ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.10.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Pitești
ÎNSCRIS: 02.03.15
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
SEP-2018
DURATA: 3 zile
prieteni
52 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
70.00%
Satisfăcător
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
83.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Mini circuit Rep. Moldova și Ucraina. La pomul laudat Cramele Mileștii Mici

TIPĂREȘTE

Într-un sfârșit de săptămână (de vineri de la ora 03.00 până duminică ora 23.00) am fost cu un grup de turiști într-un circuit pe traseul Pitești – București – Buzău – Vama Albița – Crama Mileștii Mici – Chișinău – Cetatea Hotin – Cernăuți – Mănăstirea Putna – Cetatea Neamț – Piatra Neamț – București – Pitești. A fost un circuit destul de obositor, sincer ar fi trebuit inca o noapte de cazare. Cazările au fost făcute la Chișinău (Hotel COSMOS) și la Cernăuți (Hotel BUCOVINA). Aceasta excursie a fost organizata de noi si am inchiriat

un autocar, am trasat itinerarul, am facut rezervarile la hoteluri, am facut rezervarea la Cramele Milestii Mici si cu Dumnezeu Inainte sa vedem daca ne descurcam.

Din punct de vedere al șoselelor pot spune că în ROMÂÎNIA acestea au fost aproape perfecte (în pofida celor spuse de aproape toate canalele media). În Rep. MOLDOVA și UCRAINA șoselele sunt parțial acceptabile. Drumul de la Chișinău până la Hotin este foarte plombat pe teritoriul Rep. MOLDOVA și extraordinar de prost de la graniță până la Cetatea Hotin. Din spusele vameșilor ucraineni cel mai bine este să mergi către Cernăuți și apoi să mergi către Hotin. De la Hotin către Cernăuți, respectiv până la Vama Siret drumul este bunicel.

La planificarea orei de plecare a fost luat în calcul timpul necesar deplasării, timpul de trecere la vamă (am trecut destul de repede de formalitatile vamale.) și ora la care a fost facuta rezervarea la Crama Mileștii Mici.

Dupa un drum de aproape 10 ore de la plecarea noastra de acasa (Pitesti), ne aflam la poarta Cramei Milestii Mici. Cu o doza mare de curiozitate si cu ceva informatii despre renumitele crame suntem pregatiti sa exploram drumurile serpuite din inima pamantului. Fara să se supere cineva pe mine pot spune ca am ramas dezamagită, anul trecut (2017) am vizitat cramele Cricova, deci de la inceput am facut o comparatie. Diferența, după părerea mea, este mare ca să nu zic foarte mare.

Dupa zeci de mailuri si telefoane pentru rezervare (pentru 52 persoane), ni s-a spus ca suntem asteptati Sambata la orele 13.00 si pentru ca suntem un grup asa mare ne va face si o reducere la pachetul de degustare. OK, aleg pachetul care sa includa si masa, mai exact, pachetul Moldova la pretul de 550 de lei moldovenești -MDL (131.50 RON) /persoană. Pretul a inclus turul, degustarea a 5 vinuri si mancarea (supa, aperitiv, fel principal si desert). Dacă rezervarea este după ora 17.00 prețul este de 650 MDL/persoană. În schimb la partea de degustare când am făcut rezervarea (prin schimburi de e-mailuri) mi-a fost comunicat că pentru un așa grup vor face o reducere de 50 de lei moldovenești/persoană. Când am ajuns ca să plătim ni s-a spus că trebuia să înaintăm mai devreme o scrisoare către administrator ca să primim reducerea. Deci am fost mințiți pe față și nu s-a primit decât scutire pentru un meniu. Ba mai mult, in solicitarea noastra am spus ca dorim și doua meniuri pentru șoferi, adică fără degustarea de vinuri, surprizăăă, domnii șoferi nu au fost incluși în schema, și cumva scoși din camera unde erea masa și degustarea și invitați să stea undeva pe hol, pe motiv ca ei (crama) nu servesc doar masa ci meniu complet cu bautura cu tot. Pana la urma s-a rezolvat situația insă cu ceva nervi încordați. Excursia cu tot cu degustarea vinului a durat 2 ore. O alta problema cu care ne-am confruntat a fost transportul in interiorul cramei, ni s-a spus că daca autocarul depaseste nu știu care înalțime, nu putem intra, normal ca toate autocarele sunt destul de inalte și nu pot intra, deci a trebuit sa inchiriem de la ei doua microbuze (ca numai doua aveau), la pretul de 100 euro să putem intra. Deci 52 de persoane înghesuite, claie peste grămadă, în cele două microbuze, destul de neingrijite, am pornit sa vedem crama. Grupul a fost impartit in doua echipe, iar fiecare grup a avut câte un ghid. Totul s-a desfășurat pe repede înainte, parcă se grăbeau să ne scoată mai repede afară.

Ca o comparatie, la Cramele Cricova transportul este gratuit și se face cu trenulețe confortabile, ai timp pentru fotografii poți sa pui intrebari, să vezi cumva și procesul de imbuteliere, ca sa nu mai vorbesc de modul de prezentare, iar evenimentul de degustare a fost de mare clasa, de la încăpere, mobilier, vinuri, preparatele culinare, ambient, și până la prezentarea fiecarui vin in parte.

Meniul Moldova (Milestii Mici) nu este ceva deosebit și a constat în:

- degustare 5 vinuri: 2 de calitate superioară alb și roșu; 1 de consum curent desert; 1 roze de consum curent, 1 spumant. Ni s-a specificat că rezervarea se face pentru un grup de minim 5 persoane. Deci trebuie să fiți minim 5 persoane pentru orice meniu doriți. După ce am degustat fiecare vin am fost întrebați ce fel de vin dorim să bem și ni s-a spus că putem să bem cât dorim. Fiecare a cerut vinul care i-a plăcut, însă majoritatea bărbaților au optat pentru vinul roșu (bineînțeles că nu au fost pregătiți) și nu ni s-a dat mai mult de 1-2 pahare pline pe jumătate. Deci iar am fost mințiți. Doamnele au solicitat un vin roze demidulce care întradevăr a fost pe gustul lor. Celelalte vinuri nu au fost cine știe ce;

- aperitiv: rulada de pui, bujeniță (carne de porc afumată), limbă de vită (nu e cine știe ce), cașcaval, castravete, 1/2 roșie (toate pe o farfurie medie - nu gen platou ca la nuntă);

- zeamă moldovenească (ciorbă rădăuțeană);

- tocăniță de pui sau porc (în funcție de ce dorești) cu mămăliguță și brânză de oi;

- prăjitură.

Un punct pozitiv aici a fost acela că un taraf de lăutari ne-a încântat cu mai multe melodii din repertoriul lor, iar la cererea noastră (contra cost - MDL) au fost cântate și câteva melodii cu dedicație.

Un alt punct negativ este acela că nu sunt decât două săli din care una este un fel de anticameră. În sală a mai fost și alte 10 persoane care nu făceau parte din grupul nostru (acestea trebuia să fie în altă sală). La Cricova după ce se vizitau toate sălile, fiecare grup mergea în sala care era pregătită în acest scop.

Raportul calitate/preț, comparativ cu crama Cricova, este inferior la această cramă. Eu recomand mai degrabă Crama Cricova pentru vizită.

Mergem mai departe și până la cazarea de la Hotelul COSMOS am oprit pentru aproximativ o oră la magazinul de desfacere al fabricii de ciocolată BUCURIA unde fiecare a cumpărat dulciurile extraordinar de bune. Dacă nu ați cumpărat până acum, vă recomand, am inteles ca și pe la noi gasim bomboanele Bucuria.

Cazarea la Hotelul COSMOS*** a decurs repede (1/2 ore). Domnișoarele recepționere au fost pregătite (în prealabil le-am trimis repartiția pe camere). Noi am optat pentru camere duble standard și matrimoniale (49 euro/cameră) și camere single standard (39 euro). Există și camere econom care sunt mai ieftine. În urma schimbului de e-mailuri am obținut o reducere de 9 euro/cameră (de data asta promisiunea a fost ținută) deci am plătit 40, respectiv 30 euro/cameră. Camera primită anul acesta a fost mai bună decât cea de anul trecut, când am stat la același hotel. Deci firmele de turism negociază cele mai mici prețuri ca să facă profit mare, iar turistul suportă.

După cazare am ieșit în oraș și am vizitat parte din obiectivele turistice (până la lăsarea serii), după care fiecare s-a retras la un restaurant sau a mers la hotel.

Dimineața, la micul dejun ne-am suprapus cu un alt grup din ROMÂNIA.

Aici aspectul negativ pe care îl știam de anul trecut s-a perpetuat. Nici-o schimbare. Aproximativ 100 de persoane ne-am înghesuit, intr-o sala de mese, ca restaurant nu pot să-i spun, să servim micul dejun gen bufet suedez. De la intrare ne-a întâmpinat o doamnă trecuta de 60 de ani, destul de corpolenta și cu o figura foarte severa ne-a interogat daca avem sau nu un biletel care atesta daca avem voie sa mancam micul dejun. Pe o masa de 3 metri pătrați au fost înghesuite platouri cu o gamă simplă de diverse produse, de slabă calitate (omletă, ouă ochiuri, salam, parizer, șuncă, cârnăciori, cremwurști, colivă, cașcaval, brânză, ), cafea, iaurt, lapte UHT, ceai. Aici s-a aplicat “cine prinde, prinde, nu contează dacă îți place sau nu, important ca ai ceva pe farfurie”. Ba chiar, doamna corpolenta te mustra cu privirea și vorba ca nu doreai arpacașul fiert pe care ți l-a oferit ea. Deci niciun fel de organizare.

Raportul calitate/preț, având în vedere reducerea de 9 euro, este aproximativ acceptabil. Dacă nu obțineți nici-o reducere nu vă recomand acest hotel.

După ce am servit micul dejun ne-am îmbarcat în autobuz și am terminat de vizitat celelalte obiective turistice. La ora 10.00 am început deplasarea către Hotin.

Șoferii s-au întrecut pe ei însăși și am ajuns la Cetatea Hotin conform indicatoarelor care sunt bine amplasate pe traseu. Aici plata am făct-o în grivne (după ce am schimbat euro la aceiași persoană la prețul stabilit de aceasta). Intrarea a costat 50 de grivne -UAH (aproximativ 2 euro).

Ceatea este foarte bine conservată (la fel ca și Cetatea Albă) de către autoritățile din UCRAINA și este foarte vizitată. Când am sosit în parcarea din zonă erau cel puțin 6 (șase) autocare. Detalii despre această cetate întrun alt articol.

În jurul orei 18.00 am plecat către hotelul BUCOVINA**** și am întârziat la ora programată prin e-mail pentru a servi cina la restaurantul hotelului. Cazarea a decurs destul de repede 1/2 ore și am avut același tip de camere ca la Chișinău în ca la hotel de patru stele. Camerele au fost deosebit de generoase iar prețul a fost de 50 euro/cameră (inclusiv single) și nu au vrut să facă nicio reducere.

Managerul hotelului ne-a înțeles (nu vorbesc decât în ucraineană sau engleză) și la ora 20.00 am putut servi cina stabilită. Noi am optat pentru meniul 9 la 12 euro/ porție, care a constat în:

- salată «Aide» (castravete murat, brânză, file de pui, morcov, alune);

- ciorbă de perișoare;

- friptură de porc la tavă înăbușită cu ciuperci și orez;

- pâine, apă minerală/plată.

Toate preparatele au fost deosebit de gustoase.

Un alt punct pozitiv a fost acela că o formație de muzică ne-a încântat cu repertoriu național și internațional. A cântat în limba ucraineană, în limba română și în engleză, am dansat și am jucat, ne-am simtit foarte bine, a fost o seara reusita. Berea a fost de bună calitate la 35 de UAH. Plata și aici se poate face cu cardul.

Managerul hotelului, un domn foarte de treaba a fost foarte deschis la toate doleanțele și solicitarile noastre, a acceptat, fara sa puna prea multe intrebari ca grupul nostru sa serveasca micul dejun începând cu ora 06.30, avand in vedere ca aveam drum lung pana acasa si ceva obiective de bifat. Micul dejun a fost fabulos, de la preparate calde (sarmalute, supe, tocănițe), brânzeturi care mai de care, preparate din carne, oua facute in fel și chip, croasante si tot felul de foitaje, prajiturele cu crema, produse din lapte, fructe, cafea si nuștiu cate sortimente de ceai și pana la vin alb și roze.

Recomand acest hotel care după părerea mea este de clasă internațională.

La ora 07.30 am plecat spre Mănăstirea Putna, nu înainte de a vizita centrul Cernauțiului, de a ne întâlni cu statuia lui Mihai Eminescu si de a vedea Teatrului Olha Kobylyans’ka.

Am ajuns destul de repede la vama ucraineană unde am avut surpriza ca vameșul să-i spună șoferului că nu are nimic în spatele pașaportului. Acesta a venit la soțul meu și împreună au mers să vadă care este treaba. Vameșul a repetat că trebuie pus ceva în pașaport ca să nu ne dea bagajele jos. Bineînțeles că ne-am conformat pentru că ne grăbeam și am pus 20 de euro pentru toți.

La vama Siret lucrurile au mers mult mai simplu decât ne așteptam. Nu am fost controlați decât prin sondaj

La ora 09.30 am ajuns la Putna unde am zăbovit aproximativ o oră și jumătate, timp în care am vizitat mănăstirea și muzeul acesteia/2RON. Sunt foarte frumoase și merită vizitate mai des.

De la Mănăstirea Putna ne-am deplasat la Cetatea Neamț. O parte din turiști au urcat să o viziteze, iar ceilați au făcut mici cumpărături. Eu am optat pentru cumpărături fiindcă eram obosită.

La ora 16.00 am ajuns la Piatra Neamț unde am luat un prânz întârziat la restaurantul DIESEL. În urma discuțiilor avute cu patronul restaurantului ne-a fost pregăti un meniu care a constat în ciorbă rădăuțeană și șnițel din piept de pui cu salată de varză la 22 de lei porția.

Seara obosiți după atâta drum am ajuns în Pitești în jurul orei 23.00


[fb]
---
Trimis de lenti in 28.10.18 15:27:47
Validat / Publicat: 29.10.18 06:11:47
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în REP. MOLDOVA.

VIZUALIZĂRI: 1752 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (lenti); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 Întâlnirea cu Mihai Eminescu
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20000 PMA (din 21 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

webmaster39
[29.10.18 06:10:41]
»

@lenti, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".

S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).

În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).

Yolanda
[17.12.18 07:33:17]
»

@lenti: Am adus SB-ul cu bucurie!

Astept continuarea... adica review-ul despre cetatea Hotin si fotografii cât mai multe. Mi-ar placea sa citesc un review despre ce ai vazut în Cernauti. Ati avut nevoie de viza pentru Ucraina?

Am vizitat Kievul si Kursk (sper ca am scris corect, locul unei mari batalii în al doilea razboi mondial) în 1989, dar atunci erau alte conditii.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Yolanda
Alte impresii din această RUBRICĂHai-hui prin Republica Moldova:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.041039943695068 sec
    ecranul dvs: 1 x 1