ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.07.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
JUL-2017
DURATA: 1 zile
prieteni
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Cucerire si dragoste

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Acesta este un articol despre …. cucerire si dragoste. Doua substantive de sex, pardon gen, feminin. Si e normal sa fie feminine. Caci fara o parte feminina nu se poate. Bine, veti spune, acum exist tot felul de minoritati, dar pentru mine, cucerirea si dragostea sunt feminine. Si de aceea imi plac si le traiesc la intensitate maxima.

Eu consider ca pot cuceri multe si ca pot iubi multe. Stati, ca nu mi-am luat genti in cap! Si chiar daca as fi luat, nu va divulgam. Imi iubesc familia si copiii, imi iubesc tara mea minunata, iubesc natura, iubesc progresul, iubesc, iubesc, iubesc… … Fiecare avem pasiuni si hobby-uri si iubiri. Si este asa frumos sa iubesti, sa traiesti!

Unde este aici rolul Emei? Rolul Emei este esential caci pentru cucerirea urmatoare, imi trebuia acordul ei. Si l-am primit. Ba chiar am primit consimtamantul ei sa il initiez si pe Emi in ale cuceririlor si dragostei. Un alt amic, membru al altei familii, a primit si el acelasi acord. Si uite-asa, o punem de o cucerire in grup. Multumesc Emei pentru ca ma lasa sa iubesc asa cum se cuvine intr-o familie moderna!

Cateva date tehnice si apoi revenim la dragoste

Traseu: Potamia – Vf. Ypsario (1204 m altitudine)

Punct pornire poteca turistica: satul Potamia (exista si varianta din Panagia) – exista indicatoare mari

Durata urcare ca. 2,5 - 3 ore, dar si mai mult pentru cei fara antrenament

Durata coborare 2 – 2,5 ore.

Marcaj punct rosu. Apare suficient de des, iar la (aproape) toate schimbarile de directie, exista sageti, de obieci rosii sau cu vopsea alba, care indica directia corecta de urmat. Marcajul punct rosu este dublat pe multe segmente de traseu de momai (suprapuneri de pietre sub forma de turnulet).

Grad de dificultate: mediu, fara obstacole, dar efortul la urcat este remarcabil, caci este continuu. La coborire necesar sa ai genunchi buni!

Apa pe traseu: doar 2 surse. Una jos la baza, la drumul forestier, un izvor captat cu debit bun, cu apa rece, care tasneste din trunchiul unui pin; alta la cabana din creasta la 1000 m alt, printr-un furtun care sta in soare, apa fiind calda.

Desteptarea! Rasaritul. Primii fiori ai dragostei...

Desteptarea nu este mereu opusul prostirii. Desteptarea se petrece si atunci cand suna ceasul. Sau, altfel spus:

-Treziiiiiiiiiireaaa!

Sunt orele 5. Se spune ca cine se scoala de dimineata, departe ajunge! Si a asa a fost. De fapt abia asteptam sa sune ceasul, dormeam iepureste. Cum sa dorm bustean cand m-am zvarcolit toata noaptea cu gandul la cucerirea pe care aveam de gand sa o fac.

La 5:15 eram in curtea hotelului Castle fara sandwich-urile promise in mod repetat de gazde, vezi povestea aici vezi impresii. Emi a renuntat pana la urma la tentativa de cucerire, cica nu se scoala el asa matinal ca sa munceasca o zi intreaga la o cucerire! Poate peste niste ani va gandi altfel, sau poate generatia lui a evoluat in alta directie si eu sunt demodat…. Mie imi place sa asudez pana fac o cucerire.

Intuneric. Porneste motorul masinii care ma (ne) conduce la marea intalnire de astazi. Din Skala Potamia conduc spre Potamia. Urmez indicatorul catre Ypsario Mountain (a se traduce urmatoarea cucerire). Drumul trece prin satul insular, mult diferit de statiunea de la malul marii. La un moment dat, inca un indicator vazut la lumina farurilor ne face sa viram la stanga pe un drum ce a devenit de latimea unei masini, care ne-a condus la iesirea din sat, dinspre munte. Citisem tot pe AFA despre acest drum pe care il poti urma cativa km cu masina prin padurea de pin, care facea ca perspectiva sa se intunece si mai mult desi se apropia rasaritul. Cand s-a terminat partea amenajato-asfaltata a drumului am cautat si am ales un loc de parcare. E drept ca functie de masina cu care circulati puteti avansa si mai mult; drumul ce continua este din pamant si accidentat, dar se poate circula cu masini 4X4 inca o bucata buna. Am vazut si urme de bai de ulei sparte, dar fiecare cu dexteritatea lui, cine forteaza nota si-o ia si nu mai cucereste nimic, ba se intoarce si cu coada intre picioare. Propriile picioare! M-am bucurat ca pe bucata de drum cat am inaintat cu masina am mai intalnit 3 tursiti: un tanar solitar si un cuplu mai in varsta. Asta a propos ca dragostea nu are varsta!...

Orele 5:30. Punem rucsacul in carca. Purtatorul rucsacului sau rucsacul insusi trebuie sa poarte musai accesoriile de cucerit corespunzatoare, caci fara protectie si energie suficienta, stiti ca uneori nu iese bine. Continut minim recomandat: apa ca. 1,5 l (eventual cu lamaiae), sapca, sandwich-uri. Alte sugestii: o ciocolata, o napolitana, un croissant. Referitor la incaltari, eu am purtat adidasi obisnuiti de 149 lei, dar cine apeleaza la bocanci sau ghete inalte care sa tina glezna porneste cu un avantaj remarcabil in aceasta cucerire.

Dupa primii pasi era sa cad prosteste in genunchi in fata iubitei alunecand pe conuri de pin! Prea devreme pentru asemenea reverente, stai pe picioare, Dane! Drepti, baiatule, ca falnicii pini inalti care ne inconjoara si prin care lumina zorilor cu greu isi face loc. Dar cum amanuntele nu sunt intamplatoare in dragoste, aceasta mica alunecare, mi-a amintit de dragostea fata de printesa, care m-a rugat sa ii dovedesc sentimentele mele sincere aducandu-i cele mai frumoase conuri de la munte. Un indiciu de care aveam sa tin cont mai tarziu, la momentul potrivit.

Vegetatia era surprinzatoare. O inundatie de ferigi mari, semn ca din cand in cand mai si ploua pe aici. Desi eram in padurea de pini, treceam printre mii de ferigi, care cresteau in luminisurile care apareau tot mai des o data cu cresterea altitudinii. Acest raport pini / ferigi aveam sa il studiez toata ziua. Cu cat eram mai sus, si muntele mai golas erau mai multe ferigi si mai putini pini.

Erau semne tot mai evidente ca se lumineaza de ziua. Urcam cu gandul ca vom iesi din padure totusi inainte de rasarit ca sa vedem minunea, primul sarut! Si am fost rasplatit cu…. Doamne, ce sarut! Ce zi plina de dragoste se anunta! Soarele se ridica din apele Marii Egee undeva in spatele Golden Beach, cam de pe dupa Marble Beach. Asa ascuns, timid. Dar a prins curaj o data cu primul sarut! Si a iesit din apele marii treptat, dezbracandu-se de haina ce o purta. Era divin! Ce culori! Ce nebunie! Ce sentiment! Ce furnicaturi pana in strafundul camerei de filmat!

Preludiul unei aventuri: urcusul pe cracul stang

Ne aflam intr-un loc unde padurea de pini care se rarise semnificativ, ne-a oferit acest moment de preludiu. Nu departe am gasit marcate pe o piatra o harta simbolica care te punea in fata unei alegeri, jumate stanga catre Ypsario sau inainte catre alta enigma greceasca putin mai scunda decat marea cucerire pe care o aveam in stanga.

Am decis sa o luam pe cracul stang, asa usor sa urcam pieptis, iar placerea sa invinga efortul cand vom ajunge in partea de sus a acestui picior provocator.

Chiar urcam tot mai sustinut. Domina de-acum ferigile. Ce bine ca e racoare! Sa nu credeti ca lipsea placerea umeda din acest moment de preludiu, adica transpiratia. De la gafait!

Am fotografiat cateva capre. Cu patru picioare. Unele au impins pietre la vale ca semn ca suntem pe teritoriul lor. Au inteles ca le iubesc, ba chiar au avut curajul sa se apropie, caci si eu am avut acelasi curaj. Dupa ce am nadusit de-a binelea asa mai sus de jumatatea pantei (genunchiului picioriului pe care patrundeam incet dar sigur), am gasit un loc de popas. Amenajat, adica bancuta. Nu era in stare foarte buna. Langa ea si un cos de gunoi. Da, la 700 metri altitudine, pe o poteca de munte. Cum tentatia de a continua cucerirea era mare si m-am pregatit psihic pentru o munca de 3 ore pana la punctul culminant, am hotarit sa nu zabovim. Unde panta devenea mai accentuata, poteca serpuia in S-uri, urcand, urcand, urcand intr-una. Incet dar sigur privelistea din fata noastra devenea de piatra. Stancile erau formate in mare parte dintr-o suprapunere de sisturi subtiri. Am recunoscut aceste pietre si pe acoperisurile satenilor din Potamia si in general de pe insula.

Se pare ca mai avem putin si ajungem acolo sus. Doamne, cat imi doresc! In zona golasa, expusa. Soarele, cel care ne-a oferit acel primul sarut al zilei cu marea, incerca sa ne inmoaie fortele. Eram uzi desi nu ploua. Ca asa e in dragoste!

Si iata-ne ajunsi colo sus in culme! Ura!!! In creasta, sus. Dar, cu cine credeti ca ne-am intalnit aici? Cu … Smiley! Nu, nu cu cel de la Vocea Romaniei. Altul desenat pe iarba cu pietre sub forma de fata zambitoare. Un fel de bravo ca ati ajuns pana aici. Si aici un alt cos de gunoi. Dar langa acea fata zambitoare, pe care am pupat-o ca cerea, erau doua sageti si niste cifre din piatra care reprezentau altitudinea (900+) si o fata nezambitoare, caci de fapt nu am ajuns la punctul culminant, si mai avem pana la marea cucerire. Uite asa am descoperit diferenta dintre culme si punctul culminant, adica intre 900 metri altitudine deocamdata si speram 1204 in curand!

Perspectiva care s-a deschis, aici in culme, a fost de neegalat. Munte si mare de jur imprejur. Vedeam acum si partea cealalta a insulei si culmile muntoase principala si secundare. Foto, foto, si filmare.

Dorinta vs oboseala si caldura

Eram atat de infierbantat, atat de nerabdator, ca am urmat de indata poteca in sensul indicat in iarba. Dar, din nou surpriza!

A aparut o cale prafuita de acces auto sub nasul si privirea noastra. Asta nu inseamna decat ca se putea ajunge aici si cu jeep-ul, fara sa urci la pas panta muntelui. Detalii tehnice in articolul de aici scris de curand de colega @Aurici care a urcat si ea pe jos si scrie:

Cel mai bun punct de plecare într-o drumeție pe Ipsarion (eng Ypsario) este Potamia, de aceea am și ales Skala Potamia pentru sejurul nostru din Thassos. Este vorba despre a ajunge pe jos, pentru că tot acolo se poate ajunge și cu ATV-uri sau mașini 4*4, (dar nu neapărat după cum am văzut sus), din partea cealalată a insulei, de la Maries, pe drumuri forestiere, cu multe, multe serpentine.

.

Am urmat o scurta perioada drumul forestier, pana la o cabana din lemn, incuiata. In jurul acesteia mai multe banci, un loc de gratar, un foisor si o sursa de apa captata printr-un furtun. Suntem la 1000 metri altitudine. Am luat aici, pe o stanca mica, pauza de sandwich. Imagini spectaculoase ni se aratau catre toate directiile. Pe pintenii vestici ai muntelui se contura drumul forestier pe care il intalnisem, noi urcand dinspre est. Culmea muntoasa se vedea de la sud la nord, unde era marcata de o padure de antene, care se vad si din feribotul care traverseaza de pe continent catre insula Thassos.

Atentie! De aici urmati poteca, si nu drumul forestier! Caci ele se despart, si chiar e pacat de ce va urma…... Ce va urma? Tot urcus! Din ce in ce mai des intalnim indicatoare care pe langa marcajul punct rosu, semnaleaza cota pe care am atins-o. 1030,1054,1080,1092. Ne apropiem. Urcam din nou sustinut, pana la primul varf stancos. Un turist cobora deja. Era unul din cei trei intalniti pe traseu, cu care am mers oarecum in tandem pana pe la cota 800 m, dupa care s-a distantat. Acum se intorcea, noi inca asudam la urcus. Era un ungur, de peste 60 de ani, cu conditie fizica net superioara alei noastre. Dar nu am venit la concurs si nici nu mi-am propus vreo cucerire simultana cu vreun ungur sau alt turist.

Poteca ne-a condus printr-o zona stancoasa pana pe marginea prapastiei. Ce hau era sub noi! Eram ametiti de atat dragoste, desi nu pot spune ca eram cu capul in nori. Sau poate chiar eram si nu imi dadeam seama, cea mai buna dovada ca eram indragostit.

Desi poteca aparent se terminase, doar cu parasuta puteai continua de acolo, nu ajunsesem inca in varf! Pierdusem poteca cu vreo 10 metri in urma, caci de acum aceasta urmareste creasta, dar pe fata ei vestica, caci cea estica este impracticabila. Mai citim niste borne de altitudine, mai urcam, si… pentru prima data pe ziua de azi urma o …... coborire. Nu mare, doar de 30 de metri care ne ducea din nou in …. drumul forestier de mai devreme care a ocolit partea stancoasa si spectaculoasa pe care am facut-o la pas.

Extaz. Delir. Am facut-o si pe asta! Implinirea dragostei

La 100 metri in fata noastra, in urcus usor aveam tinta noastra de cucerit, Varful Ypsario, 1204 metri altitudine, punctul cel mai inalt de pe insula Thassos.

Asaltul final a fost usor. Aici am intalnit si o platforma betonata, unde presupun ca s-a incercat montarea de antene, dar s-a renuntat. Suntem pe creasta crestei, pe culmea culmii, pe o stanca superba si admiram jos la malul marii Skala Potamia si Golden Beach si cariera de marmura dinspre Marble Beach. Extaaaaz! Ce senzatie! Ce implinire! Ce cucerire! De cand am vazut creasta asta de munte, m-am indragostit de ea, dar nu i-am spus-o pana acum. Acum a primit dragostea mea si la randul ei m-a lasat sa o cuceresc pas cu pas pana la atingerea punctului culminant. joi 13 iulie 2017, orele 8:45.

Implinirea dragostei mele, a acestei cuceriri, va ramane pe veci consemnata pe Varful Ypsario unde este fixata de borna care marcheaza cei 1204 m altitudine exista o cutie metalica inchisa in care dupa ce o patrunzi gasesti …. lista cuceritorilor. Nu aveam asteptarea sa fiu primul! Intr-un caiet registru cu pix, aici poti consemna ””amfostacolo””. Am notat cateva randuri si am mentionat si am semnat ca user AFA.

Batea soarele, dar musai sa pozam si sa filmam. Imagini de poveste: marea la orizont, sus pe cer soarele arzator, stanca sub picioarele noastre, haul ce se casca la 5 metri de noi, pini izolati, ferigi izolate, gol alpin. MUNTE, dragostea mea! Iti multumesc ca ne-am iubit asa frumos si de data asta!

Dupa momentul culminant

De obieci trecerea de la momentul culminant la starea normala, naturala dureaza mai putin decat invers. Am coborit de pe Ypsario pe acelasi drum pe care am urcat. Soarele dogorea tot mai tare. Ne bucuram de orice umbra intalnita. Facem un popas. Contribuim la marcarea drumului cu o momaie mare din pietre. Momaia noastra, construita inginereste! Pentru cei ce vor trece pe acolo. La cabana am facut un nou popas de sandwich. Am terminat si rezerva de apa. Am incarcat cu apa de la furtun. Pornim mai departe. Il mai salutam o data pe Smiley, lasam la cosul de gunoi cateva ambalaje. Urmeaza coborisul pronuntat. Soparle, flori rosii de scaieti…... Bancuta, cos de gunoi, bancuta, cos de gunoi, vreo 3 – 4 bucati tot drumul. Si coborirea este solicitanta. Eu am prins viteza. Prea mare. Ferigile, pinii, tot mai multi pini. Simtim mireasma lor, pe care la urcus nu am simtit-o. Drumul forestier, padurea, umbra, pauza. Strang conuri de pin pentru printesa. Drumul forestier. Izvorul din copac. La urcus nici nu il vazusem pe intuneric. Pauza de apa rece. Reumplem sticlele de plastic. Inca putin si ajungem la masina. Pornim. Intalnim stupi multi si cum cautam si miere de pin sau de alte feluri, iata ne iese in cale o casa cu un magazin cu vanzare fara vanzator, cu o cutie in care poti lasa banii pentru produsele achizitionate. Noi nu am gasit nimic la vanzare, dar din alte relatari, de obicei exista. Am intrat in satul Potamia. Cumparam miere de pin de la magazinul satesc. Se vindea oarecum neoficial, dovada, lipsa de eticheta de pe produs si pretul neclar. Ca multe produse si servicii in Grecia. Masina ne conduce pana in portul din Skala Potamia, unde ne asteptau la plaja ceilalti dragi noua. Orele 12. Gata cu plaja! Gata cu muntele! Frumoasa e dragostea. Si cand dupa dragoste vine din nou dragoste…... Ii pup foarte dulce si mult pe Denisa, Emi si Ema, care m-au lasat sa ma extaziez jumatate de zi pe munte. Ii iubesc, ii iubesc, ii iubesc, si ei stiu asta! Acum e randul lor!

Ma bucur daca ati citit, daca v-a placut si va invit sa urcati pe Ypsario, in Thassos, si mai ales sa iubiti. Eu va iubesc si va multumesc! Numai de bine! Excursii minunate tuturor!

 

PS: Desi Ypsario nu are o cota impresionanta, faptul ca urci de la cota 200 la cota 1200, urcusul pe Ypsario eu l-am asemuit urcusului de la Durau la Varful Toaca din Ceahlau, care nu este periculos, nu are obstacole dificile, dar este sustinut si are o diferenta de nivel de luat in seama.

 

@webmaster: rog inserare: https://www.youtube.com/watch?v=EL0PsHWwkS4

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Dan&Ema in 21.07.17 23:05:03
Validat / Publicat: 21.07.17 23:54:18

VIZUALIZĂRI: 2310 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

31 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P28 vedere de pe vf. Ypsario
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 51500 PMA (din 56 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

31 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[21.07.17 23:32:44]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

--

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok?

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[21.07.17 23:42:56]
»

@webmasterX: multumesc si ok.

Floryn81
[22.07.17 00:29:22]
»

@Dan&Ema: Felicitări pentru spectaculoasa cucerire! Muntele acesta arată grozav, am putut afla asta în ultimele zile, atat din articolul scris de Aurici, cât și din ceea ce ne scrii și ne arăți tu. Sunt cu adevărat spectaculoase priveliștile de acolo de sus, de la cota 1204! Asta și pentru că diferența de nivel față de locul de unde ați pornit e mare; iar când muntele și marea își dau mâna, nouă nu ne mai rămâne decât să ne bucurăm de măreția naturii!

Numai bine și la cât mai multe drumeții în continuare!

adrianaglogo
[22.07.17 00:45:15]
»

@Dan&Ema: Nu ma pot abtine sa nu excla: ce frumos ai povestit! Felicitari

dalumian
[22.07.17 08:16:20]
»

Felicitări!

Dupa ce am urcat alaturi o data cu articolul lui @Aurici mai urcam inca o dată si inca si inca o data.

Dana2008
[22.07.17 08:32:13]
»

Excepțional articolul! Felicitari! Atâta dragoste ai transmis, că e imposibil să nu ne îndrăgostim și noi de Vârful Ypsario. După ce am citit două articole superbe, unul al tău și celălalt al lui Aurici, am început să visez la momentul când voi parcurge și eu acest traseu!

Pozele sunt uimitoare, deși sunt multe, mai vroiam să văd...

Călătorii plăcute!

Aurici
[22.07.17 11:53:51]
»

@Dan&Ema: Vezi de ce e bine să scriem toți despre aceleași experiențe, chiar și la câteva zile distanță?

La data cuceririi noastre, cu vreo lună în urmă, izvorul din copac nu era funcțional.

N-am văzut răsăritul ăla și mor de ciudă. Trebuie să mai fac o dată chestia asta pentru așa ceva. Iar pozele sunt dumnezeiești.

Eu am tot vorbit de diferență de altitudine de 1200 de m, dar mă gândeam la nivelul mării pentru că inițial voiam să plecăm din Skala pe jos, dar ne-am răzgândit. Panta este de 1000 de m, așa este.

Nu ești/nu suntem demodat/i. Copiii ăștia nu știu cum or fi pe la 40 de ani... Să sperăm că la un moment dat își vor lua modele de prin jurul lor și își vor schimba puțin prioritățile.

Sunt de acord, dragostea nu are vârstă. Ba chiar mi se pare că este mai cu foc o dată cu trecerea timpului. Așa reiese și din mesajele tale.

Mi-a plăcut mult relatarea ta și pozele. Și emoția pe care ți-a provocat-o întâlnirea cu muntele pe care ne-ai transmis-o și nouă.

Cred că am mai spus și pe aici, dar mai spun o dată pentru că eu aș vrea ca toți oamenii să descopere emoția asta. Mă duc în pădure cătrănită și în 10 minute încep să fredonez. Involuntar. Mi s-a atras atenția de mai multe ori. Cât privește starea pe care o am când ies din pădure, ea nu are nici o legătură cu aia cu care am intrat. Copacii ne dau energie, nu este doar o vorbă în vânt și o filozofie.

PS: Da' nici tu n-ai văzut șopârle colorate. Dacă ți-a plăcut să pleci pe răcoare...

Dana2008
[22.07.17 12:35:30]
»

@Aurici: ce mult mi-ar place să urcăm împreună!

Aurici
[22.07.17 14:29:18]
»

@Dana2008: Tocmai concuzionam cu @crismis la un alt articol că: Never say never...

Dana2008
[22.07.17 14:57:46]
»

@Aurici: ????????

Și eu mă transform în pădure! Mă apucă veselia, starea de oboseală dispare, mă hrănesc cu energia naturii, îmi înalță sufletul ciripitul păsărilor, mireasma florilor, forma pietrelor.

Referitor la conuri, am strâns o plasă de conuri deosebite și le-am așezat frumos pe măsuța decorativă din sufragerie alături alte roci deosebite.

Într-un alt loc am creat un aranjament marin, cu scoici și o Steluță de mare.

Iubesc natura!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[22.07.17 15:34:31]
»

Uite cum se face de-un grup. Si suna a experienta noua. Cine se mai inscrie?

Lasand glumita deoparte cat de curand anunt amatorilor o drumetie in tara. In grup!

????????‍????‍????????‍????‍????‍????????‍????‍????‍????????‍????‍????‍????????‍????‍????‍????????‍????‍????‍????????‍????‍????‍????????‍????‍????????‍????‍????????????????????⛰????❤️❤️❤️❤️

ANILU
[22.07.17 16:31:32]
»

@Dan&Ema: Doamne, cu câtă bucurie ai scris despre excursia voastră. Vă invidiez, pe 13 iulie trebuia să fiu și eu acolo, dar sper să ajung la sfârșitul lui august.

Câtă dragoste, câte săruturi, ce fericiți trebuie să fii fost...

Întâlnirea cu muntele, sărutul soarelui la răsărit dar și sărutul lunii, extaz în culmea fericirii.

Mi-a plăcut foarte mult.

Felicitări.

O vară frumoasă în continuare.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[22.07.17 19:30:02]
»

@ANILU:

Ma bucur ca am transmis bucuria revederii muntelui si mai ales a cuceririi lui. Aveam nevoie de aceasta cucerire. Nu mai facusem niciuna relevanta cu o asemenea diferenta de altitudine de mult, mult timp. Cu atat mai mare a fost placerea. ????

A fost si un test sa vad care mai e potentialul meu. Si reusita a venit in conditiile in care am ceva probleme cu genunchii.

Alte balamale vezi gleznele aumai facut si ele figuri in ultimul timp asa ca exista si varianta neatingerii culmii culmilor.

Cred insa ca dorinta arzatoare pe care am avut-o si am tinut-o in mine 2 ani, gandirea pozitiva si pasul cumpatat, m-au ajutat sa realizez aceasta tura.

Multumesc de cuvintele frumoase

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[22.07.17 19:32:05]
»

@Dana2008: Foarte frumos sa folosesti ce culegi din zonele astea ca decoruri! Bravo!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[22.07.17 19:39:51]
»

@Aurici:

Multumesc de acest ecou bogat! Articolul tau este in primul rand unul exceptional, un veritabil ghid.

Pe de alta parte asa cum ai scos si tu in evidenta fiecare a vazut ceva ce celalalt nu a vazut.

In general muntele si peisajele si fauna si flora sunt asa cum le prinzi la un moment dat. Depinde de anotimp, de luna, de conditiile meteo, de cum bate lumina (daca bate), de debitul raurilor, de multe. De aceea daca ai ochii deschisi si urechile ciulite poti remarca mereu si mereu cadre noi.

Sper ca am contribuit si eu la imaginea despre Ypsario cu ceva.

Nu am scris in articol, dar la coborire am intalnit inca vreo 20 de turisti. Pe unii i-am intalnit incepand urcusul cand noi ne apropiam de baza, adica pe la orele 11.

Consider ca pornirea matinala in traseu in mod deosebit pe acest traseu prezinta avantaje care merita luate in considerare.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[22.07.17 19:46:10]
»

@Dana2008:

Multumesc de aprecieri!

Ma bucur ca v-ati indragostit si voi de Ypsario.

In ultimul timp am incercat sa tin cont de unele comentarii de specialitate de pe AFA referitor la numarul pozelor de atasat la un articol cum ca un numar foarte mare de poze salvate nu presupune neaparat ca acestea sunt si vizualizate si ca rasfoirea lor scade catre sfarsit cu cat sunt mai multe.

Nici nu am facut mult mai multe poze decat cele postate pentru ca in rest am filmat.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&EmaAUTOR REVIEW
[22.07.17 19:49:46]
»

@dalumian:

Si uite asa faci conditie fizica. La citit! ????

Te invit insa si la drumetii reale ca sa respiri placerea unui urcus la munte.

Este sanatate inainte de toate! Limitele fiecaruia sunt de cunoscut si de respectat, dar exista variante pentru toti.

Iti multumesc pentru lecturarea articolului si acest ecou.

Numai de bine!

????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&EmaAUTOR REVIEW
[22.07.17 19:52:45]
»

@adrianaglogo:

Se pare ca mi-a iesit de data asta. M-a ajutat pasiunea pentru munte si atunci am apelat la aceasta tematica a dragostei si m-am folosit de sensul dublu al notiunii de cucerire.

Nu stiam cum va fi intampinat articolul, chiar ma gandeam ca voi incasa si reprosuri.

Chiar iubesc muntele si natura. M-as ""muta " la munte vreo 3 luni, dar fara sa stau intr-un singur loc. As merge. As sta. As afmira. As respira. As iubi.

Numai de bine! ????

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[22.07.17 20:00:11]
»

@Crazy_Mouse:

Multumesc de acest ecou drag. Si eu v-am admirat pe unde ati calatorit. Mi-a placut ca l-ati luat si pe junior in drumetii precum cele din Bucegi si Piatra Craiului.

Inteleg ca ii place. E important ca o luati gradat. Sincer daca Emi ar fi venit in aceasta ascensiune pe Ypsario nu stiu daca ar fi fost entuziasmat caci efortul este considerabil.

Da, privelistea de pe un munte situat in mijlocul unei insule mici, de acolo de sus, este fabuloasa. Ai o imagine de andamblu de jur imprejur fara sa fii in elicopter sau in avion sau... in aer.

A fost ceva nou pentru mine luand in seama aceasta particularitate.

Multumesc de aprecieri si va urez numai excursii frumoasr.

Cu bine!

????????????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Zoazore
[23.07.17 21:24:50]
»

@Dan&Ema: Dane, dacă nu te-aș cunoaște, aș avea altă reacție! Dar știind cât de împătimit montaniard ești, mă-nclin! Nu numai bucurie, ci și energii pozitive ai transmis în articolul ăsta! Dar, fiincă te cunosc, nu mă mai mir, ci-ți urez să-ți trăiești iubirea încă mulți ani și să ai cât mai multe cuceriri!

danaeldreny*
[23.07.17 23:16:51]
»

@Dan&Ema:

“M-as ""muta " la munte vreo 3 luni”

Pe undeva mă amuză intențiile astea ipotetice pentru că stiu cu certitudine că ăsta este drumul, eu m-am și mutat de câteva ori acolo unde mi-am dorit să mă mut, știu că majoritatea oamenilor iși doresc să se mute undeva, în altă realitate decât sunt ei acum dar nu se mută pentru că ei cred că nu se poate sau pur și simplu nu au curajul să o facă, eu știu ca se poate și că este senzațional, abia atunci simți că traiești cu adevărat și începi să întelegi ce cauți tu în viața ta și care este rostul a ceea ce faci chiar dacă uneori nu știi ce vă fi mâine dar îngerasul tau cu siguranță știe și, iar cu siguranță te duce mai bine decât te-ai duce tu însuți la modul conștient, deci, go 4 it! Frica n-are justificare,

Cu certitudine, muntele are un mare rol în asta…

Tot mutându-mă din loc în loc spre intențiile mele am întâlnit ceva oameni care deja au intrat în acest program și produc realități senzaționale, pe mine nu mă miră, știu că se poate și că există… de s-ar putea întelege doar…

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[24.07.17 18:37:48]
»

@Zoazore:

Iti multumesc! Este o urare care imi place!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[24.07.17 18:44:36]
»

@danaeldreny:

Ai transmis un mesaj foarte adevarat! Ii apreciez pe cei care si-au urmat vointa, ca au putut sa o faca si probabil pentru ei este o implinire pe care nu ar fi trait-o, daca nu ar fi avut curajul sa treaca la acest next level, sa isi urmeaza pur si simplu drumul. Pe cat de simplu, pe atat de greu si cred ca putini isi urnmeaza drumul ignorandu-i pe cei din mini-universul lor imediat.

Eu am decis sa tin cont de mini-universul meu si sa fie bine acestuia, renuntand la next levelul meu. E lipsa de curaj pe de o parte, e o decizie strategica pe de alta parte.

Nu e locul sa dezvolt aici, dar te apreciez pentru directia in care gandesti si actionezi. Bravo!

danaeldreny*
[24.07.17 20:43:27]
»

@Dan&Ema:

Ultimul ecou l-am votat pnv, , nu e loterie, știam sigur că merită votul și acum, după ce am citit mesajul nici nu mă gândesc să șterg ce am votat

Și, btw, mulțumesc…

asemenea, ca să nu dezvolt alte teorii ample…

mishu
[25.07.17 07:26:23]
»

@Dan&Ema: Citind articolul tau simteam de fapt ca revad locurile (datorita lui @aurici) si totusi acum se adaugau noi trairi ale aceluiasi loc. Am citit cu foarte mare placere articol pentru bucuria trairii acelor sentimente. Mi se pare unul dintre cele mai bune articole ale tale si sunt convinsa ca daca existau si alte cuvinte care sa exprime aceasta bucurie a ta le-ai fi folosit. Extraordinare si ecourile si-i felicit pe toti pentru asta.

Felicitari, votat cu foarte mare drag.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[25.07.17 21:39:52]
»

@danaeldreny::

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[25.07.17 21:43:46]
»

@mishu:

Multumesc @mishu pentru aprecierea articolului drept "cel mai... al meu". este si va ramane un articol de suflet scris de mine. Chiara daca nu este MG sau nu are ZB si alte d-astea specific AFA-iste.

Despre cuvinte sa stii ca nu le-am epuizat pe toate, dar m-am autocenzurat cat am putut,

Imagineaza-ti ce era sa scriu acum despre Kilimanjaro!

Multumesc mult. Apreciez ca apreciezi.

Cu admiratie pentru tot ce faci tu in comunitatea AFA.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinna
[27.07.17 19:21:39]
»

@Dan&Ema: Esti tare haios!

Superbe saruturile surprinse de tine!

Bravo!

NAZARICA
[02.08.17 13:53:15]
»

Ce incantare de articol! Solar! Total! Aduce bucurie... Bravo, Danut! Ti-ai depasit limitele fizice si literare. ????

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[02.08.17 17:30:57]
»

@krisstinna:

Multumesc! Sarutari tuturor celor care iubesc! ❤️

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[02.08.17 17:33:44]
»

@NAZARICA:

Este un articol altfel, asa cum l-am simtit. Incepusem sa ma gandesc la el de cand urcam muntele. Cu aceasta motivatie pe langa cele care mi le ofera Mama Natura, am reusit!

Multumesc din suflet pentru aprecieri si ecou. Conteaza mult aceste cuvinte pentru mine.

Sarut mana, va pup cu drag!

????????????

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianaglogo, ANILU, Aurici, dalumian, Dan&Ema, danaeldreny*, mishu, NAZARICA, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂDrumeție la Vârful Ypsario:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.10091590881348 sec
    ecranul dvs: 1 x 1