ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.05.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
APR-2017
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 7 ani

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

În vizită la Grădina Zoologică Galați-Gârboavele

TIPĂREȘTE URM de aici

În acest articol o să vă prezint vizita pe care am făcut-o la Grădina Zoologică Galați–Gârboavele la finalul lunii aprilie. Am plecat de acasă după micul dejun cu gândul că o plimbare pe faleza gălățeană este o alegere foarte bună într-o zi care se anunța destul de frumoasă.

Totuși, pe drum fiind, ne-am gândit că ar mai fi timp de vizitat câte ceva în ziua respectivă. Mi-am amintit că undeva pe lângă Galați există o grădină zoologică, însă alte detalii nu prea mai știam. Așa că soția, în rolul copilotului bun la toate, a început ”să scotocească” pe internet (telefon) în căutare de ceva informații. Dacă pe AFA nu am dat de vreun articol referitor la acest obiectiv, din alte surse am găsit o localizare aproximativă, precum și ceva detalii referitoare modul cum am putea ajunge acolo. A contat și faptul că acest zoo nu se află foarte departe de Galați (nu eram dispuși totuși să stăm chiar toată ziua în mașină).

Localizare și acces – Grădina Zoologică Galați–Gârboavele se află la aproximativ 15 kilometri de Galați, pe direcția Bârlad. Ca să ajungem acolo, am optat pentru centura ocolitoare a orașului, după care am continuat pe DN 26; am trecut de localitatea Vânători și apoi am virat stânga, urmând DN 24D pentru alți câțiva kilometri. O nouă intersecție, o nouă schimbare de direcție către stânga, pe drumul secundar care avea să ne conducă în două-trei minute la intrarea în pădurea Gârboavele, adică chiar locul unde se află această grădină zoologică.

În apropierea intrării la zoo se află o parcare destul de încăpătoare, care totuși era aproape plină, dat fiind faptul că era o zi frumoasă de weekend. Am luat cu noi rucsacul cu o sticlă de apă, niște biscuiți și aparatul fotografic, apoi ne-am îndreptat către intrarea în curtea grădinii zoologice. Aleea principală coboară ușor și pe partea dreaptă se află o clădire în holul căreia este amenajată casa de bilete (voi detalia tarifele la final). Am achitat imediat 13,5 lei și reluat coborârea pe alee, de data asta ceva mai alert, întrucât ne atrăgeau niște răgete puternice. Voiam să vedem și noi pe cel/cea responsabil (ă) de zgomotul provocat! :)

Am remarcat în scurt timp că există numeroase indicatoare spre punctele de interes ale grădinii zoologice, un lucru foarte bun, pentru că urmărindu-le ajungi la spațiile pe care încă nu le-ai vizitat. Aproximativ în zona centrală a acestui zoo se află un spațiu generos dat în două, pe care îl împart tigrul siberian și leul african. Tigrii nu erau afară în acel moment, însă i-am văzut ceva mai târziu printre gratiile de la clădirea în care se adăposteau. Doi lei în schimb dormitau ceva mai departe prin iarbă, însă cel care făcea gălăgie era un alt leu care era închis într-o încăpere din apropiere. Tot în acea cușcă dormea și o leoaică, însă leul era clar nemulțumit – Regele Junglei răgea și se tot plimba dintr-o parte în alta. Poate din asemenea situații a apărut și vorba: ”Te plimbi ca un leu în cușcă”!

După ce ne-am tot mișcat prin dreptul ferestrelor de unde au admirat leii și tigrii, sosise timpul să mai vedem și alte viețuitoare. În apropiere era un spațiu separat, destinat animalelor aflate în carantină. Acolo era găzduit în acel moment un Moș Martin care avea o figură destul de tristă, semn că nu prea era în apele lui! I-am urat ”Însănătoșire grabnică! ” și am continuat explorarea.

Nu prea departe, am remarcat voliere spațioase în care numeroase familii de porumbei, dar și alte păsări, conviețuiesc armonios. Am putut vedea aici porumbelul voltat alb, porumbelul voiajor alb sau porumbelul comun, dar și bibilici sau rațe lingurar, ori chiar fazani aurii. Apropo de fazani, în acea seară, pe drumul spre casă, am remarcat vreo patru familii de fazani pe ogoarele din apropierea șoselei. A fost frumos să-i putem vedea și în mediul lor natural, fazanul este mai ușor de observat datorită coloritului ceva mai pronunțat al penelor, spre deosebire de făzăniță, care se poate lesne confunda cu brazdele de pământ.

Revenind la vizita noastră la zoo, în apropiere de spațiile păsărilor erau găzduiți câțiva iepurași simpatici prin dreptul cărora am trecut de vreo două ori până la plecare. Nu de alta, dar juniorul ar fi fost în stare să plece acasă cu acești urecheați! :)

Ce am mai vizitat?! Păi, mai erau multe de văzut pe-acolo... Am coborât pe o altă alee urmând indicatorul ”Urși bruni”. Și, ce să vezi?! Există acolo o pasarelă metalică laterală, paralelă cu spațiul unde sunt găzduiți urșii, de unde am putut admira și fotografia în voie patru exemplare frumoase de urs, fiecare animal având preocupări diferite. Unul dormea pe nisip, altul era preocupat mai mult să se ridice în două labe, părând că așteaptă ceva, al treilea părea un animal pașnic, preocupat să mișune prin iarbă, iar ultimul (o adevărată matahală) se tot plimba nemulțumit pe lângă latura din partea opusă a țarcului. Am și înțeles repejor de ce... din acea direcție a apărut un îngrijitor care aducea mâncare într-o roabă. Și imediat ce omul s-a apropiat de gard (de partea cealaltă a țarcului) toți urșii s-au îndreptat spre zona respectivă... sosise ora prânzului!

Am mai făcut câteva fotografii urșilor, apoi am urcat pe o altă alee și ne-am îndreptat spre țarcul lupului comun. Printre tufișurile din acel țarc încăpător, am zărit vreo doi lupi care s-au refugiat repede în cealaltă parte, nedorind parcă să fie fotografiați. La fel ca și în cazul celorlalte animale găzduite aici, pot spune că spațiul pe care îl împart cele câteva exemplare de lup este destul de mare și de îngrijit, ori asta nu poate fi decât un lucru bun!

Vizita noastră la Zoo Gârboavele a continuat pe la calul arab, pe la asini, dar și pe la ponei ori pe la caii lipițani. Poneii erau chiar foarte simpatici, doi dintre ei se scărpinau reciproc cu dinții pe spinare! Cel mic s-a amuzat foarte mult văzându-i, iar atunci când copilul este fericit, cu siguranță că și părinții sunt la fel! :)

În această zonă există mai multe bănci pe care te poți relaxa la umbră, dar și o cișmea cu apă potabilă. Noi nu am făcut niciun popas, am preferat să ne continuăm agale plimbarea noastră pe celelalte alei. Nu departe de zona cailor există o volieră foarte înaltă unde este găzduit un vultur. Sincer să fiu, este vietatea de la acest zoo de care ne-a fost milă! :( Să vă spun de ce! Pentru că vulturul tot încerca să zboare și se tot agăța cu ghearele de partea superioară a țarcului său. El, regele înălțimilor, închis într-o cușcă (înaltă cei drept, dar niciodată neputând să fie comparată cu stâncăriile pe care le survolează vulturii în libertate).

Lângă cușca vulturului se află și locuința păunilor. Un coteț frumos colorat este adăpostul interior al păsărilor, însă locatarii (un păun și o păuniță) au fost amabili și s-au lăsat fotografiați îndelung de toți cei care se perindau pe lângă țarcul lor. Păunul chiar ne-a încântat, înfoindu-se de câteva ori și pășind țanțos pe lângă păunița lui.

Aici am zăbovit ceva mai mult, apoi am coborât din nou prin pădure, pe o altă alee, către o nouă zonă pe care aveam să o explorăm, respectiv cea locuită de cerbi lopătari și carpatini, mistreți, capre și chiar vreo două oi. Am hrănit un țap mai îndrăzneț prin gard cu câteva fire de iarbă, am făcut poze cerbilor și, mai ales, i-am putut vedea pe mistreți în acțiune, vreo trei exemplare tăvălindu-se de mama focului prin noroiul din țarcul lor.

Și, iată că, după aproximativ o oră și jumătate petrecută la acest zoo, ne-am îndreptat agale spre ieșire, nu înainte de a trece și pe la păsările iubitoare de apă (gâște, rațe, berze sau lebede) care împart un țarc de mari dimensiuni.

Mai trebuie spus că pe aleea principală, peste drum de casa de bilete, se află un chioș de suveniruri, de unde se poate cumpăra și câte ceva de-ale gurii. Pentru o cât mai bună informare, voi aminti că în incinta acestui zoo o sticlă de Cola/Fanta ori Sprite la 500 ml costă 4 lei, iar o apă minerală/plată costă 3 lei. În vitrină mai erau expuse pungi cu chipsuri, biscuiți, pișcoturi ori napolitane, însă nu am reținut prețurile.

În câteva clipe, vizita noastră la Zoo Gârboavele avea să se termine! Vizitarea acestei grădini zoologice s-a dovedit a fi o idee bună, ne-a plăcut la zoo și probabil că ne vom mai întoarce cândva. Ca impresii generale, animalele par a fi bine îngrijite, țarcurile sunt largi și spațiile sunt curate. Pentru vizitatori sunt amplasate numeroase indicatoare, iar aleile asfaltate îți poartă lesne pașii către orice colțișor al obiectivului. Un alt lucru pozitiv este faptul că din loc în loc sunt amplasate bănci, dar și coșuri de gunoi, așadar ai unde arunca eventualele deșeuri! O altă părere personală (de data aceasta generală, referitoare la animalele de la orice zoo) - captivitatea este totuși captivitate și, cu siguranță, acele viețuitoare ar fi mai fericite în mediul lor natural.

Programul de vizitare era afișat pe gardul grădinii zoologice: miercuri – vineri, între orele 10.00 – 18.00; sâmbătă și duminică, între orele 10.00 – 20.00. Așadar, din ceea ce se poate deduce, luni și marți este închis.

În ceea ce privește tarifele, un adult plătește 6 lei, un copil peste 5 ani – 1,5 lei, iar cei mai mici dintre noi beneficiază de gratuitate (lucru aplicabil și pentru persoanele cu dizabilități).

Ce ar mai fi de spus? Poate faptul că noi nu am plecat imediat către Galați, ci am mai zăbovit aproape o oră prin pădurea Gârboavele. Drumul prin pădure este cam stricat, însă poate fi parcurs încet, fără mari probleme. Există din loc în loc zone amenajate pentru picnic, cu bănci, măsuțe, chiar și grătare, iar multe dintre aceste locuri erau ocupate de grupulețe care se bucurau de una dintre primele ieșiri la iarbă verde din acest an. Am oprit și noi la un moment dat și am ronțăit niște sandvișuri pe care le aveam pregătite de dimineață, apoi ne-am îndreptat spre ieșirea din pădure; venise momentul să plecăm spre faleza de la Galați!

Voi mai completa faptul că Zoo Gârboavele nu este singurul obiectiv din această pădure! La vreo câteva sute de metri de grădina zoologică există atât Muzeul Satului, cât și Muzeul Zonei Pescărești din județul Galați. Din păcate, la finalul lunii aprilie, atunci când noi am vizitat Zoo Gârboavele, niciunul dintre cele două muzee nu era deschis și nici nu erau afișate informații cu privire la vreun viitor program al acestora. Însă acest lucru nu ne face să dezarmăm, din contră, avem mai multe motive să revenim acolo!

Ajuns la final de articol, vă doresc o vară fabuloasă! Toate cele bune!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 24.05.17 22:47:15
Validat / Publicat: 25.05.17 08:57:20
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GALAȚI.

VIZUALIZĂRI: 12492 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Am ajuns la Zoo Galați - Gârboavele.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 39800 PMA (din 43 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[25.05.17 08:20:36]
»

@Crazy_Mouse: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

===

Mutat în rubrica "Grădina Zoologică - Pădurea Gârboavele, GALAȚI" (nou-creată pe sait)

Floryn81AUTOR REVIEW
[25.05.17 13:49:48]
»

@webmaster26: Poziționarea obiectivului pe hartă este corectă.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂGrădina Zoologică - Pădurea Gârboavele:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.084896087646484 sec
    ecranul dvs: 1 x 1