GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Filio Studio - micul paradis al copiilor
Ca de obicei când caut cazare pentru vacanţa cu copiii sunt foarte stresată şi pretenţioasă. Vreau să fie un loc sigur, curat, aproape de plajă, dacă are curte să fie umbră şi, eventual, să aibă loc de joacă. Peste toate astea preţul trebuie să fie mai mult decât ok şi sunt în stare să negociez la sânge. Dacă nu-mi convine, caut în altă parte.
Anul trecut prin martie, căutam locaţia pentru vacanţa de vară cu copiii. Oscilam între Grecia – Thassos şi Italia – Sicilia (unde fusesem şi cu un an înainte). Am găsit la un moment dat un site cu nişte poze ce reprezentau un peisaj paradisiac. Exact ce căutam pentru mine si familia mea. Am trimis repede mail la adresa de pe site, întrebând de preţuri pentru sfârşitul lui mai – începutul lui iunie, când doream noi să plecăm. Mailul de răspuns m-a descurajat deoarece preţurile erau mult mai mari decât ne puteam noi permite. Aşa că am plecat în Sicilia din nou, excursie despre care colegul @le_maitre a scris pe larg. Am rămas totuşi în faţa ochilor cu imaginile acelea văzute pe site-ul studiourilor.
Anul acesta prin februarie, am zis să mai bag o fisă. Poate am noroc. Aşa că i-am trimis din nou un mail domnului Dimitris, cu care mă conversasem şi cu un an înainte, în care i-am spus în termeni mai puţin populari ”Prietenaşule, eu am vrut să vin şi anul trecut la tine dar nu mi-au plăcut preţurile, aşa că m-am dus în Sicilia. Anul ăsta vreau să vin iar la tine, îmi dai un preţ mai bun?”. Şi mi-a venit mailul de răspuns. 30 de euro pe noapte garsoniera. Având în vedere că eram interesată de 3 camere pentru 10 nopţi în extrasezon am reuşit să negociez şi o noapte gratuită pentru fiecare cameră. Aşa că, per total, am plătit 270 de euro cazarea pentru 10 nopţi acolo unde visam să ajung.
În luna martie am trimis avansul de 270 de euro (câte 90 de euro pentru fiecare cameră) şi apoi nu ne-a rămas decât să numărăm zilele până la plecare.
Localizare
Cum te debarci în portul Limenas, faci dreapta spre Skala Prinos, Pachis Beach, etc. După vreo 7-8 km apare pe marginea drumului în dreapta indicatorul “Filio Studios”. După ce părăseşti şoseaua, ai din loc în loc indicatoare astfel că este imposibil să nu nimereşti din prima. Oricum, înainte de plecare noi am solicitat un mail cu locaţia exactă şi numărul de telefon al proprietarului în caz de Doamne fereşte. Nu ne aşteptam să fie atât de simplu de ajuns.
Cum am oprit în faţa porţii ne-a întâmpinat o doamnă care ne-a strâns mâna, ne-a urat bun venit şi ne-a condus în cameră. Aveam să aflăm ulterior că era chiar proprietara, mama lui Dimitris, căruia îi pusesem eu părul pe bigudiuri cu mailurile. Doamna nu ştia cine ştie ce engleză dar a fost deosebit de amabilă şi nu am avut nicio problemă pe toată durata sejurului nostru.
Tot ea ne-a recomandat pentru masă taverna Glyfoneri aflată la vreo 250 de metri de studiouri. Aici, la această tavernă, am mâncat de vreo câteva ori pe parcursul celor 10 zile şi de fiecare dată mâncarea a fost excepţională. Bineînţeles, la masă, aveam pâinica prăjită, carafa de apă rece şi desertul din partea casei. În unele zile am avut pepene roşu, în altele prăjiturele, în altele iaurt cu dulceaţă. Nu contează, totul a fost foarte bun. Restaurantul nu are un meniu foarte bogat dar absolut tot ce am mâncat a fost proaspăt, bun, iar porţiile… aproape de fiecare dată luam la pachet. Ca idee de preţuri, între 7 şi 9 euro porţia fel principal de caracatiţă, calamari, midii, porc, pui, miel gătite la grătar sau prăjite, obligatoriu însoţite de garnitură de cartofi prăjiţi şi orez. Cert este că noi cu vreo 35 de euro mâncam şi beam pe săturate şi mai rămânea şi pentru acasă.
Dacă vă cazaţi la Studio Filio, nu rataţi această tavernă. N-o să vă pară rău.
Plaja hotelului
Exact cum ieşi din curtea studiourilor ţi se întinde în faţa ochilor plaja şi marea. Clienţii Filio au la dispoziţie gratuit câte două şezlonguri pe plajă/cameră iar nouă ni s-a părut genială amplasarea în sensul că dacă voiai soare, stăteai la soare, iar dacă voiai umbră, îţi trăgeai şezlongul puţin mai sus unde te fereau de razele soarelui pinii care aveau crengile aplecate deasupra plajei. Mirific. Sau cum zicea colegu’ de cameră: “Io când vreau să fluier…fluier”. Plaja îngustă îmi conferea liniştea că piticaniile puteau fi supravegheate mult mai uşor decât pe o plajă mai lată, iar intrarea în apă era lină cu un singur rând de pietre pe care dacă le depăşeai nu mai aveai nicio problemă. Oricum, prea mult nu am stat în apă deorece era destul de rece. Pe tot parcursul sejurului nu am văzut niciun arici de mare dar adevărul este că nici nu ne-am aventurat prea mult.
Într-una din zile, spre sfârşitul sejurului nostru, când deja studiourile se umpluseră, mica plajă din dreptul hotelului era plină de vreo 12-15 copii între 2 şi 7 ani, care ţipau de bucurie, făceau castele de nisip şi se bălăceau în apa care deja se mai încălzise. Clar această locaţie este recomandată familiilor cu copii mici care în mod sigur nu se vor plictisi şi vor avea parte de distracţie maximă într-un mediu sigur.
De asemenea, de pe această plajă am urmărit cele mai frumoase apusuri de soare pe tot parcursul sejurului nostru şi mai subsemnata, mai maestru’, au trântit câteva poziţe pentru conformitate.
Repet, fiind extrasezon, totul era foarte lejer, foarte puţin aglomerat, astfel încât pe la ora 20.00 abia dacă mai vedeai picior de om pe acea plajă. Tot aici am văzut într-o noapte pentru prima oară în viaţa mea o stea căzătoare!!!
Cazarea propriu-zisă
Trebuie să încep prin a vă spune că la faţa locului totul este la o scară mult redusă faţă de ceea ce se înţelege din pozele de pe site. Acesta însă nu a fost un dezavantaj pentru noi deoarece aveam un spaţiu mai restrâns de suprevegheat.
Complexul de cazare este structurat în două clădiri, care au parter, iar una dintre ele are şi etaj. Noi am avut toate cele trei camere în clădirea cu etaj, eu şi tribul meu fiind cazaţi la parter (solicitasem expres în mail acest lucru) iar ceilalţi la etaj.
Garsonierele au o cameră cu un pat dublu foarte comod şi o canapea extensibilă, o plită electrică, frigider micuţ şi prăjitor de pâine. Fiecare studio are baie proprie cu wc, chiuvetă şi duş. Totul este simplu şi curat. Ca veselă, este suficientă în fiecare cameră pentru acoperi nevoile a patru persoane.
Canapeaua, atunci când o extinzi, practic rămâi fără spaţiu de trecere între aceasta şi pat. Pentru noi nu a fost o problemă pentru că n-am extins-o. Am adus cu noi pătuţul de voiaj al piticului, aşa că mândra a dormit pe canapea, piticul în pătuţ, iar noi doi am pus stăpânire pe patul matrimonial. Pătuţul fiind mic, am avut suficient spaţiu în cameră. Oricum n-am stat prea mult acolo. Intram în cameră doar pentru somn. Până şi micul dejun îl luam pe balconaşul-terasă pe care fiecare cameră îl are în dotare.
O dată la trei zile se făcea curat în camere şi se schimbau prosoapele şi lenjeria.
Wi-Fi este gratuit în toată incinta, şi în camere şi în curte. Nu am încercat să vedem dacă aveam pe plajă…:P
Seara, după ce culcam copiii, ne strângeam toţi cei cinci adulţi pe terasă afară unde stăteam până la ora târzii în noapte. Grijă nu aveam deoarece toate camerele puteau fi supravegheate direct din curte, ceea ce este un mare avantaj atunci când pleci cu copiii în concediu iar după ora lor de culcare eşti arestat în cameră. Aici am avut posibilitatea de a sta seara afară, după o zi obositoare, la un pahar de vorbă, în timp ce copiii noştri făceau nani liniştiţi în pătuţurile lor. A fost primul concediu cu copiii în care pot spune că m-am şi relaxat pe alocuri (vezi impresii pe larg aici ).
Curtea studiourilor este punctul forte al acestei unităţi de cazare. Este acoperită cu gazon foarte bine întreţinut, are alei pietruite, leagăne, balansoare, tobogane, măsuţe de joacă, pe scurt, tot ce-i trebuie unui copil să se simtă bine. Pentru adulţi există o terasă acoperită care are televizor, plită de gătit, grătar, mese şi scaune. Există de asemenea un joc de şah cu piese mari din plastic umplute cu nisip care făcea deliciul copiilor, aceştia cărând şi târând acele piese pe toată tabla şi uneori chiar şi pe lângă. Seara, părinţii care se simţeau cu musca pe căciulă, adică ale căror piticanii împrăştiaseră piesele, le puneau frumos la loc pentru ca odraslele a doua zi să le amestece din nou.
Iluminatul curţii este genial. Peste tot sunt globuri galbene pe care unele fetiţe le foloseau ca să se joace de-a vrăjitoarele. Este incredibil câtă distracţie poate aduce un loc atât de mic.
Atunci când am sosit noi era un singur studio ocupat de o familie de sârbi cu doi copii. Pe data de 2 iunie, s-a umplut. Adică au mai apărut încă vreo 12 maşini toate cu număr de Serbia. Cred că pentru prima dată pe pământ elen românii erau în minoritate iar tovarăşul meu de distracţii a decretat luarea fiinţă a noii Republici Srbija in locaţia cu pricina. Pentru copii n-a contat însă. Se jucau cu toţii indiferent de limbă şi vârstă, se înţelegeau prin semne. La un moment dat în curte erau vreo 15-16 copii care alergau pe acolo, unii se dădeau în leagăne, alţii pe tobogan, alţii cărau piesele de şah. Se jucau fiecare cu jucăriile altuia, băieţeii făceau schimb de maşinuţe, iar seara noi, părinţii, ne trezeam în cameră cu alte jucării decât cele ale copiilor noştri şi umblam disperaţi întrebând care şi a cui e ca să nu ne facem de basme. Ce să mai, o nebunie de poveste.
Ca să vă daţi seama cât de bine a fost pentru copii, în ziua plecării piticul nostru şi-a pus perna în cap când a auzit că plecăm acasă şi a început să protesteze, iar pitica ne-a întrebat de ce nu putem să locuim şi noi în Grecia. Aşa că la anu’ plănuim să ne întoarcem în acest loc perfect.
Singura obiecţie pe care o am este legată de problema pe care am întâmpinat-o atunci când am cerut chitanţă pentru cazare. Am fost refuzaţi pe motiv că preţul pe care noi l-am plătit a fost mult mai jos faţă de preţul normal ori ei nu pot elibera chitanţă pentru suma respectivă. Asta este însă, din această cauză grecii sunt în groapa în care sunt din punct de vedere economic. La ei evaziunea fiscală e în floare. Nici la o benzinărie din Skala Rachoni nu au vrut să ne pună ştampilă pe un bon motivând că nu pun ştampilă decât pe valori peste 50 de euro.
Nu am lăsat însă ca aceste mici probleme să ne strice farmecul excursiei.
Am mai spus şi o repet, Filio Studio este locul ideal de petrecere al unei vacanţe cu copiii. Cu siguranţă vom mai reveni dacă Dimitris nu se nesimţeşte iar la preţ. În septembrie, dacă ajungem în Thassos, cu siguranţă nu vom merge la Filio pentru că preţul pe care ni l-a cerut a fost de 60 euro/noapte, în condiţiile în care eu am primit oferte de 20-25 de euro/ noapte pentru aceeaşi perioadă. E adevărat, condiţii de cazare ca la Filio nu găseşti pe toate drumurile, dar nici 60 euro/noapte nu pot să dau.
Concluzia este că dacă doriţi confort şi siguranţă pentru copiii dumneavoastră, mergeţi cu încredere la Filio Studio. Negociaţi cu tupeu şi s-ar putea să obţineţi preţuri foarte bune în extrasezon şi început de sezon. Veţi avea garantat o super vacanţă şi vă veţi dori cu siguranţă să reveniţi „over and aver again”.
Trimis de ariciu in 17.06.13 09:42:23
- A fost prima sa vizită/vacanță în GRECIA
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ariciu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 40.79055800 N, 24.62952300 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
excelent, chiar aparte & foarte plăcut lecturii set de impresii.
”... iar pitica ne-a întrebat de ce nu putem să locuim şi noi în Grecia.
Acelasi lucru ma intreb si eu asa ca nu este nimic anormal la intrebarea ei.
@Andox: pentru noi a fost anormal având în vedere că piticania, după vreo 6-7 zile de concediu de obicei ne întreabă când mergem acasă că îi e dor de Bucureşti.
Ce bestial este ca te plangi de evaziunea grecilor cand tu vrei sa faci acelasi lucru.
Nu de alta, dar o persoane fizica nu are nevoie de stampile pe bonuri si facturi. Era clar ca vroiai sa iti deduci concediul pe firma. Ceea ce tot evaziune se cheama...
@Serj K - Ce bestial este să afirmi fără să cunoști situația!!!
Pentru informarea comentatorilor, NU am firmă!!! Serviciul soțului meu decontează pentru angajați o sumă de bani pe an pentru vacanțe/concedii. Din această sumă, ca să nu existe dubii, se reține impozit!!! Suma este prevăzută în CCM, perfect legală, etc. De-aia aveam nevoie de ștampile pe bonuri și facturi! Ca să dovedească vacanța. Sper că am fost suficient de clară...
Mai există nelămuriri sau comentarii??? Nu de alta, dar se poartă în ultima vreme. Niște scuze ar avea loc aici...
Un review cursiv şi plăcut la citit!
Apropo de ştampila grecilor, am întâmpinat şi eu un refuz într-un supermarket din Sithonia, dar un pic diferit.
Am cumpărat două îngheţate pentru 3 euro şi casiera nu a vrut să accepte cardul, pentru că suma de plată era prea mică!!
@ariciu - Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
Dap, acolo e! Balonașul roșu e fix... "la popa la poartă"!
buna,
as dori sa stiu daca iti amintesti, garsoniera superioara este cea din casuta aia separata?
multumesc
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2017 Ok, dar la tarifele de extrasezon — scris în 12.06.17 de ady77 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2015 Ascultand valurile marii printre maslini — scris în 17.06.15 de dianabzs din ROMANIA - RECOMANDĂ
- Jun.2012 Prima data si-as mai reveni... — scris în 29.09.12 de deliutza27 din BAIA MARE - RECOMANDĂ