ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.03.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Galati
ÎNSCRIS: 12.03.16
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
MAR-2016
DURATA: 12 zile
colegi
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Antarctica

TIPĂREȘTE

Salutari tuturor care ajungeti sa cititi aceste randuri.

Nu am gasit Antarctica, asa ca am incadrat acest review la "Excursie Tara de Foc".

Cred ca vor fi cititori care vor invidia situatia in care am fost pus, altii carora nu le va pasa, si altii care isi vor schimba parerea despre aceste meleaguri.

Pe langa faptul ca nu prea mi-as permite o astfel de calatorie, inainte sa aflu destinatia nu aveam nici macar o baza de cunostinte generale despre acest loc. Vreau sa mentionez ca din discutiile avute cu unii localnici din Usuaia, majoritatea nu au ajuns niciodata in Antarctica cu toate ca si-ar fi dorit toti, iar eu nu pot sa ma simt decat privilegiat pentru aceasta ocazie.

Expeditia a avut loc intre 28 februarie-10 martie 2016, dintre care cam 5 zile le faceai pe drum, traversand asa numitul "Drake passage" - in traducere libera trecatoarea dracului, care dupa vorbele capitanului de origine Ciliana, se spune ca ar fi locul unde se scalda Diavolul. Cu asta cred ca am acoperit descrierea drumului.

Eu locuiesc in Galati si serviciul imi permite sa calatoresc din cand in cand in diferite locatii de pe glob. Cel mai urat drum a fost evident cel dintre Galati si Bucuresti, iar aici nu cred ca este nevoie sa ma explic. Am ajuns la Bucuresti, era 26 Februarie si urma sa urc intr-un avion catre Roma, apoi Buenos Aires si ca destinatie finala, Usuaia cunoscuta si ca "Fin del mundo", localitatea practic de la capatul emisferei sudice a pamantului.

Aeroportul destinatiei finale este construit pe o insulita unde pista este foarte mica, iar dupa o mica discutie avuta cu un localnic intalnit in avion, se pare ca aceasta pista a suferit modificari de lungime datorita unui accident aviatic datorat pistei prea scurte. Evident ca am stat cu ochii doar pe geam si ma intrebam cum se va putea ateriza pe o pista asa de mica.

Inca dinainte sa ajung in Usuaia, peisajul arid si desprins parca din documentarele de la TV mi-au facut un introducere spectaculoasa. Am zburat pe deasupra Patagoniei iar de indata ce am cascat scapat de nori si am cascat ochii catre meleagurile spectaculoase dar necunoscute pentru mine ale Argentinei. Din zbor am remarcat terenul arid dar si lacuri formate in urma topirii ghetarilor, lacuri de un turcoaz incredibil ce iti lua ochii.

Ajuns aici, a trebuit sa ma cazez pentru o noapte la un hotel "Hosteria America" unde am avut parte de toata ospitalitatea angajatilor si conditii de cazare excelente. Tot aici am aflat si de renumitul lor desert dulce de leche, o dulceata care aduce foarte tare a caramel. Dis de dimineata am pornit catre port unde m-am imbarcat pe nava destinata expeditiilor "Ortelius" si am asteptat cu nerabdare plecarea. Camera in care am fost cazat nu a fost una de lux, deoarece camerele "de lux" ajungeau si la 18 000 euro/persoana.

Legat de conditiile de hotel ale navei pot spune ca personalul filipinez se ocupa de curatenie o data la 3 zile. La bucatarie a fost un chef Austriac si am avut parte de un meniu extrem de diversificat si gustos, iar la bar incerca sa tina in frau turistii entuziasmati un barman filipinez foarte zambaret. Oricad puteai servi o ciocolata calda sau o cafea in aer liber pe punte, in timp ce priveai apusul sau alte minunatii.

In fiecare zi se organizau la diferite ore sedinte in care echipa de ghizi isi faceau cunoscute planurile foarte prietenos (de altfel pe tot parcursul expeditiei m-am simtit ca intr-o familie). Totul a fost organizat de catre acestia foarte meticulos astfel incat fiecare invitat sa aiba parte de experienta vietii lui.

In drum spre Antarctica ne-am intalnit si cu delfini, balene, pinguini, diferite pasari, etc. Drumul a fost foarte lin si plin de entuziasm din partea tuturor. Cum am ajuns printre stancile insulitelor Antarcticii, apa s-a linistit, iar tot ce se mai auzea era ecoul ce-l producea functionarea navei. De indata ce am ajuns, s-au facut liste pentru caiac, scufundari, catarari pe ghetari, plimbari, vizite. Eu m-am inscris personal pe listele de catarari pe ghetari si plimbari. Nu am avut timp si pentru caiac, iar pentru scufundari trebuia sa ai echipamentul tau.

S-au vizitat diferite baze situate pe continent reprezentate de Anglia, Ucraina, Argentina. Baze in care personalul astepta de luni bune sa fie preluate de o nava pentru a ajunge inapoi la familiile lor. Se pregateau de vara unii pentru ca in Antarctica se apropia iarna.

Vreau sa va povestesc in mod deosebit despre baza de cercetare Ucraineana, unde de altfel persoanele de pe nava de origine ucraineana erau foarte incantate ca se vor gasi cu ai lor conationali. Aici se regasea chiar si un bar in care femeile trebuiau sa plateasca pentru consumatie cu propriul sutien! Sutien pe care i-l expuneau la un loc cu alte capturi realizate de-a lungul timpului. Aici spre surprinderea noastra se afla chiar si un magazin de suveniruri si inclusiv o stampila cu Antarctica pe care o puteai pune pe una din paginile pasaportului tau.

Echipajul oferea pentru celelalte persoane care nu se regaseau pe listele de activitati plimbari cu zodiac-urile si lectii de biologie foarte amuante oferite de batranul Simon Cook.

Plimbarile in aer liber printre pinguini, foci si albatrosi au fost mirifice, unice, de nedescris. Mai rupea tacerea uneori zgomotul ca de tun al ghetarilor care se mai sfarmau, rupeau, care se mai desprindeau din peisaj.

In una din zile, dupa ce am auzit ca au aparut balene pe langa nava, in timp ce toata lumea le fotografia, acestea s-au apropiat si mai mult de nava, ba chiar una din ele scarpinandu-se de corpul navei. Daca sunteti interesati de pinguini si curiosi, sa stiti ca pe uscat sunt cam statici, parca plictisiti si galagiosi uneori. Am intalnit 4 specii de pinguini: Adelaide, Chinstrap, Gentoo, Macaroni.

Organizatorii au reusit sa ma lase fara cuvinte chiar si mai mult, in una din ultimele seri petrecute acolo dupa ce au pregatit meticulos un gratar in aer liber pe puntea Hely-deck. Imaginati-va doar muzica, gratar, vin fiert, rasete, ghetari si munti la mi putin de 50 m de nava. In momentele alea mai ca-mi venea sa urlu de bucurie, doar ca parca asteptam ca o persoana sa mi-o ia inainte pentru a nu ma face de rusine.

Pentru a intelege mai bine, va recomand sa vizualizati imaginile atasate pentru ca eu unul nu consider ca exista cuvinte pentru a descrie cu adevarat imaginile ce au fost vazute de ochii mei.

La intors, in cele aproximativ 3 zile am mancat doar 3 mere si asta pentru ca am traversat "Drake passage"-ul atunci cand "diavolul era acasa". Mi-a fost rau si am stat efectiv doar in pat pe orizontala (asta si cu drumul dintre Bucuresti si Galati sunt singurele parti rele).

Sa nu uit, daca ajungeti in Buenos Aires, va recomand sa cumparati suveniruri din afara aeroportului deoarece in aeroport nu prea gasesti suveniruri, si putinele care sunt, sunt foarte scumpe.

Imi cer scuze daca nu am respectat vreo regula.

 

Am refacut review-ul la cererea majoritatii persoanelor care mi-au scris. Nu ma asteptam sa fie atat de apreciat acest articol si din lipsa de baterie, am fost foarte evaziv la inceput.

Va multumesc. Sa aveti o zi frumoasa.


[fb]
---
Trimis de Amariei Bogdan in 15.03.16 10:57:58
Validat / Publicat: 15.03.16 15:26:53
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în AMERICA de SUD

VIZUALIZĂRI: 5379 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

24 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Amariei Bogdan); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Litl penguin
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 78700 PMA (din 66 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

24 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[15.03.16 15:24:53]
»

@Amariei Bogdan: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.

Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.

===

Ajuns aici, a trebuit sa ma cazez pentru o noapte la un hotel "Hosteria America"

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

===

Mutat în rubrica "Excursii opționale din Ushuaia, Ushuaia" (nou-creată pe sait)

Aurici
[15.03.16 15:35:33]
»

@Amariei Bogdan -

am traversat "Drake passage"-ul atunci cand "diavolul era acasa"

Nu vrei să ne spui mai multe despre asta? Recunosc că habar nu aveam ce este drake passage, m-am uitat pe net si m-am luminat puțin dar mi-ar plăcea să ne povestești tu mai mult.

Altfel, o super experiență, iar pozele spun foarte mult, într-adevăr.

Clar, ești invidiat.

Mai contează o greșeală gramaticală când tu ne împărtășești și ne arăți așa ceva?

Bine ai venit printre noi cu așa o poveste frumoasă!

kelyboy
[15.03.16 15:44:33]
»

Debut cu o locaţie la care cei mai multi dintre noi doar visează, aşteptăm cu interes şi alte asemenea reviewuri... frumose imagini, dat vot cu plăcere, stop!

zlatna
[15.03.16 16:06:29]
»

Bun venit şi din partea mea. Foarte tare locaţia unde ai fost. Nu ştiu câţi " muritori" ajung in acesta locaţie. Eu aş vrea dar... Pozele sunt frumoase, unele chiar foarte frumoase, şi cum a spus şi colega @Aurici mai dorim unele detali, pentru ca este o locatie inedita.

Vă doresc călătorii plăcute în continuare pe diferite meleaguri ale globului.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
ANILU
[15.03.16 16:10:12]
»

Ce norocos esti, sa ai sansa sa mergi prin lume si sa vezi locuri la care unii doar viseaza.

Citind articolul si uitandu-ma la poze, pentru cateva minute am fost la "capatul lumii".

Felicitari si nu uita sa ne scrii si noua pe unde te plimbi tu, da-ne si noua aceasta sansa sa ne plimbam alaturi de tine.

mishu
[15.03.16 16:12:21]
»

Ma alatur si eu colegilor care ti-au urat bun venit si chiar este unul bun. Cat despre ceva mai multe detalii sunt perfect de accord, am sorbit fiecare cuvintel asteptand sa-mi mai arate ceta ceva. Poate ca intr-adevar pozele spun enorm de mult in acest caz insa sunt convinsa ca ne mai poti spune multe. Nu stiu cat realizezi ca acesta este un site destinat amatorilor de turism si nu este un club al celor care croseteaza (nu ca as avea ceva cu aceste persoane) insa userii AFA sunt avizi de tot ce este legat de turism iar in cazul tau este o destinatie deosebita. As fi indurate orice ca sa pot fi acolo, as fi indurate raul de mare, trece pana la urma, as fi dormit in cort. Este minunat totul, te felicit si astept neaparat sa ne mai povestesti

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
alinaro
[15.03.16 16:51:33]
»

@Amariei Bogdan - Foarte tare! Bun venit și din partea mea. Ushuaia este capitala provinciei Țării de Foc, Antarcticii și Insulelor Atlanticului de Sud, și o destinație la care mulți visează dar puțini ajung.

Pozele sunt superbe (apropo, tu ești în P01?), îți mulțumim că ne-ai arătat și nouă o părticică din acest capăt al lumii.

Și eu vreau să știu mai multe despre Drake Passage.

P. S. Cumnatul meu e toooocmai din... Ushuaia, oare m-o pofti vreodată pe acolo?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Floryn81
[15.03.16 18:36:45]
»

Îmi primul rând bine ai venit printre noi! Foarte frumos și, mai ales, inedit articol de debut pe AFA! Antarctica este într-adevăr o zonă pe care nici prin cap nu îmi trece vreodată că aș putea să o vizitez însă din articolul tău, și mai ales din excelentele fotografii atașate, reiese că ai ce admira acolo. Oricum, chiar dacă nu voi călca vreodată acolo, articole precum acesta sunt binevenite și noi le lecturăm cu plăcere; așa că te invităm să ne mai povestești câte ceva atunci când mai ai timp.

Am votat cu plăcere atât articolul, cât și fotografiile atașate!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mprofeanu
[15.03.16 19:52:55]
»

@Amariei Bogdan - Este foarte plăcut și interesant ce ai scris despre Ushuaia! Să vezi în habitatul lor atâtea viețuitoare, de ghețari ce să mai spun? Cred că ai prins și vreme bună fără alte intemperii?

Ai mers cu vas de croazieră, nu am înțeles prea bine? Care a fost traseul după aterizarea pe pământ argentinian?

dorgo
[16.03.16 20:20:08]
»

@Aurici - Inca de pe la anul 1500, se stia ca trecerea din Atlantic in Pacific, pe la capul Horn, aflat in Tara de Foc, in sudul Americii de sud, e foarte periculoasa. Multe veliere si-au gasit sfarsitul acolo. Canalul Panama inca nu se nascuse pe lume.

In cartea "Magellan", Stefan Zweig descrie istoricul ocol al lumii cam asa... "Magellan pornise din portul Sevillia (el era portughez dar obtinuse sponsorizari de la mai-marii regatului spaniol, pentru a gasi un drum mai scurt spre mirodeniile Indiilor), cu 270 de marinari, adunati de prin porturi, nu de cea mai buna calitate. Pleca cu 5 corabii. Intre timp aparu foametea, setea, revolta. Pe drum pierdu doua corabii si trebui chiar sa execute prin decapitare un rebel. Ajuns in Tara de Foc, numita astfel pt. ca patagonezii (oameni cu picioare mari) faceau focuri pe tarm ca sa se incalzeasca, se rataci. Noi revolte.

Tara de Foc e-o incalcitura de canale si mare noroc trebuie sa ai ca, doar cu busola, GPS-ul era doar un vis, sa ajungi pe partea cealalta, in Pacific.

A ajuns in fine, (stramtoarea descoperita de el ii poarta njumele) ocolind acea cale furtunoasa din marile sudului, aflate in sudul capului Horn. daca ar fi mers pe-acolo, nu cred c-ar fi ajuns in pacific.

Cand vazu imensitatea oceanului Pacific, care era in acea vreme calm, i-a dat denumirea de "pacific-linistit".

Traversarea lui a durat 3 luni. A aparut scorbutul din lipsa alimentelor proaspete (sangerari gingivale din lipsa vitaminei C). Au murit multi marinari.

In insulele Antile (Guam), Magellan a vrut sa dea o demonstratie de forta si a atacat populatia locala. Erau niste salbatici agresivi. Marinarii sai au fost coplesiti in apa mica, fiind echipati cu armamant greu-coifuri, muschete, zale. Magellan a fost rapus de bastinasi cu mai multe lovituri de sulita.

Expeditia a fost continuata de spanioli. Capitan era Del Cano. Pigafetta, scribul expeditiei, a notat totul intr-un jurnal. Au ajuns si-n India dar acea cale folosita de ei, era prea lunga si perculoasa.

In fine dupa 3 ani fara o luna, corabia Victoria ajunge din nou in portul Sevillia, cu doar... 19 marinari. A doua zi ea ia apa si se scufunda in port.

Era prima expeditie circumterestra. (1519-1522). Cred ca "Drake passage" e acea zona din sudul capului Horn, un cimitir al vapoarelor, mereu furtunoasa in care greu scapi fara "rau de mare".

Aurici
[17.03.16 10:03:25]
»

@dorgo - Mulțumesc mult colega pentru atâtea detalii. Și foarte bine îmbrăcate în poveste.

Îmi pare rău că Bogdan ne-a expus aici o poveste frumoasă și apoi ne-a abandonat. Ne-ar fi bucurat și alte detalii, dar asta e. Cine știe ce oportunități s-au ivit și prin ce alte locuri deosebite o umbla la ora asta.

Mulțumesc încă o dată, @dorgo.

CosminZichil
[17.03.16 10:50:14]
»

Bravo pentru articol si mai ales pentru poze! Si clar te invidiez si pentru locatie

buterfly*
[17.03.16 15:16:28]
»

wooow! super pozele, cat despre articol mi-as fi dorit sa citesc mai mult. Poate mai dezvolti putin. Am participat anul asta la un concurs pentrua castiga o expeditie cu Ortelius asa ca nu pot decat sa te felicit ca ai ajuns deja acolo. Nu stiu inca cine a castigat si mi-as dori sa fiu si eu la fel de norocoasa ca si tine. Bun venit!

Dan&Ema
[17.03.16 22:01:43]
»

Ce debut! Se poate spune ca esti unic! Cel putin unicul AFA- ist care a postat despre capatul lumii. Mi-ai amintit de Toate panzele sus- romanul lui Radu Tudoran atat de indragit de mine. Pe tematica Tarii de Foc si aventurii personajelor din roman am participat la un concurs intre scoli.

Este un colt de lume cu adevarat special, greu accesibil noua romanilor, esti un baftos!

Te rog povesteste-ne mai pe larg cum a fost!

Felicitari!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Dragoș_MD
[17.03.16 22:25:02]
»

@Amariei Bogdan - și eu îți urez bun venit și pe deasupra te rog, atunci când vei mai avea timp, să ne scrii și bucățica asta care lipsește de aici:

Iar indata ce am cascat ochii catre

???

Ajuns aici, a trebuit sa ma cazez pentru o noapte la un hotel "Hosteria America"

Mulțumesc anticipat.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
abancor
[17.03.16 22:51:35]
»

Mi-ai amintit de Toate panzele sus

Gînd la gînd! Și eu, de cîte ori aud de Ushuaia, mă gîndesc dacă o fi vreun sat Oltișor prin preajmă Oltișor n-o fi, dar niște denumiri românești tot sînt pe acolo, Vîrful Sinaia de pildă.

În decurs de cîteva zile am citit un articol despre Groenlanda și unul despre Antarctica. Mi se umflă ficatul de invidie!

mogly
[18.03.16 08:34:13]
»

Ai vorbit de vreo 3 categorii de cititori si stau sa ma gandesc unde ma incadrez eu? Uite ca sunt invidioasa, ... na, ca vreau si eu sa fiu acolo printre pinguinii aia atat de draguti. Felicitari pentru vacanta deosebita pe care ai avut-o!

Amariei BogdanAUTOR REVIEW
[18.03.16 10:16:04]
»

Intradevar, am fost foarte scurt in descriere, dar sincer, nu ma asteptam sa fie atat de apreciat review-ul. Am realizat review-ul pe genunchi in aeroport, la viteza si cu bateria 10% la laptop.

Imi voi face timp sa explic mai detaliat trairile si experientele de acolo.

Va multumesc pentru cuvintele frumoase, dar si pentru critici.

bucşa ioan*
[18.03.16 12:48:46]
»

De-a dreptul minunat locul şi pozele. Doar privindu-le şi parcă simţeam că şi eu "am fost acolo"...

N-am ce spune decât mi-nu-nat!

elviramvio
[21.03.16 18:12:30]
»

@Amariei Bogdan -

Superb articol si pozele. Mi-a placut enorm, pentru mine e ca lecturarea unui SF, nicicand nu voi ajunge acolo, deci ma alatur celor care te-au rugat sa continui si sa ne scrii despre o zona unde majoritatea spun "visam sa fim acolo"!

webmaster
[22.03.16 13:30:37]
»

Autorul ne-a trimis o "ediţie revizuită, cu adăugiri şi completări", cu care am înlocuit textul iniţial.

Vă invit deci să recitiţi articolul, cu completările sale.

Amariei BogdanAUTOR REVIEW
[22.03.16 15:26:45]
»

@alinaro - Eu sunt in poza 1. A fost o activitate organizata impreuna cu doctorul navei.

Daca ai pe cineva acolo, ai cu atat mai multe motive sa vizitezi zona! Se merita, crede-ma.

alinaro
[22.03.16 15:44:09]
»

@Amariei Bogdan - Bravo! Pe mine mă ia cu brrr numai când văd polar plunge și imediat zăpada de pe munți și pe nenea din planul doi cu haina de iarnă pe el.

Ar fi frumos să ajung într-o bună zi pe tărâmurile alea... Până una alta, mai povestește și despre alte excursii și vacanțe, sunt convinsă că ai multe povești speciale în tolbă.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
BOGDAN DSN
[25.03.16 19:38:58]
»

@elviramvio

Mi-a placut enorm, pentru mine e ca lecturarea unui SF, nicicand nu voi ajunge acolo.

Elvira - "Niciodata sa nu spui niciodata" - iti mai aduci aminte de J.R. Ewing?

-

@Amariei Bogdan - Bine ai venit in comunitate si felicitari pentru review. O destinatie ,,exotica'', cu poze minunate

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
15 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinaro, Amariei Bogdan, ANILU, Aurici, BOGDAN DSN, bucşa ioan*, buterfly*, Dan&Ema, dorgo, elviramvio, kelyboy, mishu, mogly, mprofeanu, zlatna
Alte impresii din această RUBRICĂExcursii opționale din Ushuaia:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.076467990875244 sec
    ecranul dvs: 1 x 1