ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.05.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 30.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
APR-2019
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Kirklareli, bine te-am găsit!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Pentru că nu sunt fan A. I. mi-am propus ca în vacanța de Paști să fac două excursii, indiferent de nivelul „oll inclusivului”: una la Sozopol în care am inclus și castelul de la Ravadinovo, iar alta în Delta Ropotamo unde ne puteam plimba cu vaporașul. Despre una dintre excursii am scris deja - vezi impresii, la Ropotamo am renunțat în favoarea Turciei, excursie despre care voi povesti acum.

Am plecat din Sunny Beach, de la Blue Pearl - vezi impresii pentru a vizita castelul Ravadinovo. N-aveam de gând să mă plictisesc la un UAI, chiar dacă ar fi fost super-mega-mirobolant, evadarea de Paști a fost doar pentru plimbare, relaxare și divertisment, am fugit de acasă pentru a scăpa de bucătareală, am exclus din start închirierea de vila, casă, cabană, căsuță, astea înseamnă slugăreală în zi de Paști, oricâtă distracție ar fi fost. Mai bine un UAI slab decât cealaltă variantă, părerea mea.

Așadar, după un MD foarte bun la hotel, am plecat spre Sozopol. Aveam 70 km de parcurs, șoseaua era grozavă, deloc aglomerată.

Domnul C. era foarte cuminte, eu tot povesteam de castel și el mustăcea. La un moment dat începe cu pisiceala: „sunt doar 30 km până in Turcia, de ce nu vrei să dăm o fugă? ”

„Păi... e cam departe, doar în Croația (pentru Dubrovnik) am mers așa de departe într-o excursie, indicat e ca un obiectiv sa nu fie mai departe de 50-60 km de locul de cazare, parerea mea. Plus că avem două vămi, nu știi ce și cum vei găsi acolo”.

În fine, cu ideea asta de Turcia venise Cami încă de acasă, n-am agreat-o deloc, fiindu-mi teamă de aglomerație și timp irosit prin vămi.

Dar am cedat insistențelor, am renunțat la Ravadinovo și a virat la dreapta, spre Malko Târnovo, butonând rapid telefonul, am căutat cel mai apropiat oraș turcesc. Cami spunea de Edirne, am refuzat ideea, era prea departe, sunt 190 km de la Sozopol. Așa că am ales primul oraș, la o distanță de doar 40 km de la graniță, Kirklareli. În drum ne puteam opri la peștera Dupnisa din Demirkoy, regiunea Kirkareliyoutu.be/fq7YG53ycJo, foarte aproape de granița bulgărească. Dar timpul era limitat și informații prea multe nu aveam, nu m-am așteptat la o așa excursie.

Drumul până la Malko Târnovo a fost bun, eram singuri prin pădurea ce mărginea șoseaua, am ajuns rapid în vamă, aveam în față vreo 10 mașini. La bulgari a decurs totul rapid, la turci am avut de așteptat ceva, cam mult zic eu.

Ne-a fost verificat portbagajul, a trebuit să dau explicații turcului despre lipsa bagajelor, am fost întrebată unde mergem, norocul nostru că nu avem mutre de teroriști=)). Bagajele din mașină constau într-o sticlă cu apă și o pătură, doar plecasem la plimbare până la castel. =))

Cât ne-am uțupit prin vama turcă am dat o fugă și la micuțul oficiul PTT existent acolo, se pot schimba bani dar nu există posibilitatea de a cumpăra/încărca vreun sticker (pentru autostradă zic) de la acel oficiu poștal, noi nu aveam nevoie dar am întrebat din curiozitate.

Am schimbat 50 euro cu 310 TRY, doar pentru a avea ceva bănuți, șopingăreala era exclusă din mintea mea. Dar...

De la graniță la Istanbul sunt 260 km iar până la Kirklareli sunt doar 40 km. Această poartă de ieșire spre Turcia este folosită în special de cei din sud-estul României, știam asta de la Maria. Și, de curând am citit undeva că cineva din Constanța avea nevoie de o cazare de tranzit, nu mai puteau conduce către casă, erau obosiți și au găsit cazare intermediară în acest oraș, au fost mulțumiți de alegerea făcută. De la Constanța la Kiklareli sunt 400 km, citisem pe un alt forum de turism dar și pe un blog recomandări pozitive la adresa acestui oraș de tranzit.

Drumul? Impecabil, mai mare plăcerea să „aluneci” pe șoselele turcilor. Drum de 4 benzi, două pe fiecare sens de mers, șoseaua șerpuia printre dealuri, din loc în loc văd și stânci sparte pentru a face loc asfaltului, verde și curat împrejur, limita de viteză 110 km/oră. Am ajuns repede, am părăsit drumul principal și ne-am îndreptat către orașul Kirklareli. La plesneală am circulat, căutam centrul vechi al orașului, n-aveam nimic setat, niciun fel de obiectiv turistic, niciun fel de GPS offline, n-am fost pregătită pentru Turcia. Știam doar că trebuie să urmăresc cu privirea și să găsesc o moschee mare din localitate și așa am făcut.

Kirklareli este un oraș frumușel, este reședința „județului” cu același nume, nu l-am vizitat pe tot, am căutat doar centrul pietonal, acolo intuiam eu că e zona turistică. Străzi înguste cu locuințe modeste, femei camuflate, oameni simpli, asta am văzut. La o simplă căutare pe net am văzut că sunt și spații de cazare, la prețuri moderate.

Am urmărit „capul” moscheei zărite, nu era ea cea mai mare (cred) dar m-am orientat totuși perfect. Am pătruns în inima localității, am văzut și blocuri, am intrat pe strada Kara Umur Bey, cu sens unic, pe-o parte și pe alta erau magazinașe de tot felul, patiserii, fast-food-uri, terase, supermarket-uri. În prelungirea acestei străzi era strada Hastane.

Pe la jumătatea acestei străzi era stația de taxi, vis-a-vis de aceasta era o școală, iar în spatele taxiurilor era o parcare. Gratuită am bănuit eu, nu ne-a întrebat nimeni nimicuța, am parcat și ne-am văzut de plimbare liniștiți, dacă era ceva de plată puteam achita la plecare, dar nu a fost cazul.

Străduțele din centru sunt cu sens unic, se poate parca și lângă trotuar dacă ai noroc de vreun loc liber.

Diferența față de Bulgaria era deja semnificativă, atmosfera era alta, temperatura era ridicată, aproape sufocantă. Domnul C. era îmbrăcat de vară, eu a trebuit să mă astup cumva, am mers cu puloverul pe mine, din respect pentru locuitori. Din când în când mai zăream o adolescentă în blugi, fără decolteuri sau piele goală la vedere.

Orașul e liniștit, femeile sunt îmbrobodite, bărbații gălăgioși stau la taclale în fața unui delicios ceai, frecând menta toată ziulica. Pe tot parcursul șederii noastre acolo ne-am simțit excelent cu toate că nimeni, dar nimeni nu vorbea decât limba turcă, a funcționat perfect mima și zâmbetul.

Pe toți stâlpii din centru era poza lui Ataturk alături de steagul țării, în oraș există și un muzeu închinat părintelui Turciei moderne, muzeul e o copie după cel din Salonic. Primarul a deschis acolo un muzeu în onoarea iubitului conducător, „s-a simțit obligat față de tinerii din localitate”, a dorit să-i cinstească memoria.

Muzeul Ataturk (Ataturk Evi) este deschis zilnic de la ora 9:30 la 17:30, exceptand ziua de luni, se află aproape de centrul pietonal.

Muzeul orașului (Kriklareli Museum) este și el situal central, are program de vizitare zilnic, între orele 8:30-17:30 am citit că ar avea și ceva tentă arheologică, n-am avut curiozitatea să-l vizitez. În filmuleț veți vedea imagini din ambele muzee.

Orașul deține și-un spital, centre de închiriat mașini, câteva moschei (una superbă, puteți vedea în filmuleț), băi turcești, un Luna Park, din păcate timpul nostru a fost doar de câteva ore, atât cât să gustăm aerul turcesc, aveam vamă la întoarcere și nu știam ce găsim acolo.

Ne-am oprit să bem un ceai la Bulent Borekcilik, o plăcintărie micuță, administrată de o familie simpatică foc. Fericire mare pe turci, au rămas un pic interziși când am pășit în ograda lor, erau vizibil emoționați, m-au impresionat maxim. Pesemne că n-au mai văzut picior de turist prin zonă, doamna era îmbrobodită, fata la fel, tatăl muncea de zor la plăcinte. Le-am cerut ceai, de poftă dar și de rușine (eram sătui de la MD Blue Pearl, nu ne era foame deloc) am cerut și plăcinte, am achitat 15 lire în timp ce domnul meu s-a așezat la o măsuță afară și savura o țigară turcească. Plăcintele erau dumnezeești: cașcaval, brânză, foetaj crocant, alături de ardei iuți. Combinație năucitoare, inedită pentru noi. Tânăra ne-a introdus parola pentru wi-fi, totul a fost relaxant, am profitat de net și-am căutat info despre oraș.

Vis-a-vis de plăcintărie era un parculeț drăguț, cu cișmele și băncuțe, cu un mini-monument care habar nu am ce reprezenta:9 Nu departe de centru sunt și câteva mall-uri, n-am avut curiozități de-astea, eu ocolesc aceste „magazine” indiferent de țară.

Pierduți pe străduțele intersectate, am zărit câteva clădiri vechi și frumoase, am văzut o nuntă dar și o înmormântare, fără să vreau am fotografiat un coșciug în curtea moscheei:(.

Normal că am vizitat și magazinele din centrul pietonal :D, erau reduceri mai peste tot, inclusiv la aur 50%. Cărucioarele de pe străzi erau pline cu fructe de sezon, iar cutiile incolore, cu roți, cele cu covrigi erau prezente în peisaj – ce dor mi-a fost!

N-am rezistat tentației și am mâncat și-o înghețată turcească– cea mai bună din lume, părerea mea. Am dorit să mâncăm și-o șaorma dar plăcinta și înghețata au fost mai mult decât suficiente, ne-am săturat, au fost sățioase.

Poate nu scriam despre Kirklareli dar am constatat că românii din județul Constanța trec granița pe la Malko Târnovo, unii merg la Istanbul, alții la Edirne pentru cumpărături, unii pe litoralul turcesc și majoritatea ocolesc localitatea. Și... poate sunt turiști cazați în Sozopol sau prin zonă care vor un pic de Turcia, o excursie de-o zi, or mai exista și oameni care nu aleg doar A. I. în Bulgaria, zic și eu...

Acest oraș este o bună opțiune pentru odihnă (cazare de tranzit) și șopingăreală, iar turcii din Kirklareli sunt din cale afară de liniștiți, zâmbăreți, emotivi, necunoscători de limbi străine, mai tradiționaliști din fire.

Din parcarea orașului Kirklareli până la hotelul Blue Pearl din Sunny Beach am parcurs 112 km.

Vămile au fost goale la întoarcere. Menționez că în vama turcă existau magazine Duty Free pe ambele sensuri, controlul vamal este destul de riguros la bulgari (la intrarea în Bulgaria) dar și la turci (la intrarea în Turcia).

Eu am povestit doar puțin, a fost o vizită neplanificată, o excursie fulger, dar vă invit să urmăriți un fimuleț tare interesant, veți observa că orașul e măricel iar în provincia (regiunea) Kirklareli există și sate pescărești turcești cu ieșire la Marea Neagră, cu campinguri așezate pe nisip, foarte aproape de granița cu Bulgaria.

youtu.be/ONOhTqdCZNo


[fb]
---
Trimis de krisstinna in 27.05.19 10:44:02
Validat / Publicat: 27.05.19 11:35:07

VIZUALIZĂRI: 7203 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 Muream de cald dar...
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 72800 PMA (din 55 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

13 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[27.05.19 11:28:42]
»

Mutat în rubrica "Excursii opționale din Sunny Beach, SUNNY BEACH [Slanchev Briag]" (nou-creată pe sait)

Carmen Ion
[27.05.19 12:17:29]
»

@krisstinna: Drăguț orășel. Mereu am spus că locurile mai puțin turistice sunt de departe cele mai autentice și cu oamenii cei mai amabili și primitori.

Ce idee să faci o excursie în Turcia din Sunny Beach! Am fost de câteva ori la plajă în stațiunea bulgărească dar nu mi-a dat prin cap așa ceva.

O singură obiecție am, dar una majoră! Cum să fie înghețata turcească cea mai bună din lume?!! Păi nici nu spurcă față de gelato!

webmaster
[27.05.19 12:24:43]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

webmaster
[27.05.19 13:14:12]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

alinafulg
[27.05.19 16:00:20]
»

@krisstinna: In urma cu trei ani, avand sejur in Sunny Beach mi-am dorit tare mult sa ajung pentru cateva zile si in Istanbul, ma intebam atunci cum este drumul prin Malko Târnovo. Din pacate am renuntat la a merge pentru ca prietenii nostri nu aveau pasaport. Utile informatii, vacante frumoase!

nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / BULGARIA
[27.05.19 17:47:06]
»

@krisstinna:

Ne-a fost verificat portbagajul, a trebuit să dau explicații turcului despre lipsa bagajelor, am fost întrebată unde mergem, norocul nostru că nu avem mutre de teroriști. Bagajele din mașină constau într-o sticlă cu apă și o pătură, doar plecasem la plimbare până la castel.

Eraţi suspecţi, clar de tot

Explicaţiile voastre pentru lipsa bagajelor îmi amintesc o întâmplare similară de la un drum în Turcia când tipul din faţa noastră a fost chestionat îndelung şi maşina controlată amănunţit pentru că îndrăznise să nu aibă decât o servietă diplomat şi o pungă cu lichid de parbriz în portbagaj. Eu eram deja îngrozită la gândul că îmi va da jos toate bagajele şi că nu vor mai încăpea la loc ulterior , dar nu a fost deloc aşa. I-am povestit eu că mergem în Antalya pentru trei săptămâni şi doar a ridicat capota la portbagaj lăsându-ne să plecăm după nici un minut. Atunci am înţeles că noi l-am convins că suntem turişti serioşi şi nu ne-a mai controlat.

=

Eu totuşi cred că aţi premeditat escapada turcească, pentru că altfel nu vă luaţi paşapoartele la voi doar pentru Bulgaria

krisstinnaAUTOR REVIEW
[27.05.19 18:21:31]
»

@webmaster: Mulțumesc frumos pentru apreciere!

-

@all: Va mulțumesc tuturor pentru vizită și aprecieri

krisstinnaAUTOR REVIEW
[27.05.19 18:36:13]
»

@Carmen Ion: Mulțumesc, ideea nu îmi aparține, așa cum am menționat in review, încă dinaintea plecării @roth a venit cu propunerea aceasta

Da, ai dreptate, sunt frumușele și interesante orașele mai puțin turistice, nu contează țara.

Am spus ca e doar părerea mea, cea legată de înghețată , am mâncat și in Italia, e mult sub cea turceasca realizată după o rețeta proprie. Prima data in viața am mâncat minunăția in Mangalia, in patiseria unor turci, la ieșirea din piața. Mânca un turcalete și am poftit, înghețata e mâncarea mea favorită.

Peste baclava, pusese omul acela înghețata de vanilie. Cald și rece. O poezie, ce mai!

Apoi am mâncat in 1994, in Istanbul, eram in extaz. Nimic de pe pământ nu se compară cu acel caramel înghețat, îmi place teribil. Plus ca cei care o vând sunt îmbrăcați tradițional, fac și glumițe, au și “poezioare”

Mai nou am și lângă casa un magazin turcesc de unde pot cumpara acest minunat produs

Desigur, e doar opinia mea

krisstinnaAUTOR REVIEW
[27.05.19 18:46:47]
»

@alinafulg: O să râzi dar imediat după MD de la hotel, o familie din grupul nostru a plecat la Istanbul. Erau atât de incantați, au făcut rezervare imediat după ce le-am povestit despre vamă și Turcia.

Colega care a venit cu ideea, @Roth nu a putut merge cu toate ca o mâncau tălpile , era suparata un pic pe mine ca le-am spus pe grup ca merg la castel și am ajuns in Turcia.

Tare mă bucur dacă ți-am fost de folos, acesta este și motivul pentru care am muncit la acest articol: utilitatea informațiilor.

Eu îmi doresc sa ajung și in satele din regiunea Kirklareli, dacă ai privit filmulețul vei înțelege motivul, peisajele de acolo sunt uluitoare, țărmul seamănă pe alocuri cu Tyulenovo, iar plajele sunt chiar frumoase. Plus ca peștera este intr-o zona verde, stancoasă, aproape de granița cu bulgarii.

Mulțumesc de vizita

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
krisstinnaAUTOR REVIEW
[27.05.19 19:07:42]
»

@nicole33: Sincer, mă așteptam la întrebări din partea lor in clipa in care am văzut cum au controlat mașinile, iar pe cei din fața noastră, din Constanța erau turiștii, i-au controlat și in valize, băgau mâna între haine. Apoi am urmat noi cu mașina goală

Dacă nu aveam aeroterma lăsată in priza in camera hotelului, jur ca dormeam o noapte in Kirklareli. Am stat tot drumul cu gândul că arde hotelul, că se încinge priza și arde toată lumeaParcă luasem paranoia de la C. El stătea calm, era bucuros ca merge in Turcia, eu chiar am fost îngrijorată.

Țin sa îți spun ca am avut pașaport încă de pe vremea ceaușistă, așa am călătorit prin Europa cu părinții mei. Ei, afla ca niciodată nu am stat fără pașaport, am avut ceva probleme de neintelegere după decembrie ‘89, soțul meu obținând mai repede pașaportul decât mine , dar cum eu am fost cuminte, liberală toată viața mea, și nu am făcut rău nimănui in viața asta, de atunci am obținut mereu, fără probleme acest act.

Și... nu-l știi pe domnul C? “Dacă pierdem sau ni se fura cărțile de identitate? Nu mai bine plecam cu doua rânduri de acte dacă tot avem? ”

Astfel ca îl poți întreba atunci când îl întâlnești, niciodată, dar niciodată nu pleacă fără pasapoarte, indiferent de țară

Și pot spune ca odată, in Cipru, ne-a fost de folos. Vameșul din aeroport l-a întrebat pe băiatul meu dacă mai are și alt act de legitimare, slăbise 30 kg și nu mai semăna poza cu realitatea. Deci, e bun și domnul la ceva, totuși

Nimic nu a fost premeditat din partea mea, de data asta zic. Nici măcar ideea nu mi-a aparținut.

Mulțumesc frumos!!!

nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / BULGARIA
[28.05.19 06:46:13]
»

@krisstinna:

“Dacă pierdem sau ni se fura cărțile de identitate? Nu mai bine plecam cu doua rânduri de acte dacă tot avem? ”

Recunosc, la varianta asta nu mă gândisem. Scuză-mă că te-am bănuit că tu ai fost "capul răutăţilor" , dar eram obişnuită ca tu să faci planurile de vacanţă pas cu pas.

În Bulgaria nu am plecat niciodată cu două rânduri de acte. Eu m-aş fi gândit că dacă ne fură actele măcar să nu ni le fure pe toate

De fapt, doar de două ori am plecat în Europa şi cu paşapoartele după noi, dar aveam clar în minte excursii în ţări non UE. De pe Costa Brava am făcut o excursie în Andorra şi de pe Costa del Sol am mers în Gibraltar şi în Maroc. Culmea ironiei este că nimeni nu mi-a cerut să mă legitimez cu paşaportul, cartea de identitate fiind suficientă, iar în Maroc nici măcar nu am scos vreun act de identitate din geantă, "paşaportul" nostru constând dintr-un autocolant cu sigla agenţiei de turism, cât un timbru, lipit pe tricou

crismis
[01.06.19 08:25:33]
»

@krisstinna: Foarte utile informațiile tale, Cristina, mai ales cele legate de graniță! Vom tranzita această vamă la întoarcerea din Turcia, vara asta (avem în plan un circuit cu mașina, iar ultima oprire va fi în Istanbul). Și - cine știe?! - poate ne vom abate și spre satele alea turcești de la mare!

krisstinnaAUTOR REVIEW
[01.06.19 22:48:30]
»

@crismis: Mulțumesc frumos

Și eu îmi doresc sa ajung in satele acelea pescaresti-turcesti, imaginile arată foarte bine pe net

Vama e tranzitată de mulți români, știam de la Maria.

Și noi mergem in Turcia in circuit, dar la toamnă, am fugit de căldurile de acolo pe timp de vară

Vacanțe frumoase vă doresc!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinafulg, Carmen Ion, crismis, Zoazore

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.072906970977783 sec
    ecranul dvs: 1 x 1