ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.11.2010
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Ploiesti
ÎNSCRIS: 22.06.10
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
AUG-2010
DURATA: 1 zile
prieteni
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

O experienta culinara inedita

TIPĂREȘTE

Indemnati de curiozitate si pe baza impresiilor culese de pe AmFostAcolo, am trecut pe lista obiectivelor de vizitat ale acestui concediu si Ferma de midii de la Dalboka. Asa ca la sfarsitul sejurului petrecut la Nisipurile de aur ne-am rezervam cateva ore pentru a cina aici. Satui dupa 6 zile de “all inclusive”, cina “light” servita la Dalboka a fost binevenita.

Aspecte privitoare la drum si localizare au fost foarte bine detaliate in review-urile anterioare asa ca am renuntat sa le mentionez si o sa ma rezum doar la impresia mea despre aceasta locatie.

Cu putine emotii in suflet (nu facusem rezervare si se anuntase ploaie), am ajuns la restaurant in jurul orei 18, ne-am ales o masa langa mare, incantati de privelistea care face toti banii. In scurt timp localul s-a aglomerat si toate mesele erau ocupate.

Ospatarii sunt foarte amabili, inteleg romana, desi nu vorbesc prea bine, dar va puteti intelege usor cu ei. Dupa ce ne-a luat vreo 20 de minute sa studiem meniul si sa ne hotaram, a sosit momentul sa comandam: Secretul lui Veso, Midii grecesti, Raci de mare si Midii la tigaie cu sos picant.

Comanda a fost adusa in aprox 15 min, timp in care am observat cum “se alimenta” stocul de midii: doi tipi masivi carau o lada plina cu midii proaspat scoase din mare.

Fiind prima oara cand am mancat scoici, evident ca am gustat din toate preparatele pentru a-mi face o idee si trebuie sa recunosc ca cu greu m-am mai oprit. Toate au fost delicioase, insa midiile in sos picant s-au dovedit preferatele mele.

In privinta racilor, recunosc ca ne-a cam luat valul “wow, cum or fi racii? ! ” asa ca am comandat. Insa in momentul cand au sosit cu tot cu “tacamul” specific s-a instalat atat amuzamentul cat si curiozitatea. Habar n-aveam in ce fel/cum/ce trebuie mancat. Noroc cu ospatarita care s-a dovedit draguta in a ne oferii indicatii (ups!) . Cu parere de rau, racii nu prea m-au incantat, daca stam sa punem intr-o balanta pretul cu gustul, cantitatea comestibila si timpul de “extractie” a ei, as fi preferat inca o portie de Secretul lui Veso.

Totul ne-a costat 50 leva cu tot cu bacsis. Un pret rezonabil pentru o masa de 4 persoane, cu preparate nu tocmai obisnuite.

In concluzie, a fost o experienta culinara inedita pe care v-o recomand si voua pentru ca eu cu siguranta o voi repeta!


[fb]
---
Trimis de mitzulik in 20.11.10 23:27:16

VIZUALIZĂRI: 2407 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mitzulik); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 of, cat ne-am mai chinuit cu racul ala, ce-a mai ramas din el saracul...
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 5000 PMA (din 9 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

cosminp
[20.11.10 23:37:48]
»

mi-ai facut o pofta, ca de-abia astept sa fac un plan sa vad cum si cand voi ajunge acolo.

celeste
[21.11.10 10:01:00]
»

Cu toate ca nu sunt fun fructe de mare as reveni cu placere oricand... si recomand scrumbia la gratar care a fost dementiala.

adryana
[21.11.10 11:27:34]
»

felicitari pt. curaj, eu sincera sa fiu nu am incercat si nu voi incerca acest fel de mancare

creivean
[21.11.10 12:59:28]
»

Pentru că sunt mare amator de tot ceea ce-i altfel, în materie de gastronomie (eu comand de obicei, peste tot pe unde merg specialitatea casei/a bucătarului), te felicit pentru review şi te răsplătesc cu un bine-meritat SB. Felicitări.

corinne
[21.11.10 19:09:39]
»

Ce foame mi-ai facut cu atatea specialitati pescaresti... si ce bine arata midiile la tigaie in sos picant

Felicitari ca ai reusit sa ajungi la acest restaurant recomandat aici pe AFA!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adryana, celeste, corinne, cosminp
Alte impresii din această RUBRICĂFerma de midii Dalboka:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.05023193359375 sec
    ecranul dvs: 1 x 1