (in traducere daca ne convine stam daca nu plecam). Pe hol a fost galagie, usile se inchid cu un zgomot mare la toate camerele, deci daca ai ghinionul sa ai vecini plimbareti adio adihna. Camera era uzata rau de tot, dar curatenie am gasit, curatenia in carmera s-a facut zilnic cu schimbarea lenjeriei si a prosoapelor.
Nu as mai sta niciodata acolo.
@Atomic1 - Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
Daca doreşti, copiază textul de mai sus şi reincarcă-l - cu eventuale ajustări, completări etc - folosind linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
Multumim pt sfaturi Vom sta intre 17 si 20 oct. Deci vom prinde galagia cu piata pe trotuare. sau nu mai e toamna?
@rodirodicuta: Nu știu dacă se mai face piața (africană) în unele zile ale săptămânii. Oricum piața cu ace brice și carice e permanentă și nu e departe de hotel. E oarecum interesantă de văzut și aia.
Vacanță frumoasă.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2015 Ibis Budget Paris Porte de Montmartre — scris în 02.11.15 de Atomic1 din BRAşOV - nu recomandă