ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.02.2024
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 17.07.14
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
FEB-2024
DURATA: 1 zile
Familie

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

O zi răcoroasă de Februarie, la Zoo Bucov

TIPĂREȘTE

Din dorința de a merge în cadrul unei grădini zoo, am ales din nou locația de la marginea orașului Ploiești. Noi bucureștenii avem la îndemână și Zoo Băneasa dar lipsa investițiilor își spune cuvântul, locația este veche, nemodernizată, deplorabilă aș putea spune. După fiecare vizită la Zoo Băneasa, rămân cu un gust amar.

Așadar prefer să pierd 1-2 ore pe drum și să merg la Zoo Ploiești sau Târgoviște. Uneori când timpul ne permite iar vremea este mult mai prietenoasă, mai adaugăm câțiva km și mergem la Zoo Pitești, o variantă mult mai bună din punctul meu de vedere.

Cum nu aveam mult timp la dispoziție iar vremea nu era nici ea cea mai prietenoasă, fiind o zi clasică mohorâtă de februarie, am mers pe Zoo Bucov.

Parcul Memorial Constantin Stere care găzduiește și grădina zoologică, dispune de 2 parcări mari, generoase care vin în ajutorul celor ce sosesc aici cu mașina. Nefiind încă sezon, prima parcare era închisă dar erau zeci de locuri libere la a doua parcare, cea care este mai apropiată parcului.  

Am constatat că tariful de parcare pentru o zi s-a scumpit, ajungând la 12 lei/autoturism dar nu este un tarif mare ținând cont că ai destule activități și plimbări ce se pot face în zonă.

Așadar Zoo Ploiești se află în Bucov, pe strada Dacia, la numărul 11. Aceasta se întinde pe o suprafață de 16 hectare și are în componență mai multe animale. Nu multe dar nici puține, să zicem că aici se regăsesc cam cele mai uzuale animale din grădinile zoo din RO.

Până ajungi la Zoo, ai de mers pe o alee generoasă din Parcul C. Stere. Pe partea stângă deja se vor vedea o parte din animale, iar pe partea dreaptă avem parcul iar în capătul aleii mai multe locuri de joacăpentru copii dar și ceva terase.

Scopul vizitei era Parcul Zoologic, așa că ne-am dus direct la porțile Grădinii unde nu era nimeni la coadă, la casa de bilete. De menționat că temperatura exterioară sărea cu doar câteva grade peste cea de îngheț. Norocul a fost că am făcut de acasă un ceai fierbinte, care a prins tare bine toată ziua.

Revenind. Urmele pandemiei de covid încă se văd. Pe jos, în drum spre casa de bilete, încă se mai văd liniile  trase pe asfalt din 2 în 2 metri, ce marcau distanța de siguranță dintre persoane.

Tot la intrare este și celebrul covor care era cândva îmbibat în diverse substanțe chimice menite să doboare orice microb.

Biletele costă 15 lei de adult sau 8 lei pentru cei trecuți de 65 de ani / copii maxim 14 ani.

Am plătit și am luat aleile la pas, nefiind aglomerat mai deloc, din contră, ușor pustiu mai ales că mai erau cam maxim 2 ore până spre închidere.   Undeva la probabil maxim 15-20 de vizitatori prin tot parcul zoologic.

Fiind destul de frig, unele dintre animale stăteau la adăpost drept urmare nu le-am putut vedea, spre exemplu urșii... nici urmă de ei! Probabil erau în căsuța lor și se uitau la...netflix? Sau poate pe discovery urmărind vreun documentar despre animalele sălbatice.  

Trecând peste absența mor morului, ne-am delectat privirile cu iepurașii, păsările, zebrele, leii, tigrii, ponei și alte câteva animale simpatice.

Am stat mai mult la domnu râs... cunoscut științific sub numele de Lynx rufus, este o specie de felină originară din America de Nord. Este adesea denumit și „bobcat” . Această creatură fascinantă este adaptată pentru a trăi într-o varietate de habitate, incluzând păduri, mlaștini, deșerturi și regiuni montane.

Cum nouă ne plac la nebuniile pisicile, am admirat această pisică imensă cât de mult am putut.

Vecin cu râsul era și pisica sălbatică, cunoscută și sub numele științific Felis silvestris, fiind o specie de felină sălbatică care trăiește într-o varietate de habitate din Europa, Asia și Africa de Nord.  

Ca aspect arată aproape identic cu o pisică domestică, chiar era foarte cuminte, stând undeva în spatele cuștii, de unde cu greu am putut să o vedem.

Tot prin Grădina Zoo, în dreptul tigrilor, am zărit un panou care ne explica pe larg faptul că aceștia sunt pe cale de dispariție.  

Toate subspeciile de tigru sunt în prezent în pericol de dispariție, fiind enumerate ca specii amenințate de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii. Pierderea habitatului, conflictele cu oamenii și braconajul reprezintă principalele amenințări pentru tigri.

Blana de tigru este considerată o marfă de lux în unele părți ale lumii, iar braconajul pentru aceasta este o afacere ilegală extrem de profitabilă. Tigrii sunt vânați ilegal pentru a li se extrage blana, care este apoi comercializată pe piața neagră pentru sume mari de bani.

Există numeroase organizații și programe de conservare dedicate protejării tigrilor și a habitatelor lor. Aceste eforturi includ monitorizarea și protejarea parcurilor naționale și rezervațiilor naturale unde trăiesc tigrii, educarea comunităților locale cu privire la importanța conservării și aplicarea legilor împotriva braconajului și comerțului ilegal cu specii amenințate.

Așadar să ne bucurăm cât mai putem de aceste animale minunate. Chiar dacă uneori par chinuite și multe persoane sunt împotriva expunerii lor în parcuri zoologice, totuși ele sunt hrănite și protejate de factori externi și mai ales de oameni ce le pot face rău.

Concluzii

Este alarmant să ne gândim că unele dintre aceste specii minunate ar putea dispărea pentru totdeauna din cauza activităților umane nesăbuite. Pierderea habitatului, braconajul și schimbările climatice sunt doar câteva dintre amenințările grave cu care se confruntă animalele din întreaga lume.

Dar nu totul este pierdut. Vizitele noastre la zoo ne oferă o oportunitate valoroasă de a învăța și de a ne implica în eforturile de conservare a speciilor amenințate. Prin educație, conștientizare și sprijin pentru programele de conservare, putem face o diferență reală în lupta pentru protejarea biodiversității lumii noastre.

Așadar, să nu uităm niciodată impactul pe care îl avem asupra lumii naturale și să ne angajăm să fim gardieni responsabili ai acestui planet minunate. Fiecare gest contează în efortul nostru comun de a proteja și conserva viața sălbatică pentru generațiile viitoare.

Chiar și simpla vizită la zoo contribuie financiar în achiziția de bunuri necesare, de mâncare dar și de asistență specializată pentru animăluțe.


[fb]
---
Trimis de ⭐ValentinB_88⭐ in 22.02.24 12:07:17
Validat / Publicat: 22.02.24 13:32:01
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PLOIEȘTI.
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Europa

VIZUALIZĂRI: 807 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (⭐ValentinB_88⭐); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 Grădina zoologică Bucov
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 23150 PMA (din 24 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

Mitica49
[22.02.24 15:27:33]
»

Faptul că vă plac animăluțele se vede din faptul că ați bătut atâta drum ca să le vedeți la Zoo.

Fotografiile le arată cam triste, din cauza frigului sau a faptului că stau închise în cuști. Mi-au plăcut tare mult poneii - P19 -, care se pare a nu foarte deranjați că stau închiși.

Semnalul de alarmă tras la concluzii este foarte bine scris ca să poată atrage atenția asupra situației actuale a animalelor și a mediului, în general.

Toate cele bune!

Drumuri bune și excursii frumoase!

P. S. Să știi că și eu sunt un mare iubitor de animale. 😂

⭐ValentinB_88⭐AUTOR REVIEW
[22.02.24 15:31:57]
»

@Mitica49: Cred că animalele sunt mai degrabă plictisite și ce-i drept nici vremea nu ajută foarte tare și ele având probabil ceva astenie de primăvară. 😁

Mulțumesc frumos pentru vizită, vot și ecou.

Yolanda
[22.02.24 15:39:09]
»

@⭐ValentinB_88⭐: "Uneori când timpul ne permite iar vremea este mult mai prietenoasă, mai adaugăm câțiva km și mergem la Zoo Pitești, o variantă mult mai bună din punctul meu de vedere. " Multumesc de apreciere, eu sunt din Pitesti!

⭐ValentinB_88⭐AUTOR REVIEW
[22.02.24 15:43:18]
»

@Yolanda: Pentru puțin. Pitești are și el farmecul lui... ai și Muzeul Golești și Zoo Pitești plus alte atracții turistice din zonă.

Mulțumesc frumos pentru vizită, vot și ecou.

mihaelavoicu
[26.02.24 19:00:41]
»

Sunt din Ploiești. Da, animalele par triste și plictisite. Nu am mai fost de multă vreme pe acolo dar grădina Zoo din Bucov e veche și se auzice că ar desființa-o. Vremuri grele și pentru bietele animale.

Altceva voiam să spun. Când se va mai împrimăvăra puteți merge la Grădina Botanică, tot acolo la Bucov mai pe o laterală, pe lângă adăpostul de câini comunitari. Sunt indicatoare. Acolo a dat spațiu-teren cam bolovănos, Consiliul Județean Prahova. Grădina este în subordinea Muzeului Județean de Științele Naturii care a muncit enorm pentru fertilizarea pământului, dar la ora actuală e ceva frumos, chiar reușit aș zice. Am scris despre Grădina Botanică (https://amfostacolo.ro/impresii9.php?iid=93990&d=gradina-botanica-bucov--ploiesti) Merită o vizită pentru faptul că au și un pavilion expozițional, locuri de joacă pentru copii, mese pentru servit o bere etc.

Vă așteptăm la Ploiești pentru muzeele sale. Sănătate, liniște și pace!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
⭐ValentinB_88⭐AUTOR REVIEW
[26.02.24 19:10:10]
»

@mihaelavoicu: Daaa, așa este. Am fost și la Grădina Botanică Bucov, am scris chiar o recenzie după dvs, următorul an, în 2020, recenzie aici.

Mulțumesc pentru vizită, vot și ecoul de completare. 💯

mihaelavoicu
[26.02.24 19:43:35]
»

@⭐ValentinB_88⭐: Mă bucur! Scrii frumos.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mihaelavoicu, Mitica49, Yolanda
Alte impresii din această RUBRICĂGrădina zoologică Bucov:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.076009035110474 sec
    ecranul dvs: 1 x 1