ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.09.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Buzău
ÎNSCRIS: 03.09.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
SEP-2016
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
70.00%
Satisfăcător
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
86.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Dalboka: Unde ciorba de peste are gust de urzici

TIPĂREȘTE URM de aici

Am fost la Ferma de midii la recomandarea finilor nostri cu care ne-am intilnit in Bulgaria si cu care am hotarit sa luam masa intr-un loc minunat dupa spusele lor. Drumul a fost bun pina am ajuns aproape. Am crezut ca picam cu masina in mare, asa era de abrupt. Desi stateam in spate, mi-am pus imediat centura de siguranta insa fara probleme am reusit sa parcam undeva jos de tot chiar la intrarile celor doua restaurante. O femeie si un baietan stateau in mijlocul parcarii si imbiau turistii sa intre in restaurantele apartinatoare. Am ales in dreapta pentru ca era plin de turisti, in stinga daca era un cap de om la o masa, mai mult nu am vazut la singura ocheada pe care am aruncat-o.

Mi-a placut ce am vazut, mesele aroape toate ocupate, am gasit si noi una sub un copac si imediat ce ne-am asezat a venit o domnisoara sa ne aduca meniurile. Eu nu prea sint fana a fructelor de mare dar de cind am fost in Calabria si am mincat 10 feluri la un singur restaurant, am devnit mai deschisa in fata acestor mincaruri. Finii erau la a 5-a cina in acel restaurant asa ca stiau ce sa aleaga, eu am studiat meniul mai in amanuntime si daca ei au ales supa crema de midii (cu care l-au convins si pe nasa-su), eu am vrut ciorba de peste. Pentru felul doi ei au ales frigarui de midii, icre, si tot felul de sosuri iar eu, mai de la tara... am cerut o portie de guvizi cu usturoi. Pentru piine a trebuit sa facem socoteala cita vrem deoarece nu iti pune pe masa ca sa te saturi ci iti aduce la felie, cita doresti. Am cerut vreo 12 felii dupa care am mai luat 6 pentru ca aluatul din care era facuta piinea era cam aerisit si aceasta se consuma imediat. Le-am cerut coapte pe plita si erau cam arse cum faceam noi la bunica.

Au venit supele si ciorba, in vase identice, niste canite de lut umplute pe jumate. Ce-o fi ciulamaua asta cu marar pe deasupra? zic cu voce tare. Ciorba de peste, nu aia ai vrut? Pai asa bearca? Nu seamana nici pe departe cu cea de la Vadu. Yaaac! dar imi era prea foame ca sa mai fac mofturi asa ca am bagat lingura in ea. Era cam grosuta... si avea gust de urzici! Nu va mint si nu glumesc! Am gustat si din ciulamaua sotului, supa crema de midii... nu era ca a mea dar nici apetisanta nu arata. Am dat cu lingura prin strachina si n-am gasit nici o bucata de peste, era doar niste pleava. Vorba mamei, poate aia fac ciorba cu peste praf. Abia am gasit olecuta de coloana vertebrala de peste mic, ca sa imi dau seama ca aceasta vietuitoare a fost facuta praf si pulbere in blidul meu.

Am asteptat felul doi care nu a intirziat sa apara. Guvizii erau tari si coaja lor m-a zgiriat pe git. In schimb, frigaruile de midii erau calde si bune. Ca bauturi, sotul a luat o tuica bulgareasca (zice el) si pe urma 2 beri, fina o sticla mica de vin roze, finu o apa cu bule ca era sofer.

Toata masa ne-a costat 140 leva cu ciubuc.

Nu m-as mai duce acolo decit daca mor de foame si sint in zona. Nu sint nici pretentioasa, nici fana a melcilor si scoicilor, insa ce platouri am vazut eu la Vadu, la Cherhana, nu se compara cu nimic. Poate il pacalesc pe al meu sa mai tragem o fuga intr-un weekend, sa prind si eu o broasca testoasa care vine 3000 de km din Grecia si sa mincam pe saturate, proaspat si gustos!

Aici mi-a placut servirea, roiau chelneritele ca albinele si timpul de asteptare era foarte scurt. Decorul era frumos avind in vedere ca restaurantul se afla la baza unei stinci si nu in ultimul rind, ghivecele cu flori ornare cu scoici si melci, ce se gaseau de-a stinga si de-a dreapta treptelor. Inspirata de aici am adus si eu o sacosa cu scoici ca sa garnisesc si eu citeva ghivece. Insa nu pot sa scot mirosul de mort din ele. Aveti vreo reteta? De 3 zile le am in lighean si schimb apa de cite ori ma duc in baie, pun si toate mirositoarele de parchet, de gresie... dar dimineata tot a mort miroase inauntru :D


[fb]
---
Trimis de adri-nico in 08.09.16 18:47:49
Validat / Publicat: 08.09.16 20:32:54
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.

VIZUALIZĂRI: 3823 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adri-nico); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 vedere de sus!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 26750 PMA (din 28 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

Zoazore
[08.09.16 20:42:50]
»

@adri-nico: Oooff, nășică! Ce mă fac io cu alde matale? Auzi la ea: nu-i plac fructele de mare (bine, nici io nu-s fan, dar...)

Ia incearcă să pui niște sare și bicarbonat de sodiu in apa scoicilor! Și-apoi fierbe-le!

adri-nicoAUTOR REVIEW
[08.09.16 20:52:20]
»

@Zoazore: Fataaaa, tu crezi ca io am tuci de facut sapun? Si eu zic de cochilii, nu scoici cu carne ca sa le gatesc.

Daca le bag in masina de spalat la 90 de grade si in loc de dero un o cana cu sare? Merge?

ANILU
[08.09.16 20:54:52]
»

@adri-nico: Frumos decor ai prins în pozele tale. Când am fost noi treptele de la intrare erau în amenajări, acum am văzut cum arată.

Adevărul este că noi facem comparație, la ciorbe mă refer, a noastră cu a bulgarilor și așa este diferită, dar la felul principal ai de unde alege.

Gusturile nu se discută.

Și noi am zis că special pentru restaurant nu mai mergem, dar dacă mai ajungem în zonă am mai urca o dată dealul cu burta plină...

Să vă fie de bine.

adri-nicoAUTOR REVIEW
[08.09.16 20:59:22]
»

@ANILU: Multumim frumos!

Zoazore
[08.09.16 21:01:31]
»

@adri-nico: Nu, fată, că se sparg! Încearcă cu sare și bicarbonat de sodiu în apa în care le-ai pus!

Soso42
[08.09.16 21:38:42]
»

@adri-nico: Draga mea, daca tie iti ramasese gandul si poftele la minunatul bors de peste de la cherhanaua din Vadu, aici recunosc ca ti-a cam taiat din elan. Cu putin noroc cred ca bucatarii bulgari ar fi reusit sa faca lingura sa stea dreapta in bolul acela de lut. Dar stii cum se spune... nu le poti avea chiar pe toate. In ce priveste lipsa pestelui din bol, poate nu am fost noi atenti la meniu si se prea poate sa fi fost scris ca pot exista vagi urme de peste, asa ca, ne-am facut griji de pomana.

In ce priveste tuica, nu am spus eu ca este bulgareasca ci meniul lor. Glumesc desigur. Era locala, cu un gust deosebit, de fructe.

Una peste alta, facand o paralalela intre ce ai spus tu ca nu ai mai da pe acolo decat doar daca ai fi moarta de foame si ce cred eu... ai draptate draga mea.

A fost o experienta culinara placuta, dar putin cam piperata, comparativ cu alte localuri.

Dar sa le spunem celor care inca nu au ajuns acolo... se merita macar odata atat pentru peisaj cat si pentru calitatea preparatelor.

In incheiere, de mentionat faptul ca 70-75% din clienti, in acel moment, erau romani.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinna
[09.09.16 10:56:03]
»

@adri-nico:

Pentru piine a trebuit sa facem socoteala cita vrem deoarece nu iti pune pe masa ca sa te saturi ci iti aduce la felie, cita doresti.

- Eu nici n-o comand, nu mâncăm pâine decât foarte rar sau atunci când murim de poftă. Bine că v-au întrebat dacă doriți pentru că în România, pe litoral, ne aducea pâine fără să comandăm. Eu o refuzam politicos iar ospătarii nu înțelegeau de ce. Să vă fie de bine, adică lor, că ție nu prea ți-a priit. Noroc ai avut cu pâinea, cred.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adri-nicoAUTOR REVIEW
[09.09.16 11:09:41]
»

@krisstinna: Se vede pe tine ca nu maninci cu piine.

Guvidul, in afara ca era tare, a fost gustos numai ca nu m=am saturat. Revenita acasa am trecut pe la piata si cu 9,5 lei kg am cumparat vreo 11 guvizi (15 lei), i-am prajit si m-am saturat. Am mincat si la prinz si la cina, eu cu omul meu, ca astia mici sa nu vada miscatoare in cratita.

Si ca sa nu mor de foame, am dat iama si in frigaruile sotului. Alea chiar erau calde, moi si bune!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
krisstinna
[09.09.16 11:19:49]
»

@adri-nico: Auzi, dar guvizii i-ai mâncat tot cu pâine? Mergeau cu 200 gr de mămăligă, dar si aia nu prea fiartă Și... Să îți fie de bine atunci! Bine că te-ai săturat. Sper că nu ai mai mâncat și desert!

adri-nicoAUTOR REVIEW
[09.09.16 11:23:49]
»

@krisstinna: desert n-am mincat (atunci!). pe astia de acasa i-am mincat cu mamaliga.

apropos de desert, lui dimineata cind am predat cheia camerei de la Argesul, am ramas sa mincam prinul acolo si la capitolul prajituri aveau 3 feluri si neputind sa ma decid, am cerut cite una din fiecare. (ecler, rulada si un fel de buturuga). 1,5 kile in plus la cintar dupa concediu.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Deborah77
[09.09.16 12:13:18]
»

E un restaurant in Krapets, la 17 km de Vama, de 10 ori mai bun. Briza Marii ii zice. Recomand din suflet, mai putin ciorba, ca si acolo a fost tzeapa

adri-nicoAUTOR REVIEW
[09.09.16 12:15:29]
»

@Deborah77: Multumim de sugestie. Pobabil ca asa fac ei ciorbele, diferit ca la noi.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, ANILU, Deborah77, Soso42, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂFerma de midii Dalboka:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.065563917160034 sec
    ecranul dvs: 1 x 1