ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.07.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Targu Jiu
ÎNSCRIS: 10.12.13
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUN-2016
DURATA: 7 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 7

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.25%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Drumul catre Budva cu cazare intermediară

TIPĂREȘTE

Am ales ca destinație de vacanță pentru anul 2016, orașul Budva, având în vedere posibilitățile pe care le oferă pentru vizitarea altor obiective în zonă (Dubrovnik, Golful Kotor). Am rezervat vacanța încă din decembrie 2015, mai exact 5 nopti la Hotel Iberostar din Becici, langa Budva (pe toate placutele din zona scrie de fapt Boreti, nu Becici). Voi face un review separat pentru hotel și ce am vizitat în zonă, acum mă voi referi la drum și cazarile pe care le-am ales. Desi ne place foarte mult să călătorim, chiar si cu masina, nu am vrut sa facem din drumul spre Muntenegru o corvoada ci o placere asa ca am luat cazare și la ducere și la întoarcere, în Serbia. Am ajuns la cazarile respective undeva în jurul orei 5-6 după-amiaza, așa că am avut ocazia să vizităm localitățile, să ieșim să mâncăm, să ne începem vacanța încă de pe drum, cu alte cuvinte.

Am urmat un traseu recomandat pe acest site de utilizatorul ray din Tg Mures, caruia ii multumesc. Precizez că noi locuim în Târgu Jiu, deci am avut de parcurs doar 90 km până la graniță iar de acolo și la ducere și la întoarcere am ales traseul : Kladovo, Negotin, Zajecar, Paracin, Krusevac, Kralievo, Cacak, Uzice, Zlatibor, Bjielo Polje, Kolasin, Podgorica, Budva. Drumul este foarte bun, se merge în general pe drumuri naționale, iar de la graniță până la Budva se poate parcurge în 12-14 ore, în funcție de numărul de opriri, timpul petrecut în vămi și eventualele mici rătăciri. O sa va spun că în Serbia drumul este extrem de prost semnalizat mai ales în apropierea orașelor și vă sfătuiesc sa coborâți și să întrebați dacă vă aflați pe drumul cel bun către următorul reper. Oamenii sunt foarte amabili doar că va trebui să aveți noroc sa gasiti pe cineva care sa lege cateva cuvinte în engleza. Nu am văzut nicăieri un indicator care să arate cîți km mai sunt până la următorul oraș, pur și simplu nu ai habar cat drum mai este de parcurs. Noi am ales sa calatorim ziua tocmai ca sa putem să mai intrebam.

Pentru cazările intermediare la ducere, cât mai aproape de intrarea în Muntenegru și implicit de traseul cel mai greu, există mai multe localități : Cacak, Uzice, Zlatibor. Noi am ales să ne cazam la Zlatibor pentru a fi cât mai aproape de Muntenegru.

Stațiunea Zlatibor este cochetă și curată, ne-a lăsat impresia că am fi în Austria. Face notă discordantă față de celelalte localități din Serbia pe lângă care am trecut. O mulțime de vile, pensiuni și hoteluri elegante, cu spații verzi, flori, cu alei frumos pavate. Daca alegeti aceasta statiune pentru cazare intermediara nu ar strica sa va luati un pulover în bagaje. Cand am ajuns noi erau 17 grade (față de 30 cat erau pe restul drumului) iar a doua zi de dimineata erau 15 grade. Ne-am cazat la Vila Simovici pentru 30 de euro pe noapte în camera triplă (doi adulți și un copil de 7 ani). Nu am avut mic dejun dar la parter era o cafenea unde puteai sa comanzi dimineata o cafea, un ceai. Camera avea si chicineta dotata chiar si cu cafea, ibric, plita, cesti etc. Vila era foarte curata, frumos mobilată, o cazare excelenta pentru acest drum. Daca ar fi de reproșat ceva ar fi faptul că am gasit extrem de greu vila, dar și din cauza faptului că atunci cand am ajuns în Zlatibor ploua torențial și nu puteam întreba nimic. În plus, gazdele, un cuplu extrem de amabil, în jur de 60 de ani, nu stiau efectiv nici un cuvant în engleza. Zambeau mereu și turuiau în sarbeste. Cu toate acestea recomand această vilă pentru cazare intermediară. Am mâncat seara la un restaurant unde am platit pe o plescavita cu garnitura inclusa, o portie de cascaval pane, una de cartofi prajiti, doua salate, o bere si o apa, aproximativ 90 de lei.

A doua zi am pornit devreme din Zlatibor astfel ca la ora 13 eram deja la hotelul nostru de lângă Budva. Drumul prin Muntenegru este numai prin munți, timp de 4-5 ore vezi numai stanci si brazi, plus hăurile care se cască la două palme de șosea. Am trecut și pe lângă locul unde a cazut autocarul cu turiști români, cu steagul nostru arborat lângă cruci... ti se face pielea de găină. Pentru a ajunge la Budva am ales traseul catre trece prin tunelul de 4 km, pentru care se plateste o taxa de 2,5 euro.

La întoarcere am ales o cazare intermediara în oraselul Kralievo, la Hotel Kristal, 4 stele, rezervat pe Booking contra sumei de 180 de lei, cu mic dejun. Micul dejun a fost de calitate, cu branzeturi, mezeluri, oua, cereale, lapte, fructe uscate, exista chiar si un aparat automat la care iti faceai fresh de portocale. In schimb cafeaua era absolut oribila. Pentru echivalentul a 5 lei se putea comanda cafea espresso la bar. Am avut cazare intr-un apartament cu dormitor cu pat dublu si un living cu doua canapele care nu erau extensibile dar dormea lejer un adult. Apartamentul avea si o chicineta, papuci, halate de baie, prosoape.

Orasul Kralievo ne-a oferit o surpriză extrem de plăcută. Un orasel foarte animat, cu multe terase pe zona pietonala, multi tineri la plimbare, preturi mai mici ca in Romania. Ca exemplu, am ales sa mancam in seara in care am ajuns la o pizzerie (Tramonto) de la capatul zonei pietonale si am platit pe doua pizza mari pe care abia le-am terminat doi adulti si un copil, trei beri, o apa si un suc, echivalentul a 60 de lei. De asemenea înghetata era delicioasa, pentru un cornet din acela mare, crocant, pe care il umplea cu inghetata (aveau aproximativ 20 de sortimente la o terasa-cofetarie), plateai cam 2 lei.

Nu am avut incidente neplacute pe drum, nici nu am mers cu viteza exagerata dar nici nu am putut respecta chiar toate limitele legale. Motorina pentru aproximativ 2000 de km parcursi în aceste zile de vacanta ne-a costat undeva sub 100 de euro. Pretul motorinei este cel mai mic in Muntenegru - 97 de cenți, la fel si tigarile. Pentru cei interesati un pachet de Pall Mal era 1,7 euro iar unul de Lucky Strike 2 euro. Nu se platesc vignete. În Serbia este recomandat sa platiti cu cardul iar in Muntenegru se plateste in euro.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de crisanais in 12.07.16 16:02:13
Validat / Publicat: 12.07.16 18:57:04
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în MUNTENEGRU

VIZUALIZĂRI: 7319 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crisanais); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Vila Simovici din Zlatibor
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 19550 PMA (din 21 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[12.07.16 17:28:12]
»

@crisanais, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".

S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).

În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).

AZE
[12.07.16 23:14:14]
»

@crisanais - Buna ziua, util articolul Dvs. deoarece si Muntenegru este pe lista mea de asteptare (si este o destinatie apreciata si de altii avand in vedere frumusetile din aceasta tara), de asemenea voi parcurge traseul cu masina deoarece nu imi place sa depind de nimeni si ma pot opri si stationa cat/când doresc acest lucru

mirrr84
[01.08.16 17:17:07]
»

@crisanais - Salutare!

Multumesc pentru detaliile date, sunt de mare ajutor.

Am o intrebare insa: de ce se ocoleste acel colt de Bulgaria? Ma refer la iesirea pe la Calafat. Chiar asa de rau este prin Bulgaria?

Multumesc

crisanaisAUTOR REVIEW
[01.08.16 18:09:37]
»

@mirrr84: Buna ziua,

Noi locuim in Targu Jiu si acesta a fost cel mai bun traseu. Nu avem o problema cu Bulgaria, am circulat de nenumarate ori prin aceasta tara chiar si noaptea, fara incidente. Din punctul meu de vedere drumurile in Bulgaria sunt mai bine semnalizate ca in Serbia care sta foarte prost la acest capitol. Am ales drumul in functie de reconandarile de pe acest site.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AZE, crisanais, mirrr84
Alte impresii din această RUBRICĂDrumul spre litoralul muntenegrean:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.047246217727661 sec
    ecranul dvs: 1 x 1