ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.12.2011
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Tulcea
ÎNSCRIS: 06.06.11
STATUS: PREMIUM
LUNA
SEP-2011
TIMP CITIRE: 5 MIN

Din Alanya înapoi spre casă (via Eskișehir, Istanbul)

Ilustrație video-muzicală
Turkish - DJ Osman by Bilbao Kuzukuzu

Asculta mai multe audio hip-hop
TIPĂREȘTE

Dacă până la Delphin De Luxe din Alara – Alanya am mers pe un traseu (zic eu) mai lejer, cu mulți km pe autostradă (pentru drumul de la dus vezi aici), la întoarcere am setat GPS-ul pentru cel mai scurt traseu, ca să vedem dacă sunt avantaje sau dezavantaje în ceea ce privește o astfel de alegere. Ruta propusă de GPS a fost aceasta: punct de plecare Resort Delphin De Luxe pe D-400 și apoi la dreapta pe D-695 (spre Akseki) – Akseki – Seydișehir – Beyșehir – Akșehir – Yunak (stânga spre Emirdag pe 42-89/03-02) – Emirdag (dreapta pe D-675) – Ҫifteler – Hamidiye (stânga pe E90/D-200) – Eskișehir (prima cazare intermediară) – Bozüyük (dreapta pe D-650) – Bilecik – intrarea pe autostradă la aproximativ 60 de km) – Istanbul (a doua cazare intermediară) – Kirklareli – Malko Tărnovo – Burgas – Varna – Dobriç – Negru Vodă – Constanța – Tulcea.

După 503 km și 8 ore de mers am fost nevoiți în cele din urmă ă recunoaștem că avem nevoie de o oprire și am ales orașul Eskișehir, un oraș care de altfel merită a fi vizitat (am putea spune că acesta ar fi singurul motiv pentru ca cineva să aleagă acest traseu). Deoarece nu aveam rezervare făcută (preventiv ne scrisesem totuși câteva opțiuni pentru orice eventualitate) am trecut prin ceva emoții când vedeam că afară este noapte și camere la hotelurile alese de noi nu. În cele din urmă Dumnezeu s-a milostivit de noi și am găsit o cameră la Büyük Hotel, dar despre asta am scris într-un alt review - vezi impresii.

Despre orașul Eskișehir se poate spune că este un oraș deosebit, frumos, curat și cu o dezvoltare industrială și culturală în ascensiune: multe fabrici, parcuri imense și o universitate de invidiat. Ce se poate vizita în Eskișehir? Noi nu avem multe poze deoarece l-am văzut în tercere din mașină (din lipsă de timp), dar am cerut la recepție informații.

•Parcul de Știință, Artă și Cultură. Parcul a fost construit pe un teren abandonat din spatele unei fabrici de ciment, are un iaz pentru rațe și o corabie de pirați în el, iar punctul de atracție îl constituie un frumos castel ce imită castelul de la Disney din California.

•Marele Parc. Este cel mai mare parc din oraș și aici poți găsi restaurante, un amfiteatru pentru concerte în aer liber, un lacmare în care se pot desfășura diverse sporturi acvatice, un loc de joacă pentru copiii cu handicap.

•Parcul Grădina Japoneză.

•Kent Park.

•Universitatea Anadolu. Întinsă pe câteva hectare și străjuită de un gard înalt și cu pază strictă la zona de acces, asemeni unei fortărețe, ai avea impresia privind intrarea din stradă că este vorba despre o academie militară (noi chiar asta am crezut că este vorba despre o academie de aviație militară, dar cerând mai multe informații am aflat că aici găsim un oraș în oraș, cu mai multe facultăți, campusuri, școală primară și gimnazială, școală pentru handicapați, librării, cofetării, centr de producție radio-tv, bănci, teatru, cinematograf, spital, hotel, magazine, terenuri pentru practicarea diferitelor sporturi etc). Rămâi uluit să vezi complexitatea activităților universitare, fiind clar că statul turc acordă mare importanță învățământului primar, gimnazial, universitar și postuniversitar, dar și a condițiilor de desfășurare a acestuia. Probabil datorită existenței în Eskișehir a Universității Anadolu, viața orașului este una animată, efervescentă la orice oră din zi și până târziu în noapte, pe stradă mișunând foarte mulți tineri de toate vârstele, iar seara terasele sunt înțesate de aceștia și este mare agitație.

Ne-a plăcut foarte mult orașul pentru că este tânăr, modern, o adevărată copie occidentală și sperăm ca într-o zi să revenim, să putem sta mai mult pentru a vizita obiectivele enumerate mai sus. Vi-l recomandăm și dumneavoastră și dacă ajungeți în zonă nu-l ocoliți. În ceea ce privește circulația ni s-a părut a fi mult mai organizată și mai ordonată decât în alte orașe turcești. Găsești multe artere principale cu două și trei benzi, poduri și pasaje și multe echipaje de poliție. În același timp am constatat și un inconvenient al acestor artere mari: dacă din neatenție nu te încadrezi corect pentru drumul pe care dorești să-l urmezi, trebuie să mergi ceva cale pentru a găsi spațiu de întoarcere.

A doua zi am plecat spre Istanbul, un traseu care nu părea la prima vedere a fi lung (aveam de parcurs 320 km în 4 ore), dar s-a dovedit că „socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din piață”. Aglomerația de pe autostradă (aproximativ 3 ore pe 35 km) ne-a determinat ca acest traseu să-l parcurgem în 7 ore până în fața hotelului unde doream să ne cazăm. Despre cazarea în Istanbul am scris în review-ul referitor la Hotelul Hürriyet.

Ziua următoare ne-a purtat pe drumul spre casă de la Istanbul la Tulcea, un traseu de 749 km pe care l-am parcurs în 10 ore. Fiind un traseu cunoscut l-am parcurs cu mare ușurință, iar dorul de casă ne-a dat impresia că am ajuns mai repede.

Per total, pot spune cu mâna pe inimă că drumul de întoarcere (chiar dacă a fost mai scurt – 1572 km și 83 litri de motorină) mi s-a părut mai greu, mai anevoios, cu multe intrări prin localități (chiar și sate) unde și GPS-ul mai dădea greș, timp mult pierdut (pentru că am făcut mai puțini km dar într-un timp mult mai mare), limite dese de viteză unde poliția turcă era la datorie, șoseaua prin unele locuri mai lăsa de dorit, deci nu l-aș recomanda.

Sperând că cele scrise mai sus vă vor fi la un moment dat de folos, vă dorim să aveți gânduri bune și concedii tot mai plăcute!


[fb]
---
Trimis de lucsim in 06.12.11 15:16:55
Validat / Publicat: 06.12.11 16:36:36
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5366 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (lucsim); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Si iata-ne porniti la drumul spre casa.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 17750 PMA (din 18 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

webmaster
[06.12.11 16:44:28]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.

webmaster13
[06.12.11 17:05:03]
»

Yayınlanan şarkı silinebilir veya değiştirilebilir!

(melodia postata se poate sterge sau schimba)

lucsimAUTOR REVIEW
[06.12.11 17:14:55]
»

@webmaster13: Multumim pentru alegerea inspirata.

gabitza47
[07.12.11 22:36:37]
»

Buna seara. Si eu sunt din Tulcea si as vrea de paste sa mergem la Delphin de Luxe cu masina personala. Mentionez ca nu am fost iesiti din tara cu masina decat pana la Nisipuri in Bulgaria. As dori sa stiu un pret cat de cat al drumului cu tot cu cazari intermediare, dar si al sejurului la delphin. Multumesc

biogirl
[05.06.14 11:23:46]
»

puteti sa mi recomandati traseul facut catre Antalya?

lucsimAUTOR REVIEW
[05.06.14 22:29:35]
»

@biogirl: Bună seara!

Încearcă să citești review-ul scris de noi vis-a-vis de acest traseu. Am atașat alăturat link-ul cu pricina. Sper să-ți folosească.

amfostacolo.ro/hotel.php? ... iterana&id=6437

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
biogirl, gabitza47, lucsim
Alte articole din această RUBRICĂDrumul spre Antalya:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.75638294219971 sec
    ecranul dvs: 1 x 1