ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.01.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Galaţi
ÎNSCRIS: 20.04.12
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
SEP-2018
DURATA: 10 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 9

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Cairo cu locuri stiute dar si nestiute de unii turisti! (2)

TIPĂREȘTE URM de aici

Satul Pharaonic l-am vizitat a doua zi

Adresa este: 3 Al Bahr Al Aazam street Giza

Program Satul faraonic- Este deschis între orele 9:00 - 18:00 zilnic (9:00 - 21:00 de la 25/6 până la 31/8). Tarife de intrare: 1 adult strain nu egiptean, pentru ei sunt preturi diferite, mai mici decat pentru straini) = 380 lire, 1 copil= 305 lire, taxa foto = 25 lire, taxa video 40 lire. Noi am platit doar taxa foto, ca doar nu ne controleaza nimeni daca filmam.

Este un must see dupa parerea mea. Satul faraonic este un punct de atractie pentru orice vizitator al Egiptului, indiferent daca este vorba despre istoricul si cultura egipteana sau despre turismul ocazional. Este o completare excelentă a unei excursii înainte de a merge la Aswan și Luxor, dar la fel de inspirat și plăcut în sine. Este o experienta istorica, ce nu trebuie ratata. Este situat pe o insula din Nil, la 3 mile sud de centrul orasului Cairo.

În satul Pharaonic, vizitatorii navighează pleaca de la debarcaderul Pinci cafe cu vaporasul motorizat Nefertari (ma rog ei zic la astfel de vaporase- iaht) vaporasul avand scaune comfortabile, cu o capacitate de aproximativ 80 de persoane, pe o rețea de canale, primul canal este numit canalul mitologic, deoarece sunt statui imense cu zeii antici: Osiris, Isis, Horus, Amun, Tutmosis, Akenaton, Ramses II, Templul Abu Simbel, Scena lui Moise, apoi calatoria continua pe acelasi canal și se văd scene incredibil de precise ale recreării vieții egiptene antice cu industrie, agricultura. Deși orașul Cairo înconjoară insula, nici o urmă din oras nu pătrunde în zidul gros de copaci plantați în jurul insulei. Inauntru poti sa juri ca esti rupt de Cairo.

Vizita include: industrie recreata, jocuri, arta și momente din istorie și legendă, servicii cum ar fi cafenele, închirieri de barci, un loc de joacă pentru copii, o mica gradina zoo cu animale domestice, magazine de suveniruri, 12-15 mini muzee și un restaurant care servește atât mâncăruri egiptene, cât și europene.

În acest mini sat faraonic, o sută de actori și actrițe redau scene din Egiptul antic (fabricarea papirusului, sculptura, agricultura, ceramica, sculptura, țesutul, clădirea caselor, pastoritul, olaritul, fabricarea caramizilor, treieratul, extragerea esentelor de parfum, pescuitul... etc). Este practic ca o calatorie in timp, aproximativ 3000 de ani in urma, perioadă ce este adusă la viață de un grup incredibil de actori și actrițe, cu reproduceri fidele și exacte ale clădirilor, îmbrăcăminte, și a stilului de viață. Ei au lucrat timp de mai bine de douăzeci de ani pentru a crea cea mai vie descriere a zilelor de aur ale Egiptului faraonic.

Este cu adevărat o experiență unică, pe care nu o puteți găsi în altă parte.

Satul faraonic a fost fondat de Dr. Hassan Ragab. El a fost, de asemenea, persoana care a redescoperit arta veche egipteană de fabricare a hârtiei (Papyrus). Copiii vor iubi acest sat! Satul faraonic include un parc de distracții super-distractiv, "Tut Land". Noi nu am mai avut timp sa exploram acest parc, dar am intrezarit putin de pe langa gard, ce frumos era amenajat.

Satul se mândrește cu o replică completă a mormântului regelui Tutankhamun, cu toate comorile sale splendide. Daca mergeti la Luxor in Valea Regilor veti vedea mormantul lui Tutankamon, insa este gol, daca insa vreti sa il vedeti cu toate comorile in el, atunci vizitati Muzeul de Egiptologie din Cairo. Aici in satul faraonic este o replica a mormantului aproape 1:1

In interiorul satului faraonic, mai exista 12 muzee grupate astfel:

Grupa A: muzeul mumiilor, - muzeul Patrimoniu- muzeul lui Napoleon
Grupa B: muzeul Cleopatra- muzeul portelanurilor
Grupa C: muzeul masini clasice- istoria nubienilor
Grupa D: muzeul Nasser- muzeul Sadat- istoria egiptului modern
Grupa E: muzeul piramidelor - muzeul islamic- muzeul inventiilor
Grupa F: viata de zi cu zi in Egiptul antic- muzeul coptic - barci

In pretul biletului poti vizita 3 sau 4 muzee la alegere din cele de mai sus. Muzeele in sine sunt niste camere imense sau un de living mare, unele au si 2 camere, si foarte bine documentate, cu ghizi foarte placuti.

La coborarea de pe vaporas, te intampina Templul maret, unde te astepta un ghid care iti explica fiecarere coltisor. Treceti pe langa camera nobililor, pe langa camarutele servitorilor, ale taranilor pe langa o camara, bucatarie, grajdul, camera reginei, toate aratand exact ca in antichitate. De acolo se intra intr-un mic magazin de suveniruri, apoi la papirus, apoi la camera unde se facea o demonstratie de fabricare a sticlei, bineinteles cu expozitii de sticlute si portelanuri care mai de care mai incantatoare, desigur erau si de vanzare.

In drumul de la o cladire la alta, te intampina un restaurant, 2 cafenele, zone verzi unde te poti odihni pe bancute fara sa fii deranjat, un mic stabiliment unde puteai pipai mici animalute.

Mi-a mai placut ca aveau si un centru de arta unde copiii puteau participa interactiv la olarit, la confectionarea papirusului, la desenat, la aranjamentul in sticlute a nisipului colorat, la fabricarea micilor bijuterii, la cioplirea lemnului.

Daca considerati ca aveti un copil cu potential talent creativ, aici isi poate exersa cu lejeritate aptitudinile.

De asemenea am remarcat ca in satul faraonic se pot organiza si aniversari cu aceasta tematica. Mi-ar fi placut mult sa pot vedea o aniversare acolo... copiii imbracati in costumele antice, animatorii, etc. La iesire cand crezi ca totul s-a terminat ai surpriza sa ti se spuna ca in pretul biletului ai inclusa si o mica croaziera pe Nil. Noi am iesit dupa ora 18, cand era deja intuneric afara, asa ca plimbarea a fost foarte binevenita, ne-a racorit, fiindca vaporasul prindea ceva viteza.

Totul a durat pe Nil in jur de 40 min- 50 min. Iahtul Nefertari pleaca din 2 in 2 ore la ora 3, la ora 5 si la ultima cursa la ora 7 seara. pastrati biletelede intrare la indemana, fiindca uneori se solicita. Mi-a mai placut faptul ca undeva am gasit un panou unde era mentionat ca isi cer scuze daca ni se pare ca ar fi prea multe magazine (dar dupa parerea me anu erau multe), in interiorul satului, dar veniturile obtinute din incasari erau foarte importante deoarece satul are 300 de angajati si aceasta locatie nu primeste din partea guvernului nici un sprijin, nici o subventie.

Noi am ales sa vizitam muzeul lui Sadat, muzeul lui Napoleon, muzeul mumiilor si muzeul inventiilor. In pretul biletului doar 4 poti vizita. Toate muzeele extrem de bine documentate, amenajate, cu multe piese importante si cu machete frumoase.

Din cauza acestei atenții la detalii, satul Pharaonic este mai mult decât educație și divertisment, este o resursă vitală în păstrarea cunoștințelor noastre despre lumea antică.

Satul este un must-see pentru toți vizitatorii Egiptului! Nu imi explic nici pana azi de ce nu este inclus in lista obiectivelor standard in excursiile care se organizeaza din statiuni, in Cairo! Mi-a placut maxim. Sa mergeti fara nici un regret!

PIRAMIDELE- Le-am vizitat a treia zi

Am ajuns acolo cu masina amicului, noi si familia lui, pe la ora 11, intr-o caldura care iti prajea si ficatii din tine. Intrarea 100 de lire egiptene de persoana. (aprox 5.3 dolari). Fata de acum 8 ani cand am vizitat piramidele ultima data, m-a izbit pustietatea. Ma rog, impropiu spus pustietate, dar daca acum 8 ani nu aveai nici o sansa cat de mica sa faci o poza singur, atat de multi turisti erau, acum erau atat de putini turisti, parca era 1:1 localnici cu turisti. Foarte putine autocare, microbuze, nu erau decat vreo 2 grupuri cu ghid, in rest putini oameni razletiti, fiecare mergea unde vroia. Localnicii numai in genunchi nu se puneau sa le cumperi ceva cat de mic.

In Egipt nu ai sanse sa fii buzunarit fara sa stii, dar trebuie sa fii sigur ca esti fraierit pe fata, uneori si din ochi. Au o tehnica fantastica sa te determine sa cumperi orice lucru nesemnificativ. La piramide, te intreaba localnicii din ce tara esti. Cand le zici Romania, invariabil, iti spun: Hagi, Dracula, Transilvania, si spre surpriza noastra, de data asta ne-au zis si Becali :). Iti intind niste batice din alea cu care iti faci turban, iti zic ca e cadou din partea lor, iti mai arunca si un „Welcome to Egipt!” Si cand te minunezi de ospitalitatea lor si de generozitatea lor, iti zic ca te costa 20 -30 lire :)

In momentul cand le restitui obiectul, atunci incepe negocierea, dar ei nu pun mana pe batic sau pe pachetul care vor sa il vanda, iar tu nu poti sa pleci cu baticul lor fara sa platesti ceva. Si sa stai in arsita aia, la negociat niste carpe ieftine si de calitate indoielnica, fii sigur ca dai ceva numai sa scapi de ei.

Anul acesta am regasit multe camile pe platoul Giza, cai de inchiriat pentru plimbare pe la piramide, multe trasuri cu cai, un fel de sarete de 2-3 locuri, care pentru noi au fost mana cereasca de data asta. Am inchiriat una noi 3 si o sareta familia amicului meu, baiatul care ne-a plimbat cu sareta a fost foarte amuzant, daca observau ei ca nu esti fitos, faceau glume.

Tipul de la care am inchiriat saretele, (nu era acelasi cu cel care manuia caii), insa a fost in urma noastra tot timpul si un fel de ghid pentru noi, a fost si fotograf, ne-a spus destule. Desi nu ne-a cerut nici un bacsis, cand am terminat plimbarea, ne-a spus, doar daca vrem si daca ne-a palcut, putem sa dam ceva baiatului de la sareta. Mi-a placut modul de gandire, nu sunt hapsani ca la noi, sa ia el toti bani si apoi sa dea ca la chiori baietilor angajati. Bacsisul asta era doar al anagajatilor si fiecare primea in functie de cat de multumit era clientul. Noi am dat 2 dolari. A fost foarte bucuros. 2 dolari e mult in conditiile in care amicul nostru ne-a spus ca se poate trai pe zi cu 1 dolar. De 1 dolar ai mancare, suc si transport. Si daca au 5 clienti pe zi, (in afara de salariu) va dati seama ca deja e o zi buna pentru ei.

De data asta am putut urca pe piramida mare, am facut cate poze am vrut, puteam sta si toata ziua acolo fara sa ne urgenteze vreun ghid. Noi nu ne-am propus sa stam mult, deoarece mai fusesem, copilul nostru nu este atat de mare incat sa fie lesinat dupa istoria antica, si am zis ca in maxim o ora plecam. Eiiii spre uimirea noastra copilul a fost fascinat de piramide, de intrarea in piramide, de interior, de plimbarea cu sarete, de camile, de cum se vedea orasul. Efectiv, cu greu l-am convins sa plecam.

Am privit în ceva mai multă linişte impresionantele monumente. Doar ca arsita aia nu iti dadea pace, te parjolea pana la sange. Cu toate ca in fiecare zi cand plecam de acasa luam 4-5 bidoane cu apa inghetata, o puneam in genti frigorifice in masina si in timp se dezgheta, era numai buna de baut. Acolo la piramide am consumat cele 5 bidoane de apa rapid, de am fost nevoiti sa cumparam de la localnici, evident cu supra pret. In oras un bidon era 2 lire, pe platou la piramide am dat 10 lire pe un bidon de 0.5l de cola, dar macar era rece. Nu ma intrebati unde o tineau de era asa de rece, ca nu am vazut.

Pe langa piramide, aceeasi mizerie de nedescris, parca mai mare decat acum 8 ani. Mi-a parut rau ca nu am mai intrat in magazinul de parfumuri de pe langa piramide, la Hassan, dar amicul meu mi-a zis ca o sa ne duca el la niste vanzatori care aduc din Siria esentele si ca sunt mult mai ieftine.

--

[by webm] Review-ul a fost împărțit de noi în mai multe ”segmente” -- episodul următor poate fi citit aici

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de adutza_ghiocel in 21.01.19 19:44:23
Validat / Publicat: 22.01.19 00:47:00
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în EGIPT. A mai fost în/la: hurghada si cairo, taba

VIZUALIZĂRI: 1302 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adutza_ghiocel); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P43 noi 3 in costume traditionale egiptene. in 5 min am fost toti pregatiti de poze, dezbracati, costumati, machiati, imbracati
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24000 PMA (din 19 voturi)

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[21.01.19 23:15:10]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Excursii 'opționale' din/prin Cairo, CAIRO" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă Cairo]

webmaster
[22.01.19 00:49:35]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

roth
[22.01.19 21:14:31]
»

Bun, vine prima intrebare logica: ai in pretul biletelor 3 sau 4 muzee, insa daca vreau sa vad mai multe nu este posibil? nu este o taxa separata?

2 cona cu acele camarute unde erau reproduse meseriile din Egiptul antic pot fi vizitate si de pe uscat sau tot satul este defapt o vizita pe apa plus muzeele/cafenele/magazine?

Frumoase poze si bine explicate.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adutza_ghiocelAUTOR REVIEW
[23.01.19 10:14:15]
»

@roth: sigur ca e posibil sa vizitezi toate muzeele din interiorul satului faraonic, dar nu mi-a dat prin cap sa vad un pret pentru tot. dar te poti interesa, poti intra pe site ul lor sau cand o sa mai vorbesc cu amicul meu, il pun sa se intereseze, insa te avertizez ca pentru a vizita tot satul pe indelete, iti trebuie 4-5 ore sau chiar mai mult in functie de cat de captivat esti si cat insisti asupra exponatelor. zona satului are si pe apa cam 45 min, si de-a lungul canalului doar ep o parte sunt amenajate zonele cu meseriile Egiptului Antic, si in afara de muzee sunt si multe incaperi in interior unde se desfasoara ateliere practice cu demonstratii (fabricarea sticlei, etc) si destule magazine de suveniruri, papirus, sticla in toate formele si culorile pamantului, nu mai zic de marimi, aranjamente, picturi, ai zoo, ai incaperi care prezinta stabilimentul pentru animale, camera de gatit, camera servitorilor, camera de depozitare a alimentelor asa cum erau atunci, restaurante vreo 2 am vazut dar e posibil sa fie mult mai mult, noi am stat cam 4 ore si tot insuficient, ne-am cam grabit fiindca intuneca si mai avem inclus in pret si plimbarea cu vaporasul cam 40-45 min. Din start sa iti aloci 5 ore acolo daca vrei sa savurezi pe indelete si nu vrei sa fugi de colo colo. mie mi-a parut rau ca nu am facut cumparaturi acolo, eram cam in primele zile si tot amanam sa vad ce altceva mi-ar place mai mult. preturile la suveniruri sunt acceptabile, oricum mult mai ieftine decat in zona piramidelor. sa vad daca pot posta filmulete, am o gramada... poate e mult mai edificator un video decat vreo cateva poze!

roth
[23.01.19 21:18:09]
»

@adutza_ghiocel: Multam de raspuns, sa ajung si om vedea

Gandesc o vacanta Cairo/piramide/ceva in zona si putin Taba fiindca pe acolo as dori sa intru in Egipt... astept oferte de avion, cand o fi si oferta de la agentia cu care am vb aici. Pana atunci citesc si retin, iar de la tine recunosc ca ar trebui sa printez nu cred sa retin tot.

multe vacante frumoase

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
angela_tudose
[20.07.19 09:15:09]
»

Faine scenele din Satul Faraonic. N-am stiut de el si mi-ar placea sa ajung. Si faina ideea cu costumarea. Data viitoare cand ajung prin Cairo nu ratez.

adutza_ghiocelAUTOR REVIEW
[22.07.19 12:28:32]
»

@angy12: pentru cineva ca tine, care ai experimentat deja cam tot, merita vizitat. Eu personal l-as include pe o lista de obiective in excursiile de 2 zile din Cairo. As revenis eu cu placere aici, si as savura mai pe indelete tot campus-ul asta!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adutza_ghiocel, angela_tudose, roth
Alte impresii din această RUBRICĂExcursii 'opționale' din/prin Cairo:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.061980009078979 sec
    ecranul dvs: 1 x 1