ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.01.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
AUG-2015
DURATA: 1 nopți
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 14, 20

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 25 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 7 MIN

Un popas decent pe drumul spre/dinspre Adriatica

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Iată-ne ajunşi, vrând-nevrând, şi în prima zi a anului 2016! Parafrazând o chestie pe care am citit-o chiar azi, asta ar trebui să însemne „nu că suntem mai vârstnici cu un an, ci mai buni cu un an”. Dorindu-vă din tot sufletul aceasta, mă întorc la subiectul pe care vreau să vi-l supun atenţiei acum; nu, nu e din acelea de exclami „uau! ” la sfârşit, e cât se poate de banal, dar sper să fie folositor cuiva, cândva, pentru că e pur şi simplu un bun popas intermediar în drumul spre sau dinspre litoralul Mării Adriatice.

Noi l-am utilizat cu succes la întoarcerea din mega-excursia Croaţia + Muntenegru cu care v-am împuiat capul până acum. Cum l-am ales? Simplu: am căutat şi am aflat că din Kotor la Galaţi am avea de străbătut cam 1200 km, adică 17 ore de condus intensiv. 17:2 = 8,5, deci de găsit o locaţie echidistantă din punct de vedere temporal de capetele drumului. Şi locaţia nu a întârziat să se arate: orăşelul sârbesc Zajekar, situat nu departe de graniţa cu România. Prietenul @Marian Preda îl alesese şi el într-o situaţie similară, iar prietenul booking mi-a recomandat să rezerv un apartament pentru 4 persoane, cu mic-dejun inclus, la Garni Hotel Hamburg, la preţul de 65 de euro, care mi s-a părut ok.

Am ajuns în Zajekar venind dinspre Paracin, după ce merseserăm „zi de vară până-n seară” şi încă ceva pe deasupra. Drum frumos, plin de imagini memorabile, dar sinuos şi solicitant, îndeosebi pentru şofer, doar ultimii 80-90 de km avuseserăm bafta să-i parcurgem ceva mai repede, căci până atunci media fusese undeva la vreo 55km pe oră!

Adresa pe care o cunoşteam de pe booking este Svetozara Markovica nr. 1. Evident că am setat-o în GPS şi evident că „Aţi ajuns la destinaţie” s-a rostit când de-abia intrasem în localitate, iar eu citisem în prezentarea hotelului că acesta s-ar afla fix în buricul centrului. Aşa că am ignorat-o pe Helga, care nu era prima dată când se îneca la mal, şi am urmat indicatoarele care ne conduceau în centrul urbei. Am ajuns la o piaţă centrată de un sens giratoriu şi… iată-l! Garni Hotel Hamburg, o clădire înaltă de 7-8 etaje, care seamănă izbitor cu multe hoteluri pe care le-am întâlnit şi prin oraşele noastre de provincie mai mici sau mai mari.

Hotelul nu ocupă decât vreo 2 etaje din acest imobil, restul este bloc de locuit, asta aveam să constatăm ulterior. Deocamdată, am coborât înţepeniţi din maşină şi am urcat cele câteva trepte care ne-au introdus în holul locaţiei. Prima impresie: banal. Recepţia pe dreapta, chiar la intrare, nişte scări ce urcau în faţă şi o zonă de relaxare cu canapea şi fotolii din vinilin – parţial sub scară, parţial pe peretele din stânga. A! şi un acvariu cu peştişori coloraţi lângă unul din fotolii.

La recepţie 2 fete sprinţare, care ne-au întâmpinat cu zâmbetul pe buze. Aflând că suntem români, una din ele a început s-o rupă binişor şi haios tare în limba noastră, aşa că dintr-o dată, m-am simţit aproape acasă. Formalităţile de cazare s-au făcut într-un timp şi trei mişcări, ne-au arătat unde putem să parcăm (undeva în spatele hotelului; de intrat, n-a fost greu, dar de ieşit, a doua zi… Tati şi acum se mai cutremură când îşi aminteşte), apoi una din ele ne-a condus la apartamentul nostru de la capătul primului nivel.

Apartamentul e format din 2 încăperi, o bucătărioară, baie şi balcon. Zic 2 încăperi, că nu mi-am dat seama foarte clar care e livingul şi care dormitorul. Dar nici nu cred că asta are vreo importanţă. Uşa de la intrare te introduce direct în chicineta formată din ceva dulapuri neechipate de nici o culoare (neimportant pentru noi acest aspect, aveam să ronţăim ceva pe la vreo terasă în seara aceea. Iar a doua zi dimineaţa, după micul-dejun inclus, să plecăm spre casă) şi un mic răcitor în care ne aşteptau din partea casei câteva sticle de apă rece (asta chiar am apreciat!).

În stânga se face prima cameră, dominată de un pat mare, matrimonial, înfăţat în lenjerie de bumbac alb, de calitate rezonabilă; pernuţe decorative şi cuvertură maro, asortate cu draperiile. Pe peretele din stânga, un dulap destul de încăpător, iar de-o parte şi de alta a patului, noptiere cu aplice. Tablou discret pe perete, deasupra patului. În faţă, un birouaş cu televizor cu ecran plat şi un scaun. Deasupra, încă un tablou „în ton”.

Din camera descrisă se iese pe balcon, lucru pe care l-am constatat abia a doua zi dimineaţa. Balconul nu oferă însă nici o amenajare, e pur şi simplu un spaţiu prăfuit şi neospitalier, în care nu prea ai ce face, căci nici priveliştea etalată nu comportă cine ştie ce romantism: piaţa principală a oraşului, cu sensul giratoriu de care am amintit, iar în stânga o stradă cu blocuri de 4 etaje, cu magazinaşe la parter, un peisaj familiar probabil multora dintre noi.

Tot din camera de v-am povestit se face în dreapta a doua cameră, care după canapeaua ce o conţine aş zice că mai repede ea ar fi livingul. Păi da, dar ce apartament e ăla de se intră întâi în bucătărie şi abia după aia în sufragerie?! Mă rog… Canapeaua este extensibilă şi noi am găsit-o deschisă, pregătită pentru somn, gătită cu acelaşi fel de aşternuturi ca şi patul din cealaltă cameră. Destul de comodă la dormit, vă pot mărturisi în cunoştinţă de cauză. În plus, masă de cafea în centrul camerei, alt birouaş cu telefon şi încă un corp de mobilier scund, gen servantă. Veioză cu picior şi abajur lângă canapea şi un alt tablou discret. Aceleaşi draperii maro, care contrastau plăcut cu restul peisajului, căci am uitat să vă spun că tot mobilierul era din pal bej şi alb. Impresia generală era de curat, luminos şi funcţional.

Baia din categoria minusculă, dar dotată cu tot ce trebuie. Prosoape albe din bumbac suficiente, de mai multe mărimi, săpun lichid, apă caldă. Oricum, chestiile esenţiale erau prezente.

După ce ne-am instalat cât de cât, am ieşit să căutăm o mâncătorie dispusă să ne mai ofere ceva calorii solide, căci ora normală de cină cam trecuse de mult. Seara era numai bine de călduţă, străzile erau pline (locuitori de tot felul, m-am simţit şi mai acasă), pe la terase activitatea era în toi. Ne-am aşezat la o pizzărie vis-a-vis de Muzeul Oraşului, unde am comandat 2 pizza mari, 2 beri şi o apă (eram 3, Băieţel a preferat să rămână în cameră, căci era în sevraj de net), care ne-au parvenit rapid, abia ce-a avut Tati timp să scoată nişte dinari sârbeşti de la un bancomat din vecinătate, căci nu se accepta plata cu cardul. Mâncarea bună, băutura şi mai şi, totul ne-a costat fabulosul preţ de 8 euro aproximativ!

Micul-dejun l-am servit într-o încăpere special amenajată de la parter, în spatele scărilor. Sala de mese este decorată cu desene stilizate din Hamburg (presupun) (aceleaşi desene le-am observat mai târziu şi în holul de la intrare, deasupra scărilor care urcă) şi conţine şi un bar, probabil că seara este chiar funcţional. Ni s-a oferit meniu fix, îndestulător însă, format din salam, caşcaval, brânză, omletă (puteam opta pentru alt mod de preparare a ouălor), roşii, castraveţi, la alegere lapte sau iaurt, cafea sau ceai. Cele două doamne care s-au ocupat de prepararea şi de servirea mesei au fost binevoitoare şi drăguţe.

Am plătit cu cardul la plecare, ne-am luat rămas-bun de la fetele simpatice, care i-au ţinut pumnii strânşi lui Tati în timp ce se străduia să scoată maşina din parcarea buclucaşă a hotelului. Apoi, pe cai, că mai avem ceva de mers până acasă!... Şi cine ştie?! Poate mai venim…

Îl recomand, aşadar, ca pe un loc de cazare intermediar absolut decent, curat, chiar plăcut, deservit de oameni de treabă. Şi, deloc de neglijat: preţ bun pentru ceea ce oferă.


[fb]
---
Trimis de crismis in 01.01.16 19:51:35
Validat / Publicat: 01.01.16 22:44:03
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2676 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 Vedere de pe balcon; clădirea care se vede în fundal este Muzeul Oraşului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 42500 PMA (din 46 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 25.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    12 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [01.01.16 22:43:13]
    »

    Mutat în rubrica "Garni hotel Hamburg [Zajekar], [ALTE ZONE din SERBIA]" (nou-creată pe sait)

    -

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Mulţumesc.

    crismisAUTOR REVIEW
    [01.01.16 22:46:59]
    »

    @webmasterX: Da, localizarea e corectă.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Dan-Ioan
    [02.01.16 00:32:21]
    »

    @MissCris - (mispelling on purpose, just once)

    ”a fost publicat un articol nou scris de crismis în rubrica...” A nu, nu citesc, e prima zi din an, nu vreau să mă implic emoțional, că dacă citesc votez (ce nevoie are?), comentez (și nu știu ce să spun mai întâi), lasă, mai bine nu!

    N-am rezistat - o să citesc doar puțin. Pe măsură ce povestea curgea (povestea, asta-mi place la un review!) mă simțeam bine, mi-era simpatic Tati, mă amuza mami, așteptam apariția prințesei în peisaj, când... ”Băieţel a preferat să rămână în cameră, căci era în sevraj de net”. I-am citit și Danielei, am râs și am simțit cald v-a-v de familia voastră.

    Ai scris tot ce putea fi mai de folos pentru un review de locație, dar nu votez F. UTIL/F. BUN, ci votez F. BUN/F. FRUMOS

    crismisAUTOR REVIEW
    [02.01.16 01:19:34]
    »

    @Dan-Ioan: Cand eram mica, mama imi spunea ca ceea ce fac in prima zi a anului o sa fac in continuare tot anul (cred ca vroia sa ma motiveze, sa nu lenevesc) si ma conformam putin speriata, dar si cu multa speranta. Asa ca spalam vase, stergeam praful, citeam sau lucram la cate ceva placut, din fiecare cate putin, nu cumva sa mi se iroseasca anul care abia a mijit ochii!

    Mi-a intrat in sange, cum s-ar spune. Asa ca mi-am petrecut prima zi a anului facand ceva treburi necesare, iar cand a venit randul celor placute, ce as fi putut sa aleg decat sa scriu ceva usor, dintr-o suflare, care sa nu ma solicite prea mult?! Sper sa fie adevarat ce spunea mama si sa continui asa tot anul, mai ales ca am adunat ceva restante (nu doar pe AFA)...

    PS:... si sa stii ca atunci cand mi-am ales nickname-ul, am oscilat intre "crismis" si "miscris"

    Costi
    [02.01.16 11:27:48]
    »

    @crismis -

    Review-ul tău mi-a amintit că și noi, în circuitul balcanic din 2012, ne-am oprit într-un ultim popas înainte de casă, în Zaječar, pitorescul orășel, capitală a regiunii Timoc.

    Dacă am spus Timoc, atunci este evident, explicabil de ce una din tinerele de la recepție vorbea (haios) românește.

    Doar că eu am poposit la hotelul Srbija TIS, același la care avea să poposească doi ani mai târziu colegul Marian Preda.

    De altfel, acesta este foarte aproape de hotelul la care ați stat voi.

    Apropo de numele orașului Zaječar, care se citește zaiecear. În sârbește, înseamnă crescător de iepuri. Poate îți mai aduci aminte de seria de filme de desene animate rusești din copilăria/tinerețea noastră Nu zaieț, nu pagadi! , adică, pe românește, Ei bine, iepure, așteaptă numai! , replică cu care se încheia fiecare episod, rostită de lupul mereu rămas cu buzele umflate.

    În legătură cu GPS-ul, îmi aduc aminte de o întâmplare mai veche, de când am ajuns prima dată cu mașina la Paris. I-am dat GPS-ului adresa hotelului și acesta ne-a dus în sudul Parisului, în loc de nord-est, unde știam că e hotelul. Cu acea ocazie, am aflat că fiecare arondisment din Paris are câte o Avenue du Général Leclerc.

    De atunci, m-am învățat minte și, înainte de călătorie, caut coordonatele GPS ale obiectivului unde vreau să ajung. Cu astea ajung sigur. Dar, atenție! nu le folosesc pe cele furnizate de booking.com, de multe ori sunt doar aproximative. Pornind de la ele, pentru siguranță, intru pe Google Maps și folosesc funcția Street View, disponibilă în majoritatea locurilor. După identificarea vizuală a obiectivului, citesc coordonatele acestuia și astfel am siguranța că ajung unde trebuie.

    Am și o întrebare: pe unde ați intrat în țară? Ați tăiat-o prin Bulgaria, sau ați trecut pe la Porțile de Fier II?

    La mulți ani!

    crismisAUTOR REVIEW
    [02.01.16 12:12:13]
    »

    @Costi: Ca de obicei, mulțumesc pentru completări!

    Cum să nu-mi amintesc de iepurașul isteț și de lupul cel nataflet?! Au făcut deliciul copilăriei mele! Mi-ai înseninat ziua și mai tare amintindu-mi de acest cuplu simpatic!

    Cât despre treaba cu coordonatele GPS... Știiiuuuu... Dar unde mai e distracția?! (Glumesc.) Adevărul e că facem ce facem și tot pe ultima sută de metri plecăm în vacanțe, nu întotdeauna mai avem timp să ne ocupăm de ultimile amănunte. De multe ori ne uităm pe hartă ca să ne dăm seama cam pe unde vine locația respectivă și ne lăsăm în voia Dumnezeului turiștilor, care a avut grijă de noi totdeuna. Și chiar dacă mai avem parte și de ceva peripeții, ... astea fac sarea și piperul câteodată, nu?!

    Ne-a bătut gândul să traversam Bulgaria, ba chiar am luat în considerare o cazare în zona Vidin, dar... nu, am trecut pe la Porțile de Fier II, unde când am ajuns am crezut că vama e închisă, căci nu se vedea nici o mișcare și noi eram singura mașină.

    Mulțumesc încă o dată pentru aprecieri și comentarii și iți doresc deasemenea un an minunat, fără peripeții majore!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Costi
    [02.01.16 12:23:15]
    »

    @crismis -

    Ați făcut bine trecând pe la Porțile de Fier II. Prin Bulgaria e puțin mai scurt, dar e o vamă în plus (pierdere de timp) și cheltuială mai mare: vinieta de Bulgaria + taxa de trecere pod Calafat.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Costi
    [02.01.16 14:50:53]
    »

    Propun atașarea la acest review a unei ilustrații muzicale din care se poate auzi graiul timocean. Melodia este cântată de formația Veseli šmekeri, din Negotin, având-o drept solistă pe Snežana Ostojić. Sper să vă placă, audiție plăcută:

    youtube

    Pentru cei care nu cunosc amănunte, trebuie să spunem că regimurile politice din Iugoslavia şi Serbia, indiferent care au fost ele, au dus întotdeauna o politică de deznaţionalizare față de românii timoceni, pe care nici nu-i recunosc drept români și le zic vlahi. Chiar și în prezent, în toată Valea Timocului, nu funcționează decât o singură școală românească, motiv pentru care, românii din această zonă nu prea știu să scrie în limba maternă, iar atunci când o fac, adaptează scrierea cu grafie latină folosită în sârbește. Astfel, ch este k, j este ž, ș este š, g (din ge/gi) este đ, iar c (din ce/ci) este č, exact ca în sârbă.

    Și cum să știe să scrie românește, când nu au nici manuale?

    Citiți aici:

    timpromanesc.ro/mi-s-a-umplut-sufletul

    crismisAUTOR REVIEW
    [02.01.16 15:05:08]
    »

    @Costi: Ilustrația muzicală este foarte frumoasă și aș fi foarte onorată dacă ar însoți articolul meu! Asta, desigur, dacă și web dorește! Please, web!

    ===

    Done, ilustrația muzicală a fost atașată articolului - w26

    calatorul
    [21.01.16 16:19:07]
    »

    Frumos ca de obicei si interesant ca intotdeauna, felicitari pentru excursie, inteleg ca de data asta cu masina si nu cu motorul. Vacante frumoase!

    crismisAUTOR REVIEW
    [21.01.16 19:46:34]
    »

    @calatorul50: Multumesc! Dar... noi cu motorul... never-ever! Poate @Camelia 19. Noi - mai batraneste, asa, cu masina!

    calatorul
    [22.01.16 08:56:55]
    »

    @crismis - Si eu multumesc pentru raspuns si scuze daca am incurcat vreo vacanta, in graba cititului. De asta am si intrebat, stiind ca sunt de regula mai multi participanti la vacanta si deci pasageri in masina. Greseala mea, la care adaug urarea ca va doresc drumuri, excursii si vacante cat mai frumoase, cu orice mijloc de locomotie va doriti!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    calatorul, crismis, Dan-Ioan

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.35279107093811 sec
    ecranul dvs: 1 x 1