GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am ajuns la aceasta "minunatie" in jur de ora 14.30 in ziua de 2 mai.
Probabil greseala a fost a noastra pt ca trebuia sa ne dam seama de aglomeratia care va fi.
Dupa ce am coborat cu greu printre multele masini parcate in dreapta si stanga drumului si pietonii ce mergeau fix pe mijloc, inca de la vreun km distanta de restaurant, am reusit sa parcam in buza restaurantului unde niste tipi stateau in... poarta si spuneau la toti ca mese nu mai sunt decat daca aveau rezervare; eu cred ca nici atunci.
Am trecut nepasatori pe langa ei si am inspectat zona; nu mai fusesem niciodata si am vrut sa vad "nemaipomenitul" Nu voi repeta greseala.
erau multe mese... muuuulte, din scanduri, cu banci de lemn pe care lumea se aduna ca la pomana porcului.
Foarte aglomerat, extrem de aglomerat si singurul lucru care ne-a tinut sa nu plecam erau ospataritele (daca le putem numi asa pe fetele care serveau) ce carau tavi incarcate la refuz, de faceau de rusine orice barbat in putere.
Am stat si ne-am holbat vreo 30 min cand deodata o amica cu care eram a ochit o masa la care se pleca, si-a pus poseta si dupa alte 30 min am reusit sa ne asezam bucurosi nevoie mare de ce bunatati o sa mancam.
Dupa 20 min s-a oprit o ospatarita pe care am intrebat-o cat va dura ca ne e foame: a zis ca in jur de 2 ore!!!
Am zis ca nu stie ea si am ramas totusi; in jur de 1 ora a venit cu scoicile natur, sau cu pilaf in functie de ce a vrut fiecare, cu supa si ciorba de peste si cu chefalul pt nevasta-mea.
Scurt: o PORCARIE!
Scoicile erau absolut normale, fierte in suc propriu cu prea putine condimente dar pline de alge.
Cele cu pilaf aveau atat de mult orez ca amicii mei cautau carnea de scoica printre ele cu greu.
Supa si ciorba de peste semanau izbitor intre ele iar gustul si consistenta erau de supa din plic; inclusiv ciorba era dulce!! Am curaj sa fac pariu ca era supa din plic cu o bucata de peste in ea. Nu stiu cat de traditional era insa eu ciorba de peste mai proasta nu am mancat in viata mea.
Chefalul era mititel... cca 200-250 gr dar prajit frateee de parca ar fi fost initial uscat si pe urma prajit; deci VAX.
Preturile nu sunt mari (scoici natur 6 leva, cu orez 8 leva, chefal 10 leva) insa nu s-a meritat deloc nici asteptarea, nici batutul drumului pana acolo, nici mancarea in SPECIAL.
Poate ne-am mai alinat un pic cu privelistea... insa cat sa stai sa te uiti ca prostul la natura? ;)
Una peste alta, am mancat MULT MAI BINE la Popasul Pescarului din Neptun-Olimp si chiar la Pane e Vino din Bucuresti (unde scoicile sunt minunate)...
Probabil ca daca am fi mers in alta zi, eventual nu weekend, ar fi fost mai bine privitor la aglomeratie; nu cred insa ca si la calitatea mancarii.
P. S: noroc ca mancarea nu era veche deci nu am patit nimic zilele urmatoare :D
Trimis de zoloft in 09.05.14 14:31:25
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zoloft); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 43.40383400 N, 28.38902600 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am vazut si eu la televizor despre ferma asta de scoici. Bine ca nu m-am dus pe acolo
@zoloft:
”Supa si ciorba de peste semanau izbitor intre ele iar gustul si consistenta erau de supa din plic; inclusiv ciorba era dulce!!
Acum, nu știu cum erau alea făcute, că n-am fost acolo să gust din ele - dar de un lucru m-am convins cu siguranță: niciodată în altă țară (inclusiv Bulgaria) nu mă aștept să primesc o mâncare ce are același gust cu cea omonimă de la noi. Au alte rețete, alte „mirodenii, ingrediente... n-are cum să fie ca aia din Deltă, sau măcar cum era cea din 2 Mai despre care am povestit p-aici mai de mult...
Cred că ai avut ghinion. Probabil că mini-vacanța noastră a fost și la ei, sau ai noștri au aglomerat excesiv localul.
Despre calitatea mâncării, probabil că la asemenea aglomerație și bucătăria mai dă oleacă de rasol pe ici pe colo. Eu am fost acolo la un sfârșit de mai acum doi ani și singurul lucru deranjant a fost ploaia. De altfel și fotografiile afișate în continuarea celor 4 ale tale parcă spun altceva.
Însăși faptul că își permit să tipărească meniul în limba română poate spune faptul că are suficient succes în rândul alor noștri.
Cred că ar fi bine totuși să mai încerci odată, dar într-o zi obișnuită, și să ne spui și atunci concluziile.
@msnd:
”Cred că ar fi bine totuși să mai încerci odată, dar într-o zi obișnuită, și să ne spui și atunci concluziile
fara suparare, dar pentru ce trebuie sa merg la un restaurant in zile obisnuite?
Merg cand am chef si pofta!!! nu cand fac ei fata clientilor!!
Ca au tiparit meniul in romana? Mare branza... e tiparit si in suedeza, franceza... etc? NOP!!!
Alt minus, de atitia ani stiu ca turistii de nationalitate romana dau buzna la ei pe 1-2-3 mai depinde cum pica!!
Deci?!!!
Deci mergi, in continuare la restaurantele la care ti-a placut! la care nu e aglomerat si rulajul marfii se face din 2 in 2, iar preturile sunt de top, bafta!
indraznesc si eu sa-mi spun parerea din propria experienta.
anul trecut in luna iulie in drumul spre Topola ne-am oprit si noi la ferma de midii. era foarte aglomerat, nu am avut rezervare, am gasit totusi o masa la restaurantul din stanga cum cobori pe malul marii. nu am vrut sa scriu un rew. special ptr. ca am plecat dezamagita, intr-adevar nu mi s-a parut nimic extraordinar, preturile rezonabile, dar servirea si preparatele cu nimic remarcabile. poate pentru ca am si alte modele comparative, dar de pilda, vorbind de Bulgaria, aceleasi preparate le-am comandat in Balcik, la un restaurant pe faleza, pretul a fost foarte putin mai ridicat dar preparatele au fost super, gustoase si deosebit de frumos prezentate. sa nu vorbim de Nessebar care isi merita renumele, de gustibus...
Am fost anul trecut la inceputul lunii septembrie si restaurantele erau aproape goale. Serviciul a fost prompt, mancarea proaspata, buna si ieftina am platit cu tot cu bacsis pentru 4 portii de scoici sau peste prajit doar 20 leva. La plecare ne-au dat o punga de scoici fierte in cochilie, din partea casei. Daca nu ar fi fost clientii multumiti, nu s-ar mai fi dus vestea si nu ar fi fost asa inghesuiala. Romanii aflati in concediu pe litoralul nostru sau chiar cei din Constanta si Mangalia se duc special acolo doar pentru un pranz pe malul marii si apoi se intorc inapoi. Cred ca ati nimerit intr-o zi in care era prea aglomeratie, dar nu trageti concluzia ca nu e bine si frumos acolo, mai mergeti.
@Dragos: sincer indiferent de natie, ciorba e ciorba si supa e supa; sau macar sa existe o diferenta intre ele; daca au notiune pt supa si ciorba inseamna ca stiu de aceste mancaruri; altfel le-ar spune... zeama de peste; si atunci ma astept la orice.
La cate taste s-au apasat pe subiectul asta numit Ferma de midii, inca nu se stie ca restaurantul din dreapta cum privesti spre mare este cel care are si ferma propriu zisa, cel din stanga este concurenta. La cel din stanga preturile sunt nitel mai mari, este, de regula mai putin aglomerat, iar preparatele nu sunt intotdeauna foarte reusite sau proaspete. La cel din dreapta este indicat de facut o rezervare telefonica sau una pe mail, pe site-ul fermei: dalboka.com/Dalboka/RO/index.html chiar in romana, asa ca merita incercat doar pt. priveliste, daca nu pt. ceva bun si proaspat!
@GYL: Pai oricum numai in dreapta merge lumea deci ala din stanga am crezut ca e... vreo terasa de iarna: D
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2023 Alertă! Dalboka, nu! — scris în 14.08.24 de cazacualin din BUCUREșTI - nu recomandă
- Aug.2023 Nu mergeti! — scris în 16.08.23 de ux130364 din CLUJ-NAPOCA
- Aug.2023 Ultima experienta la Dalboka — scris în 05.08.23 de ux130156 din CONSTANţA - nu recomandă
- Apr.2023 Dezamagitor — scris în 02.04.23 de ux128785 din CONSTANTA - nu recomandă
- Jun.2022 Dezamăgire — scris în 26.06.22 de corelia din MANGALIA - nu recomandă
- Jul.2021 Dalboka - groaznica experiența — scris în 11.07.21 de cristinaion din BUCURESTI - nu recomandă
- Jun.2021 Nimic extraordinar — scris în 23.06.21 de Dan 80 din BUCURESTI - nu recomandă