GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
În aceleași condiții m-aș întoarce oricând la Luma Concept
În martie am zburat de 3 ori, către 3 destinații care erau pe lista mea, dar pe care nu m-aș fi gândit vreodată să le înghesui așa, într-o lună. Amsterdam de la începutul lunii a fost o alegere spontană din cauză de ofertă, iar Florența de la sfârșitul lunii a fost alegerea pentru ieșirea de primăvară a grupului. Dar au venit și două bilete de avion pentru Londra la jumătatea lunii, o surpriză din partea găștii pentru aniversarea soțului.
Cu cazarea ne-au rezolvat tot ei, prin cunoștința cunoștințelor, care a lucrat la Luma Concept, un hotel de 4* din zona 2 a Londrei, unde am avut parte de un discount destul de mare. 4* la Londra, în zona 2, nu alegeam eu în vecii, vecilor. Deci, țineți seama că prețul din casetă este ceea ce am plătit noi la acest hotel, dar la vremea aceea booking afișa un preț de 145 EUR/noapte.
Pentru că am avut o rezervare vorbită direct cu hotelul am avut mai multe schimburi de mailuri prin care ne-am dat datele și am garantat totuși cu un card de credit, dar nu mi-a fost luat nici un ban până la sejur. La rândul meu am primit un număr de confirmare a rezervării pentru o cameră dublă superioară, preț 70 de lire pe noapte cu mic dejun inclus și am plătit cash la check-in. Nota 8,5 din peste 1300 de comentarii m-a liniștit pe deplin.
După peripețiile legate de aterizare și învârtitul în cerc peste o jumătate de oră până avionul și-a făcut loc pe aglomeratele piste ale aeroportului Heathrow din Londra, am fost norocoși să fim foarte aproape de terminalul 5, de unde urma să ne transferăm către hotelul nostru cu metroul.
Luma Concept este foarte bine așezat pentru cei care vor să viziteze Londra. În cartierul Hammersmith (Ciocanul fierarului? hammer = ciocan, smith = fierar), aprox la jumătatea distanței dintre aeroportul Heathrow și centrul Londrei, ne-a fost bine și la venire și la plecare și în timpul sejurului pentru deplasarea către obiective.
De la stația de metrou Hammersmith până la hotel sunt cam 5-6 minute de mers pe jos, poate mai puțin. Stația de metrou are însă două guri de ieșire și este important să o descoperiți pe cea mai apropiată de hotel. Nu-i bai nici la cealaltă numai că trebuie să dați roată stației, care nu este deloc mică și se mai pierd niște minute.
Luma Hotel este un hotel destul de nou (din 2017), făcut după un concept modernist, tip boutique și a fost inspirat de o veche fabrică de electrice, Osram, din cartierul Hammersmith, acolo unde lucrau aproape toți locuitorii cartierului. Adevărul este că această temă este prezentă prin tot hotelul.
Surpriza plăcută a fost ca să vedem de departe clădirea hotelului și să ne placă. O clădire nouă, dreptunghiulară, cu 3 etaje și mansardă, fără balcoane ce-i drept, dar aspectuoasă și așezată într-un colt de intersecție, în spațiu deschis. Spații mari nu prea are ci doar la intrare o grădină mică și câteva măsuțe cu scaune.
Surpriză a fost și să găsim la fața locului 3 români care lucrau la acest hotel, 2 la recepție și unul la service. Cu ei am vorbit puțin despre Londra dar nu știau să ne orienteze foarte bine pentru că nu erau de prea mult timp acolo, dar au fost drăguți să ne ajute cu check-in-ul pentru zborul de întoarcere.
Iar surpriza neplăcută a fost să ajungem la hotel la 14,20 dar să nu avem parte de check-in cu 40 de minute mai devreme, pentru că oficial check-inul se făcea la 15. Altfel, personalul a fost amabil și am putut lăsa bagajele la camera de bagaje, dar nu pot spune că dădeau pe afară de prietenoși (nu mă refer aici la cei doi români, ci la ceilalți care s-au perindat în cele 4 zile). Recepția a fost deschisă non-stop și permanent au fost acolo două persoane și un bol mare, plin cu fructe.
Camera noastră a fost la etajul 4, ușor mansardată, nu foarte mare. Când am intrat am fost un pic șocați, chiar dacă citisem despre hotel că este gândit după un concept mai altfel. 4* în capul meu nu se potrivea cu ce am găsit, dar ne-am revenit repede și ne-am simțit foarte bine în camera asta până la urmă.
Ne-am șocat pentru că imediat cum am intrat am dat cu nasul de chiuvetă. Pe un hol, în dreapta era chiuveta, o bară suport pentru haine și intrarea la cabina de duș. WC-ul era în partea opusă, în cămăruța lui. Cam ciudat. Holul ăsta era delimitat de cameră prin blaturi, oglinzi sau hainele în sine, care atârnau pe bara suport. Prima dată am crezut că nu-i adevărat să ai chiuveta în cameră la un hotel de 4*, dar am ținut-o și noi cu alt concept decât cel cu care eram obișnuiți (conceptul lui pește prăjit am tot bombănit), cu care până la urmă ne-am obișnuit. În holul ăsta era și seiful.
În camera propriu zisă am găsit o canapea, în fața ei un pat bun, cu multe perne, un suport de bagaje care era în plus pentru că nu aveai unde să îl pui, biroul unde era încorporat și minibarul, un scaun și apoi blaturi, polite și policioare să ne-ajungă. Deasupra patului, pe tot peretele, era un tapet cu Londra și obiectivele principale, tema fiind tot lumina. Cu lumina asta nu prea ne-am împăcat pentru că era cam puțină și din această cauză nici pozele nu mi-au ieșit prea bine, având în vedere că în prima zi am ajuns după 11 noaptea la hotel și lumină de afară, ioc.
Am găsit pe blatul birou un aparat de cafea cu două capsule de cafea din partea casei, doar pentru sosire, pentru că după aceea puteam să bem jos, la recepție. În minibar erau 2 sticle de apă, tot din partea casei și au fost doar în prima zi. Apoi ceai, zahăr, căni… dar nu am folosit nimic pentru că ne-am luat cafeaua în fiecare dimineață de la aparatul de la recepție.
Tot pe blat am mai găsit niște lucruri foarte utile. Un telefon cu care puteam vorbi nelimitat local și international dar și o tabletă pe care am exploatat-o la maxim. În fiecare seară o răsfoiam ca să aflăm despre obiective, unde să mâncăm bun și ieftin, ponturi diverse, cum va fi vremea, unde să ne distrăm, erau descrise toate cartierele Londrei, obiectivele importante…. ne-a fost foarte, foarte utilă.
Camera noastră a fost cu vedere la stradă dar traficul nu era atât de intens și oricum îl auzeam doar dacă deschideam geamul, cu el închis nu s-a auzit nici musca. Curățenie s-a făcut în fiecare zi, s-au schimbat prosoapele dar ce ne-a zăpăcit de tot a fost faptul că a fost extrem de cald în cameră. Am dat aerul centralizat la minim dar tot cald a fost.
Fără balcon, dar am învățat să trăim cu asta. Adevărul este că nu suntem fumători dar îmi place și mie când am un balcon să stau oricât de puțin să privesc strada, oamenii, peisajul. Dar, mai ales în orașele culturale, unde ies pe ușă imediat cum fac ochi, a ajuns să nu mă mai deranjeze și înlocuim balconul cu câte o terasă din drum, unde facem, practic, același lucru.
Baia a fost cum am zis, amestecată de-a lungul holului de la intrare. Într-un capăt era camera cu toaleta, în capătul celălalt cabina de duș unde am avut 3 flacoane cu gel de duș, șampon și balsam, iar la mijloc era chiuveta cu oglindă și pe față și pe dos, ca să delimiteze camera de acest spațiu.
Micul dejun se lua oricând, începând cu 8 dimineața, la recepție. Practic nu era un mic dejun așa cum eram obișnuiți, ci se puneau în niște pungulițe de hârtie un croissant, un fruct (de regulă banană sau măr), o sticluță de 250 ml cu suc natural, iar cafeaua sau/și ceaiul ți le făceai singur, după cum doreai, la aparatele de acolo. Aceste pungulițe se așezau frumos pe blatul din mijlocul recepției și puteai să le iei la pachet și să mănânci în cameră sau să stai și să mănânci acolo pe niște scăunele ca de bar, puține însă față de oaspeții hotelului. Dar, în general, clienții își luau pungulițele sus și asta am făcut și noi. Ce să zici că ne-am desumflat când am văzut mic dejunul ăsta dar aflați că ne-am săturat în fiecare dimineață.
WiFi-ul cu parolă a funcționat foarte bine iar asta ne-a permis să exploatăm la maxim tableta cu informații utile, pe care am găsit-o în cameră. Și nu uit de lift-ul din dotarea hotelului, chiar dacă pentru 3-4 etaje eu militez pentru mișcare.
Împrejurimile hotelului sunt generoase. Metroul este foarte aproape și te duce foarte repede peste tot, Hyde Park este la doar 2 stații, sunt pub-uri multe, dintre care cea mai frumoasă este The Stonemasons Arms, îmbrăcată în flori, restaurante, chiar vis-à-vis de hotel este o cârciumă drăguță, cu terasă, Dartmouth Castle, unde lumea se adună seara ca să vadă meciuri și să socializeze, o galerie de shopping, un magazin cu toate produsele la 1 liră, cu self service iar Aeroportul Heathrow este la câteva stații de metrou.
În ultima zi, pentru că aveam avionul spre seară, ne-am făcut check-out-ul de dimineață și am lăsat bagajele la camera de bagaje. 145 de EUR pe noapte nu cred că o să dau eu la un hotel în Londra, dar dacă hotelul mă mai primește în aceleași condiții cu mare drag m-aș întoarce.
Trimis de Aurici in 01.06.19 08:54:02
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MAREA BRITANIE.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Aurici); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 51.49438990 N, -0.22767910 W - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Excelentă recomandarea
Mutat în rubrica "Heeton Concept Luma Hotel, LONDRA" (nou-creată pe sait)
--
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@Aurici: Mare noroc ați avut cu prețul de 70 lire pe noapte!
Nu sunt o cunoscătoare a Londrei, dar îți pot spune că în urmă cu 20 de ani am stat și eu la un hotel de 4 stele, chiar vizavi de Victoria and Albert Museum, cu chiuvetă în cameră, toaleta separată de cabina de duș, fierbător, pliculețe de ceai etc. Tablete nu existau pe vremea aia... Se pare că acestea sunt dotările standard într-un hotel englezesc de 4 stele.
Noi am avut English breakfast inclus în preț și chiar dacă știam ce înseamnă asta, tot am fost șocată să văd oameni mâncând fasole cu cârnați la micul dejun...
@webmasterX: Acolo este, mulțumesc, zi faină!
@Carmen Ion: Mare noroc, da. Am zis că prețul oficial era aproape dublu și n-aș fi dat sub nici o formă. Nu când alerg de dimineața până seara. Dar am beneficiat de un program de rude și așa ne-a convenit. Dacă nu era pleașca asta căutam eu până amețeam și găseam ceva care să-mi convină ca preț chiar dacă la niște condiții mai modeste.
Știam la ce să mă aștept de la cazările Londrei, dar în același timp mă gândeam că hotelurile mai noi, cum e și Luma, au mai schimbat câte ceva.
Una peste alta am fost foarte mulțumiți până la urmă. Noi ne adaptăm foarte ușor și ne pliem pe orice situație. Murdar să nu fie, asta nu pot, în rest...
Mulțumesc pentru ecou, week-end plăcut, te pup! Și să vină vara aia odată...
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)