GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Sunt la al doilea sejur in Grecia si, cred, ultimul.
Calatoria cu avionul a fost OK, la aeroport am fost asteptati toti, indiferent de hotelul unde eram cazati, si dusi spre destinatiile noastre, lasati chiar in usa hotelului.
Hotelul Dolphin Bay este declarat de 4 stele, dar doar cu indulgenta poate primi 3. Este amplasat foarte aproape de mare, avand acces direct la plaja. Hotelul detine o parcela destul de mare de teren pe care si-a amenajat-o, incercand sa aiba cam ce trebuie sa aiba un hotel. Pe langa cladirea hotelului, care cred ca a fost construit prin anii 60, cu o arhitectura lipsita de imaginatie, mai exista o piscina, teren de tenis, bungalow-uri, parcare si un parc destul de mare si destul de bine ingrijit. Din pacate, hotelul se afla intre niste parcele acoperite de stuf, are plaja murdara (chistoace de tigari, resturi de stuf), fiind situat cam la 1,5 km de zona comerciala a statiunii Amoudara. Un magazin exista in incinta hotelului, dar este aproape gol (papuci de plaja, cateva tricouri si niste detergenti).
Hotelul, renovat in 2000, de la prima privire are un aer invechit. Canapalele din receptia hotelului, din piele-e drept-, sunt roase, iar mobilierul din lemn cred ca are o varsta apreciabila. Camerele sunt destul de spatioase, dar cu un aer trist. Patul este incastrat intr-un fel de cutie din lemn care iti provoaca vanatai de cate ori treci pe langa colturile lui ascutite. Televizorul este mic si se constituie intr-un fel de antichitate, dar merge. Al nostru mai avea urme de var de la ultima zugraveala. Frigiderul si aerul conditionat au functionat fara probleme. Balconul este jalnic. Nu are un suport pentru intins prosoape si costume de baie, iar in jardiniera are niste muscate complet uscate care-i dau un aer de casa parasita. Baia sa zicem ca este OK, dar are o aerisire stranie. Prin aceasta aerisire patrund miasme ingrozitoare provenite, cred, de la bucatarie. In unele dimineti iti vine sa versi din cauza acestui miros.
Curatenia in camere lasa de dorit. Se reduce la stergerea pardoselii din gresie si la netezirea asternutului. In 7 zile nu s-a schimbat niciodata asternutul, iar prosoapele (candva albe, acum gri) nu cred sa fi fost schimbate sau au fost inlocuite cu altele similare ca murdarie. Cameristele au un fel aparte de a face curatenie: am fost intampinati cu mormane de prosoape si asternuturi depuse din loc in loc pe jos, pe gresia culoarului.
Mancarea lasa mult de dorit. Nu e vorba ca mori de foame, ceva gasesti de mancare, dar gasesti aceleasi lucruri si dimineata si la pranz si seara. Au vreo 6 feluri de salate cu maioneza care nu au lipsit niciodata, idiferent de zi si de ora. Prospetimea lor este mai mult decat discutabila. La pranz si seara este un singur fel de supa, cu un gust mizerabil intotdeauna. Am putut manca doar o supa de brocoli, ingrozitor de sarata insa. Felul principal este greu sa ti-l incropesti si la pranz si seara caci mancarea este foarte grasa, cu sos si fara niciun gust. Legume congelate care au fost doar incalzite, rosii verzi feliate, ardei feliati care sunt amari, varza din material plastic. La desert sunt 4 feluri de inghetata (aceleasi in fiecare zi, la pranz si seara) pepene, grapefruit, struguri, un model de tort si niste prajiturale insiropate. Desertul este chestia cu care m-am tinut in viata. Am mai putut manca tzatiki, unt, dulceata si compot de piersici. Sucurile de la dozator sunt o chimie indigsta (intr-o tara plina de lamai si portocali), cafeaua de la dozator este acceptabila.
Acel "all inclusive" este o himera, un procedeu de a-ti lua mai multi bani pe nimic. Eu nu am putut sa consum nimic din bauturile oferite pe de gratis: bere Mythos, coniac local, vin local, sucuri bazate pe chimie, coca cola si seven up de la dozator, cafea cu consistenta de ceai. Drept urmare, mi-am cumparat si cafeaua si bautura.
Hotelul este frecventat aproape in exclusivitate de rusi, ucrainieni si, mai rar, polonezi. Lume proasta, betii cu vodca. Programul zilnic de seara este monoton si destinat unor retardati mintal. Exista un animator numit Zara (tunisian la origine) care incearca sa distreze lumea. Cum? Pune aceleasi melodii (vreo 20 la numar) in fiecare seara si pretinde sa dansam toti dupa o coregrafie conceputa de el, de parca am fi maimute. Acelasi animator face un fel de yoga dimineata, pe gazonul hotelului, sau un fel de gimnastica acvatica in mare. Programul este numai bun pentru niste pithecantropi.
Hotelul nu are centru SPA, coafura, cosmetica. Se pare ca se poate accesa internetul gratis, din receptia hotelului.
Statiunea Amoudara este trista, nu ofera nicio o posibilitate de distractie. Pe plaja nu se intampla nimic, doar te deranjeaza niste negri care iti ofera ceasuri si posete asa-zise de firma si niste chinezoaice care vor sa-ti faca masaj. Carciumile de pe strada comerciala sunt slabute tare, cu mancare proasta. Magazinele sunt pline de kitchuri, zise suveniruri, si de haine din plastic cu multi ani vechime, prafuite si iesite din moda. Le puteti uita.
Excursiile oferite de agentiile de turism te jupoaie de bani si nu-ti ofera nimic. spre exemplu o excursie la Knossos pentru 2 persoane costa 2x45 euro. Dupa ce ne-am ars cu o excursie ratata la Santorini, care a costat 2x130 de euro, am mers singuri la Knossos si ne-a costat (drum+intrare la palat) 24 de euro. De la 24 la 90 de euro e cam mare diferenta. Excursia la Santorini a fost cea mai mare si mai scumpa plasa. Am mers 4 ore cu vaporul (dus-intors) ca sa vedem nimic! Ne-a dus intr-o fuga mare la Fira si inca 2 locuri de pe insula si ne-a dat drumul din lesa de 3 ori cate jumatate de ora. Abia am reusit sa mancam, dar de vazut nu am vazut nimic. Daca vreti sa vedeti Santorini, luati singuri vaporul si va opriti in Fira sau unde credeti ca v-ar place.
Trimis de Hertha in 05.09.12 13:47:04
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Hertha); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 35.33805900 N, 25.06474600 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Un review de debt remarcabil, pe care il gasesc echilibrat (in ciuda vacantei mai putin reusite - lucru rar, inca), bine organizat si cu multe detalii foarte utile.
@Hertha: bun-venit pe site si in comunitatea AmFostAcolo.
Multumim pentru impresii, te asteptam si cu alte recomandari din vacantele tale trecute sau viitoare
Am setat in program coordonatele GPS ale acestei destinatii, rezultand urmatoarea pozitionare pe harta click aici. Ne poti spune daca-i ok?
Multumesc.
@Hertha, nici nu stii ce rau imi pare cand citesc chestii de genul asta! Imi pare rau pentru sejurul ratat, insa banuiesc ca cel din Spania l-a compensat pe deplin!
Ceea ce mi-ar parea insa, nesp[us de rau, ar fi sa nu mai incerci sa ajungi in Grecia!!! Daca vei citi din review-urile mele vei vedea ca am fost in ambele locuri si pot sa-ti marturisesc ca frumusete mai mare decat in Grecia, nu stiu sa mai existe! Incearca in oricare din insule, vei ramane incantata! In Santorini ma chinui sa ajung de doi ani, dar uite ca tot a intervenit cate ceva...
Atat te rog, razgandeste-te, mai incearca o data Grecia si pentru mai multa siguranta intra pe acest site si culege informatii in prealabil. Nu vei regreta! Concedii multe si foarte placute!
@Hertha imi pare rau ca nu te-ai simtit bine in Grecia insa cred ca asta a fost rodul unor experiente singulare si subiective. Din experienta proprie (Thassos) si ale unor prieteni apropiati nu asta e Grecia, Grecia e frumoasa si plina de experiente, poate te asteptai la altceva dar dupa parerea mea, ea trebuie descoperita nu sa te astepti sa iti fie oferita pentru ca nu se va intampla asta!
@iulian68: Santorini este superb ca arhitectura, dar este foarte insorit, cu clima caniculara si lipsit de vegetatie, eu nu as rezista un sejur acolo.
In Grecia nu prea cred sa mai merg, as incerca mai degraba coasta Dalmatiei, Riviera italiana sau, -de ce nu? -ceva mai exotic. Lumea e mare si sunt multe de vazut.
In Creta am mers mai mult pentru Knossos, de aceea am si ales o statiune apropiata de Heraklion, dar si acolo m-am intristat... As fi dorit sa ajung si la Gournia, Phaistos, Mallia, toate cu palate de vreme miceniana, dar nu am gasit nicio excursie.
@skippy: voi pune si ceva poze, dar trebuie sa fac o selectie. Putintica rabdare caci sunt pe PC-ul sotului.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)