ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.09.2011
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
    DIN: Bucuresti
    ÎNSCRIS: 10.02.09
    STATUS: SILVER
    DATE SEJUR
    AUG-2011
    DURATA: 7 nopți
    cuplu fara copii
    2 ADULȚI

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    CAZARE [camere etc]:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    PLAJA şi MAREA:
    90.00%
    Mulțumit, mici obiecții
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    94.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut

    TIMP CITIRE: 9 MIN

    O locaţie de vis, o vacanţă mai mult decât plăcută

    TIPĂREȘTE

    Încă un an, încă o vacanţă de vară…de fiecare dată suntem în căutarea unor locuri aparte, care să ne bucure ochiul şi unde să ne încărcăm bateriile pentru perioada următoare. În fiecare an, o vacanţă la malul mării. Pentru noi nimic nu se compară cu întâlnirea cu marea. Nu căutăm luxul, ci decenţa, respectul şi bunul gust, un loc unde să plătim pentru serviciile de care avem nevoie şi unde să primim serviciile pentru care am plătit. Nu reuşim poate întotdeauna să facem cea mai bună alegere, însă acesta este obiectivul cu care plecăm în căutările şi documentările prealabile pe care le întreprindem.

    Anul acesta am ales Sveti Vlas, Garden of Eden. În ceea ce priveşte transportul, am preferat autocarul, găsind o firmă de transport cu rute separate pentru staţiunile din nordul şi sudul Bulgariei. Astfel, de la Varna am mers direct spre Obzor şi Sunny Beach, scutind ceva din timpul petrecut pe drum şi din oboseala de rigoare. Din punctul de oprire al autocarului ne-a preluat maşina trimisă de la hotel (12 euro dus-întors). Deşi am făcut rezervarea şi plata sejurului prin intermediul unei agenţii din România am ţinut legătura pe mail pentru informaţii, confirmarea rezervării şi stabilirea detaliilor de transfer Sunny Beach-Garden of Eden cu o cei de la departamentul de rezervări al complexului. De asemenea, prin amabilitatea lor am putut alege de la momentul rezervării clădirea dorită (altfel repartizarea se face de la recepţie). Am ales corpul Cecilia pentru apropierea faţă de plajă şi amplasarea optimă faţă de celelalte facilităţi.

    Am ajuns în jur de ora 13.15, fiind necesar să mai aşteptăm circa o jumătate de oră (check-in se face la ei la 14.00), timp tocmai bun pentru o primă plimbare prin complex. La ora stabilită, ni s-a dat cheia şi am fost preluaţi cu tot cu bagaje de o maşinuţă electrică până la cladirea noastră (acelaşi serviciu este disponibil şi la plecare).

    Complexul este format din hotel şi clădiri de studiouri şi apartamente, încadrate de o minunată gradină. Cuvintele par sărace pentru a descrie impresia pe care o lasă bogăţia de culori, prospeţimea (chiar şi la sfârşitul lunii august), atenţia la detaliu, curaţenia şi armonia cu care sunt îmbinate elementele din această grădină. De aceea am să las imaginile să vorbească. Gradina este îngrijită permanent, în mod discret, astfel încât totul arată perfect. Rar mi-a fost dat să văd un cadru atât de încântător în împrejurimile unui hotel.

    Complexul este situat în pantă, cu toate acestea am întâlnit puţine scări. Arhitecţii par să se fi gândit la toate, combinaţia de alei în pantă şi lifturi permit o deplasare cu uşurinţă între facilităţile complexului şi plaja, chiar şi pentru familiile cu copii. La momentul sejurului am întâlnit turişti de toate vârstele şi multe familii cu copii mici. Ca naţionalitate au predominat ruşii, dar am întâlnit şi englezi, germani şi două-trei familii de români.

    Clădirile şi camera

    Cum spuneam, clădirile de studiouri şi apartamente sunt înconjurate de flori şi verdeaţă. Au 4-5 etaje, lift, balcon cu scaune şi măsuţă de lemn (unele balcoane de la ultimul etaj nu au acoperiş şi le cam lipseşte umbra în arşiţa după-amiezii). Clădirile din primul rând au camere cu vedere frontală la mare, restul au camere cu vedere parţială la mare. Oricum şi vederea spre piscină sau alte zone ale grădinii este frumoasă. De evitat poate clădirile din partea stângă care sunt mai depărtate de plajă şi mi-au lăsat impresia a avea o vedere mai puţin prietenoasă în afara complexului. Cei cazaţi la parter au parte de camere cu terase deosebite. O parte din apartamente sunt cumpărate sau de vânzare.

    Studiourile sunt mobilate cu gust, noi am avut pat matrimonial, 2 aparate de aer condiţionat. Chicineta este dotată cu frigider, plită, hotă (nu am reuşit să o facem să funcţioneze, însă nu am insistat pentru că nu am avut mare nevoie de ea), cuptor cu microunde, prăjitor de pâine, filtru de cafea, ibric electric pentru fiert apa de ceai (cam ruginit), veselă- farfurii mici, mari, boluri, pahare de toate felurile, căni, tacâmuri, cratiţe (aici o bilă neagra din partea mea- erau cam ruginite, iar cele cu teflon zgâriate, am folosit una de două ori, de nevoie). Baia suficient de mare, cu cadă. Apa caldă este furnizată de un boiler. Camera este dotată cu mop, măturică, în caz că se iveşte nevoia, oricum cât am stat noi s-a făcut curat zilnic. Uneori ajungeau după-masa să facă curat la noi. Serviciile sunt promte. Am avut într-o zi probleme cu boilerul, am semnalat dimineaţă la recepţie şi până ne-am întors după prânz de la plajă problema a fost remediată.

    Distracţie

    Este un complex liniştit, în special seara, fiind potrivit pentru persoanele care caută odihnă şi relaxare, în cursul zilei cu o muzică discretă la barul de pe plajă, ceva mai multă agitaţie la piscina de lângă hotel unde au loc activităţile echipei de animatori. Seara erau organizate la Flower Bar (tot lângă piscina principală), Art Cafe (lângă clădirea Olivia) diverse activităţi (concursuri, disco) în special pentru copii şi adolescenţi. De asemenea, se organizează şi seri cu spectacole de muzică şi dans la restaurante (cât am fost noi a fost un spectacol de dans arăbesc la restaurantul pescăresc). La Vista Bar se pot servi diverse băuturi şi asculta muzică. Piano Bar-ul era închis la sfârşit de august. După ora 23 însă se aşterne liniştea. Nu era absolut pustiu, unii turişti alegând să-şi prelungească seara cu o plimbare pe malul mării sau pe ponton, însă majoritatea se retrăgeau în camere. Plaja, aleile şi pontonul sunt luminate discret. În cursul zilei este un vaporaş care oferă curse regulate spre şi dinspre Nessebarul vechi (25 leva de adult dus-întors, călătoria durează cam 30 minute).

    Mâncare şi băutură

    În cadrul complexului există 3 restaurante, barul de pe plajă de unde se pot comanda pizza, sandwitch-uri, baruri la fiecare piscină. La restaurantul principal Paradisio, situat lângă hotel, se poate mânca bufet dacă luaţi cazare şi masă sau a la carte, restaurantul italian şi cel pescăresc, cu meniuri a la carte. Preţurile sunt specifice unui resort (ca exemplu paste, pizza între 8 şi 12 leva, feluri principale cu carne de pui sau porc în jur de 12 leva, garnituri 3,50 leva, bere 3,50 leva, un pahar de vin 3 leva), servirea mai mult decât ok, nu au o varietate prea mare de mâncăruri şi băuturi însă porţile (în special la Paradisio) sunt suficient de mari, frumos aranjate şi calitative. Mulţi turişti, în general cei care stau mai mult, aleg să îşi pregătească masa în camere şi să servească cina pe balcon sau terase. Supermarketul are suficient de multe produse alimentare cât să nu moară nimeni de foame indiferent de preferinţe: lapte şi tot felul de lactate, semipreparate din carne şi carne congelată, fructe, legume, paste, mai multe sortimente de pâine, dulciuri (checul foarte bun), apă plată în sticle de la 1,5 l la 7 l etc. Preţurile sunt potrivite pentru o staţiune (apă plată la 3l 2,50 leva, un litru de lapte 2,60 leva, pâine cu cereale 1,30 leva, struguri 2leva/kg etc.). Casiera nu vorbeşte limba engleză şi nu vă poate fi de mare ajutor în caz că aveţi întrebări. Etichetele de pe rafturi sunt toate scrise în bulgară. În resort sau la mică distanţă de acesta nu mai sunt alte variante de servirea mesei. De la resort, există o alee (cu acces de pe plajă) care duce la Dinevi Resort (pentru cei dispuşi să urce şi să coboare o pantă destul de abruptă şi neamenajată în partea dinspre Garden of Eden). Există un bistro în vârful dealului pe această alee, cu o priveşte superbă spre mare, unde însă la momentul în care noi am vrut să servim masa de prânz nu ni s-a oferit decât supă şi sandwich-uri. Am dat pe două felii de pâine unse un unt, presărate cu caşcavat şi băgate la cuptorul cu microunde 5 leva. Restaurantele din zona portului de iahturi depăşesc preţurile din Garden of Eden. Nu am ajuns la restaurantul din Vega Village. Am mâncat 4 din cele 7 seri la restaurantele din complex, restul în cameră. Pentru noi a fost perfect.

    Plaja complexului este ceva mai sălbatică. Este mai îngustă, însă în acelaşi timp intimă, după câteva zile ajungi să îţi cunoşti vecinii de sezlong/prosop. Ceva ce n-am mai văzut de mult, un deosebit de util duş pe plajă. Intrarea în mare are o porţiune de pietricele, urmată de nisip. În mare sunt şi pietre mai mari acoperite de alge, ceea ce nu face imposibil înotul până la distanţe destul de mari în larg, însă necesită puţină atenţie înspre mal. Zona este perfectă pentru amatorii de snorkeling, oferind privelişti frumoase, deci nu uitaţi echipamentul adecvat. În perioada în care am fost erau multe alge pe care încercau să le strângă câţiva angajaţi ai complexului. Din păcate aici nu pot pătrunde utilajele şi astfel strânsul algelor se făcea manual. Pentru cei care vor să facă plajă la Dinevi (plaja este mai lată, cu intrare lină în mare) pot alege aleea de care vorbeam mai sus sau să escaladeze plaja cu pietre ce face legătura între Garden of Eden şi Dinevi.

    Piscinele sunt în număr de cinci, situate astfel încât toate clădirile din complex să aibă acces la câte una. Pot vorbi doar de piscina de lângă clădirea în care am fost cazaţi, unde înotam seara, după sesiunea de plajă de după amiaza, însemnând orele 6-7. Deşi nu mai era soare, apa era suficient de caldă pentru a ne permite să înotăm confortabil. Apa era întotdeauna curată şi fără clor excesiv. Recomand înotul seara, la lumina felinarelor.

    La recepţie există un birou de schimb valutar, unde schimbă şi lei, însă cursul este ceva mai neavantajos. Pentru 1 euro primiţi 1,85 leva. Noi am plecat cu leva din ţară, am schimbat la BCR cu programare prealabilă, 1 leva=2,25 ron. De asemenea, este bine să aveţi de la început bancnote de valori mici pentru tips-uri (mai ales pentru cel care vă duce bagajele).

    Nu am văzut personal de pază, iar supravegherea se face prin intermediul camerelor răspândite prin tot complexul. Am avut tot timpul un deplin sentiment de siguranţă. Ne-am lăsat fără grijă bagajul pe plajă.

    Mi-a făcut o deosebită plăcere să scriu un review despre Garden of Eden, încercând să fiu cât mai obiectivă, o locație departe de agitaţia resorturilor la modă de pe litoralul Mării Negre, o locație de familie, unde cadrul de vis, atenţia personalului, eleganța şi calitatea meselor servite la lumina lumânării la unul din restaurante, sălbăticia mării concură pentru a crea o atmosferă de relaxare şi încântare deplină şi unde voi reveni oricând cu plăcere.


    [fb]
    ---
    Trimis de katrina_ro* in 18.09.11 15:50:06
    Validat / Publicat: 18.09.11 17:04:25
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA. A mai fost în/la: Obzor, RIU Helios
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 3975 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (katrina_ro*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 [fără descriere]
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 8100 PMA (din 10 voturi)
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    4 ecouri scrise, până acum

    webmaster10
    [18.09.11 19:30:48]
    »

    Super review, multumim pentru impresii.

    roth
    [18.09.11 20:56:17]
    »

    Dupa rw gen titlu vine unul care este chiar ff bun, bine structurat, plin de date utile, atat de necesare unui viitor turist.

    E buna ideea cu transportul cu autocarul si mai ales cea cu transferul la/de la hotel. Daca pretul transportului e pentru 2 persoane e chiar un pret prietenos.

    Felicitari pentru toata povestea si ne bucuram ca ai avut o vacanta reusita pe care ai impartasit-o cu noi prin intermediul acestor randuri.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    mihnea
    [30.05.12 21:52:38]
    »

    Cum pot obtine numele agentiei prin care ati cumparat bilete? Multumesc!

    tumisfabu
    [10.01.15 20:37:28]
    »

    Fparte complet, util, frumos structurat, felicitari!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    mihnea, roth, tumisfabu
    Alte impresii din această RUBRICĂGarden of Eden Hotel:

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.17455196380615 sec
    ecranul dvs: 1 x 1