ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.11.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 07.04.10
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
AUG-2015
DURATA: 1 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Cum am urcat pe Cristianul Mare si am ajuns la... baza

TIPĂREȘTE

Era o zi frumoasa de vara. Sau ce mai ramasese din ea, pentru ca toamna, zana ce ne aduce roade bogate se pregatea sa-i dea una dupa ceafa surorii sale bonde si sa-i spuna adio, ne vedem la anu'. Dar asta mica, era si mai desteapta si nu stiu cum a facut si a mai stat cam 2 luni pe la noi. Pasarele ciripeau, soarele era pe cer

la capacitate maxima, umiditate relativa mica, vant NNV slab, ce mai, conditii ideale pentru un traseu pe munte.

De data asta era vanat Cristianul Mare, munte necucerit decat cu telecabina si deci, nebifat pe lista. Am ajuns in parcare. In secunda doi am fost taxati cu 10 lei, in semn de bun venit, ca doar urma sa zabovim cateva ore pe aici.

Dupa ne-am achitat de datoriile cetatenesti am purces la drum echipati cu echipament complet, rucsac, apa, suc, mancare (o lista mai mica un pic decat echipamentul standard pentru plecat la mare- vezi in lista "Proton, Proton K3 si aventuri la mare").

Am constatat ca nu mai stim de unde incepe traseul. Ce bulina sa urmam, rosie, albastra sau dungi, una doua? Am luat-o catre stanga, telecabina ceva parca era. Am downloadat o aplicatie din Google Play care mai mult m-a bagat in ceata, intre timp s-a oprit o tanti imbracata sport si cu un rucsac in spate si a inceput sa ne dea indicatii despre trasee, de parca citise tot de pe amfostacolo.ro in materie de calatorii. Cum nu imi place sa ma bazez pe ce zic altii mi-am tart familia pana la telecabina. Deja mergeam de o juma de ora si ce mi-au auzit urechile... ca de ce nu am oprit mai aproape, o sa mergem toata ziua pe betoane, de ce e parcare aici si noi am oprit acolo, etc.

Nu-mi doream decat sa-i plasez pe traseu, doar le mai tace gura. Dupa lupte seculare, am ajuns si la telecabina. Aici, erau o gramada de locuri de parcare libere, deci aveau dreptate... dar cineva trebuia sa fie lider si sa ia decizii.

Dupa ce ne-am zgait la diverse variante de trasee am ales traseul cu bulina rosie incercuit cu 2 care zice la legenda ca e " partie medie".

Am inceput cu nitica hodina, la umbra unui falnic brad si am consumat cam jumate din provizii si cam jumate din cantitatea de apa regulamentara. Apoi am atacat traseul. Am inceput sa urcam si incetul cu incetul se vedea toata Poiana Brasov de sus. La un moment dat am ratat o bila rosie si cum nimeni nu avea chef sa urce sa vada unde naiba e urmatoarea ca era prea abrupt, era soare, am virat scurt la stanga si am dat de o poteca netedaaaa care curgea lin la vale. Eu, care citisem multe povesti cu poteci d-astea stiam ca trebuie s-o alegi musai pe aia mai putin batatorita... si mai grea, dar...

Gasca mergea fericita la vale... bai, e ceva ciudat... nu o sa mai ajungem in varf. Dar traseul era misto, prin padure, umbra.

Am mai mers putin si am ajuns langa o poienita. Ne-am odihnit picioarele obosite de atata umblet si am gatat si restul de provizii. Apoi ne-am zis ca nu ar strica sa mai urcam un pic, ce naiba... am luat-o direct in sus perpendicular pe linia orizontului si am inceput sa urcam o panta care ne-a taiat respiratia, Am ajuns la un drum forestier. Am mers ceva pe asta dar era soare si am luat-o dupa alt semn (x, o, linie) naiba sa le ia, toate duceau in varf.

Am trecut printr-o zona populata de ursi. De ce zic asta, pentru ca aici era o platatie de mure, afine si alte fructe de padure. Si cand ma alimentam si eu mai cu spor, hop! ursul in spatele meu! Ati vrea voi, dar nu era ursul...

Nu era decat nevasta-mea care ma agita sa urc mai repede sa iesim la luminis sa nu ne pape ursul :).

Am mai urcat nitel si deja traseul era ceva mult prea complicat, se ardeau multe calorii, era prea pe margine, batea soarele, era periculos, puteam sa ne intalnim cu ursii, se consuma energie- o seama de scuze menite sa nu continuam si proiectul a fost abandonat. Varful o sa ramana necucerit.

Dar pot sa profit si fac vreo doua- trei poze asa, cat sa raman in urma sa ma pape ursul...

Am ajuns la drumul forestier, apoi la poteca si la poienita (poienita era bartai partia) si apoi am coborat direct pe partie si am ajuns cu bine la parcare.

Cu ocazia asta am constatat ca traseul nostru a fost un cerc deformat pe ici pe colo de soare, ursi si alte motive independenta de vointa autorului. Si acum sa punem niste poze...


[fb]
---
Trimis de mugur007 in 25.11.15 12:26:17
Validat / Publicat: 25.11.15 13:23:35
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL POSTĂVARU.

VIZUALIZĂRI: 2566 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mugur007); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Undeva in zare, e masina mea in parcare
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15050 PMA (din 17 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[25.11.15 13:22:39]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Drumeţii în Masivul Postăvaru, BRAȘOV" (deja existentă pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDrumeţii în Masivul Postăvaru:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.43493700027466 sec
    ecranul dvs: 1 x 1