ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.10.2018
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 21.05.12
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
DEC-2017
DURATA: 7 zile
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
93.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

De ce iubesc eu SHARM-ul? (3.4) – Ziua 7: Snorkeling la insula Tiran

TIPĂREȘTE URM de aici

Astăzi este ultima mea zi de Sharm-el-Sheikh și totodată ziua plecării. Mă scol alene, mănânc cumpătat: azi urmează să fac diving!

La 8.40 FIX (încep să mă obișnuiesc cu punctualitatea egiptenilor) sosește microbuzul – colector; mă strecor printre ceilalți clienți care deja au urcat de pe la alte hoteluri și plecăm spre atât de bine cunoscutul port de agrement. În afară de ucraineni, avem la bord și o familie de “ localnici” – toți trei – în vârstă.

Zozo - ghidul și totodată instructorul nostru de diving, dar și șoferul microbuzului, ne aduce la magazia de echipament acvatic din port (de la care are cheia) și – contra 4$ (+ 1$ bacșiș) îmi aleg costumul de neopren și labele.

Ne îmbarcăm pe nava “Manta - 3” împreună cu alte câteva grupuri. Ca o noutate absolută – printre cei înscriși să facă diving sunt și câțiva musulmani și MUSULMANCE – nemaivăzut! Cum se schimbă vremurile... Desigur, fetele se vor îmbăia îmbrăcate fiind din cap până la tălpi și legate la cap, să nu li se vadă părul, dar- tot e ceva! Cu noi vine și o adevărată matroană, planturoasă, care poartă o feregea neagră, ce lasă să i se vadă numai ochii, spre mulțumirea soțului – un bărbat elegant, cu bărbiță sură și mătănii.

Pornim spre Insula Tiran – mă rog, în acea direcție. Pe drum, facem un instructaj insistent privind scufundarea, semnăm și formularele de rigoare. Pe lângă prețul biletului, deja achitat Irinei - pentru excursia pe mare, eu mai plătesc pe loc 15$ pentru a face diving – că doar n-o să pierd ultima ocazie!

Pe navă e mare veselie: pe o muzică puternic ritmată, câteva ucrainence foarte tinere dansează, cu mișcări lascive, cu un animator egiptean, negricios și cu părul împletit “afro”, în șuvițe lungi: un spectacol realmente frumos.

Nici vorbă să ajungem la insula Tiran [de altfel, n-am ajuns niciodată nici măcar în apropierea insulei, unde se află o bază militară: pe malul de vis-a-vis este Arabia Saudită, cu care Egiptul este “en froid”]. Trecem pe lângă epava navei comerciale rusești, eșuată cu ani în urmă pe când echipajul ei chefuia și a cărei distrugere rapidă sub acțiunea valurilor mării o urmăresc de ani de zile: acum e doar un rest măcinat:

Nava noastră trage la mal undeva – nu-mi dau seama unde, și se dă semnalul să ne îmbrăcăm costumele și să ne punem acvalangurile. Eu și cu un rusnac suntem repartizați lui Zozo, cu care intrăm imediat în apă. Spre bucuria mea, Zozo se dovedește a fi foarte tolerant cu mine, concentrându-se pe celălalt diver. Ceea ce vedem sub oglina apei îmi întrece toate așteptările - mai ales coralii în atâtea forme și culori! Dar nici peștii nu sunt mai prejos! Uit imediat că am un acvalang în spate, cu care aș putea să mă scufund, să admir cât mai multe; în schimb, plutesc între ape, privind în jur cu nesaț... de parcă aș snorkel-ui! De! obișnuința e a doua natură...

Dar Zozo nu mă lasă prea mult timp să casc gura, și ne pune să coborâm până atingem cu tălpile fundul nisipos. Aici, ne îndeamnă să stăm în picioare, să pășim cu curaj prin canalele înguste și întortochiate ce se deschid printre recifele de corali - ca niște turnuri înalte - crenelate și ajurate. La un moment dat, constat cu uimire că mă aflu “la umbra” unui coral rămuros, cu o coroană bogată, ca un copac de pe pământ! Uit și de pești, și de toate, și merg înainte, voinicește –nu este ușor să pășești prin apă!

Desigur, admir și peștii, cu care ocazie constat că-i cunosc cam pe toți – desigur, nu am reținut denumirea lor, dar aspectul lor mi-e foarte familiar și nu contenesc să mă minunez de gama de culori în care mi se prezintă exemplare distincte de pești din aceeași specie. Uite, chiar acum trec, alene, pe lângă mine doi pești - “uriași” aș zice; sunt argintii-metalic, cu solzii parcă special conturați pentru a fi remarcați...

Cel mai mult m-a impresionat o broască țestoasă extrem de prietenoasă – mă rog, mai curând nesperioasă, ca și un pește-crocodil, văzut pentru prima oară de mine aici:

Efectiv am o reacție de refuz când Zozo ne scoate afară: pe puntea navei, sunt și alții care așteaptă la rând și vor să-mi ia acvalangul...

Sunt atât de încântat de cele văzute și simțite sub apă, încât nu contenesc să-mi exprim extazul, parcă încercând să-i conving și pe cei nehotărâți să încerce experimentul. Neținând seama de frigul care începe să mă pătrundă, îmi iau masca cea nouă și mă duc să continui explorarea de unde am lăsat-o: și e la fel de frumos!!!

Printre turiști, remarc o tânără egipteancă, obeză-obeză, dar prină de viață; fără a se sinchisi de aspectul ei, se scufundă și face snorkeling într-o veselie! Și iar, și iar! “Respect”! cum zic unii...

De-abia ies din apă, când Zozo îmi propune să mai intru o dată cu un acvalang ce tocmai s-a eliberat... Mănânci, calule, ovăz?! Îi strecor în mână încă 10$, iar Zozo mă lasă efectiv liber în apă, el având de supraveghiat în apă un grup de neofiți gălăgioși...

Diving a doua oară – e bine, foarte bine chiar, dar... parcă încep să cunosc și cotloanele, și peștii, și toate cele din care e formată această ambianță de nedescris!

Ies din apă, vânăt de frigul ce m-a pătruns; noroc că am luat cu mine haine de schimb, în timp ce costumul de neopren și slipul atârnate pe umerașe, se svântă la soare.

Și acum se produce surpriza: deodată, RECUNOSC locul în care tocmai m-am scufundat: este porțiunea de litoral din dreptul hotelurilor Melia Sharm și Melia Sinai, unde - în ultimii doi ani - am petrecut atâtea momente fericite împreună cu soția mea!...

Îmi amintesc de câte ori ne nemulțumeau întâlnirile noastre subacvatice cu diver-ii începători, care ne speriau peștii cu șirurile lor nesfârșite de bule de aer - expirate des, de emoție...

Pe navă, mai toți tinerii se încălzesc după baie, țopăind frenetic pe o muzică îndrăcită, antrenantă... iar eu, ascuns într-un cotlon, îmi rețin cu greu lacrimile...

Suntem invitați la masă – constat că e mai puțin “specială” decât cea de la Taba, în largul insulei Faraonilor, cu câteva zile în urmă, dar e hrană suficientă și multe răcoritoare. Resimt o oboseală - explicabilă, pe care încerc s-o dreg, bând cafele (tot Ness...) și ceaiuri tari.

Pornim iar la drum, pe ape atât de bine cunoascute de noi... Nava ancorează în larg, agățându-se de recife, și se organizează a doua serie de diving. Zozo urcă special la mine și mă invită să-mi iau acvalangul – acum liber (așteptând, desigur, următorii 10$...), dar... mă simt extenuat de efortul făcut până acum, lăcomindu-mă ca haplea la primele două dive-uri. Spre rușinea și ciuda mea, nu sunt în stare să mă mai scufund, și mă liniștesc, spunându-mi că “oricum, aici e un curent foarte puternic, cu care ne-am luptat din greu cu Iudita – nu demult, prin 2015”.

Urmăresc de pe puntea de sus grupul care a intrat în apă: cu toții se țin aproape de un colac de salvare, garnisit cu frânghii. Asta mă înverșunează: îmi îmbrac neoprenul, îmi pun labele (am nimerit o pereche chiar bună: ce-aș mai fi păstrat-o la plecare!...), masca cea nouă și intru în apa mânată de un curent - mai mult decât “sesizabil”. Și – minune! dotat ca lumea, nu numai că fac față cu brio curentului, dar am norocul să văd recife de corali - atât de frumoși și de întregi, cum n-am mai văzut decât cu ani în urmă, în superba „Rezervație “Ras Muhammed”. Ies din apă, mulțumit pe deplin: nu cunosc alt calificativ care să exprime ce simt întradevăr.

Pe la patru, pornim din nou, navigând pe lângă mal, spre al treilea loc de diving & snorkeling... la care însă nu mai coboară nimeni în apă: majoritatea picotesc pe punte sau se soresc la ultimele raze calde ale zilei. Și – hotărât lucru: astăzi a fost ziua amintirilor: trecem la mică distanță de porțiunea de plajă (foarte amărâtă!), aferentă hotelului Dive Inn - primul din Sharm în care ne-am delectat cu Iudita de bucuriile snorkeling-ului, la începuturi!...

Pe drumul de întoarcere, marinarii navei au aruncat în apă un fir gros de nailon cu cârlig de pescuit, cu care au prins un ton de toată frumusețea!... și, desigur, nu l-au aruncat înapoi în apă...

Un tinerel imberb, amic de-al lui Zozo, a făcut fotografii de-a lungul excursiei noastre, inclusiv a filmat sub apă, și acum vindea fiecărui doritor o dischetă cu materialul filmat. Mă declar și eu interesat, iar băiatul se străduiește să mă mulțumească. Dar... ceva nu merge și strică vreo trei dischete până când, în final, îmi dă una, contra 10$. Știu din experiență cât de importante sunt amintirile, așa c-o iau cu plăcere.

[Din păcate, de-abia la București descopăr că discheta... nu are nimic imprimat pe ea! Telefonez Irinei, care pe loc se declară responsabilă de nereușita mea, și-mi promite tot ajutorul de care e în stare. Și... chiar m-a rezolvat: în nici zece zile de la apelul meu, primesc pe e-mail imaginile... la care, de-atunci, mă întorc de câte ori sunt trist, și simt că-mi lipsește ceva în viață... ]

 

Ce-a mai rămas de spus? Seara, mă îmbrac “la țol festiv” și iau o cină bună, fără excese: mă așteaptă un zbor de noapte - și nu direct acasă, ci tocmai la Viena! La plecare, bag - ostentativ, ca să mă vadă toți chelnerii! - în cutia de “tips”-uri … un dolar, și mă simt mândru de “dărnicia” mea! Când să plec, unul dintre chelneri (nu Ahmed al meu!) mă abordează, sfios, și mă roagă să-i schimb doi pumni de euro-monede - majoritatea sunt de 50 cenți - în bancnote; n-am avut motiv să-l refuz: banii sunt tot bani.

Fac pe-ndelete bagajul pentru Viena - cu grija ca să las deasupra hainele calde cu care să mă schimb chiar din aeroport, complectez notițele despre ziua de-azi și mă odihnesc până la miezul nopții.

La orele 0.45 vine să mă ia același autobuz; mă revăd cu cei cu care am aterzat la Sharm acum șapte zile: cu toții sunt cu mult mai negri la față și... parcă mai destinși... Urmează aceeași bulibășeală ca la sosire, iar la Security mi se reține... sfoara de rufe, pe care-o port mereu cu mine: să le fie de folos!

----------------

După patru ore de zbor, ajungem la Viena; afară sunt numai 5ºC, dar cu plus, iar eu sunt - oricum, îmbrăcat corespunzător pentru condiții de iarnă; și totuși - tremur de frig: nesomnul, oboseala de peste zi, poate chiar răcoarea apei Mării Roșii intrată în oase, și-au produs efectul.

Rezervasem de la București, pentru 12 nopți, un “cubiclu” la hostelul Do Step Inn - Central, aflat vis-à-vis (pe diagonală!) de gara centrală Hauptbahnhof.

Ies, zgribulit, din aeroport (unde-mi sunt căldurile de la Sharm? ...) și iau autobuzul nr. 7 ce face legătura cu Gara Centrală – la care ajungem în fix 20 minute (13 Euro dus-întors). La ieșirea din gară, mă orientez, traversez liniile de tramvai și iată-mă în fața ușilor glisante. Intru în holul de la intrare, mă înregistrez, îmi însușesc codurile de la intrarea în hostel, de la cameră, de la living-room, chiar și de la cubiculul în care voi dormi! Fac un duș fiebinte și trag un pui de somn, pentru... trezire!

Și, de-acu’ pentru următoarele douăsprezece zile, Viena - cu ale ei palate, muzee, parcuri, Prater - e a mea!

Dar... asta este o cu totul altă poveste.


[fb]
---
Trimis de gigiiuti in 11.10.18 11:26:31
Validat / Publicat: 11.10.18 14:02:02
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în EGIPT. A mai fost în/la: Europa, Asia, Africa, Australia

VIZUALIZĂRI: 3253 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (gigiiuti); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P18 62. Pe fundul mării
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9000 PMA (din 11 voturi)

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[11.10.18 14:01:45]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Excursii optionale cu plecare din Sharm, SHARM EL SHEIKH" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

AZE
[11.10.18 21:14:22]
»

@gigiiuti: V-am urmărit întreg serialul despre sejurul petrecut. Felicitări ați avut o vacanță reușită și ați atașat fotografii frumoase. Mi-au plăcut în sepcial fotografiile făcute sub apă.

Călătorii plăcute în continuare

gigiiutiAUTOR REVIEW
[11.10.18 22:09:41]
»

@AZE: Mulțumesc!

robert
[12.10.18 12:15:10]
»

@gigiiuti: super tare! Felicitări! Mi-ai făcut un dor de Marea Roșie!

gigiiutiAUTOR REVIEW
[12.10.18 12:53:23]
»

@robert:

... Și e atât de aproape!...

Alex S
[18.04.19 19:04:35]
»

Felicitări pentru felul in care ați descris vacanța din Sharm, eu voi pleca in curând acolo, și prima data am făcut scufundări in Hurghada, mi-a plăcut mult și as vrea sa repet experienta in Sharm, ce excursie ați recomanda, eventual chiar 2 destinații. Mulțumesc anticipat!

gigiiutiAUTOR REVIEW
[19.04.19 13:34:23]
»

@Alex S: Vă invidiez pentru ocazia de a merge la Sharm! Eu n-am putut - poate anul acesta...

În primul rând - contează hotelul, dacă reciful propriu are ce arăta. Asta aflați de pe blogurile hotelului.

Excursii opționale

Ierusalim 1 zi (autocar) - 180$- luni, miercuri, joi, vineri si sambata.

Vizitarea orasului Ierusalim, Zidul Plangerii, Biserica Sfantului Mormant, Biserica din Betleem, timp pentru baie in Marea Moarta (o ora), pranz si gustari. Recomandam sa aveti la dumneavoastra prosoape si costum de baie. Pretul excursii include pranzul si gustarile, bauturile sunt contra cost.

Muntele lui Moise si Manastirea Sf. Ecaterina - 40$, marti, vineri si duminica, 20:30-12:30. Urcare pe muntele sfant unde puteti admira rasaritul soarelui. Conform legendei, este locul unde oamenii se pot lepada de pacate. Vizita la manastire si in locul unde se spune ca Moise ar fi vazut rugul (tufisul in flacari).

Manastirea Sf. Ecaterina luni, miercuri si sambata 06:00-18:00 - 45$

Manastirea (icoanele antice), moastele Sf. Ecaterina. Dahab. Pranz.

Rezervatia Abu Galum - 65$ - marti, joi, vineri si duminica 06:00-18:00.

Una dintre cele mai palpitante excursii: calatorie cu jeep-uri prin desert, plimbare pe camile pe malul marii, snorkeling in Gaura Albastra (Blue Hole) - unul dintre cele mai spectaculoase recife de corali din lume, pranzul pe malul marii. Dahab. Pranzul si bauturile nealcoolice sunt incluse in pret. Pretul nu include masca, tubul si labele. Recomandam sa aveti la dumneavoastra prosoape.

Ras Mohammed (Autocar) - 45$ - marti, joi, vineri si duminica 07:30-17:00.

Unul dintre cele trei locuri din lume unde puteti vedea mangrove. "Lacul dorintelor", recife de corali unice. Pranz. Shopping in orasul vechi. Pranzul si bauturile nealcoolice sunt incluse in pret. Pretul nu include masca, tubul si labele. Recomandam sa aveti la dumneavoastra prosoape.

VIP Ras Mohammed (Autocar) - 55$ - luni, miercuri si sambata 07:30-17:00.

Unul dintre cele trei locuri din lume unde puteti vedea mangrove. "Lacul dorintelor", recife de corali unice. Meniul de pranz include fructe de mare. Shopping in orasul vechi. Pranzul si bauturile nealcoolice sunt incluse in pret. Pretul nu include masca, tubul si labele. Recomandam sa aveti la dumneavoastra prosoape.

Ras Mohammed (Vapor) - 45$ - luni, miercuri si sambata 07:30-17:00

Veti vizita una dintre cele mai cunoscute rezervatii subacvatice, bogata in corali multicolori si specii diverse de pesti. Pretul nu include echipamentul de snorkeling. Recomandam sa aveti la dumneavoastra prosoape.

Insula Tiran - 40$ - marti, joi si duminica 07:30-17:00

Veti putea admira frumusetea recifelor de corali si diverselor specii de pesti. Pranzul si bauturile nealcoolice sunt incluse. Pretul nu include echipamentul de snorkeling. Recomandam sa aveti la dumneavoastra prosoape.

Croaziera de seara - 35$ - luni si miercuri 17:00- 22:00

O calatorie romantica pe un vas confortabil pe Marea Rosie. Seara va fi animata de muzica, cina si bauturile nealcoolice sunt incluse.

Barca cu fundul de sticla - 25$ - luni, vineri 10:30-14:00

Toate frumusetile Marii Rosii le veti putea admira prin fundul de sticla al barcii. Aveti posibilitatea sa faceti poze sau sa filmati.

Batiscaf - 50$ - zilnic 09:00-12:00

Veti avea posibilitatea de a vedea frumusetile Marii Rosii de pe batiscaful nostru.

Delfinariu - 30$ zilnic, mai putin duminica 13:30-16:30

Un spectacol uimitor de dresura de delfini - pentru copii si adulti.

Spectacol 1001 de nopti cu cina - 45$- luni, vineri si miercuri 19.30-00.00

Veti intra in lumea fermecatoare si colorata a Orientului. Spetacol folcloric traditional egiptean, dansuri si cantece nationale. Cina - bucatarie orientala in restaurantul marocan.

Discoteca - night life: zilnic 00:00-03:00. Pretul include o bautura alcoolica si transferul

PASHA (luni 30$), TODA JOIA (marti 20$), EL FANAR (miercuri 20$), HARD ROCK (joi 20$), LITTLE BUDDHA (vineri 20$), PANGAEA (sambata 20$), MAGIC LIFE (duminca 20$).

Canionul colorat - Nuweiba - 50$- luni si vineri 06.00– 18:00

Calatorie cu jeep-urile. Plimbare prin unul dintre cele mai frumoase canioane din lume, unde stancile au dobandit de-a lungul timpului forme ciudate iar natura a modelat si colorat peretii canionului. Dahab. Pranz.

Canionul Pamantul pierdut - 90$ - marti, vineri si duminica 07:00 – 18:00: Canionul Pamantul Pierdut cu nisipul alb al desertului, locul unde se intalnesc trei state: Arabia Saudita, Iordania si Israel. Golful Salah Al Din - se face o oprire pentru baie. Dupa plimbarea cu jeep-uri veti vizita cetatea Salah-al-Din.

Moto-safari - rezervatia Nabq = zilnic, 09:00-13:30 70$ (1 pax) 80$ (2 pax):

Plimbare cu ATV-uri in rezervatia Nabq, prin desert. Vizita la padurea de mangrove, baie in mare, admirarea recifelor - totul intr-o singura excursie! Pretul nu include esarfa!

Moto-safari = zilnic, 03:30-06:00 si 14:00-16:00.25$ (1 pax) 40$ (2 pax)

Excursie cu ATV-uri, veti servi un ceai traditional in desert cu beduinii si vedea RASARITUL SOARELUi in desert. Atentie: excursia presupune un grad mare de risc! Pretul nu include esarfa!

NOTĂ: ACESTE EXCURSII SUNT OFERITE ȘI DE NENUMĂRAȚI AGENȚI, CHIAR ȘI PE PLAJĂ, LA PREȚURI MULT MAI MICI! În esență, excursiile sunt efectuate de către aceleași firme specializate, agenții doar le vând!

PENTRU SNORKELING: personal recomand:

***Parcul national Ras Muhamed: - cu vaporașul este mult mai solicitant: se intră în apă adâncă direct de pe vaporaș, și se fac trasee lungi, înot, cu ghizi specializați.

Cu autobuzul - se snorkeluiește la mal - fringing reef, unde se vede mult mai mult decât de pe plaja hotelurilor.

***Rezervația Abu-Galum - se înoată (cam prea puțin timp) chiar în Blue Hole (aproape la fel de adânc ca și cel din Caraibe)

***La insula Tiran - în dreptul epavei ruseștisunt formațiuni frumoase, dar e un curent puternic - trebuie labe și experiență.

Aproape toate navele oferă diving = scufundări de probă, la preț derizoriu: merită încercat, poate vă schimbați pasiunea! Merită luată în seamă și opțiunea unor cursuri PADI: la un preț modic se poate obține certificat valabil international.

Dar și alte excursii merită toată atenția!

Scufundări plăcute și... fructuoase!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Alex S
[23.04.19 18:53:58]
»

@gigiiuti: Mulțumesc foarte mult pentru răspunsul detaliat. Mulțumită lui ne-am orientat către 2 excursii, mulțumim pentru ajutor!

gigiiutiAUTOR REVIEW
[23.04.19 23:28:46]
»

@Alex S: ok

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alex S, AZE, gigiiuti, robert
Alte impresii din această RUBRICĂExcursii optionale cu plecare din Sharm:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.062665939331055 sec
    ecranul dvs: 1 x 1